Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 20 Jul 2025, 22:29

Autoru Poruka
MeGi
Post  Tema posta: Re: Chaterland-Neverland  |  Poslato: 23 Okt 2012, 14:58
Korisnikov avatar
Born to die

Pridružio se: 22 Maj 2012, 18:51

Pitt gdje ti vidis oslikavanje?
Slazem se delimicno sa tobom, al" ne mozes naterati nekog da koristi slova na tastaturi ako to ne zeli.
Nekom je to mozda hobi-oslikavanje stihova.
A Takmicenje je bas zanimljivo, to nemoj da mi diras [zenskismeh.gif] I nije to copy paste jer svako treba da izabere sliku i da uklopi uz tekst i tako...
Pokaze svoje umece u raznim programima za oslikavanje...

Vrh
Molena
Post  Tema posta: Re: Chaterland-Neverland  |  Poslato: 23 Okt 2012, 15:01
Korisnikov avatar
*VIP*

Pridružio se: 16 Maj 2012, 19:49

Bradpresto Pitt je napisao:
         ČAROBNA TV-KUTIJA
-Mislim da je televizija kao takva nastala u Americi nekih davnih godina ,a u našim krajevima pedesetih godina dvadesetog stoljeća,i to baš u mom Zagrebu.
-Kažu upućeni,da su na dva najprometnija trga u izlog bili postavljeni TV-prijemnici,gdje su prolaznici i putnici namjernici u čudu,otvorenih usta i nevjernici gledali u to novo čudo!
-To je tad bilo nevjerojatno,kao,recimo danas,da mi Čik da(mail),ili da Mabma i Trans popiju kavu skupa!!!Dakle,gotovo pa nemoguće.I polako su oni viđeniji poceli nabavljati televizore,jer to je bilo stvar prestiža i renomea,a po krovovima su počele"nicati"antene zvane"riblja kost",gdje je za jedan tad postojeci program trebalo i po tri takve antene!?
-TV -emisije su išle uživo,posto nije bilo magnetoskopa,i program je trajao jako kratko,ali dovoljno dugo da narod poludi za tom čarobnom TV-kutijom.
Šesdesetih godina tog istog 20-og vijeka se pocela emitirati Televizija u boji,što je isto bilo fenomen prve vrste,i naravno,odmah su opet oni viđeniji pohrlili da ga nabave,boje su se razlijevale po ekranu,ma prava bajka.Stvorile su se vec televizijske zvijezde,od voditelja,glumaca,pjevača,sportasa,političara...došao je i drugi program i tad su zabilježen povecan broj rastava,jer,muzevi su htjeli gledati neku sportsku utakmicu,a zene, tada glavnu sapunicu"Gradić Peyton",djeca crtic u 19:15!!!Onda su se mudre glave dosjetile pa kupile jos koji televizor,radi mira u kući!
-Pravi bum pocinje,pojavom satelitske Televizije,pa umjesto "ribljih kostiju"po krovovima,fasadama,kucama,stalama "nicu",ovaj put ,satelitske antene poput gljiva poslije kiše.
-Svi znamo za CNN,koji je prvi poceo s izravnim prijenosom događaja,a proslavio se s direktnim prijenosom rata iz Rumunjske i svrgavanja Ceucescua.Pocetkom 80-ih pocinje s emitiranjem cuvena glazbena postaja MTV,koja 24 sata dnevno emitira muziku,sto je do tada bilo nezamislivo,potom stize gomila satelitskih stanica,uglavnom americkih,britanskih i njemačkih,a ovi neki švapski su u kasnim satima davali filmove "za odrasle",i svi su tad znali što znači:Schnella,schnella!!!Tako se dogodilo ,da se njemacki poslije partizanski filmova ,uci i preko filmića "za odrasle",znanja nikad dosta,hahhahahah.
-1990-ih na ovom prostoru se pomalo pocinjati pojavljivati manje TV-postaje,ponajprije u Zagrebu i Beogradu,drzavne televizije uvode i treći program,dolaze moderniji televizori stranih marki,trzista se otvaraju,otpadaju domace marke poput EI Niš,RIZ,Čajevec,jedino je preživjelo slovensko Gorenje,koje i danas igra veliku ulogu na svjetskom tržištu elektronskih aparata.Ljudi su vec uveliko gledali satelitske programe,pojavili su se videorekorderi,daljinski upravljači(koji su Meginoj baki nalik telefonu!),ekrani su bili sve veći i veći,a program sve lošiji i lošiji.Voditelji su,doslovno,pokupljeni s ulice,samo radi fizickog izgleda,a znanje nikakvo.Pocetkom dvadestprvoga stoljeca,tiho su dosli plazma i LCD televizori,stim da su Lcedeovci pobijedili a plazmaši otpali,aparati su postali sve tanji i tanji a ekrani ogromni a kvaliteta slike diskutabilna u najmanju ruku.Pojavljuju se na ovim nasim trzistima marke "u usponu",koji jesu jeftinija a kvaliteta sačuvajbože,pa prvi DVD playeri i snimači.
-I kako to već ide,lukavi provajderi su se dosjetili kako još uzeti love raji,putem ptt kabla dolazi kablovska televizija,koja nudi mjesavinu satelitskih i zemaljskih kanala,"po vrlo povoljnoj cijeni",pa u takozvani osnovni paket stave programe,uglavnom nezamimljive,a ostale prodaju uz dodatnu cijenu!?I sve to uz pretplatu 24 mjeseca,te dodaju ovo,ono i cijena ispadne kao Svetog Petra kajgana!!!
-Od svih tih silnih programa zaboli glava jer isti te jedan program vrte u krug,uvijek iste filmove,već sanjam Jackieja Chana,Stevena Seagala,Jean Claudea van Dammea,koji se nemilice vrte na svim tim filmskim kanalima.Naravno,moze se pogledati neki noviji film,ali zato se opet mora dodatno platiti!?
I dok više na krovovima nema antena,dok svako vece selo ima svoju TV-stanicu,gdje u oglasima prodaju prasad,traktore i svasta nesto,ja se sjetim starih dobrih televizora s dva programa,s odlicnim voditeljima,i kad je daljinski upravljac bila drška od metle,sjetim se toga i odmah ugasim svoj televizor!
I na kraju jedna anegdota.Naime,radi se o tome da je jedna forumasica nedavno kupovala TV-prijemnik,kako ona kaze,marke Samsun(?!),i kad joj je prodavač ponudio 3D televizor,ona je to odbila,i trazila 3A televizor,misleci valjda,da su tako klasificirani i da su 3A,3B i 3C bolji od 3D,bauhahahahahah!!!
   Bradpresto Gledattv [zid.gif] [migg.gif]

Ti koji si meni do iznemoglosti dosadan i sa skoro pa nikakvim smislom za pisanje ( probaj cijeniti moju iskrenost ;) ) , a uz sve to si 'novinar' , si napisao napojon jedan kvalitetan i pristojan tekst. Ovo je ja mislim prvi tekst ( ukoliko je tvoj, jer mi ne pada na pamet da googlam i istrazujem) koji se meni svidja, koji ej gramaticki napisan kako treba i onako kako bi trebao pisati neko ko se bavi tim poslom kojim se ti bavis.
Nemoj sada puno da dramatiziras...ne citam inace tvoj blog, nije mi zanimljiv...ali vidim da se sa Megi dopisujes, a dobila sam obavijest o jednom zanimljivom tekstu na tvom blogu pa sam navratila.
Ne pretjeruj sa ovim pametovanjem...ako imas prituzbi na bilo sta, ukljuci se na igre na forumu, a ne ovako...Nema te ni u jednoj igri ali si dajes za pravo da kritiziras sve i svakoga...a zatvorio si se u ovu svoju 'misju rupu' tj ovaj svoj kvadratic prostora i sada bi svi mi trebali doci ovdje i imati misljenje o tebi...pih, jasta, kako da ne.
Uglavnom uzivaj...i nadam se da ce me opet neko obavijestiti kada napises nesto vrijedno pohvale i citanja. :)

Vrh
Bradpresto Pitt
Post  Tema posta: Re: Chaterland-Neverland  |  Poslato: 23 Okt 2012, 15:05
Korisnikov avatar
*VIP*

Pridružio se: 26 Sep 2012, 08:21

MeGi je napisao:
Pitt gdje ti vidis oslikavanje?
Slazem se delimicno sa tobom, al" ne mozes naterati nekog da koristi slova na tastaturi ako to ne zeli.
Nekom je to mozda hobi-oslikavanje stihova.
A Takmicenje je bas zanimljivo, to nemoj da mi diras [zenskismeh.gif] I nije to copy paste jer svako treba da izabere sliku i da uklopi uz tekst i tako...
Pokaze svoje umece u raznim programima za oslikavanje...

Ma nikog ja ne natjeravam,samo sam rekao svoje misljenje,ali ako je to vama ok,samo naprijed,neš'ti ujetnosti,hahahahahah,salim se!!!Tamo sam ti poslao sliku,pa je naslikaj,ali svojum sapom i stavi na blog!!!

Vrh
Bradpresto Pitt
Post  Tema posta: Re: Chaterland-Neverland  |  Poslato: 23 Okt 2012, 15:15
Korisnikov avatar
*VIP*

I to Megan da bude lijepo,dotjeraj malo,stavi mi kosu,malko smanji uši,dodaj koji zub,da te ne uzmem na zub,hahahahaah

Vrh
MeGi
Post  Tema posta: Re: Chaterland-Neverland  |  Poslato: 23 Okt 2012, 15:18
Korisnikov avatar
Born to die

Pridružio se: 22 Maj 2012, 18:51

[zenskismeh.gif] [zenskismeh.gif] Vazi, bices ljepsi nego na slici koju si mi poslao [zenskismeh.gif]

Vrh
Bradpresto Pitt
Post  Tema posta: Re: Chaterland-Neverland  |  Poslato: 23 Okt 2012, 15:23
Korisnikov avatar
*VIP*

MeGi je napisao:
[zenskismeh.gif] [zenskismeh.gif] Vazi, bices ljepsi nego na slici koju si mi poslao [zenskismeh.gif]

E toooo,tooooo,ali onako na onaj nacin na koji si pravila slike jučer,onako kao s olovkom!!!

Vrh
Bradpresto Pitt
Post  Tema posta: Re: Chaterland-Neverland  |  Poslato: 23 Okt 2012, 15:27
Korisnikov avatar
*VIP*

Molena je napisao:
Bradpresto Pitt je napisao:
         ČAROBNA TV-KUTIJA
-Mislim da je televizija kao takva nastala u Americi nekih davnih godina ,a u našim krajevima pedesetih godina dvadesetog stoljeća,i to baš u mom Zagrebu.
-Kažu upućeni,da su na dva najprometnija trga u izlog bili postavljeni TV-prijemnici,gdje su prolaznici i putnici namjernici u čudu,otvorenih usta i nevjernici gledali u to novo čudo!
-To je tad bilo nevjerojatno,kao,recimo danas,da mi Čik da(mail),ili da Mabma i Trans popiju kavu skupa!!!Dakle,gotovo pa nemoguće.I polako su oni viđeniji poceli nabavljati televizore,jer to je bilo stvar prestiža i renomea,a po krovovima su počele"nicati"antene zvane"riblja kost",gdje je za jedan tad postojeci program trebalo i po tri takve antene!?
-TV -emisije su išle uživo,posto nije bilo magnetoskopa,i program je trajao jako kratko,ali dovoljno dugo da narod poludi za tom čarobnom TV-kutijom.
Šesdesetih godina tog istog 20-og vijeka se pocela emitirati Televizija u boji,što je isto bilo fenomen prve vrste,i naravno,odmah su opet oni viđeniji pohrlili da ga nabave,boje su se razlijevale po ekranu,ma prava bajka.Stvorile su se vec televizijske zvijezde,od voditelja,glumaca,pjevača,sportasa,političara...došao je i drugi program i tad su zabilježen povecan broj rastava,jer,muzevi su htjeli gledati neku sportsku utakmicu,a zene, tada glavnu sapunicu"Gradić Peyton",djeca crtic u 19:15!!!Onda su se mudre glave dosjetile pa kupile jos koji televizor,radi mira u kući!
-Pravi bum pocinje,pojavom satelitske Televizije,pa umjesto "ribljih kostiju"po krovovima,fasadama,kucama,stalama "nicu",ovaj put ,satelitske antene poput gljiva poslije kiše.
-Svi znamo za CNN,koji je prvi poceo s izravnim prijenosom događaja,a proslavio se s direktnim prijenosom rata iz Rumunjske i svrgavanja Ceucescua.Pocetkom 80-ih pocinje s emitiranjem cuvena glazbena postaja MTV,koja 24 sata dnevno emitira muziku,sto je do tada bilo nezamislivo,potom stize gomila satelitskih stanica,uglavnom americkih,britanskih i njemačkih,a ovi neki švapski su u kasnim satima davali filmove "za odrasle",i svi su tad znali što znači:Schnella,schnella!!!Tako se dogodilo ,da se njemacki poslije partizanski filmova ,uci i preko filmića "za odrasle",znanja nikad dosta,hahhahahah.
-1990-ih na ovom prostoru se pomalo pocinjati pojavljivati manje TV-postaje,ponajprije u Zagrebu i Beogradu,drzavne televizije uvode i treći program,dolaze moderniji televizori stranih marki,trzista se otvaraju,otpadaju domace marke poput EI Niš,RIZ,Čajevec,jedino je preživjelo slovensko Gorenje,koje i danas igra veliku ulogu na svjetskom tržištu elektronskih aparata.Ljudi su vec uveliko gledali satelitske programe,pojavili su se videorekorderi,daljinski upravljači(koji su Meginoj baki nalik telefonu!),ekrani su bili sve veći i veći,a program sve lošiji i lošiji.Voditelji su,doslovno,pokupljeni s ulice,samo radi fizickog izgleda,a znanje nikakvo.Pocetkom dvadestprvoga stoljeca,tiho su dosli plazma i LCD televizori,stim da su Lcedeovci pobijedili a plazmaši otpali,aparati su postali sve tanji i tanji a ekrani ogromni a kvaliteta slike diskutabilna u najmanju ruku.Pojavljuju se na ovim nasim trzistima marke "u usponu",koji jesu jeftinija a kvaliteta sačuvajbože,pa prvi DVD playeri i snimači.
-I kako to već ide,lukavi provajderi su se dosjetili kako još uzeti love raji,putem ptt kabla dolazi kablovska televizija,koja nudi mjesavinu satelitskih i zemaljskih kanala,"po vrlo povoljnoj cijeni",pa u takozvani osnovni paket stave programe,uglavnom nezamimljive,a ostale prodaju uz dodatnu cijenu!?I sve to uz pretplatu 24 mjeseca,te dodaju ovo,ono i cijena ispadne kao Svetog Petra kajgana!!!
-Od svih tih silnih programa zaboli glava jer isti te jedan program vrte u krug,uvijek iste filmove,već sanjam Jackieja Chana,Stevena Seagala,Jean Claudea van Dammea,koji se nemilice vrte na svim tim filmskim kanalima.Naravno,moze se pogledati neki noviji film,ali zato se opet mora dodatno platiti!?
I dok više na krovovima nema antena,dok svako vece selo ima svoju TV-stanicu,gdje u oglasima prodaju prasad,traktore i svasta nesto,ja se sjetim starih dobrih televizora s dva programa,s odlicnim voditeljima,i kad je daljinski upravljac bila drška od metle,sjetim se toga i odmah ugasim svoj televizor!
I na kraju jedna anegdota.Naime,radi se o tome da je jedna forumasica nedavno kupovala TV-prijemnik,kako ona kaze,marke Samsun(?!),i kad joj je prodavač ponudio 3D televizor,ona je to odbila,i trazila 3A televizor,misleci valjda,da su tako klasificirani i da su 3A,3B i 3C bolji od 3D,bauhahahahahah!!!
   Bradpresto Gledattv [zid.gif] [migg.gif]

Ti koji si meni do iznemoglosti dosadan i sa skoro pa nikakvim smislom za pisanje ( probaj cijeniti moju iskrenost ;) ) , a uz sve to si 'novinar' , si napisao napojon jedan kvalitetan i pristojan tekst. Ovo je ja mislim prvi tekst ( ukoliko je tvoj, jer mi ne pada na pamet da googlam i istrazujem) koji se meni svidja, koji ej gramaticki napisan kako treba i onako kako bi trebao pisati neko ko se bavi tim poslom kojim se ti bavis.
Nemoj sada puno da dramatiziras...ne citam inace tvoj blog, nije mi zanimljiv...ali vidim da se sa Megi dopisujes, a dobila sam obavijest o jednom zanimljivom tekstu na tvom blogu pa sam navratila.
Ne pretjeruj sa ovim pametovanjem...ako imas prituzbi na bilo sta, ukljuci se na igre na forumu, a ne ovako...Nema te ni u jednoj igri ali si dajes za pravo da kritiziras sve i svakoga...a zatvorio si se u ovu svoju 'misju rupu' tj ovaj svoj kvadratic prostora i sada bi svi mi trebali doci ovdje i imati misljenje o tebi...pih, jasta, kako da ne.
Uglavnom uzivaj...i nadam se da ce me opet neko obavijestiti kada napises nesto vrijedno pohvale i citanja. :)

Hhahahahah,ovo sam tek sad vidio,sorry,daj Molena,molim te nemoj mi se upucavati,jako si lijepa,ali nisi moj tip,zalim slucaj!!!!Hahahahaha [smiley1721.gif]

Vrh
Bradpresto Pitt
Post  Tema posta: Re: Chaterland-Neverland  |  Poslato: 23 Okt 2012, 18:40
Korisnikov avatar
*VIP*

Molim osobu koja mi je poslala pp,da je ako moze da mi je ponovi,pun mi sanducic,Hvala!

Vrh
Bradpresto Pitt
Post  Tema posta: Re: Chaterland-Neverland  |  Poslato: 24 Okt 2012, 17:37
Korisnikov avatar
*VIP*

SVIJET SAPUNICA
-Danas kada nema poštene žene,a bogami i muškarca,koji ne prati jednu od stopedeset sapunica,na svim programima,jasno je da je to zajednicka tema uzduz i poprijeko ovih krajeva,a i sire.
-Ime supunica je dobila,prica se,jer je su se u samom pocetku emitiranja tih trakavica,u vrijeme pauza,emitirale reklame za deterzente,sampone i sapune!To je bilo bogtecegaznati kad,ali naravno,kao i vecinu "genijalnih"stvari i ovo su patentirali Ameri,dakako,profita radi.Prva stranasapunica koja je igrala u bivsoj Jugi jeste,vec spomenut,"Gradić Peyton",mislim s Ryjanom O'Nealom u glavnoj ulozi,i polucila je veoma veliku gledanost,jer tada su bila samo dva ili jedan kanal,tako da nije bilo izbora.Svi su s iscekivanjem pratili zavrzlame,imali svoje favorite,potajne ljubavi...
-Međutim,pravi boom je nastupio,kada se sredinom 1980-ih pocela prikazivati,vec legendarna,"Dinastija",jer onda je cijela nacija bila opskrbljena televizorima,tako da je gledanost bila fantasticna,tim vise,sto je isla jednom tjedno,ponedjeljkom mislim,tako da je narod cijelh sedam dana raspravljao,dali ce Blake napustiti cmizdravu Crystel,hoće li Jeff ozeniti Fallon,ili ce je preoteti zlocesti Adam,i hoce li se napokon Steven ozeniti sa svojim dečkom(?!)Ta sapunica je snimana na visokoj produkciskoj razini,i bila je gledljiva.Poslije su dosle jos dvije americke dosta gledane sapunice,"Santa Barbara"s ljubavnom storijom Cruza i Eden,te"Dallas"'s besskrupuloznim J.R.-om,ali nisu ni priblizno postigli slavu kao "Dinastija".
-I "kad je žaba vidjela da se potkiva konj i ona dignula nogu",tako su televzijske kuce iz "treceg svijeta"poceli bjesomucno snimati sapunice,raznih naziva,kao sto su "Robinja Isaura"(brazilska),"Esmeralda",tkoznacija,poneka kolumbijska s Gabrielom Spanic,te sva sila meksikanskih sapunica,raznih imena,s Erikom Buenfil u glavnoj roli'od kojih je najpoznatija"Marisol"uglavnom s radnjom s nekih polja,gdje raja radi,pa se neki bogatun zaljubi u zgodnu radnicu,i tako to krene...na kraju se uspostavi da ti je mama tetka,teka strina,ujna kuma,ujak brat,kako kaze moj jedan frend s posla,jos ce se uspostaviti da je glavni glumac sam sebi otac,ahhahaahahah
-Nisu puno cekali niti na nasim prostorima,vec 1987 pocinje s emitiranjem "Bolji život",mada to i nije sapunjara,to je više kao humorna drama ili tako nesto,uglavnom to je,po meni,snimljeno na vrhunskom nivou,s britkim humorom scenarista Siniše Pavića("Vruć vetar"),te sa izvrsnim dijalozima,brzom radnjom,zanimljivošću,aktualnošću,gdje se svaki tadasnji gledatelj mogao poistovjetiti s Popadićima,Jategancem,Kurčubićem,Kokom i ostalim likovima "iz naroda",serija je isla do 1991.godine i snimljeno je 82 epizode i igrani film.Serija "Srecni ljudi"pokusava ponoviti taj uspjeh,međutim,iako dobra,nije uspjela u tome.
-U Hrvatskoj je tek 2004,emitirana prva klasicna domaca sapunica,prilicno orginalnog naslova"Zabranjena ljubav",pa onda puno gledana"Villa Maria",koja je prikazivana i na nekim televizijama u okolnim drzavama,a lukavi producenti su se dosjetili da uzmi ponekog glumca/glumicu iz drugih susjednih zemalja,da bi tamo isto bila gledana,tako da je u hrvatskim nanizankama glumilo dosta glumaca iz Srbije,Kartarina Radivojevic naprimjer,i pokoji glumac,i sve je teklo mirno,tekle su i suze gledateljica,s brigom da se nesto nece"iskomplicirati"s njihovim omiljenim likom,zene su po stoti put rezale vene,zbog nekog Rodriga ili Manuela,kadli,kao grom iz vedra neba,udarise sapunice,turske sapunice!?
-Kako sad turske,zaboga!?-pitala se raja koja je nekad bila pod Turcima,valjda 400 godina,spjevane su pjesme junacke protiv Turaka,Marko Kraljevic je pobio vise Turaka u pjesmama nego Bata Zivotinja i Ljubisa Samardzic Švaba zajedno,pa kako sad gledati omrazene Turke,pitale su se kucanice,domacice i ostale postene zene,medutim,kada su vidjeli onoga Onura u "1001 noci",sve je to palo u vodu,i on su,jašta,zavoljeli turske sapunice kao svoje rođene!I onda ponesene uspjehom "1001 noci",krenule se kao na pokretnoj traci,sapunica za sapunicom,"Ezel",,,pa do sve sad aktuelnoga"Sulejmana velicanstvenog",zene rano zavrse s vecernjim poslom,nerijetko muz ostane bez vecere,kucni ljubimac bez svoje hrane,i to sve jer tad i tad pocinju,gle sad,dvije epizode "Sulje",ljepsi spol ne treba ni ici piskiti,jer sve su isplakale,po noci se prevrcu po krevetu,jer su nestrpljive sta ce se sutra desiti,hoce li ovo,hoce li ono,ma sto muka!Dovitljivi muskarci pustaju bradu,nos i trbuh,nebili nalikovali Sukiju i tako zadobili naklonost zenskih srdaca,zene hoce liciti na glavne glumice pa dizu kredit za plasticnu operaciju,i sve je nekako uzbudljivo,kao u sapunicama,ahhahaahah
I dok se spusta,jesenja maglovita vecer na krovove Zagreba,Beograda,i ostalih balkanskih metropola,dok gladnim muzevima kruli u trbuhu,a kucni ljubimci,mijaucu i laju,Turci se opet spremaju osvojiti ovo podrucje,ali ovaj put,na lukaviji,perfidniji,način"u rukavicama",putem sapunjara!!!
   Bradpresto Gledatsa(punice) [zid.gif] [pluie07.gif]

Vrh
Bradpresto Pitt
Post  Tema posta: Re: Chaterland-Neverland  |  Poslato: 24 Okt 2012, 17:59
Korisnikov avatar
*VIP*

Gresnice,odi ovamo poslao sam ti pp,neces se pokajati,hahahhahah,ajdeeeee!!!!

Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu