|
Autoru |
Poruka |
Senka
|
|

Vječita sanjalica

Pridružio se: 18 Apr 2012, 12:07 Postovi: 45984
|
Srce
Srešćemo se opet, ko zna gde i kada,
Nenadno i naglo javiće se meni -
Možda kad u duši bolno zastudeni,
I u srcu počne prvi sneg da pada. Na usnama našim poniknuti neće
Ni prekor, ni hvala; niti tuga nova
Što ne osta više od negdanjih snova
Ni kaplja gorčine, ni trenutak sreće. Ali starom strašću pogledam li u te:
To nove ljubavi javlja se glas smeo!
Jer to srce hoće, to je njegov deo -
Uvek novi deo od nove minute.
Jovan Dučić
|
|
Senka
|
|

Vječita sanjalica

|
Vesna Parun - Zavjet
Ako mi srce ne prestigne ptice ako mi oči budu siromasi ako mi ruke budu udovice koje prisustvo ljubavi ne krasi,
i ako noću ne čeznem u snima i ako danju ne žudim na javi i ako venem u močvarnim dnima i u tjesnoći duša mi boravi,
i ako ulje nalijevam u svijecu uhodi tamno da pomognem djelo i krivom ako vjerujem umijeću i laži svoj pozamljujem čelo,
neka mi jutro na prag ne stizava neka me zemlja iz milosti briše. I ako živim ko jalova trava neka me sunce i ne grije više.
|
|
Senka
|
|

Vječita sanjalica

|
Jednoj Nestašnoj Devojci - Đura Jakšić Zar poljubac meni, starcu, daješ, mlada, sa usana? Zar na moje staro rame pada ruka usijana?
Je l’ to ljubav, je li šala, te je tvoja ruka mala na ramenu sedog starca zadrhtala, zatreptala?
Il’ si došla, zluradice, da me varkaš, da me jediš? Izmučene stare grudi da povrediš, da pozlediš?
„Ja te ljubim!“… tvrdiš, mlada, puna jada, puna nada, – ali ljubav sedom starcu veruj, dušo, teško pada…
Uvele su grudi moje, tvoja ljubav vatra živa – pa se bojim, starac sedi, od plamena i goriva.
|
|
Senka
|
|

Vječita sanjalica

|
Kad odem, kad me djavo isprati glavnim sokakom i kad mesecina zaveje moj trag... Nemoj tugovati, jer jednom svakom mali nemi slavuj doleti na prag.
Kad odem, kad zamumla vetar zimske ocenase, i kad mrtvo lisce potera u kas... Za kaznu prognace i tamburase zbog pogresne pjesme u pogresan cas.
Hej, budi jaka ti, najlakse je plakati.
.......
Kad odem, kad u prozor stavis prvu krizantemu i kad popucaju divlji kesteni... Ne pali uzalud fenjer na tremu kad me otmu magle jedne jeseni.
Hej, budi jaka ti, najlakse je plakati.
To nam samo gospod svira jesenju sonatu. Snio sam vrata u tom suvom zlatu, strah me da prodjem — al' proci cu.
Znam, laf si stari ti, nemoj sve pokvariti, kresni samo jednu svecu na svetog Jovana.
Ne cuvaj dugo pepeo tih dana kad jednom odem — a poci cu.
Kad jednom odem...
Copyright Carmen Ezgeta To nam samo Gospod svira jesenju sonatu. Snio sam vrata u tom suvom zlatu, strah me da prodjem — al' proci cu.
Znam, laf si stari ti, nemoj sve pokvariti, kresni samo jednu svecu na svetog Jovana.
Ne cuvaj dugo pepeo tih dana kad jednom odem — a poci cu.
Djordje Balasevic
(1953 - 2021)
|
|
Senka
|
|

Vječita sanjalica

|
Vukovi umiru sami - Boris Novković Tišina k'o sidro veže mrak u meni polako kopni strah ova ljubav je bila priviđenje nije ovo moje vrijeme
Do zore je ostao još koji sat a vani nemir k'o da je rat oblačim kaput i odlazim da sve zaboravim
I opet Dunavom plove brodovi a ti više za mene ne brini k'o lišće sam, vjetar me raznosi vukovi umiru sami
Tekst Dusko Gruborovic
|
|
Senka
|
|

Vječita sanjalica

|
Dodir
Dodirne me nekad i muzika neodsvirana, i reč nekazana, i ples neodigran, i želja neostvarena, i čovek netaknut ženskom rukom... I zapitam se zašto postoje oni što druge ne dotiču ni željom, ni igrom, ni rečju, ni zvukom... Zar žive da bi bili mrtvi?
Violeta Milicevic
|
|
SANJAMAVEC
|
|
Pridružio se: 07 Jul 2022, 20:05 Postovi: 39
|
Senka je napisao: Vukovi umiru sami - Boris Novković Tišina k'o sidro veže mrak u meni polako kopni strah ova ljubav je bila priviđenje nije ovo moje vrijeme
Do zore je ostao još koji sat a vani nemir k'o da je rat oblačim kaput i odlazim da sve zaboravim
I opet Dunavom plove brodovi a ti više za mene ne brini k'o lišće sam, vjetar me raznosi vukovi umiru sami
Tekst Dusko Gruborovic ![[images/smilies/pijupivo.gif] [images/smilies/pijupivo.gif]](./images/smilies/images/smilies/pijupivo.gif)
|
|
|
|
|
SANJAMAVEC
|
|
Pridružio se: 07 Jul 2022, 20:05 Postovi: 39
|
Senka je napisao: Vukovi umiru sami - Boris Novković Tišina k'o sidro veže mrak u meni polako kopni strah ova ljubav je bila priviđenje nije ovo moje vrijeme
I opet Dunavom plove brodovi a ti više za mene ne brini k'o lišće sam, vjetar me raznosi vukovi umiru sami https://atelierrebul.hr/shop/category/mirisi-za-dom-difuzori-23
Tekst Dusko Gruborovic ![[images/smilies/mahmah.gif] [images/smilies/mahmah.gif]](./images/smilies/images/smilies/mahmah.gif)
|
|
|
|
|
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 15 gostiju |
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
|
|
|