|
Autoru |
Poruka |
Senka
|
|

Vječita sanjalica

Pridružio se: 18 Apr 2012, 12:07 Postovi: 45984
|
|
|
Senka
|
|

Vječita sanjalica

|
|
|
Senka
|
|

Vječita sanjalica

|
|
|
Senka
|
|

Vječita sanjalica

|
|
|
Senka
|
|

Vječita sanjalica

|
|
|
Senka
|
|

Vječita sanjalica

|
|
|
|
|
Senka
|
|

Vječita sanjalica

|
Sjaj u travi
Sada, kada ništa na svijetu na može vratiti dane prohujalog ljeta, naš sjaj u travi i blještavost svijeta, ne treba tugovati već tražiti snage u onom što je ostalo i s tim živjeti.
Zaboravimo, ne radi nas, ne radi zaborava, zaboravimo da smo se voljeli, da smo se svađali i da smo bili krivi.
Požurimo s danima i danima što će doći požurimo sa shvaćanjima, sa svim što me odvaja od tebe.
Jednom ćeš se vratiti i ubrati cvjetove koje smo zajedno mirisali i gazili ali tvoje ruke bit će prekratke, a noge premorene da se vratiš, bit će kasno.
Možda ćemo se naći jednom na malom vrhu života i neizrečene tajne, htjet ćemo jedno drugom reći al' proći ćemo jedno pokraj drugog kao stranci. Jedan skrenuti pogled bit će sve što ćemo jedan drugome moći dati.
Zaboravit ću oči i neću promatrati zvijezde koje me na tebe neobično podsjećaju.
Ne boj se, jednom ćeš se zaljubiti, al' ljubit ćeš zato što će te nešto na toj ženi podsjećati na mene.
Ne otkrivaj svoje srce ljudima jer u njima vlada kob i egoizam! Život je borba - nastoj pobijediti, ali ako izgubiš, ne smiješ tugovati. Cilj života je ljubav, a ona traži žrtve.
Bio si moje veliko proljeće, uspomena koja će dugo živjeti u budućnosti, koje ću se sjećati. Osjećat ću tugu jer sam tebe volio, bit će to ironija tuge.
Nestat će sjaja u travi, nestat će veličanstvenosti svijeta. Ostat će samo blijeda slika onoga što je prošlo.
William Wordsworth
|
|
Senka
|
|

Vječita sanjalica

|
HALJINA MODRA I PLAVE OCI
Haljina modra i plave oci.
Lagao sam dragoj jedne noci.
Draga pitala:"Mecava vije?
Spremit cu postelju, pec se grije."
Odgovorih dragoj:"Netko sa visine
cvjetovima bijelim pokriva daljine.
Postelju spremi pec se grije,
bez tebe u srcu mecava vije."
Sergej Jesenjin
|
|
Senka
|
|

Vječita sanjalica

|
Riječi možeš prosipati pred svima. Nije bitno. Riječi su jeftine. Tišine... E, tišine ne možeš poklanjati svima. U tišine stanu neki pogledi, neki uzdasi, neki otkucaji. Tišine ne lažu. lli ih osjetiš ili progovoriš. Tišinom srca pričaju. Ko ne razumije tvoje tišine, ni riječi neće nikada.
Meša Selimović,Tišine
|
|
Senka
|
|

Vječita sanjalica

|
Posljednje zbogom
Ostavljam ti draga uplakane oči te što za te plaču, ovu pjesmu staru i ostavljam ti plave hladne tamne noći sve zvijezde sa neba, slomljenu gitaru
Sve nade moje zauvijek zakopaj u sebi jednom kada ne bude me više jednom kada vrijeme nestane i tebi neka tajna moja u tvom srcu piše
Tko li će te na tom svijetu nježno te poljubit možda nikad nikad neću znati svemirom od zvijezde do zvijezde uvijek ću te tražit i dok te ne nađem, vjeruj, neću stati
A ti me ne čekaj i ne misli name niti noću kradom ne užigaj mi svijeću ja hoću da živiš i neću ti svratit al te ovu vječnost zaboravit neću
Čekat ću te vjerno na oblaku gore s kratera vulkana ognja suze liti i skupa sa lunom tonut ću u more da mi hoće tvoja usta opet blaga biti
Tad znam da će vječnost uvijek biti s nama mliječnim putem s tobom šetat ću pod ruku jednom kada dođeš više nećeš biti sama opet ćemo skupa izgraditi luku.
|
|
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 6 gostiju |
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
|
|
|