Autoru |
Poruka |
Jana
|
|

rang

Pridružio se: 05 Jun 2012, 01:34 Postovi: 3988
|
O MOĆI PREĆUTKIVANJA
O, sve sam pokušao da me pronađe poruka u boci. Ti, prelepa, nepoznata ženo s kojom razmenih tako vrtoglavo spor pogled dok prolazih Knez Mihailovom ulicom, jesmo li mi doista jedan hleb zamešan rukom neke nepoznate svetlosti? Ti, pokretna mnogolikosti što si bar na trenutak razvedrila moj pogled na istoriju, oprosti mi za tako dug pogled, jer oprostiću i ja tebi — dabome, oboje smo neopozivo u pravu izgladnelo, malo pseto željno nežnosti — ne, nisam ja tebe video, ni ti mene videla nisi, ništa se zapravo nije dogodilo, ovaj svet je izvorište opakih glasina i zato je najpoštenije da u poniznosti svako krene svojoj kući.
Dragan Jovanović Danilov
|
|
|
|
|
*Twilight*
|
|

Laprdalo i tuturutka
Pridružio se: 17 Apr 2012, 20:07 Postovi: 11750
|
ovo nije ispovest. ovo je gore nego molitva. hiljadu puta od jutros kao nekad te volim... hiljadu puta od jutros ja ti se vracam. hiljadu puta od jutros, ja se bojim za tebe izgubljenu medju gomilom geografskih karata... za tebe... podeljenu kao plakat ko zna kakvim ljudima... reci mi jesam li jos uvek ona mera po kojoj znas koliko te ko boli? i koliko su pred tobom svi drugi bili goli? ko te kupuje a ko placa? i jesam li jos uvek u svim tvojim zivotima ono parce najplavljeg neba u grudima i najkrvavijag saca?
M.Antic
|
|
|
|
|
LaYa
|
|

Laki
Pridružio se: 18 Maj 2012, 15:12 Postovi: 22907
|
OPOMENA
Čuj, reću ću ti svoju tajnu: ne ostavljaj me nikad samu kad neko svira. Mogu mi se učiniti duboke i meke oči neke sasvim obične. Može mi se učiniti da tonem u zvuke, pa ću ruke svakom pružiti. Može mi se učiniti lepo i lako voleti kratko za jedan dan. Ili mogu kom reći u tome času čudesno sjajnu predragu mi tajnu koliko te volim. O, ne ostavljaj me nikad samu kad neko svira. Učiniće mi se negde u šumi ponovo sve moje suze teku kroz samonikle neke česme. Učiniće mi se crn leptir jedan po teškoj vodi krilom šara što nekad neko reći mi ne sme. Učinice mi se negde kroz tamu neko peva i gorkim cvetom u neprebolnu ranu srca dira. O, ne ostavljaj me nikad samu, nikad samu, kad neko svira.
Desanka Maksimović
|
|
|
|
|
Jana
|
|

rang

|
Refren
Snevaj, da uvidiš da prolazni snovi Još najbliže stoje postojanoj sreći; Da ne pitaš nikad, zašto jadi ovi, A ne koji drugi, a ne koji treći.
Ljubi, ljubi silno, uvek istovetan, U ljubavi samo ti ćeš jasno znati: Kako malo treba da se bude sretan, I sto puta manje da se večno pati.
I umri, da spaseš verovanje čisto, Da si kad god stao pred istinom golom: I da u životu nisi jedno isto Jednom zvao srećom, a drugi put bolom.
Jovan Dučić
|
|
|
|
|
LaYa
|
|

Laki
Pridružio se: 18 Maj 2012, 15:12 Postovi: 22907
|
I Long to Hold Some Lady
I long to hold some lady For my love is far away, And will not come tomorrow And was not here today.
There is no flesh so perfect As on my lady's bone, And yet it seems so distant When I am all alone: As though she were a masterpiece In some castled town, That pilgrims come to visit And priests to copy down. Alas, I cannot travel To a love I have so deep Or sleep too close beside A love I want to keep. But I long to hold some lady, For flesh is warm and sweet. Cold skeletons go marching Each night beside my feet.
Leonard Cohen
|
|
|
|
|
Jana
|
|

rang

|
Sam sam u ovoj sobi
Sam sam u ovoj sobi dok se svet preliva preko mene. sedim i čekam i pitam se. osećam užasan ukus u ustima dok sedim i čekam u ovoj sobi. ne vidim više zidove. sve se pretvorilo u nešto drugo. ne mogu da se šalim s tim, ne mogu da objasnim to dok se svet preliva preko mene. ne marim da li mi veruješ, jer me ni to više ne zanima. sada sam tamo gde nikad ranije nisam bio. sada sam u drukčijem mestu gde nema drugih lica, drugih ljudskih bića. sada mi se to dešava u prostoru unutar prostora dok sedim i čekam sam u ovoj sobi.
Čarls Bukovski
|
|
|
|
|
siN bRutaL
|
|

...

Pridružio se: 18 Maj 2012, 02:36 Postovi: 5769
|
Priča
Sećam se samo da je bila nevina i tanka i da joj je kosa bila topla, ko crna svila u nedrima golim.
I da je u nama pre uranka zamirisao bagrem beo.
Slučajno se setih neveseo, jer volim da sklopim oči i ćutim.
Kad bagrem do godine zamiriše, ko zna gde ću biti.
U tišini slutim da joj se imena ne mogu setiti nikad više.
Milos Crnjanski
|
|
|
|
|
Minnie
|
|

FORUMAŠ I PO
Pridružio se: 14 Maj 2012, 03:37 Postovi: 7901
|
И када
И када Губим Губим нежношћу трагова пахуље што длан отопила је
И када Крај кида ме атомима множим осмехе да други невиде
И када Волим Бесно Убилачки Крвожедно Волим сва
Самоубилачки размножавам те неоне да Трагови од мене одведу те док сновима-ланцима што јаче уз Срце притежем ту бол да НеБоли ме
И када Реч се ко Тишина разлије све мелодије шутња утихнула је да Љубав Љубављу слијем па ко вајар да је наново обликујем
И када Губим Губим нежношћу трагова пахуље Њом што тебе Довела ми је ....
Вучица
|
|
|
|
|
Jana
|
|

rang

|
SVAKE NOĆI
Ja svake noći idem tvojom ulicom.
Prozor otvoren. Ti čekaš.
Prolazim pored bašta. U granama se smenjuju godišnja doba.
Čas sam beo od snega, čas zelen od proleća.
Svake noći gledam izdaleka: prozor tvoj da li sija. Ako sija tad i u meni zasija.
Idem tako: čas mokar od jeseni, čas prašnjav od leta.
Ali jednom kada dođem u prozoru biće tama.
Ja stojim i ne verujem:
Otišla bez zbogom!
Branko V. Radičević
|
|
|
|
|
*Twilight*
|
|

Laprdalo i tuturutka
Pridružio se: 17 Apr 2012, 20:07 Postovi: 11750
|
Mali prosjak trazi milostinju od ptica
Oh, ne ostavljajte mi punu saku ja cu ostati tu do noci ako treba
I u njegovu se pogledu pojavi zraka zalosti
Tu zraku primijetila je jedna ptica
I netom iako nije bila gladna pridje mu lagano sitnim obazrivim korakom da pozoblje iz djecje ruke kruh tako jednostavno ponudjen
I radost zapali sve vatre u ocima malog prosjaka.
Zak Prever
|
|
|
|
|
|