|
Autoru |
Poruka |
Jana
|
|

rang

Pridružio se: 05 Jun 2012, 01:34 Postovi: 3988
|
Dopadaš mi se kada ćutiš
Dopadaš mi se kada ćutiš jer kao da si odsutna, iz daljine me čuješ i glas te moj ne dodiruje. Kao da su ti oči nekud odletele i poljubac jedan sklopio usne.
I pošto su sve stvari pune moje duše, izranjaš iz njih njome ispunjena. Leptiru sna, na moju dušu ličiš i ličiš na reč melanholija.
Dopadaš mi se kada ćutiš i kad si kao odsutna. I kao da se žališ , leptirice zaljubljena. Iz daljine me čuješ i glas me tvoj ne dodiruje. Dozvoli mi da ćutim zajedno s ćutanjem tvojim.
Pusti me da ti govorim takođe ćutanjem tvojim, svetlim kao svetiljka, jednostavnim kao prsten. Slična si noći, zaćutala i zvezdana. Ćutanje ti je od zvezda, tako daleko i čisto.
Dopadaš mi se kada ćutiš jer kao da si odsutna. Daleka i bolna kao da si preminula. Samo reč, tada, jedan osmeh je dosta. I radostan sam, radostan što istina to nije.
Pablo Neruda
|
|
|
|
|
*Twilight*
|
|

Laprdalo i tuturutka
Pridružio se: 17 Apr 2012, 20:07 Postovi: 11750
|
A Dream
Once a dream did weave a shade O'er my angel-guarded bed, That an emmet lost its way Where on grass methought I lay.
Troubled, wildered, and forlorn, Dark, benighted, travel-worn, Over many a tangle spray, All heart-broke, I heard her say:
'Oh my children! do they cry, Do they hear their father sigh? Now they look abroad to see, Now return and weep for me.'
Pitying, I dropped a tear: But I saw a glow-worm near, Who replied, 'What wailing wight Calls the watchman of the night?
'I am set to light the ground, While the beetle goes his round: Follow now the beetle's hum; Little wanderer, hie thee home!'
William Blake
|
|
|
|
|
Jana
|
|

rang

|
Bele ruze
O, nemoj doci kad te zovem. Noc mi poslednja ostade divna, lekovita i beskrajna.
O, nemoj doci, ostavi mi strasne jade, slast jos jedina mi je tajna.
O, gle ruze sto se sagle bele od nevinosti, ispod one plave jorgovanske magle.
Drhte od radosti, a kad ih dodirnem tako brzo potamne, kao da se prozor smrzo i raskido cvetove nevesele ledene tajne.
Miloš Crnjanski
|
|
|
|
|
Just
|
|

Persa from the Mahala
Pridružio se: 05 Jun 2012, 19:08 Postovi: 4448
|
 Ćutanje Ostale su strašne reči nerečene, Samo tvoje oči, mirne kao tmina, One su gledale i slušale mene; Moj bol na tvom uhu pevaše tišina. Kakva himna srca, ta reč nerečena! Ta reč što ne pozna bespuća ni bludnje! Kad tišina zbori mesto nas, reč njena Ima svu čistotu sna i bolne žudnje. Ta blaga muzika ljubavi što ćuti, Ima mir molitve u dubini duha: Nikada se rečju laži ne pomuti, Nit se glas poročni dirne našeg sluha. Ideja u nemi kamen uvajana; Vera sva u suzi što neće da kâpi; Ta zakletva što je u neznan čas dâna; I najviši zakon bola koji vapi. Jova Dučić opsuj me molim te ![[zid.gif] [zid.gif]](./images/smilies/zid.gif)
_________________ Micho, nedostajes mi 
|
|
|
|
|
siN bRutaL
|
|

...

Pridružio se: 18 Maj 2012, 02:36 Postovi: 5769
|
Ja nisam ja
Ja nisam ja. Ja sam taj što hoda pored mene, a ne vidim ga; kojega, katkad, nazrem, i kojega, katkada, zaboravljam. Onaj koji ćuti kad zborim, koji prašta, blag, koji ide gdje mene nema, koji će ostati uspravan, kad umrem.
Umrijeti
Umrijeti, to je samo gledati unutra; otvoriti život jedino prema unutra, biti tvrđava neosvojiva za žive iz života.
Juan Ramon Jimenes
|
|
|
|
|
*Twilight*
|
|

Laprdalo i tuturutka
|
 DANAS
Danas bih mogao... voljeti te kao jucer, kao sutra, kao svaki dan.
Danas bih mogao.. otici daleko...puno dalje no sto je vrijeme, puno dalje no sto oci dosezu.
Danas bih mogao pruziti ruku niz krizaljku zbunjenog srca i dotaci zlatnu ribicu za srecu.
Danas bih napokon mogao probuditi se sretan kad sam vec tebe sanjao i tvoje usne snom ljubio!
Sve bih danas mogao jer danas je dobar dan : za herojski zivot obicnog tempa, za ljubav i poneki poljubac sto ga tamo daleko na tvoje celo smjesta povjetarac usuljavsi se izmedj´ zavjesa nosen mojom zeljom... i srebrnom trakom mjeseca
Horhe Luis Borhes
|
|
|
|
|
Just
|
|

Persa from the Mahala
Pridružio se: 05 Jun 2012, 19:08 Postovi: 4448
|
 O zašto O zašto smo se, zašto smo se sreli Na mrtvoj stazi opora venenja, Nad mutnim nebom macijskog jesenja O, zašto smo se pogledali, je li? O, zašt' se nismo mimoišli, draga, K'o do dve lađe na sred okeana, što crnih jedri, a s dva mrtva kana, Plove i minu u magli bez traga? Veljko Petrović
_________________ Micho, nedostajes mi 
|
|
|
|
|
MeGi
|
|

Born to die
Pridružio se: 22 Maj 2012, 18:51 Postovi: 40996
|
Dok ona spava - Vukman Otašević
U njenoj sobi svjetleća Treperi cvijeta glava
Možda sam ja ta svijeća Što gori dok ona spava
U njenoj sobi miriše Tamjanom tišina zvuka
Možda to mekano diše Moj san ko njena ruka
U njenoj sobi od boja Rascvjetava se zornjača
Možda to duša moja Po njenoj sobi korača
_________________ Od svih super moci mene zapadne da sam dete debil!
|
|
|
|
|
Jana
|
|

rang

|
Ne, ni od čega neću polovine! Daj mi celo nebo, zemlju celu, mora, reke i gorske lavine - ne priznajem nikakvu podelu. Ne, moj život ništa krnje neće. Samo celo na bujna ramena! Ja ne želim polovinu sreće, ne treba mi tuga podeljena! Samo hoću polovinu tog jastuka gde čarobno ispod tvoga lica cveta prsten i divna ti ruka kao zvezda, zvezda padalica...
Jevgenij Jevtušenko
|
|
|
|
|
*Twilight*
|
|

Laprdalo i tuturutka
|
Nezvani gost
Zašto si došao, a ja te nisam zvala. Ja nikada ne zovem ljubav, ona mi dođe sama. Nezvani gost donese ponekad više radosti. Zašto si došao, a ja te nisam zvala. I kad te ne zovem, na tebe ipak čekam. Uđi, meni su uvek snovi dragi gosti. Žena je uvek nekog željna, i sama. I žena uvek sanja. Uđi; reći će:sanjari. Uđi; reći će: lude. A ima ih koji će reći da smo starinska deca što namerniku s puta iznose hleb i so... A sve je novo u meni... u ove dane snova ja ništa nemam sem želje da život bude dolinom topline ljudske put njihov respleteni kojim dolaziš i ti, nezvani gost.
Mira Aleckovic
|
|
|
|
|
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 15 gostiju |
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
|
|
|