Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 02 Maj 2025, 15:55

Autoru Poruka
Passion
Post  Tema posta: Re: INTERVJU sa poznatima  |  Poslato: 07 Dec 2012, 21:52
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 19 Sep 2012, 21:59

Snup Dog: Popušim
81 džoint dnevno!

Kontraverzni reper Snup Dog, koji je sada Snup Lajon (engl.Lion), je otvoreno pričao o svojim lošim navikama i tako priznao da za dan popuši „samo“ 81 džoint, kao i to da je pre svakog koncerta „naduvan“.

Slika

Snup Dog | Foto: Casey Rodgers
Američki novinari su najbolje znali kome da se obrate 6.decembra, prvog dana legalizovane marihuane u Vašingtonu.

Uživajte u Snupovim urnebesnim odgovorima, koji su najverovatnije bili pod uticajem marihuane.

Koji je najduži period da nisi duvao marihuanu?
- 164 dana.
Da li sam namotavaš džointe ili ih namotavaju za tebe?
-Oba.
Kako je bilo raditi sa Ben Stilerom i Ovenom Vilsonom?
- Te mačke mogu da duvaju ludački.
Ko je bolji u duvanju marihuane, Dejv Čepl ili Doktor Dre?
- Dejv Čepl!
Da li si uvek naduvan pre koncerta ili snimanja pesama?
- Da gospodine.
Čuli smo da si rekao da je Vili Nelson jedina osoba koja te je pretekla u duvanju. Da li je to istina?
- Vili je najbolji od najboljih u tome! Duvanje i muzika.
Prosečno, koliko džointa popušiš nedeljno?
- 81 džoint dnevno puta 7 – Zaključio je Snup i ostavio nas da računamo koliko je 81 puta 7, kako bi saznali koliko mu džointa treba u jednoj nedelji.

RTS

Vrh
Passion
Post  Tema posta: Re: INTERVJU sa poznatima  |  Poslato: 09 Dec 2012, 13:42
Korisnikov avatar
rang
rang

Vuk Kostić, Treba tražiti mnogo, ali ne i sve uzeti

Slika

O tome zašto ponekad uživa u rolama negativaca, a zbog čega bi voleo da svoj talenat iskaže igrajući i ulogu homoseksualca te kako je uspostavio red u kući sa devojkom i koleginicom Jelisavetom Orašanin govori Vuk Kostić

Za razliku od najnovijih uloga smotanog pijaniste, teroriste i švalera, privatni život glumca Vuka Kostića trenutno nije ispunjen intrigantnim dramskim obrtima. Ove nedelje postao je tridesettrogodišnjak, a Isusove godine dočekao je samo nekoliko dana pre nego što se na rođendan njegove devojke Jelisavete Orašanin (23) navršila dvogodišnjica njihovog zabavljnaja. Vuk ne krije kako sa svojom devojkom svakodnevno uživa u strasnoj vezi, naročito otkako su otpočeli zajednički život. U intervjuu za Story umetnik otkriva…

Slika

Story: Zašto su vas reditelji komada Boing, boing i Ženski orkestar videli kao odgovarajućeg glumca baš za te uloge?

- To je velika sreća za mene jer me mahom gađaju role loših momaka, ozbiljnih heroja, mračnih tipova i ubica. Još od filma Mala noćna muzika i uloge u predstavi Transilvanija, dugo nisam igrao u komedijama. Boing, boing je vodvilj i u tom komadu igram plejboja i ženskaroša koji se viđa sa tri stjuardese. Čak ni Čarli Šin ne živi tako. (Smeh)

Story: Pošto vaš junak na kraju ostaje sa jednom stjuardesom, da li je poruka komada kako od života ne bi trebalo tražiti previše?

- Treba tražiti mnogo, ali ne treba sve uzeti. Vodvilji inače govore o ljubavnim obrtima, prevarama i nemaju poruku kao ozbiljni komadi, osim što se pohlepa na određeni način uvek na kraju kažnjava. Tvrdica ostaje bez para, ljubavnik bez većine ljubavnica...

Story: Sa vama u komadu igra i vaša devojka Jelisaveta Orašanin. Da li vam je to bila otežavajuća ili olakšavajuća okolnost?

- To je bilo divno, zanimljivo mi je i drago da igram s njom. Ona glumi moju služavku koja me maltretira, a ni ja njoj ne ostajem dužan.

Story: Pošto odnedavno živite zajedno da li Jelisaveta za vama sređuje nered i kod kuće?

- U našoj kući zna se red. Za razliku od ambijenta u predstavi Boing, boing gde služavka ima zadatak da uklanja dokaze o preljubama, mirise, prljavu posteljinu, poklone, podvezice...

Slika

Story: Glumite i u predstavi Ženski orkestar u Narodnom pozorištu. O kakvoj je ulozi reč?

- Igram smotanog pijanistu koji je venčan sa svojim klavirom i živi u ljubavnom trouglu sa ženom i ljubavnicom.

Story: U tom komadu igrate sa poznatom ekipom iz nacionalnog teatra čiji su članovi Sloboda Mićalović i Ivan Bosiljčić nedavno postali i vaši prijatelji...

- To je divno pojačanje. Boba je moja drugarica iz detinjstva koju mnogo volim i poštujem, a Boske je divan i pristojan momak… Njih dvoje prava su pozitivna injekcija ansamblu Narodnog pozorišta.

Story: Nedavno ste se oprobali kao reditelj muzičkog spota za pesmu Onu moju koju izvodi Tropiko bend. Imate li ambicija da i dalje razvijate taj talenat?

- Nisam razmišljao o tome. Pravio sam i svoju televizijsku emisiju, volim da se igram i zabavljam na taj način. Kratka forma mi je zanimljiva i smatram kako sam sarađujući sa tropikancima čija mi se pristojna kafanska pesma baš dopala svoju bujnu maštu iskoristio na adekvatan način. Kao čovek koji poznaje kafanu, lako sam se snašao u ulozi reditelja.

Story: Vaša izjava interpretirana iz jedne TV emisije o tome kako bi za vas bio izazov da igrate homoseksualca u međuvremenu je podgrejala mišljenja da vi zapravo priželjkujete takvu ulogu…

- Ne znam ko je šta razumeo i kako je ko preneo moju izjavu. Govorio sam samo o raznovrsnosti likova koje mogu da igram, budući da sam u godinama kad imam toliko toga da pružim. Voleo bih da se oprobam u raznim ulogama. Ne bih odbio angažman zbog lika koji treba da dočaram, već samo zbog loše napisane uloge. Ako je to super, nema razloga da je odbijem zato što je lik, recimo, homoseksualac

Story: Jeste li u vezi sa Jelisavetom otišli formalnu stepenicu više?

- Nismo. Super se zabavljamo, živimo zajedno i lepo nam je.

Story: Kako ste proslavili dvogodišnjicu veze?

- Dve godine naše veze navršilo se 13. novembra na dan Jelisavetinog rođenja. Tim povodom nismo pravili slavlje, već je ona žurkom proslavila svoj rođendan, a ja svoj i slavu Sveti arhangel Mihailo obeležavam ove nedelje.

Story: Čini li vam se da su vam se neke stvari u vezi desile ishitreno ili ste postepeno gradili odnos ljubavi i poverenja?

- Uživamo i sve ide svojim tokom, što je izuzetno lepo.

Slika

Story: Hoće li uskoro biti svadbe?

- Čitajte Story pa ćete videti. (Smeh)

Story: Planirate li ponovo da odete na zimski romantični odmor sa devojkom?

- Još ne znam šta će nam sve obaveze dozvoliti, ali planiram da otputujem na Mokru goru, kao i na neko skijanje, a možda odemo i na more.

Story: U međuvremenu počinjete da snimate i film u italijanskoj produkciji u kome igra dosta srpskih glumaca...

- U njemu tumačim teroristu, a ta uloga, hvala Bogu, zahteva dosta scena pucanja i prevrtanja automobila na krov. Ne krijem kako to volim da radim. U istoj produkciji već sam igrao komandanta specijalnih terorističkih jedinica i već su upoznati sa mojim veštinama u baratanju oružjem. Opet sam negativac, ali i ovo je sjajna uloga.

Story: Zahteva li se od vas znanje italijanskog jezika?

- Nekoliko puta sam glumio i na italijanskom, ali većinu scena ipak sinhronizuju njihovi glumci u Italiji.

STORY

Nikola Rumenić

Vrh
Passion
Post  Tema posta: Re: INTERVJU sa poznatima  |  Poslato: 10 Dec 2012, 15:52
Korisnikov avatar
rang
rang

Marija Šerifović: Više nikom ne verujem

Marija Šerifović, Foto: Petar Đorđević
Muzičkoj zvezdi Mariji Šerifović godine su donele brojna razočaranja, neispunjene ljubavi, lažne prijatelje... O tome kakve situacije su je trošile i zašto je izgubila poverenje u ljude, pevačica iskreno govori za Story

Slika

Jedina srpska evrovizijska pobednica, Marija Šerifović (28), u poslednje vreme povukla se sa javne scene u želji da se posle briljantnog uspeha 2007. godine vrati tek onda kada bude potpuno zadovoljna svojim poslovnim rezultatima. Sve što je snimala, radila je za svoju dušu, prijatelje koji su je vremenom izneverili, smestila je u prošlost, ljubavi koje su je zabolele, prebolela je i nastavila dalje. Danas ova temperamentna muzička zvezda veoma dobro zna šta hoće, ali i šta neće. Tako je odlučila i da u prednovogodišnjem periodu pristane na intimni koncert u Operi i teatru Madlenianum 16. decembra, a o prilikama koje su je menjale kao osobu, razočaranjima koja su na nju ostavila trag i nadama u novo sutra, Marija govori iskreno za Story.

Story: Kada ste bili najsigurniji u sebe?

- Svi pre ili kasnije upadamo u nekakvu vakum kesu koja, hteli mi to ili ne, stvara nesigurne ljude. Ne tako davno i sama sam bila u takvom stanju gledajući kroz posao neke čudne ljude oko sebe. Uz napomenu kako ni o kome od kolega ne mislim ništa loše, ipak ne bih menjala svojih, recimo, sto fanova koji imaju sluha ni za deset hiljada onih koji ga nemaju. Sada kada sam mnogo toga prošla, sve mi je jasno i niko više ne može da me nagovori ni na šta što ne želim. Verujem da moram biti sve sigurnija u sebe i ono što radim, a činjenica je kako s godinama pevam sve bolje.

Story: Kako se ponašate kada nemate rešenje za neki problem?

