Autoru |
Poruka |
Passion
|
|

rang

Pridružio se: 19 Sep 2012, 21:59 Postovi: 4951
|
[/quote] CESTITAM mINNIE [/center] Minnie daje novu pjesmu za oslikavanje. Predlozi se postavljaju do srede 20h
|
|
|
|
|
Minnie
|
|

FORUMAŠ I PO
Pridružio se: 14 Maj 2012, 03:37 Postovi: 7901
|
..'fala.. ..e sad..vadite gusle i da vas viđu junaci... ..ovo vam je izazov..pa ko ga se pri'vati..
Kolo
Casu meda jost niko ne popi sto je casom zuci ne zagrci; casa zuci iste casu meda, smijesane najlakse se piju.
Beg Ivan beg, junacko koljeno, borase se kao laf s Turcima na sve strane u gore krvave. Polu zemlje Turci mu uzese, no posto mu brata izgubise, zmaja ljuta vojvodu Urosa, na sirokom polju Djemovskome. Zali Ivan brata jedinoga: zalije mu vojvode Urosa no obadva da izguvi sina; zalije mu vojvode Urosa no svu ovu zemlju sto je izgubio; zalije mu vojvode Urosa nego oci da je izgubio, - dâ bi oci za brata Urosa !
Junaku se cesce putah hoce vedro nebo nasmijat grohotom. Ivan casom nazdravi osvete, svetim picem, Bogom zakrscenim. B'jele vlase niz pleci prosuo, b'jela brada vije do pojasa; ruke stare, u njih mac i koplje, krvave mu ruke i oruzje; koracima broji tursko trupje, skace starac kako hitro momce. Boze dragi, da ga san ne vara tê ovako starac uzletio ? Sreca se ja stara probudila: u Karuce, na kraju Crmnice, od petnaest hiljadah Turakag ne pustise ziva nijednoga; i danas je pobjeno mramorje divne slave Crnojevic-kneza. bog da prosti Urosevu dusu! Krasne zertve sto joj ucinise.
P.P.NJegoš
|
|
|
|
|
Jana
|
|

rang

Pridružio se: 05 Jun 2012, 01:34 Postovi: 3988
|
|
|
|
|
MeGi
|
|

Born to die
Pridružio se: 22 Maj 2012, 18:51 Postovi: 40996
|
Jaoo Minnie jesi zabiberila ovaj put... 
_________________ Od svih super moci mene zapadne da sam dete debil!
|
|
|
|
|
SJAJNA
|
|

Angel with two faces

Pridružio se: 19 Maj 2012, 09:52 Postovi: 6608
|
|
|
|
|
Jana
|
|

rang

Pridružio se: 05 Jun 2012, 01:34 Postovi: 3988
|
|
|
|
|
klara
|
|

rang

Pridružio se: 28 Sep 2012, 11:50 Postovi: 796
|
|
|
Minnie
|
|

FORUMAŠ I PO
Pridružio se: 14 Maj 2012, 03:37 Postovi: 7901
|
..oči cele nacije uprte su u mene... ..gusle u prilogu...  ..naložila..i e'o... ![[001_smile.gif] [001_smile.gif]](./images/smilies/001_smile.gif) .. 
|
|
|
|
|
Just
|
|

Persa from the Mahala
Pridružio se: 05 Jun 2012, 19:08 Postovi: 4448
|
Bem te malenu..jesi mogla ista teze I cestitam na pobjedi