Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 28 Mar 2024, 14:47


Autoru Poruka
Senka
Post  Tema posta: Re: NOKTI - nega,manikir,saveti  |  Poslato: 23 Okt 2013, 14:49
Korisnikov avatar
Vječita sanjalica
Vječita sanjalica

Pridružio se: 18 Apr 2012, 12:07
Postovi: 45918

OffLine
Vrhunski manikir: Kako da napravite pletenicu na noktima (VIDEO)

Ukrasite nokte originalnim dizajnom! Potrebno je malo više truda, ali se isplati...

Slika



Pletenice više ne moraju da krase samo vašu kosu već i vaše nokte. Neka ove sezone originalan "cik-cak" dizajn noktiju bude vaš zaštitni znak.

Do jedinstvenog ukrasa na rukama možete doći u nekoliko koraka.

Najpre u dva sloja nanaesite boju koja će vam biti osnovna,a zatim drugim bojama po želji crtajte cik-cak šare.

Pogledajte video, ukrasite nokte i divite se svom remek-delu.




cosmopolitanrs

_________________
Slika Slika


Vrh
Senka
Post  Tema posta: Re: NOKTI - nega,manikir,saveti  |  Poslato: 29 Okt 2013, 19:27
Korisnikov avatar
Vječita sanjalica
Vječita sanjalica

Pridružio se: 18 Apr 2012, 12:07
Postovi: 45918

OffLine
Supersaveti za zdrave i lepe nokte

Nokti vam se listaju i lome, rastu nadole, nisu glatki, već izbrazdani? Šta treba da radite zavisi od uzroka određenog problema. Ako su vaši nokti izgubili kvalitet zbog agresivnih deterdženata, intenzivnog kvašenja ruku i drugih spoljašnjih uticaja, pomoći će vam kozmetički tretmani i preparati. Opet, promene na noktima ponekad ukazuju i na određene bolesti unutrašnjih organa, pa se u skladu s tim određuje terapija. Kako god bilo, pojačana hidratacija samo može da pomogne.


Slika
Nokti gube vodu 100 puta brže nego koža. Vratite im vlažnost, pa će uvek biti zdravi i lepi

Nokti vam se listaju i lome, rastu nadole, nisu glatki, već izbrazdani? Šta treba da radite zavisi od uzroka određenog problema. Ako su vaši nokti izgubili kvalitet zbog agresivnih deterdženata, intenzivnog kvašenja ruku i drugih spoljašnjih uticaja, pomoći će vam kozmetički tretmani i preparati. Opet, promene na noktima ponekad ukazuju i na određene bolesti unutrašnjih organa, pa se u skladu s tim određuje terapija. Kako god bilo, pojačana hidratacija samo može da pomogne.

VRATITE IM VLAGU
Kalcijum ne utiče na čvrstinu nokatne ploče, tj. tvrdoću nokta. Nokti su krti i listaju se najviše zbog isušivanja, tako da njihova savitljivost i mekoća zavise pre svega od količine vode koju sadrže. Osim krema i pakovanja, za vraćanje vlage odlična je i maska od mleka.
Zagrejte mleko da bude prijatno na dodir, pa potopite ruke na pet minuta. Ova jednostavna i jeftina procedura ojačaće i hidriraće vaše nokte jer je mleko puno laktozne kiseline, kao i prirodne alfa-hidroksilne kiseline, koja nežno uklanja mrtve ćelije s kože.

BUDITE UPORNI
Da biste povećali vlažnost, elastičnost i glatkoću nokatne ploče, birajte preparate s lanolinom i njegovim derivatima, pčelinjim voskom, jojobinim uljem, alfa-hidroksi kiselinom, ureom, te glicerolom. Bilo koji preparat da odaberete, čak i najskuplji, očekujte rezultate tek nakon tri meseca kontinuirane primene.
Pre nego što nanesete određeni preparat, držite prste u mlakoj vodi desetak minuta, zatim ih dobro osušite, pa tek onda utrljajte sredstvo. Kad ste to uradili, na ruke navucite pamučne rukavice i tako prespavajte.

MAŽITE IH REDOVNO
Ako imate slabe, lomljive nokte, mažite ih bezbojnim lakom, i to u dva sloja. Tako će manje pucati. Dugotrajna upotreba tamnog laka može izazvati pigmentaciju nokta, pa u tom slučaju bezbojni lak predstavlja odličnu podlogu. Međutim, prečesto skidanje i nanošenje laka isušuje nokte, tako da je najbolje da ih lakirate jednom nedeljno. Sredstva za skidanje laka uglavnom sadrže aceton koji oštećuje nokte i zato koristite što kvalitetnije skidače s uljem i vitaminima. U njima nema acetona.

BOLEST SE NA NOKTU VIDI
Promene na noktima ukazuju na razne bolesti. Ako imate neki od ovih simptoma, obratite se lekaru.
Bledi nokti – dijabetes, anemija, urođena srčana mana
Žuti nokti – štitna žlezda, psorijaza
Plavi nokti – nedostatak kiseonika, plućne bolesti
Beli nokti s tamnim rubom – loš rad jetre, hepatitis
Talasasti nokti – artritis, psorijaza
Suvi nokti koji pucaju – štitna žlezda
Tamne linije ispod nokta – melanom
Upaljene, otečene zanoktice – poremećaj vezivnog tkiva, lupus
SUPERSAVETI ZA SUPERNOKTE
1. Unosite dovoljne količine proteina i jedite što više svežeg voća i povrća.
2. Zaštitite nokte i ruke gumenim rukavicama kad god koristite deterdžente, bez obzira na to što na nekima od njih piše da nisu štetni za kožu.
3. Ne grickajte nokte. Tako se oštećuje okolno tkivo, pa i najmanja povreda omogućava bakterijama da se nastane na prstima i izazovu infekciju.
4. Izbegavajte sapun i vodu, oni isušuju kožu i nokte, čine ih krhkim i lomljivim. Ako često perete ruke, koristite sapun neutralne pH-vrednosti pa ih dobro obrišite.
5. Kada nanosite kremu za ruke, utrljajte je i u nokte, jer tako hidrirate i kožu i sam nokat. Hidratantnu kremu za ruke i nokte stavljajte posle svakog pranja i pre spavanja.


ženablic

_________________
Slika Slika


Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: NOKTI - nega,manikir,saveti  |  Poslato: 29 Nov 2013, 23:01
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 24 Feb 2013, 22:43
Postovi: 6617

OffLine
Zašto je geliranje noktiju štetno?

Tehnika geliranja i te kako može da ošteti nokte, ali i kožu ruku. Sa njom naizgled dobijate lepe nokte, ali da li se pitate šta se dešava ispod tipsi ili gelova?


Slika


Negovana žena, koja drži do sebe i svog izgleda, trebalo bi uvek da ima i lepo sređene nokte. Zbog toga je poželjno da se estetski manikir radi bar jednom nedeljno, bilo u salonu ili u kućnoj varijanti. U poslednje vreme veoma je popularno geliranje noktiju, nadogradnja tipsama, izlivanje noktiju pomoću kalupa ili samo ojačavanje gelom.


Za većinu žena najbolja tehnika je ona koja će im omogućiti da imaju lepe nokte i da nemaju mnogo obaveza oko njih. Zbog toga je trenutno možda i najpopularnija gel tehnika kojom, osim lepo oblikovanih noktiju, dobijate i mogućnost da birate boje, razne crteže po noktima, cirkone, stikere, šljokice i razne varijante frenč manikira.

Međutim, ova tehnika i te kako može da ošteti nokte, ali i kožu ruku. Sa njom naizgled dobijate lepe nokte, ali da li se pitate šta se dešava ispod tipsi ili gelova?

* Vremenom nokti postaju krti, listaju se, a osim toga nokatna ploča može i da boli ili da peče kada se stavi u UV lampu kojom se obavlja polimerizacija, odnosno vezivanje gela za nokatnu ploču.

* Nedavno su pokrenuta i brojna istraživanja o štetnosti geliranja noktiju koja su pokazala prisustvo štetnih hemikalija u gelovima. Tehnika koja bi navodno trebalo da zaštiti krte nokte, ojača ih i spreči njihovo listanje, posle izvesnog vremena daje potpuno suprotan efekat.

* Gel i UV zraci kojima se izlažu nokti i ruke mogu da prouzrokuju i starenje kože na rukama i hiperpigmentaciju, odnosno pojavu pega. S obzirom na to da su gelovi koji se koriste puni hemikalija često dolazi i do pojave kontaktnog dermatitisa, lomljenja i listanja noktiju, ali i alergija.* Gelirani nokti idealno su mesto za razvoj gljivica i bakterija, a nisu retki i ekcemi na rukama. Kada se radi priprema nokti se turpijaju, nokatna ploča se stanjuje, tu se zadržava voda i kada se stavi gel, koji ništa ne propušta, voda teže isparava. Tako se stvara sredina koja je veoma vlažna i idealna za razvoj patogenih bakterija i gljivica, koje se ne mogu izlečiti sve dok se ne skine gel. I kada uđe vazduh između nokta i gela, takođe se stvara pogodno mesto za razvoj gljivica.

* Posle čestog geliranja prirodan nokat je istanjen, može da promeni boju jer "ne diše“, ali i da se izdeformiše od turpijanja...

Zbog toga je tehniku geliranja najbolje koristiti samo u izuzetnim prilikama. Kada se odlučite da gelirate nokte obavezno pre toga nanesite na ruke kremu za sunčanje kako biste smanjili štetni uticaj UV zraka lampe za gel.

A kada skinete gel važno je da što pre oporavite nokatnu ploču. Za početak trebalo bi da skratite nokte, a zatim da ih negujete preparatima, posebno uljima za jačanje nokatne ploče, za brži rast i oporavak zanoktica. Bitno je da nokatnu ploču i kožu oko nje dovoljno izhidrirate i nauljite blagom masažom. Dok oporavljate nokatnu ploču ne stavljajte lakove, jer preparati za negu neće imati efekta.


Slika


novosti

_________________
Mnogo je ljudi. redak je čovek..


Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: NOKTI - nega,manikir,saveti  |  Poslato: 16 Jan 2014, 18:56
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 24 Feb 2013, 22:43
Postovi: 6617

OffLine
Crveno-zlatni francuski manikir

Uz svetlucav mejkap, nokte namažite crvenim lakom, koji nikada ne izlazi iz mode


Slika


Uz svetlucav mejkap, nokte namažite crvenim lakom, koji nikada ne izlazi iz mode. Ove sezone aktuelne su sve nijanse, od najsvetlije do boje trule višnje i to u kombinaciji sa zlatnim lakom. Francuski manikir u ovim tonovima mami poglede, samo je važno da dobro uradite.


Pre nego što počnete sa lakiranjem, neophodno je da nokte lepo oblikujete, a trenutno su moderni blago zaobljeni. Pre laka u boji nanesite sloj zaštitnog laka. Sa zlatnom i crvenom bojom možete se poigrati u više varijanti. Zlatni lak, na primer možete naneti na koren nokta, a na ostatak crveni, ili obrnuto. Nokte možete nalakirati crvenim lakom, pa preko napraviti mrežicu sa zlatnim, ili samo izvući kose linije. Najvažnije je da pravite pauzu posle svakog mazanja.


novosti

_________________
Mnogo je ljudi. redak je čovek..


Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: NOKTI - nega,manikir,saveti  |  Poslato: 19 Feb 2014, 21:28
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 24 Feb 2013, 22:43
Postovi: 6617

OffLine
Aplikacije na noktima

Ove zime dominiraju i 3D aplikacije na noktima i to u kombinaciji sa raznim šarama, apstraktnim ili drugim motivima


Slika


U manikir trendovima posebno se ističe ukrašavanje noktiju raznim detaljima od štrasa i kože do pliša, čipke i šljokica.

Ove zime dominiraju i 3D aplikacije na noktima i to u kombinaciji sa raznim šarama, apstraktnim ili drugim motivima. Od dekoracija se najviše traže nitne, kamenčići, perle, biseri, lanci, cvetni detalji, leptiri, srca... Da bi ova tehnika imala efekta, najvažnije je da nokti budu lepi i negovani. Mogu da budu dugi i kratki, ali obavezno dobro oblikovani


novosti

_________________
Mnogo je ljudi. redak je čovek..


Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: NOKTI - nega,manikir,saveti  |  Poslato: 03 Mar 2014, 13:49
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 24 Feb 2013, 22:43
Postovi: 6617

OffLine
Lepi i zdravi nokti

Nokti se najčešće lome jer nemaju dovoljno vlažnosti, a zdrav izgled možete da im obezbedite pomoću prirodnih sredstava.


Slika


Limun i maslinovo ulje

Ova kombinacija je najbolji "lek" za krte nokte. Pomešajte malo soka od limuna sa kašičicom ulja i premažite nokte, a zatim ih izmasirajte. Najbolje bi bilo da stavite rukavice i ostavite da hranljivi sastojci deluje preko noći.

* Kupka za ruke

Pomešajte u maloj posudi dve kašičice morske soli sa dve kapi limunovog soka, ulja mirte, ulja od pšeničnih klica i ulja tamjana. Dodajte toplu vodu, umočite u ovu mešavinu ruke i držite 15 minuta.

* Ulje čajevca

Ne samo da će da ojača nokte, već će ih zaštititi od eventualnih infekcija. Premazujte ih uljem čajevca nekoliko puta dnevno.


novosti

_________________
Mnogo je ljudi. redak je čovek..


Vrh
SHE
Post  Tema posta: Re: NOKTI - nega,manikir,saveti  |  Poslato: 12 Feb 2017, 23:38
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 07 Dec 2012, 00:12
Postovi: 26756

OffLine
Slika


Vrh
Senka
Post  Tema posta: Re: NOKTI - nega,manikir,saveti  |  Poslato: 09 Maj 2019, 13:56
Korisnikov avatar
Vječita sanjalica
Vječita sanjalica

Pridružio se: 18 Apr 2012, 12:07
Postovi: 45918

OffLine
Resized Image - Click For Actual Size

_________________
Slika Slika


Vrh
Senka
Post  Tema posta: Re: NOKTI - nega,manikir,saveti  |  Poslato: 30 Maj 2019, 17:39
Korisnikov avatar
Vječita sanjalica
Vječita sanjalica

Pridružio se: 18 Apr 2012, 12:07
Postovi: 45918

OffLine
Slika

_________________
Slika Slika


Vrh
Senka
Post  Tema posta: Re: NOKTI - nega,manikir,saveti  |  Poslato: 30 Dec 2019, 01:53
Korisnikov avatar
Vječita sanjalica
Vječita sanjalica

Pridružio se: 18 Apr 2012, 12:07
Postovi: 45918

OffLine
Slika

_________________
Slika Slika


Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu

Ko je OnLine
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 31 gostiju
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
Idi na:   
cron

Obriši sve kolačiće boarda | Tim | Sva vremena su u UTC + 2 sata

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
DAJ Glass 2 template created by Dustin Baccetti
Prevod - www.CyberCom.rs
eXTReMe Tracker