- Veoma agresivno, ne mirim se sa situacijom i nikada stvari ne postavljam tako da na njih ne mogu makar malo da utičem. Nađem neki način da verujem kako mogu da rešim bar deo problema, pa mi bude lakše.

Story: Volite li ljude koji su skloni neočekivanim reakcijama?

- Ne dopadaju mi se očekivani ljudi jer ne volim ništa što je nezanimljivo. Za mene je sinonim za dosadu ono što se očekuje. Sviđa mi se sve što može da me iznenadi, pa makar i zabezekne u određenom trenutku. Bolja je čak i negativna neočekivana reakcija nego ravnodušnost koju sam mogla da pretpostavim. Važno je samo da se nešto desi i da se na bilo koji način ubrza puls.

Story: Da li ste s godinama pokušavali da ispravite neke svoje mane?

- Ono što je došlo s godinama, došlo je. Ne mislim da imam loše osobine koje je trebalo menjati, a sebe kao osobu sa čvrstim i realnim karakterom poštujem.

Story: Verujete li ljudima i umete li da prepoznate kada vas neko gleda oči, a laže?

- Ne verujem više nikom. Kategorija iskrenih ljudi u današnje vreme praktično više ne postoji. Ne znam zašto je tako i verovatno će zbog toga biti smak sveta... proživela sam mnogo loših iskustava zbog kojih sam i naučila da prepoznajem lažljive ljude. Ali čak i kada to shvatim, trudim se da ispoštujem tu laž i unesem se u nju do samog kraja. (Smeh)

Story: Koliko vam teško pada to što posle svega ljudi od vas očekuju izuzetne poslovne poteze?

- Pre sam u fazonu da ne činim ništa nego da radim budalaštine. Od 2007. godine, kao što mnogi govore, nisam izbacila hit, ali nisam se nešto posebno ni trudila da ga napravim. Ljudi su nesvesni koliko je teško napisati pesmu koja će se svideti milionima...

Story: Pa kako onda planirate da nastavite karijeru?

- Početkom septembra počela sam da radim na jednom velikom projektu koji je ambiciozniji od Evrosonga i trebalo bi da bude gotov na jesen sledeće godine. O detaljima ću pričati kada za to dođe vreme, ali mogu da kažem kako to ima veze i sa Srbijom.

Story: Da li je potencijalna šansa da ne zauzmete prvo mesto na Evrosongu vaš jedini razlog da ne pristanete da nas predstavljate čak i ako ponovo dobijete tu ponudu?

- Ima tu puno stvari, ali to jeste jedan od njih. Ne umem da gubim i ne bih mogla da živim sa saznanjem da budem druga ili četrnaesta. Postoji i niz drugih razloga o kojima ću nekada u budućnosti govoriti.

Story: Je li vas Srbija razočarala? Razočarava li vas i dalje?

- Malo je ružan osećaj živeti sa saznanjem kako sam donela toliku radost ljudima u Srbiji i Srbima van naše zemlje, da ne spominjem neke druge pojedinosti, a zauzvrat dobila bombonjeru. Ali nisam od onih kojima je krivo, niti sam htela neku titulu. Samo je trebalo da se ugledaju na neke druge civilizovane države i vide na koji način oni postupaju sa svojim pobednicima.

Story: da li vas je vreme u nekom životnom segmentu istrošilo?

- Pomalo me je istrošio period tokom 2010. i 2011. godine kada sam se osećala loše i ništa nije bilo kako treba. Bila sam apsolutno nezadovoljna svim segmentima svog života, ali sam početkom ove godine počela da nalazim smisao. Shvatila sam da ništa ne može na silu i odmah, pa sada umem da sačekam i pustim da se stvari dese.

Story: Hoće li u Madlenianumu 16. decembra sedeti voljena osoba kojoj ćete posvetiti neku svoju pesmu?
- Sama sam i tako mi odgovora, te takvih neće biti. Verujem da ću sa svojom publikom moći dobro da se zabavim, a te tajne poruke davno sam prošla i prevazišla.

Story: Kakvo saznanje kada je reč o emotivnom životu vam je donelo sazrevanje?

- Ono najbitnije, da više niko ne može da me nasamari.

Story: Šta vam je sada najbitnije prilikom izbora partnera?

- Da mora da me voli više od svoje majke, ako to postoji.

Mirjana M. Višnjić

STORY

Vrh
Passion
Post  Tema posta: Re: INTERVJU sa poznatima  |  Poslato: 10 Dec 2012, 15:53
Korisnikov avatar
rang
rang

Kris Kardašijan: Operisala sam grudi pred kamerama

Kris Kardašijan, Foto: E! kanal
Domaćica šou-programa Keeping up With the Kardashians, Kris Kardašijan, ekskluzivno za Story otkriva da joj je i u šestoj deceniji izuzetno važan fizički izgled, ali i kako se nosi s ulogom mame i bake

Slika

Jedna od najpoznatijih američkih porodica, Kardašijan, već pet godina ima svoj rijaliti šou Keeping up With the Kardashians koji prati njihov život. Mama Kris Džener (57), otac Brus (63), ćerke Kortni (33), Kim (32), Kloe (28), Kaili (15), Kendal (17) i sin Rob (25) intrigiraju javnost budući da svaki dan proživljavaju veoma burno, ali i složno. Nedeljom na E kanalu u 21 čas i naši gledaoci mogu da budu upućeni u svaki segment njihovog života, a u ekskluzivnom intervjuu za Story, Kris otkriva kako se oseća kao baka, zbog čega je uradila plastičnu operaciju pre kamerama, ali i šta je tajna njene vitke figure.

Story: Kako biste opisali svoju porodicu?

- U našoj porodici zastupljene su različite ličnosti i ima nas mnogo. Smatram da smo svi pametni, vredni, međusobno se volimo i drago mi je što smo emotivni i veoma zabavni.

Story: Pre nekoliko meseci slikali ste se u bikiniju za jedan australijski magazin. Kako negujete figuru?

- Samo brinem o sebi. Već godinama pokušavam da svoju decu edukujem o svemu što je u vezi sa zdravljem i koliko je u svemu tome bitna vežba. Mi u Sjedinjenim Američkim Državama mnogo polažemo na antiejdžing, ali i na elegantno starenje. Ali, kada imam mogućnost da uradim nešto što će inspirisati druge ljude koji su sličnih godina kao ja, smatram da to treba da uradim.

Story: Vas percipiraju kao predstavnika starije generacije koja odlično izgleda. Kako na to reagujete?

- Ja predstavljam starije ljude? Pa oduševljena sam... Ako se što više žena oseća lepo i zadovoljno, a uz to i dobro izgledaju, to je inspirativno. Neophodno je stalno podsećati ljude kako mogu da izgledaju dobro u bilo kom godišnjem dobu i obožavam da o tome pričam. Kada ljudi ostare, počinju da zapostavljaju svoj izgled jer kažu da nemaju vremena, ali mislim da greše...

Story: Uradili ste operaciju uvećanja grudi pred kamerama...

- Iskreno, mislim da sam na taj način bila odlična inspiracija za žene mojih godina da se osećaju slobodno i samouvereno. Svako radi ono što želi. Moja majka je imala rak dojke i urađena joj je masektomija, a ona se, kao i mnoge žene, zbog toga odlučila na rekonstrukciju. Želela sam svima da pokažem kako je u redu otići na kontrole i operaciju. U šou-programu dozvolila sam da snimaju kada su mi ugrađivali implantate u grudi jer sam želela da zamenim stare proteze zbog kojih sam imala zdravstvenih problema. Time sam htela da poručim ženama kako moraju da vode računa o svom telu i da uvek izgledaju savršeno..

Slika

Story: Kako biste opisali sebe kao baku, budući da je vaša ćerka Kortni rodila dvoje dece?

- Ja sam fantastična i odlična baka. Volim tu ulogu i obožavam kada Mejson provodi vreme u mojoj kući. Ipak, čim Penelope malo poraste, oboje će češće provoditi dane sa mnom. Oni su moji unučići i naprosto ih obožavam.

Story: Da li ste dobra majka, šta vaše ćerke misle o vama?

- Ubeđena sam da sam odlična mama i to je najuzbudljiviji posao koji obavljam. Kada su bile devojčice, Kortni, Kim i Kloe govorile su da sam majka, trener fudbala, lider, vozač, dekorater enterijera i šef. Zaista sam radila sve te poslove i ponekad osećam kao da živim dva života. Imala sam mogućnost da radim ono što volim i sada kada vratim film, zahvalna sam Bogu na svemu.

Story: Da vaš rijaliti šou sutra prestane s emitovanjem, kako biste se osećali?

- Zaista bi mi nedostajalo. Izuzetno volim rad na setu i to možete da vidite u svim epizodama. Uživam u vremenu koje provodim sa svojom porodicom i svakog dana se zbog toga budim s osmehom.

Story: Koji je vaš životni moto?

- Ako ti neko kaže ne, razgovaraš sa pogrešnom osobom.

Ksenija Konić

Vrh
Passion
Post  Tema posta: Re: INTERVJU sa poznatima  |  Poslato: 12 Dec 2012, 14:22
Korisnikov avatar
rang
rang

Hju Džekmen zaplakao u emisiji

U emotivnom intervjuu koji je dao u američkoj emisiji 60 minuta, poznati glumac govorio je o teškim momentima kroz koje je prolazio kao dete, kada ga je majka napustila.

Slika

Četrdesetčetvorogodišnji glumac gostovao je u nedelju u emisiji 60 minuta, a u intervjuu punom emocija govorio je o teškim momentima koji su ga zadesili kao osmogodišnjaka, kada je njegova majka Grejs rešila da napusti porodicu.

- Sećam se jutra kada je otišla, bilo je čudno. Šetala se kroz kuću sa peškirom na glavi, spremala se i pozdravljala sa mnom. Otišao sam u školu, ali kada sam se vratio u kući nije bilo nikoga. Sutradan je stigao telegram iz Engleske, ona je bila tamo. Mislio sam da ni ona ni jednog momenta nije pomislila da će otići zauvek. Mislio sam da joj je samo potrebno da na kratko pobegne od svega i da će se vratiti. Tata se svake noći molio da se vrati – kroz suze je ispričao glumac.

Džekmen je bio najmlađi od petoro dece, a njegov otac Kris preuzeo je odgovornost za sve njih.

- Moj otac je stena. Uvek je bio tu, iz dana u dan, bez obzira na sve. Od njega sam naučio sve o vernosti, pouzdanosti i svemu dobrom – rekao je Hju.

Glumac se i sam ostvario u ulozi oca i sa suprugom Deborom Li Farnes ima dvoje dece – sina Oskara i ćerkicu Avu.

- Nikada nismo razdvojeni duže od dve nedelje. Tako smo odabrali. Ne volimo da smo razdvojeni – rekla je Hjuova supruga na pitanje kako uspevaju da usklade poslovne obaveze sa privatnim životom.

- Uvek se radi o porodici. Ne o poslu – dodao je glumac.
Story

Tijana Radovanović

Vrh
Passion
Post  Tema posta: Re: INTERVJU sa poznatima  |  Poslato: 14 Dec 2012, 13:14
Korisnikov avatar
rang
rang

Bešlić: Dačić najbolji pevač među političarima

Folk legenda tvrdi da nijedan ministar u regionu ne peva tako dobro kao srpski premijer Ivica

Slika

Halid će pevati u Beogradu 2. marta
Kucnuo je čas!
Ekipa Kurira posetila je prekjuče Halida Bešlića u Sarajevu, gde je potvrđen ugovor između pevača i produkcijske kuće „Mjuzik star“, koja organizuje pevačev veliki koncert u Beogradu, zakazan za 2. mart u Areni.

♦ Zašto ste čekali 22 godine da ponovo zapevate u Beogradu?
- Ima više okolnosti. Prvo zbog rata, a posle mi je sve nešto izmicalo. Plašio sam se da neću napuniti halu jer sam stekao utisak da me ljudi u Beogradu ne prepoznaju. Nisam hteo da se zalećem. U jednom momentu, kad sam bio prelomio, umrla mi je majka, pa zbog žalosti nisam pevao tri-četiri meseca. Posle sam razmišljao koji je dobar trenutak za koncert i zaključio sam da to treba uraditi kad izdam album i kad se on malo zavrti. Kad ti je vruć hit, ljudi masovno lete na koncert.

♦ Je li vam žao što vam je izmakao Osmi mart jer je Željko Samardžić rezervisao taj datum?
- Jeste malo, ali nisam znao za to. On je rezervisao dvoranu mnogo ranije. Nego, mislio sam da je možda odustao od termina pošto nema novi album, ali izgleda da i on priprema CD, pa nek mu je sa srećom. Onda su ovi moji razmišljali da li da ostavimo za april i na kraju su odlučili da je najbolje da idemo tog 2. marta.

♦ Kako vam deluje naš premijer Ivica Dačić u interpretaciji hita „Miljacka“?
- Nije loš! S obzirom na to da nije pevač, ja kažem da je najbolji pevač od političara.

♦ Jeste li imali prilike da se upoznate?
- Jesmo, nedavno, pre dva-tri meseca. Na jednom prijemu bili su svi ministri iz regiona, a on je i zapevao, bogami tri-četiri pesme. Sto posto peva najbolje od svih političara u regionu.

♦ Hoće li se pojaviti i kao vaš gost na koncertu, kao kod Ane Bekute?
- Bogati, nisam znao da joj je bio gost. Znam da on ima običaj u neformalnim prilikama da zapeva, ali da je i na bini pevao, to nisam znao.

♦ Eto, sad znate, pa možete i vi da ga pozovete!
- Dobro, važi. Bilo bi fino.

Slika

Lukas svuda dobro prolazi

♦ Aca Lukas u subotu gostuje u Sarajevu. Kako reagujete na to što su neki apelovali da otkaže koncert?
- Znam da ima sad koncert u Sarajevu, a on je od pevača koji svuda dobro prolaze. On će isto proći i u Njujorku, i u Cirihu, i u Minhenu. U Sarajevu isto. To su ti pevači - prave zvezde. A za te apele nisam čuo. Lukas se napevao u Sarajevu, među prvima je došao. A šta, možda je izjave neke davao?! Ovde u Domu mladih su se skupili rokeri, ne daju narodnjacima uopšte da nastupaju, samo rokerima. Nazvali su to sad Muzej rokenrola.

Kurir

Vrh
Passion
Post  Tema posta: Re: INTERVJU sa poznatima  |  Poslato: 20 Dec 2012, 02:27
Korisnikov avatar
rang
rang

Masimo Savić: Beograđani su najbolji domaćini

Sa hrvatskim pevačem pred tradicionalni novogodišnji koncert u Sava Centru: Moji nastupi nisu samo još jedan cirkus u gradu koji posećuje viđenija ekipa, već dolazi specifičan soj ljudi, koji tačno zna šta može da očekuje

Slika

HRVATSKI pevač Masimo Savić, koji će 26. decembra održati tradicionalni prednovogodišnji koncert u Sava centru, sa nestrpljenjem iščekuje beogradski nastup. Pevanje u srpskoj prestonici, kako kaže, predstavlja mu poseban doživljaj, jer ovde ima najverniju publiku.

- Na mojim koncertima često viđam ista lica i ne mislim da je to slučajnost - kaže, za „Novosti“, Masimo Savić. - Moji nastupi nisu samo još jedan cirkus u gradu koji posećuje viđenija ekipa, već dolazi specifičan soj ljudi, koji tačno zna šta može da očekuje. Dešava se da vidim i nove ljude, koji me dosad nisu slušali, ali im je poslednji album baš „legao“ i traže da pevam nove pesme. To je sjajno!

* Koliko vam znače beogradski koncerti?

- Beogradska publika je oduvek bila i ostala najbolja. Vi ste, jednostavno, takvi ljudi. Kada izlazite u grad, činite to da biste se proveli, a ne kao u Zagrebu, gde izlaze kako bi gledali druge kako se zabavljaju. Tamo je sve u rukavicama. I kada ostajete kod kuće, radite to jer vam nije do provoda, ali kada izađete - maksimalno ste raspoloženi i dajete dobru energiju izvođaču. Pevati pred beogradskom publikom je doživljaj koji se ne može osetiti u Zagrebu. Ma, nigde! Beograd je za mene uvek bio poseban, moja svetinja.

* ŠTA ćete sebi poželeti u novoj godini?

- Poželeću samo zdravlje, kako bih mogao da napravim još nekoliko albuma o kojima maštam. Takođe, želim da mi je porodica zdrava, a sve ostalo nisu problemi.

* Kako komentarišete podršku hrvatskih kolega na račun oslobađajućih presuda generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču?

- Treba biti pametan, da kad kažete sve što mislite - nikoga ne povredite. Da budete diplomata. Znao sam, čak i kada je bilo najgore razdoblje u diplomatiji između Srbije i Hrvatske, da i tada postoje poslovi koji se odvijaju ispod stola. Verovao sam da ćemo ponovo sarađivati. Imajući to u vidu, pazio sam šta govorim da ne bih nikoga povredio. Meni se ne može prigovoriti apsolutno ništa. Recimo, suludo bi bilo reći da predstojeći koncert „Prljavog kazališta“ u Beogradu nije visokog rizika. Ali, siguran sam da će Beograđani pokazati veliko gospodstvo, dobru volju i građansku kulturu. Čak i kada je reč o nekoliko osetljivih pesama. Beograđani su odlični domaćini, a kada se zainate da pokažu koliko su dobri - tada su najbolji.

* Vodeći srpski rokeri saglasni su u tome da ne treba mešati politiku i muziku, ali i da ne postoji reciprocitet. Zašto je Zagreb i dalje „zabranjeni grad“ za mnoge srpske izvođače?

- To me mnogo nervira! Dobrodošlica koju hrvatski muzičari doživljavaju ovde nije recipročna količini posla srpskih izvođača u Hrvatskoj. Mislim da se radi o koncertnom sistemu koji nije dovoljno profunkcionisao, jer slušanost u Zagrebu, na primer, Željka Joksimovića i Bajage je ogromna. Istina je i to da „Partibrejkersi“ i „Električni orgazam“ rade svoj posao bez problema.

* Koga biste od srpskih muzičara voleli da slušate u Hrvatskoj?

- Oduvek sam voleo da slušam „Partibrejkerse“ i Bajagu, a sada bih rado otišao i na koncerte „Blok auta“ i „Nevernih beba“.

* Verujete li da će Bora Đorđević sa sve tetovažom grba Srbije na ramenu pevati u Zagrebu?

- Apsolutno! „Ribljoj čorbi“ je Zagreb bio glavni grad za koncerte. Bora ima previše publike u Hrvatskoj da se to ne bi dogodilo.

Novosti

Vrh
Passion
Post  Tema posta: Re: INTERVJU sa poznatima  |  Poslato: 20 Dec 2012, 02:52
Korisnikov avatar
rang
rang

Stefan Cvijović: Nina Badrić ima odličan vokal, ali Seve je Seve!

Evo šta nam je mladi pevač ispričao za minut

Spot za pesmu "Reci brate" u kojoj je Stefanu Cvijoviću Cviji gostovao Saša Matić rađen je punih deset dana i na nekoliko lokacija. Međutim, pored veoma zanimljivih kadrova sa atraktivnim devojkama, definitivno su najinteresantniji oni u kojima je reper uhvatio i zarobio crnog kupidona. Ali umesto malenog, bucmastog dečačića Cvijin "lovac za ljubav" je prelepa devojka kao crni anđeo.

Slika

U intervjuu za naš portal Cvija je otkrio da smaka sveta neće biti, ali i činjenicu da je njegova nova devojka nešto najlepše što mu se desilo.

Stefane, da li si se naspavao?
- Jesam, baš. Preko 10 sati sam spavao, što je čudno za mene. San nije jača strana zbog posla kojim se bavim.
Šta si sanjao?
- Ne sećam se. Ali čim sam spavao dugo, bilo je nešto lepo.
Gde se nalaziš trenutno?
Na putu za Skoplje. Radim večeras. Dugo nisam bio u Makedoniji i iskreno uželeo sam se.
Čujemo da si zaljubljen?
- Dobre uši imate…(smeh)
Zasto kriješ novu devojku?
- Ne krijem, ali ne želim da je eksponiram. Bolje je i zbog nje i zbog mene. Taj deo privatnosti želim ušuškamo i ne mešamo ga sa mojim poslom, medijima itd. Ali daleko od toga da krijemo vezu.
Da li je ona, ona prava?
- Čim sam se upustio u tako nešto znači da mislim da jeste, jer sam ja mnogo probirljiv i filteri za osobu koju zelim su preveliki.Mogu da kažem da je ona nešto najlepše što mi se desilo do sada.
Znamo da posećuješ astrologa. Je l' rekao da će biti smak sveta 2012?
- Ne. Niti će biti, to vam sada ja kažem.
Kako podnosiš ovaj sneg?
- Prija mi pomalo, dok ne uđem u kola. Ali uglavnom kuća-tezge-studio-restorani-bioskop. Iz kola u objekte.
Severina ili Nina Badrić?
- Seve. Nina je jedan od najboljih vokala, ali više gotivim Severinine pesme i harizmu.
Šta možeš da uradiš za 60 sekundi?
- Da nasmejem moju dragu i dobijem poljubac za uzvrat.

Puls

Vrh
Passion
Post  Tema posta: Re: INTERVJU sa poznatima  |  Poslato: 21 Dec 2012, 13:08
Korisnikov avatar
rang
rang

"Viđam se samo sa publikom"

Poslednje tri godine Željko Samardžić (57) povukao se iz javnog života. Smrt majke Nade za koju je bio izuzetno vezan pre dve ipo godine teško je podneo, pa je izbegavao pojavljivanje na javnim događajima, u muzičkim emisijama, a nerado je davao intervuje. Sada, posle skoro četiri godine od objavljivanja albuma "Kojim dobrom mila moja" priprema novi CD i ponovo će posle četvorogodišnje pauze održati koncert 8. marta u Beogradskoj areni.

Slika
Arena, pa Amerika: Željko Samardžić

- Tačno je da me nije bilo nekoliko godina u medijima, ali se nisam krio već sam se jednostavno povukao iz javnog života. Odlučio sam da svoj privatni život ne delim sa publikom. Viđali su me samo oni koji su dolazili na moje nastupe po regionu i inostranstvu - kaže Željko koji je nedavno snimio spot za pesmu "Zustavite januar" s kojom najavljuje novi, deveti po redu album koji će objaviti u februaru uči osmomartovskog koncerta u Areni.

- Na albumu će dominirati mediteranski zvuk, jer takve pesme nedostaju našem tržištu. Ja ću zato popuniti prazninu kada je u pitanju zabavna muzika, a Marina Tucaković posebno je bila inspirativna u tekstovima kada sam ja u pitanju. Dugo ništa nisam snimao, bilo mi je krajnje vreme. Zadržao sam staru ekipu sa kojom sam do sada uvek bio uspešan, jer tim koji dobija ne treba menjati.

Od sunčanja do snega
Nedavno ste pevali na jednom kruzeru, otkud to?

Željko Samardžić nedavno je peva na kruzeru
- Organizatori su me pozvali i ja sam oberučke prihvatio. Poveo sam i svoju suprugu Maju, a bilo je to nezaboravno iskustvo.

Pored naših zemljaka bilo je ljudi i iz Italije i Francuske, nas oko 1.300 na brodu. Nisam se plašio iako je bilo nekoliko brodskih nesreća poslednjih godina, zapravo o tome nisam razmišljao, jednostavno sam se prepustio uživanju.

Ali, najzanimljivije od svega mi je bilo što su se u jednom danu promenila sva godišnja doba. Pa sam se u jednom trenutku sunčao na palubi u kratkim rukavima, da bi ubrzo posle toga počeo da pada sneg.

Da li će na albumu biti duet?
- Ne bežim od dueta, ali ih snimam isključivo kada mi se neka pesma baš dopadne i to je jedini uslov. Zadnji duet sam snimio sa Kemalom Montenom, a pre toga sa Jelenom Rozgom i oba su bila poprilično uspešna. Volim da sarađujem i sa mladim, neafirmisanim pevačima i tako im pomognem.

Mnogi na estradi se žale na nedostatak posla, čak i folk pevači. A, vi imate li posla?

- Moram priznati da imam popriličan broj nastup i kao nekad pevam od Vardara pa do Triglava. Svaki poziv za gostovanje me raduje, jer to znači da me ljudi nisu zaboravili, iako se nisam pojavljivao u medijima.

Posle novog CD obično sledi turneja. Da li ste već isplanirali gde ćete i kada pevati?

- Naravno, posle beogradskog koncerta imam zakazanu turneju po Americi, a plan je i da odem u Australiju gde sam bio već pet puta. Mnogo naših pevača ide u Australiju, jer nas naši zemljaci koji žive u ovoj zemlji baš dobro prihvataju i uvek sam odlično prolazio. Prelepa je to zemlja, iako daleka i moram priznati da jedva čekam da zapevam zemljacima.

Vesti

Vrh
Passion
Post  Tema posta: Re: INTERVJU sa poznatima  |  Poslato: 21 Dec 2012, 14:05
Korisnikov avatar
rang
rang

Tanja Banjanin

Malo naših pevačica se može pohvaliti da su karijeru gradile bez skandala i isključivo vrhunskim glasom, jedna od njih je naša današnja sagovornica – Tanja Banjanin. Tanja nije oduvek mislila da će se baviti muzikom, stoga je i diplomirani pravnik. Međutim, ljubav prema muzici i muzička karijera postali su joj najbitniji segment života. Naša pop pevačica pobedila je na Budvanskom festivalu 1997. godine i to smatra prekretnicom u svom životu. Do sada ima objavljena četiri albuma. Kako voli dinamičnost i raznovrsnost ona je i pomoćnica Pokrajinskog sekretara za sport i omladinu, a takođe i član Pokrajinskog saveta za borbu protiv droge. Tanji je pak najdraža uloga mame Staše i Novaka.

Slika

WANNABE MAGAZINE: Znamo da ste diplomirani pravnik, pa nas zanima kako Vas je životni put okrenuo ka muzici?

TANJA: S obzirom na to da nisam planirala da se profesionalno bavim muzikom (zato sam završila fax), moglo bi se reći da se desilo slučajno, sticajem okolnosti. Sa druge strane, ako se uzme u obzir koliko sam radila na pevanju i to baš od malih nogu, teško da bi se moglo reći da se išta dešava slučajno. Počelo je, što je apsurdno, od najtraumatičnijeg događaja u mom životu. Tata mi je umro pre 18 godina i ja sam posle toga “pukla”, što bi se reklo. Tačnije, nisam mogla da pevam, ni da pomislim na to, a da ne zaplačem. Baš zato sam prihvatila poziv da učestvujem u “Muzičkom toboganu”, u novoj rubrici “Nekad i sad”, i logika mi je bila, ako to ne izguram u prisustvu toliko ljudi, dece, kamera… onda mi pomoći nema.

Međutim, uspela sam i vratila sam se kući zdrava. Mama kad je to videla, rekla je: “Ti se moraš baviti muzikom!”. A kad moja mama nešto kaže, to tako i bude. I tako to bi. Ona je uspela da nabavi novac, a pošto sam poznavala i Dragana Okuku (fudbalskog trenera koji je tada radio u Srbiji, a sada je u Kini). On me je, kada je čuo moj demo snimak, upoznao sa Željkom Samardžićem koji je tada bio na vrhuncu i on me je uveo u taj “profi” muzički svet. Eto, tako je to počelo, i u tim okolnostima.

Osoba koja je Tanju uvela u muzičku mašinu bio je Željko Samardžić
Sa pesmom “Ja činim sve” pobedili ste na Budvanskom festivalu 1997. godine, da li je to bio najbolji trenutak u Vašoj karijeri?

To je svakako bio poseban trenutak i definitivno prekretnica u mojoj karijeri. Od situacije kada me niko nije znao, odjednom pobeda, vatromet u moju čast, svi novinari okrenuti ka meni… Poseban trenutak, da! S tim što sam ja, što se tiče pevanja, do tog nastupa bila već i kuvana i pečena.

Slika

Tanja Banjanin zaista čini sve! Osim što ste izvrsna pevačica i fakultetski obrazovana osoba, Vi ste pomoćnica Pokrajinskog sekretara za sport i omladinu, a takođe i član Pokrajinskog saveta za borbu protiv droge. Kako ste se odlučili na takav spoj profesija?

Ja volim različitost, jer ona donosi dinamiku u životu. Sa jedne strane pevanje koje podrazumeva poseban pristup, tempo života, krug ljudi i sa druge strane, državni posao, da tako kažem, koji je dijametralno drugačiji. Ipak, i jedno i drugo mi odgovora. I u jednom i u drugom se nalazim. Što bi rekao Voja Aralica, ja mu dođem nešto kao dr Džekil i mr Hajd.

Prvi anti-droga festival u Srbiji - “Muzikom protiv droge”
Da li naša pop diva nekada zapeva i narodnjake? Šta privatno slušate?

Zapevam narodnjake ponekad u zavisnosti od situacije. Ako sam u dobrom društvu, u dobroj kafani, uz dobro iće i piće, zapevam! Što da ne? Ali, retko mi se to dešava, jer nemam vremena. Privatno slušam sve i svašta, osim narodne muzike. U stvari, kad malo bolje razmislim, generalno ne slušam domaću muziku. Samo stranu.

Izdali ste četiri muzička albuma “Tanja Banjanin” (1996), “Ljubav ima ime” (1998), “Tama i svetlo” (2000) i “Igra” (2010), i najavljuje se singl za novu 2013. godinu, da li možemo očekivati i novi album?

Singl možete očekivati, album teško. Suludo mi je da snimim album, nema nikakvog tržišnog rezona, a prevelik je luksuz.

Slika
Možemo uskoro očekivati Tanjin novi singl
Čuli smo da su Vam najdraže dobre, klupske svirke sa bendom, i da niste preteran fan velikih koncerata kao na primer u “Kombank Areni”? Da li je to istina?

Preterano bi bilo reći da nisam fan velikog koncerta u… kako ste rekli “Kombank Areni”?! Pa, zar ne beše “Beogradska arena”? Elem, volela bih ja i takav koncert, plivala bih u njemu kao riba u vodi. Ali on iziskuje puno vremena, veliku organizaciju, veliki novac, tim namazanih ljudi… Ja baš ne obilujem time u životu. Ali, zato svirka sa bendom, to je nešto na šta uvek mogu da računam, nešto što me ispunjava i nešto na šta uvek mogu da se oslonim. S tim što sada manje radimo klupske svirke, više koncertne varijante po pozorišnim salama. I generalno, manje radim.

Da li Vaša deca, Staša i Novak, pokazuju afinitete prema muzici?

Staša definitivno pokazuje afinitete prema glumi, a Novak… on pokazuje afinitete prema svemu i svačemu. Vidim peva sve žive pesme iz crtaća, ali još je mali.

Šta želite da poručite Wannabe čitaocima? Posebno našim mlađim čitaocima?

Eh, te nezahvalne poruke… Neka zacrtaju svoj put i neka ga izguraju. Nije lako, ali to je život, to je to.

Wanabe magazine

Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu