Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 20 Jul 2025, 22:29

Autoru Poruka
Julia
Post  Tema posta: Re: Chaterland-Neverland  |  Poslato: 24 Okt 2012, 20:49
Korisnikov avatar
Kad porastem biću kengur
Kad porastem biću kengur

Pridružio se: 22 Jun 2012, 20:17

Bradpresto Pitt je napisao:
Evo recimo,na primjer,da svatko napise neku kratku pricicu,tema nije bitna,moze i erotska,hahahaah,ili neka nesto slika s mobitelom ili fotoaparatom neku zgodnu sliku,iz svoje okoline,susjedstva,iz grada vasega,vase ulice,a moze i kratki video,e tu ce se pokazati kreativnost,jer,ovo beskrajno copy-paste,je uistinu preslo sve granice,vjerujte mi,i bez ljutnje!!!!

E ova ideja mi se bas dopada..
Ne zato sto imam nesto protiv oslikavanja, naprotiv..ali bilo bi bas zanimljivo recimo takmicenje u "napisi pricu na zadatu temu"

Vrh
Julia
Post  Tema posta: Re: Chaterland-Neverland  |  Poslato: 24 Okt 2012, 20:51
Korisnikov avatar
Kad porastem biću kengur
Kad porastem biću kengur

Bradpresto Pitt je napisao:
        SVIJET SAPUNICA
-Danas kada nema poštene žene,a bogami i muškarca,koji ne prati jednu od stopedeset sapunica,na svim programima,jasno je da je to zajednicka tema uzduz i poprijeko ovih krajeva,a i sire.
-Ime supunica je dobila,prica se,jer je su se u samom pocetku emitiranja tih trakavica,u vrijeme pauza,emitirale reklame za deterzente,sampone i sapune!To je bilo bogtecegaznati kad,ali naravno,kao i vecinu "genijalnih"stvari i ovo su patentirali Ameri,dakako,profita radi.Prva stranasapunica koja je igrala u bivsoj Jugi jeste,vec spomenut,"Gradić Peyton",mislim s Ryjanom O'Nealom u glavnoj ulozi,i polucila je veoma veliku gledanost,jer tada su bila samo dva ili jedan kanal,tako da nije bilo izbora.Svi su s iscekivanjem pratili zavrzlame,imali svoje favorite,potajne ljubavi...
-Međutim,pravi boom je nastupio,kada se sredinom 1980-ih pocela prikazivati,vec legendarna,"Dinastija",jer onda je cijela nacija bila opskrbljena televizorima,tako da je gledanost bila fantasticna,tim vise,sto je isla jednom tjedno,ponedjeljkom mislim,tako da je narod cijelh sedam dana raspravljao,dali ce Blake napustiti cmizdravu Crystel,hoće li Jeff ozeniti Fallon,ili ce je preoteti zlocesti Adam,i hoce li se napokon Steven ozeniti sa svojim dečkom(?!)Ta sapunica je snimana na visokoj produkciskoj razini,i bila je gledljiva.Poslije su dosle jos dvije americke dosta gledane sapunice,"Santa Barbara"s ljubavnom storijom Cruza i Eden,te"Dallas"'s besskrupuloznim J.R.-om,ali nisu ni priblizno postigli slavu kao "Dinastija".
-I "kad je žaba vidjela da se potkiva konj i ona dignula nogu",tako su televzijske kuce iz "treceg svijeta"poceli bjesomucno snimati sapunice,raznih naziva,kao sto su "Robinja Isaura"(brazilska),"Esmeralda",tkoznacija,poneka kolumbijska s Gabrielom Spanic,te sva sila meksikanskih sapunica,raznih imena,s Erikom Buenfil u glavnoj roli'od kojih je najpoznatija"Marisol"uglavnom s radnjom s nekih polja,gdje raja radi,pa se neki bogatun zaljubi u zgodnu radnicu,i tako to krene...na kraju se uspostavi da ti je mama tetka,teka strina,ujna kuma,ujak brat,kako kaze moj jedan frend s posla,jos ce se uspostaviti da je glavni glumac sam sebi otac,ahhahaahahah
