Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 03 Maj 2025, 23:06

Autoru Poruka
Nina
Post  Tema posta: Re: Sulejman Veličanstveni- Muhteşem Yüzyıl  |  Poslato: 02 Okt 2012, 22:35
Korisnikov avatar
Moderator
Moderator

Pridružio se: 13 Apr 2012, 14:33

Šta donosi nova sezona Sulejmana? (Foto)

Slika

Istorijsko-romantična saga o najvećem vladaocu 16. veka i njegovoj omiljenoj robinji, koja je u kratkom vremenskom periodu zarobila brojna srca gledalaca, uskoro kreće u nova osvajanja i to premijerom novih nastavaka druge sezone.

I dok smo u prvoj sezoni pratili uspone i padove u životima svih članova sultanove porodice, u drugoj sezoni, koja uskoro počinje sa emitovanjem na TV Prva, snaga ljubavi menja tok sudbine i pokreće borbu za vlast na svim poljima.

Slika

Prva sezona najskuplje turske serije "Sulejman Veličanstveni" za sobom je ostavila uzbudljiv i neizvestan kraj - Ibrahim je otkrio Hureminu povezanost sa slikarom Leom te ih ostavio da sami odluče o svojoj sudbini, dok je Sadika pronašla način na koji da uhvati Sulejmana nespremnog i napokon mu prislonila nož za vrat s namerom da mu okonča život.

Slika

Nove epizode druge sezone, koje će opisivati događaje iz sultanovog života iz perioda od 1526. do 1536, doneće odgovore na mnoga pitanja, ali postaviće i neka nova, jer će spoj ambicije i strasti stvoriti nove spletke na dvoru, a borba za vlast doseći će novi nivo. Osim već uobičajenog suparništva među sultanovim miljenicama, u drugoj sezoni javljaju se i nova - odrasli prinčevi, Mustafa i Mehmet, nastaviće rat svojih majki i boriti se za mesto Sulejmanovog naslednika, Ibrahim će pokušati da nađe svoj duševni mir uz princezu Hatidže i decu, iako će mu Hurem i kalfa Nigar i dalje stvarati velike probleme u privatnom i poslovnom smislu, dok će Mahidevran iznenaditi sve stanovnike dvora usvajenjem ćerke Fatme.

Slika

Među najzanimljivije događaje druge sezone svakako se ubraja "venčanje veka" Sulejmana i Hurem, Mahidevranino prisilno napuštanje sultanove palate te Ibrahimova nasilna smrt, koju je omogućila Hurem, Ibrahimova večna suparnica. Sudeći prema periodu koji će serija opisivati, borbenih scena zaista neće nedostajati. Već u prvim epizodama biće prikazana bitka na Mohačkom polju protiv ugarskog kralja Ludovika, koja se punih sedam dana snimala u pokrajini Edirne, a u čije je stvaranje bilo uloženo pola miliona evra uz učestvovanje oko 2000 ljudi, ispred i iza kamera.

Slika

Svet+

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Sulejman Veličanstveni- Muhteşem Yüzyıl  |  Poslato: 09 Okt 2012, 11:23
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 18 Sep 2012, 18:55

PONOVO ZAJEDNO: Šeherezada dobila ulogu u “Sulejmanu“

Berguzar Korel ponovo će glumiti sa suprugom Halitom Ergencom, posle čuvene serije "1001. noć"

Slika

Čuvena turska glumica Berguzar Korel, koja se proslavila u ulozi Šeherezade u seriji „1001. noć“, glumiće u popularnoj sapunici „Sulejman Veličanstveni“. Ona će tako glumiti sa suprugom Halitom Ergencom, koji igra glavnu ulogu u ovom istorijskom ostvarenju.

Turski glumački par upoznao se i zavoleo na snimanju serije „1001. noć“, međutim, od tada više nisu snimali.

Korelova će igrati bogatu udovicu iz Venecije koja se susreće sa Sulejmanom, ali nema naznaka da li će se među njima nešto dogoditi.

Druga sezona serija „Sulejman Veličanstveni“ uskoro će se emitovati na televiziji „Prva“, a sve skandale u vezi sa ovom sapunicom možete saznati ovde.

Telegraf

Vrh
Lila
Post  Tema posta: Re: Sulejman Veličanstveni- Muhteşem Yüzyıl  |  Poslato: 10 Okt 2012, 10:38
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 11 Jun 2012, 19:19

Sulejman pocinje 15.oktobra.

Vrh
*Twilight*
Post  Tema posta: Re: Sulejman Veličanstveni - Muhteşem Yüzyıl  |  Poslato: 11 Okt 2012, 08:53
Korisnikov avatar
Laprdalo i tuturutka

Pridružio se: 17 Apr 2012, 20:07

Lila je napisao:
Sulejman pocinje 15.oktobra.

Odgledala sam drugu sezonu, sada je pocela treca... polako cekam da se nakupi serija pa da sednem gledati bez seckanja reklama.
Druga sezona je veoma interesantna.. Narvno Bali Beg je najlepsi deo u seriji a ostali likovi u seriji interesantni.

Vrh
Nina
Post  Tema posta: Re: Sulejman Veličanstveni- Muhteşem Yüzyıl  |  Poslato: 12 Okt 2012, 04:07
Korisnikov avatar
Moderator
Moderator

Pridružio se: 13 Apr 2012, 14:33

Najskuplja scena bitke u "Sulejmanu"

Svet strepi pred nepobedivim sultanom u najskupljem delu turske produkcije! Dugo očekivana scena u kojoj Sulejman i njegova vojska jurišaju na ugarskog kralja Ludviga na Mohačkom polju uskoro stiže na male ekrane.

Slika
Sulejman Veličanstveni u najskupljoj sceni turske produkcije

Druga sezona hit serije "Sulejman Veličanstveni" započinje spektakularnim prizorom bitke između Ugarske i Otomanske imperije na Mohaču iz 1526. godine. Bitka se snimala nedleju dana pored grada Edirne (severozapadni deo Turske) na obalama reka Merik i Tunka, a na setu je učestvovalo preko 2.000 ljudi, većinom statista koji su glumili vojnike, Osmanlije i Ugare.

Kako bi bitka na ekranima izgledala što uverljivije, produkcijska kuća TIMS Prodakšn potrošila je preko pola miliona dolara za najssvremeniju filmsku tehniku, među kojom su se nalazili i specijalni pokretni stativi za kamere koji su snimali vojnike i konje u trku, kao i profesionalne filmske kamere za snimanje spektakularnih kadrova iz vazduha uz pomoć helikoptera.

Guverner Edirna dopustio je da se snimanje obavi na istorijskim lokacijama, staroj palati Edirne, staroj džamiji, Bajazitovoj džamiji... Samo za potrebe snimanja, u Edirnama se sagradilo i filmsko selo.

Sulejmanov nenormalno veliki šator cela dva dana gradilo je petnaestak ljudi, prostirao se na 250 metara kvadratnih, a njegova najviša tačka bila je na 8,5 metara. Pazilo se i na svaki detalj u unutrašnjosti šatora, pa je izabrano preko 1.500 metara posebnih materijala i tkanina za zidove i podove, koje su sve ručno sašivene.

Statisti su koristili posebno pripremljene mačeve i štitove, a za scenu borbe bilo je izrađeno preko 250 osmanlijskih pušaka, 25 velikih topova, 650 različitih, unikatnih kaciga i 450 vojnih kostima. Preko 60 dresiranih konja došlo je na set čak iz Češke i Ukrajine, a glumcima je u realizaciji borbe pomagalo desetak profesionalnih kaskadera koji su svakodnevno boravili na setu. U dva nedelje, koliko se snimala bitka na Mohaču, pojedeno je 8.000 jela, popijeno 9.000 litara vode i potrošeno 9.000 litara benzina za pirotehniku.

Postprodukcija je trajala 25 dana, a u njoj je učestvovalo 25 stručnjaka koji su proveli preko 80.000 sati za kompjuterom. Finalni efekat svega toga pogledajte na sledećm videu.

Vesti

Vrh
Passion
Post  Tema posta: Re: Sulejman Veličanstveni- Muhteşem Yüzyıl  |  Poslato: 12 Okt 2012, 17:43
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 19 Sep 2012, 21:59

KRIJE SE MEĐU NAMA: NEVEROVATNO ALI ON JE ISTI SULEJMAN VELIČANSTVENI! (FOTO)

U šoku smo zbog novog saznanja. Mislili smo da je on deo istorije, ali kada smo ga ugledali u našim redovima, bačeni smo u nevericu.

Serija Sulejman Veličanstveni se prepričava u gradskom prevozu, u prodavnicama pa i na poslu. Retko ko nije upoznat sa sadržajem i glumcima iste. Ali, iako se od ponedeljka ova serija emituje na malim ekranima, Sulejman je tu, među nama-evo ga, to je naš kolega Milan Đ. Stupar koji već godinu dana čita vesti na radio Pingvinu.
Ne verujete- pa on je kopija popularnog glumca Halita Ergenča, a imamo i dokaz za to!
Ne sudite prerano, zagledajte se u fotografiju i nećete moći da osporite sličnost našeg kolege i popularnog Sulejmana!

Slika

Izvor:Smedia

Vrh
Passion
Post  Tema posta: Re: Sulejman Veličanstveni- Muhteşem Yüzyıl  |  Poslato: 12 Okt 2012, 18:13
Korisnikov avatar
rang
rang

Druga sezona “Sulejmana Veličanstvenog” od 15. oktobra na TV Prva

Halit Ergenč: "Mnogo sam truda uložio da bih oživeo lik Sulejmana". Burak Ozdživit: "Bali-beg i ja smo slični - pravedni, pouzdani i čvrstog karaktera".

Slika

Popularna serija “Sulejman Veličanstveni” nastavlja se u ponedeljak 15. oktobra na TV “Prva”, a gledaoci mogu da je prate svakog radnog dana i subotom u 20 sati. Ova istorijska saga izazvala je mnogo kontroverzi, ali to nije umanjilo njenu popularnost, a povodom početka nove sezone, glumci Halit Ergenč (Sulejman) i Burak Ozdživit (Bali-beg) pričali su za “Prvu” o svojim ulogama, koliko je teško snimati ovakvu seriju i šta misle o Hurem.

Slika

Paralelno se snima na nekoliko setova, jedino slobodno vreme koje imamo je uveče za porodicu. Puno vremena provodimo na pripremama. Smatram da je Zakonodavac (Sulejmanov nadimak) jedan od najvećih pesnika u istoriji. Poništava jednu zabranjenu situaciju, ruši taj sistem bez braka. On ima više od 1.000 gazela (lirskih pesama), te spada u najveće pesnike gazela u književnosti. Zbog toga je bilo teško i dosta sam se namučio da izdvojim i oživim taj lik – kaže Ergenč, koji Hurem vidi kao veoma svojeglavu ženu koja izlaz iz svoje situacije vidi u tome da bude jednaka sa Sulejmanom, a on, sa druge strane, nikada nije sreo takvu ženu.
Slika
- Bila mu je zanimljiva i privlačna zbog takvog stava, budući da je to bila retka pojava, jer se žena u to vreme nije razlikovala od predmeta i slepo je morala da sluša sva naređenja. Veoma sam srećan zbog reakcije publike i veoma mi je drago što su seriju i glumce prihvatili na najlepši način – navodi Halit Ergenč.

Burak Ozdživit napominje da mu nije bilo teško da glumi Bali-bega jer su, kako kaže, on i lik koji igra veoma slični – pouzdani, pravedni i čvrstog karaktera. Burak, koji dodaje da nije očekivao da će njegov lik biti toliko voljen, kroz smeh komentariše famu koja se podigla zbog bujnih brkova koje ima u seriji.

- Neverovatne su reakcije zbog toga. Brkovi su veliki užitak za muškarca! Nisam očekivao da će mi tako dobro stajati i da će se ženama dopasti. Posebno se dopada devojkama koje inače ne vole brkove – zaključio je Ozdživit.

(Telegraf.rs)

Vrh
Passion
Post  Tema posta: Re: Sulejman Veličanstveni- Muhteşem Yüzyıl  |  Poslato: 13 Okt 2012, 13:49
Korisnikov avatar
rang
rang

Halit Ergenč i Burak Ozdživit: Sulejman nam je promenio život: Od ponedeljka nove avanture (Video)

Slika

Serija koja pustoši ulice i trgove, "Sulejman Veličanstveni" nastavlja se ponedeljka, 15. oktobra na Prvoj. Uzbudljivu priča o životu velikog osvajača, njegovim burnim ljubavima i intrigama na dvoru i haremu, gledaoci mogu da prate svakog radnog dana i subotom u 20 časova.

Ova istorijska saga izazvala je mnoge kontroverze, ali one nisu umanjile popularnost serije koja je u potpunosti prikovala gledaoce za TV prijemnike.

Specijalno povodom početka nove sezone, popularni glumci Halit Ergenč (Sulejman) i Burak Ozdživit (Bali-beg) govorili su za Prvu srpsku televiziju o svojim ulogama, koliko je teško snimati ovakvu seriju i šta misle o Hurem.

I Halit I Burak ističu da snimanje nije ni malo jednostavno.

"Paralelno se snima na nekoliko setova, jedino slobodno vreme koje imamo je uveče za porodicu. Puno vremena provodimo na pripremama", kaže Halit.

Na pitanje kako je on video I doživeo Sulejmana, odgovorio je:

"Smatram da je Zakonodavac (Sulejmanov nadimak) jedan od najvećih pesnika u istoriji. Poništava jednu zabranjenu situaciju, ruši taj sistem bez braka. On ima više od 1000 gazela (lirskih pesama) i spada u najveće pesnike gazela u književnosti. Zbog toga je bilo teško I dosta sam se namučio da izdvojim i oživim taj lik".

Halit vidi Hurem kao veoma svojeglavu ženu koja izlaz iz svoje situacije vidi u tome da bude jednaka sa Sulejmanom, a on, sa druge strane, nikada nije sreo takvu ženu.

"Bila mu je zanimljiva i privlačna zbog takvog stava" dodaje Halit i ističe da je to bila retka pojava jer se žena u to vreme nije razlikovala od predmeta i da je slepo morala da sluša sva naređenja. Halit ističe da je srećan zbog reakcije publike I da mu je veoma drago što su seriju I glumce prihvatili na najlepši način.

Šarmantni Burak Ozdživit koji u seriji igra Bali-bega, sa velikim žarom govorio je o liku koji tumači potvrđujući da su slični - pouzdani, pravedni I čvrstog karaktera. Stoga mu nije bilo teško da glumi. Burak je sasvim slučajno dobio ponudu da se priključi timu, ali mu je veoma drago što je prihvatio ovaj izazov jer nije očekivao da će njegov lik biti toliko voljen. O markantnom izgledu I brkovima koje ima u seriji, Burak sa osmehom kaže:

"Neverovante reakcije su zbog toga. Brkovi su veliki užitak za muškarca! Nisam očekivao da će mi tako dobro stajati I da će se ženama dopasti. Posebno se dopada devojkama koje inače ne vole brkove". Burak zna da ceni životne prilike I dodaje da je za svaki uspeh najbitnija disciplina i da znate svoj cilj. "Lepota je nebitna, prolazna", zaključuje popularni glumac za kojim uzdišu žene širom sveta.

Vrh
Passion
Post  Tema posta: Re: Sulejman Veličanstveni- Muhteşem Yüzyıl  |  Poslato: 13 Okt 2012, 13:52
Korisnikov avatar
rang
rang

Halit Ergenc tri godine nije obrijao bradu zbog uloge u Sulejmanu! (Foto)

Slika

Zbog uloge u seriji "Sulejman Veličanstveni" glumac Halit Ergenc već tri godine nije obrijao bradu, a iako mnogi misle da on sam brine o njoj, prava je istina da profesionalci koji šminkaju svakodnevno na setu šišaju, neguju i friziraju njegovu bradu.

U prvoj sezoni serije njegova brada izgleda kraće jer glumi mladog Sulejmana koji je tek došao na vlast, dok će u budućim nastavcima njegova brada itekako izrasti.

"Producenti i ja odlučili smo da će moj lik puštati bradu u skladu s odmicanjem serijala. Kako vreme prolazi, tako raste i moja brada. Neću stalno imati bradu, ponekad ću je skratiti, a opet po potrebi je i puštati. Kako će serija ići dalje, moraće da menja i boju, dodavaće joj se i razni efekti starosti, sede vlasi...", ispričao je Halit Ergenc koji se u početku teško navikavao na bradu, a sad se oseća ugodno s njom, baš kao i njegova supruga Berguzar koja se više ni ne seća kako Halit izgleda bez nje.

Slika

Nakon što je proučila hiljade stranica istorijskih zapisa i odgledala brojne dvorske portrete slavnog sultana, scenaristkinja Meral Okaj ipak je odlučila ostaviti Halita bradatog od samog početka emitovanja serije, uprkos protestu mnogih istoričara koji su tvrdili da Sulejman nije nosio bradu prilikom dolaska na prestol.

Slika

Međutim, Okaj kao da je znala da će upravo Sulejmanova "zarasla brada" postati zaštitni znak serije, ali i novi modni trend u Turskoj. Naime, mnogi su mladi počeli počeli da puštaju bradu, ali i da odlaze profesionalcima u brojne turske berbernice na doterivanje i "ukrašavanje" iste.

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Sulejman Veličanstveni- Muhteşem Yüzyıl  |  Poslato: 14 Okt 2012, 11:13
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 18 Sep 2012, 18:55

Sultanija Hurem: Dolazim u Beograd i udajem se

Moj dečko i ja se svađamo kao i svi drugi, ali daleko smo od raskida. Sve je u savršenom redu

Slika

Uskoro nevesta.
Turska glumica Merjem Uzerli, koja je svetsku slavu stekla kao sultanija Hurem, od sutra se vraća na male ekrane u Srbiji. Merjem u ekskluzivnom intervjuu za Kurir najavljuje svoj dolazak u Srbiju, govori o odnosu s kolegama, ali i o svom seksualnom opredeljenju.

- Neverovatno je šta jedna uloga može da napravi od života. Upoznala sam neke drage ljude iz Srbije i čula da tamo imam mnogo obožavalaca. Drago mi je i mogu da najavim da ćemo se uskoro družiti.

♦ Da li ćete doći u Beograd?
- Da, to je već sada izvesno! Uloga Hurem otvorila mi je mnoga vrata, pa i vaša, i lagala bih kada bih rekla da se ne radujem dolasku u Beograd.

♦ Dovodili su vas u vezu s kolegom Halitom Ergenčom, koji glumi Sultana.
- Jedino što je tačno, jeste da je njegova supruga ljubomorna i da je bilo neprijatnih situacija na setu.

♦ Pričalo se da volite žene?
- To je krenulo od šale koju sam napravila s prijateljicom. Neko je to iskoristio da iskonstruiše priču. Umrla sam o smeha, i nisam htela da demantujem.

♦ Raskinuli ste s dečkom, da li je na pomolu nova ljubav?
- Još jedna u nizu neistina. Moj dečko i ja se svađamo kao i svi drugi, ali daleko smo od raskida. Ako se s nekim ne vidite nekoliko dana, iz ovog ili onog razloga, ne znači da ste raskinuli. Sve je u savršenom redu.

♦ Da li ćete posle snimanja serije ostati u Turskoj ili se vraćate u Nemačku?
- Živim na relaciji Nemačka-Turska, i samo od raspoloženja zavisi gde ću duže ostati. Ipak, smeši mi se udaja, pa ću verovatno ostati u Turskoj.

Kurir

Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu