Autoru |
Poruka |
Senka
|
|

Vječita sanjalica

Pridružio se: 18 Apr 2012, 12:07 Postovi: 45984
|
Greh
Duško Ttrifunović
Grešio sam mnogo, a sad mi je žao Što nisam još više i što nisam luđe Jer samo će gresi kada budem pao Biti moje delo - a sve drugo tuđe.
Grešio sam mnogo, učio da stradam Leteo sam iznad vaše mere stroge Živeo sam grešno, još ću, ja se nadam Svojim divnim grehom da usrećim mnoge.
Grešio sam, priznajem, nisam bio cveće Grešio i za sve vas koji niste smeli I sad deo greha mog niko od vas neće A ne bih ga dao - ni kad biste hteli.
|
|
Senka
|
|

Vječita sanjalica

|
Stranac
Duško Ttrifunović
Ima neka tajna veza Za sve ljude zakon krut, Njome čovjek sebe veže Kada bira sebi put.
Sidro koje lađu čuva Da ne bude buri plijen, Tone skupa sa tom lađom Jer je ono dio nje.
Ima neka tajna veza Tajna veza za sve nas. Ima neka tajna veza Tajna veza za sve nas.
|
|
Senka
|
|

Vječita sanjalica

|
Pristao sam biću sve što hoće
Duško Ttrifunović
Pristao sam biću sve što hoće, Evo prodajem dušu vragu svome. I ostaću samo crna tačka Poslije ove igre kad me slome, Kad me mirno slome. Pristao sam biću sve što hoće.
Mislio sam da se zvijeri boje Ove vatre koja trag mi prati. I to sam mislio. A sad nosim kako mi ga skroje, Po meni se ništa neće zvati. Po meni se ništa neće zvati.
Zablude sam, evo, prestao da brojim Nemam kome da se vratim kući. — Nemam kome... Dokle pjevam dotle i postojim, Prijatelji bivši, prijatelji budući, Prijatelji bivši... Pamtite me po pjesmama mojim.
|
|
Senka
|
|

Vječita sanjalica

|
Šta bi dao da si na mom mjestu
Duško Ttrifunović
Šta bi dao da si na mom mjestu? Da te mrze, a da ti se dive. Šta bi dao? Šta bi dao za veliku gestu? Mjesto svoga da tvoj život žive.
Šta bi dao?
Ti, budi sretan sad što si preko puta. I što nas strašni let nad provalijom dijeli. Jer ovo je mojih pet minuta, A pred tobom stoji život cijeli.
Šta bi dao da možeš ovako? Dići ruke, a puk da te slijedi. Šta bi dao?
Dal' bi i ti u svom srcu plak'o? Kao što se moje srce ledi. Dal' bi i ti?
|
|
Senka
|
|

Vječita sanjalica

|
Duško Ttrifunović
Breza Na Mesečini
Ja nisam tvoga kova tebi se samo čini, nisam iz tvojih snova breza na mesečini.
Ti želis da se vratim u tvoju ljubav setnu, da tvoju dušu shvatim i da me čuvas sretnu.
Ne treba meni nežnost ni tvojih reči svila. Zar mogu da se vratim gde nikad nisam bila.
|
|
Senka
|
|

Vječita sanjalica

|
Srce je čudna zvijerka
Duško Ttrifunović
Da nisam bio bolji i jači Ti ništa ne bi znala o meni Al' ja sam znao šta to znači I šta se sviđa takvoj ženi.
Sve što tvoje srce dira Mora imat stare arome Sa nešto malo novih manira Jer svijet je stvoren u stilu tvome.
Srce je čudna zvijerka stara I ono stalno ima na umu kako da svoga gospodara Zavede u mračnu šumu.
Da nisam bio bolji, Da nisam bio jači. Da nisam bio...
Jer ja vješto spajam staro i novo K'o čarobnjak iz šešira Za tvoje lišće lovorovo Za veličinu tvoga hira.
|
|
Senka
|
|

Vječita sanjalica

|
Ljubavno prostranstvo
Duško Ttrifunović
Volim te samo toliko koliko mogu da te prežalim Od težine reči vazduh se sabija i naša ljubav se puni ekrazitom
Što god si dalje to je veći prostor što pripada nama i svet izgleda pitom
Ako si kraj mora do mora sve je naše
Ako si na vrh planine ili na starom mestu u aleji ili u prošlosti s robljem u Misiru ili u budućnosti na Kasiopeji
Što god si dalje to je veći prostor što pripada nama To prostranstvo opravdava postojanje moje duše među drugim svetinjama.
|
|
Senka
|
|

Vječita sanjalica

|
NE ROBUJ SRCE
Ne robuj srce nikome dužni nismo ne tuguj rijeko već vodom žubori ne bježi ptico iz našeg srca ti si sa svojim jatom ostani i gori
Ne robuj srce ti nemaš gospodara tvoje su rijeke planine i polja ne reci neću ne znam i ne mogu a sve ostalo radi šta te volja
Duško Trifunović
|
|
Senka
|
|

Vječita sanjalica

|
Može Mi Se
Ja ne pravim i ne nudim kompromise, sve što radim i ne radim može mi se.
Znaš da uvek dođe vreme kad sve srlja u taj prostor gde se bude crna mrlja.
Zna se da je pamentiji ko je jači, a ne zna se s čime ludi želi da se izjednači.
|
|
Senka
|
|

Vječita sanjalica

|
Patnja
Patio sam više nego iko dok se nisam na nevolje sviko, patio sam nije bilo lako onda sam se sredio nekako.
Možete li zamisliti mene kako patim zbog obične žene, kako trčim i nosim joj cveće, kako molim a ona me neće.
Uzeo sam koliko je dala, poljubio i rekao hvala. Opet vidim crno mi se piše jer sad patim što ne patim više.
|
|
|