-Nisu puno cekali niti na nasim prostorima,vec 1987 pocinje s emitiranjem "Bolji život",mada to i nije sapunjara,to je više kao humorna drama ili tako nesto,uglavnom to je,po meni,snimljeno na vrhunskom nivou,s britkim humorom scenarista Siniše Pavića("Vruć vetar"),te sa izvrsnim dijalozima,brzom radnjom,zanimljivošću,aktualnošću,gdje se svaki tadasnji gledatelj mogao poistovjetiti s Popadićima,Jategancem,Kurčubićem,Kokom i ostalim likovima "iz naroda",serija je isla do 1991.godine i snimljeno je 82 epizode i igrani film.Serija "Srecni ljudi"pokusava ponoviti taj uspjeh,međutim,iako dobra,nije uspjela u tome.
-U Hrvatskoj je tek 2004,emitirana prva klasicna domaca sapunica,prilicno orginalnog naslova"Zabranjena ljubav",pa onda puno gledana"Villa Maria",koja je prikazivana i na nekim televizijama u okolnim drzavama,a lukavi producenti su se dosjetili da uzmi ponekog glumca/glumicu iz drugih susjednih zemalja,da bi tamo isto bila gledana,tako da je u hrvatskim nanizankama glumilo dosta glumaca iz Srbije,Kartarina Radivojevic naprimjer,i pokoji glumac,i sve je teklo mirno,tekle su i suze gledateljica,s brigom da se nesto nece"iskomplicirati"s njihovim omiljenim likom,zene su po stoti put rezale vene,zbog nekog Rodriga ili Manuela,kadli,kao grom iz vedra neba,udarise sapunice,turske sapunice!?
-Kako sad turske,zaboga!?-pitala se raja koja je nekad bila pod Turcima,valjda 400 godina,spjevane su pjesme junacke protiv Turaka,Marko Kraljevic je pobio vise Turaka u pjesmama nego Bata Zivotinja i Ljubisa Samardzic Švaba zajedno,pa kako sad gledati omrazene Turke,pitale su se kucanice,domacice i ostale postene zene,medutim,kada su vidjeli onoga Onura u "1001 noci",sve je to palo u vodu,i on su,jašta,zavoljeli turske sapunice kao svoje rođene!I onda ponesene uspjehom "1001 noci",krenule se kao na pokretnoj traci,sapunica za sapunicom,"Ezel",,,pa do sve sad aktuelnoga"Sulejmana velicanstvenog",zene rano zavrse s vecernjim poslom,nerijetko muz ostane bez vecere,kucni ljubimac bez svoje hrane,i to sve jer tad i tad pocinju,gle sad,dvije epizode "Sulje",ljepsi spol ne treba ni ici piskiti,jer sve su isplakale,po noci se prevrcu po krevetu,jer su nestrpljive sta ce se sutra desiti,hoce li ovo,hoce li ono,ma sto muka!Dovitljivi muskarci pustaju bradu,nos i trbuh,nebili nalikovali Sukiju i tako zadobili naklonost zenskih srdaca,zene hoce liciti na glavne glumice pa dizu kredit za plasticnu operaciju,i sve je nekako uzbudljivo,kao u sapunicama,ahhahaahah
I dok se spusta,jesenja maglovita vecer na krovove Zagreba,Beograda,i ostalih balkanskih metropola,dok gladnim muzevima kruli u trbuhu,a kucni ljubimci,mijaucu i laju,Turci se opet spremaju osvojiti ovo podrucje,ali ovaj put,na lukaviji,perfidniji,način"u rukavicama",putem sapunjara!!!
   Bradpresto Gledatsa(punice) [zid.gif] [pluie07.gif]

ahahhahahhahahahahhahahaha [zenskismeh.gif] [zenskismeh.gif] [zenskismeh.gif]

Vrh
MeGi
Post  Tema posta: Re: Chaterland-Neverland  |  Poslato: 24 Okt 2012, 21:00
Korisnikov avatar
Born to die

Pridružio se: 22 Maj 2012, 18:51

Rakel pa niko ti ne brani da otvoris ako nesto zelis....

Jooj cek da procitam tekst od roda ovo se mora natenane citati i komentarisati [zenskismeh.gif]

Vrh
MeGi
Post  Tema posta: Re: Chaterland-Neverland  |  Poslato: 24 Okt 2012, 21:34
Korisnikov avatar
Born to die

Pridružio se: 22 Maj 2012, 18:51

Secam se da je u nasoj knjizi iz srednje skole iz sociologije pisalo kako su cini mi se 97-98 godine
ljudi iz nekog sela isli u grad na traktorima da bi gledali seriju Kasandra, jer tada ili nisu imali struje ili televizore...
al" secam se da sam se zacudila kad sam to citala [zenskismeh.gif] Zamisli koliko je ta serija bila popularna, a ti je Pitt nisi spomenuo.
Ja se ne secam te Dinastije niti serija koje si naveo pre "Boljeg zivote"
Ali pratila sam od Kasandre kasnije sve novele koje su nadolazile. Pogotovo dok sam isla u osnovnu skolu. Tata mi je branio kasnije gledati jer nije podnosio te serije. Smatrao ih glupostima i zaludjivanjem ljudi, tako da cim on ulazi ja sam morala prebacivat program. [zenskismeh.gif] Ali i dalje sam bila u toku svih desavanja u svim serijama, prvo su isle na pink, desavalo se da bude nekad po 3-4 serije za redom....Tek do pre jedno 2-3 godine shvatila sam sta sam ja gledalaaaaaaaa- koje gluposti [zenskismeh.gif] Sve na isti kalup. Vidim sada da jedva jedna latinoamericka sapunica ima na tv- ali zato sada su krenule Turske i indijske, za kojima ljudi lude. Citala sam negde tu na net-u neke novine pisale u Turskoj kad se prikazivala serija Sulejman da se tacno primjetilo da su ulice puste, jer svi verovatno gledaju seriju. A kod nas kazu da je Sulejman gledaniji od Dnevnika na Rts-u. Ne gledam tu seriju, jer ne volim serije koje su zasnovane na nekom proslom vremenu, jer to nije to. Sigurno da nije sve tacno, iako kazu da je zasnovana na istorijskim cinjenicama. Nikad nije isto knjiga i film...uvek nesto izmene -dodaju.
Cula sam da kod vas pocinje da se prikazuje "Bolji zivot" To je super serija, zato sto ima mnogo humora. A ne kao u latino i indijskim, suza suzu stize.
Glumci su odlicni , ponekad je dovoljno da gledam njihove face-pokrete u seriji , i da ne progovore oni su mi smjesni axaxa
Pored te serije super mi je "Porodicno blago", "Srecni ljudi" "Policajac sa Petlovog brda" . Serije koje vredelo gledati, a sve ove nove su mi nikakve. Zato i snimaju po 10 epizoda i onda to nazivaju serijama. A kad vidim da su pokusali da imitiraju latino sapunice, leleeeeee pa ono je katastrofa, nekako mi je losa gluma.
Meni te srate serije koliko god da se repriziraju nikada nece dosaditi. Ne razumem zasto ljudi pljuju po rts-u zato sto repriziraju.....jer ako neko ima 30- 4o-50 godina pa njemu dosadilo, treba da shvati da ima i onih od 3-4-5-10-20 godina , Onih koji ce tek prvi put da gledaju seriju...

I ubedljivo najbolji lik iz serije je ZIVADINKA daktilografkinja [zenskismeh.gif]

"Rekla sam ti diktiranje sabajle,
A kad cete da se krpite?
Kakvo diktiranje sabajle kad se u to vreme krpite i usivatte...
-Krpacina od 8-9
Od 9-10 kucanje
a od 10 kad obnevidim kucas sam
.... [zenskismeh.gif]

Vrh
Julia
Post  Tema posta: Re: Chaterland-Neverland  |  Poslato: 24 Okt 2012, 21:52
Korisnikov avatar
Kad porastem biću kengur
Kad porastem biću kengur

MeGi je napisao:
Rakel pa niko ti ne brani da otvoris ako nesto zelis....

Jooj cek da procitam tekst od roda ovo se mora natenane citati i komentarisati [zenskismeh.gif]

ma znam Megi..al me mrzi..
Ja sam ono po principu..da neko drugi sve odradi..i ja dobijem na gotovo..

Ps..a rod ti je nesto posebno inspirisan

Vrh
Bradpresto Pitt
Post  Tema posta: Re: Chaterland-Neverland  |  Poslato: 06 Dec 2012, 21:42
Korisnikov avatar
*VIP*

Pridružio se: 26 Sep 2012, 08:21

NE LJUTITE SE LJUDI!
-Eto kao sto sam i rekao,dao sam si truda pa sam proanalizirao ovu igru u kojoj je sudjelovalo ne bas puno forumasa,valjda bojeci se da se nebi komu zamjerili,a i vecina i ovih sto su sudjelovali(neki cak cetiri puta!!!!)bolje da nisu jer se jos jednom po stoti put vidjelo "eurovizijsko"glasanje,gdje netko glasa po onome kako je netko drugi glasao za njega ili protiv njega,ili po principu glasaj protiv onoga do kojeg ti je stalo,neka đubre vidi kako mi nije važan,,ahahahha,pa su u skladu stim i konacni,nesluzbeni i privremeni rezultati Bogu za plakat,i nemaju blage veze s dosada pokazanim pojedinih forumasa ovdje.
-Slijedom toga ovu igricu smo mogli mirne duse nazvati,stajaznam,"Zivjela Megi","Megi je među nama","Glasajmo za Megi","Trst damo,Megi nedamo"...i sad bih mogao nabrajati do sutra,,,Elem,sada idemo vidjeti kako je to u navaznijim"kategorijam",Najduhovitiji/a je pogodili ste ,Megi????Dobro ljudi,nemogu reci,zena je ljepuskasta,kako kaze i mlada,zna kopirati vic,aktivna je,bori se kao lav,mogli bismo reci simpa je,ali duhovita...to nemoze proci,ne ni pod razno,jer duhovitost je sasvim nesto drugo,za duhovitost je potrebno puno,puno znanja,sto ona gledajuci s moga stajalista nema,da ne govorim o iskustvu,a to je veoma bitno...dakle mora puno uciti,gledati,pratiti...maniti se copy pastanja i googlanja,i povrh svega toga imati talent...U ovoj disciplini polagao sam nade u Emmanuele,međutim,nakon dobroga pocetka,naglo se utisala,valjda se zaljubila...Stariji chateri se sjecaju Lepog i Marcheline e oni su bili duhoviti...Gore spomenuta Megi je "pobijedila"i u Najbrzem prstu,mozda bi znao da li je to ali kada bi mi neko objasnio sta to znaci...Kategorija Najkreativniji,to je posebna prica,najvise poena je dobio izvjesni Cane,ja nisam tu niti vidio taj nick!?Tko je taj kreativac i sta je kreirao!?Moram opet reci da kreacija nije oslikavanje,stavljanja slika itd,to se zove vjestina,kao sto je voznja auta,plivanje,voznja bicikla,a kreacija je nesto drugo,dakle kad sam nesto napravis,izmislis,napises,nacrtas,kao Sjajna koja i je realno najkreativnija,jer izvrsno slika,Emma kad nesto napise(nadam se njeno

Naravno i u toj rubrici je Megi pri vrhu kreativnosti,e jebga sto je previse previse je...Evo i ja se mogu pohvaliti da sam podijelio prvo mjesto u rubrici Folirant skupa s Marrinom i She,koja je nadmocno pokorila sve u Najdosadniji/a,scim se nebih slozio jer ima dalekoo daleko dosadniji,osim toga ona je sve samo ne dosadna...Rubrika Naiskreniji/a je pripala Tw,hajde mogu se sloziti s tim,mada kad malo bolje razmislim...ahahhaaha...Etc..etc...Dakle prosao je jos jedan sajam tastine,bilo je zabavno i...neiskreno,,hahahaah,ne ponovilo se!!!
Brad Prestoljutitise

Vrh
Boss
Post  Tema posta: Re: Chaterland-Neverland  |  Poslato: 06 Dec 2012, 21:47
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 06 Dec 2012, 21:37

Ti čuvaš ove postove u posebnom folderu ? [kasljuc.gif]

Vrh
Picard
Post  Tema posta: Re: Chaterland-Neverland  |  Poslato: 06 Dec 2012, 21:47
Korisnikov avatar
P
P

Pridružio se: 15 Maj 2012, 19:58

Boss je napisao:
Ti čuvaš ove postove u posebnom folderu ? [kasljuc.gif]

ahahaha
bravo dečko

Vrh
Bradpresto Pitt
Post  Tema posta: Re: Chaterland-Neverland  |  Poslato: 06 Dec 2012, 22:00
Korisnikov avatar
*VIP*

Pridružio se: 26 Sep 2012, 08:21

Imam sve svoje postove,znao sam da ce se to desiti,ali samo ove gdje sam nadugacko pisao,,,,,hihihih

Vrh
Boss
Post  Tema posta: Re: Chaterland-Neverland  |  Poslato: 06 Dec 2012, 22:08
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 06 Dec 2012, 21:37

Pa znao sam ja da ti nisi baš... [kasljuc.gif]

Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu