Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 28 Mar 2024, 22:38


Autoru Poruka
Senka
Post  Tema posta: Re: Kamini,peći...  |  Poslato: 12 Nov 2017, 14:29
Korisnikov avatar
Vječita sanjalica
Vječita sanjalica

Pridružio se: 18 Apr 2012, 12:07
Postovi: 45918

OffLine
Slika

_________________
Slika Slika


Vrh
dibrk
Post  Tema posta: Re: Kamini,peći...  |  Poslato: 13 Mar 2018, 13:45

Pridružio se: 11 Dec 2014, 15:44
Postovi: 79

OffLine
Zašto je prirodni kamen najbolji izbor za kamin

Stigla je jesen i nema lepšeg osećaja od onog kada sednete ispred kamina, grejete se i slušate vatricu. A kada je u pitanju dizajn kamina, prirodni kamen je jednostavno najelegantniji, najizdržljiviji i najefikasniji materijal. Prirodni kamen zadržava toplotu bolje od bilo kog drugog i praktično ne zahteva neko posebno održavanje i izuzetno je otporan na habanje. Povrh toga, može da trpi ekstremne temperature i nema problema sa truljenjem niti vlagom kao drugi materijali. Bilo da je vreme da rekonstruišete svoj postojeći kamin ili izgradite novi, sledeće informacije vam mogu pomoći da saznate zašto je prirodni kamen ujedno i „najzelenijiji“ izbor.




Zadržava toplotu

Prirodni kamen apsorbuje, skladišti i zrači toplotu, tako da može stvarno poboljšati efikasnost vašeg doma jer toplota vatre greje prostor. Mermer i krečnjak su naročito dobri za apsorpciju toplote, a granit je naročito dobar u sprovodenju toplote. Bazalt i steatit (soapstone) su pogodni za skladištenje i sporije oslobađanje toplote u dužem vremenskom periodu.




Jednostavan za održavanje

Prirodni kamen je izuzetno jednostavan za održavanje - dovoljno je obrisati ga tkaninom i izgledaće kao nov. Neki kamen, poput mermera je porozan, tako da bi moglo da se razmisli o njegovom zaptivanju kako bi se sprečila nečistoća ili hvatanje gareži. Bez obzira na vrstu kamena koji se koristi, moći ćete da provedete vreme uživajući u njemu bez preteranog razmišljanja o njegovom čišćenju i održavanju.




Dugovečan

Prirodni kamen je jedan od najstarijih građevinskih materijala na svetu i izuzetno je dugotrajan. Samo pogledajte drevne građevine širom sveta na kojima je opstao kamen, dok su drugi materijali izbledeli i nestali. Neke kamene površine imaju dug životni vek bez gubitka u sjaju, dok drugi, poput krečnjaka, vremenom postaju lepši.



Trajan

Prirodni kamen je poznat po tome što je praktično neuništiv. Može da se nosi sa habanjem, ne raspada se i izuzetno je otporan na oštećenje nastalo usled vode i buđi. Zbog toga ljudi koriste kamen za najizloženija mesta - kuhinju (radna ploča), podove, kupatilo i kamin.





Vrste kamena

Iako možete izabrati bilo koji prirodni kamen za kamin, postoji nekoliko opcija koje su posebno pogodne za prostor. Krečnjak i steatit su čisti i jednostavni, sa modernijim osećajem, dok je škriljac izuzetno izdržljiv s rustičnim elementima. Mermer ima lepotu koju je nemoguće kopirati a može biti izbrušen ili sjajan u zavisnosti od želje. Granit je sjajan izbor za bilo koji savremeni prostor i spada u najteže i najsnažnije kamenje. Međutim, ukoliko volite nešto dramatičnije, ne možete pogrešiti sa bogatom teksturom kvarcita.

tekst preuyet sa sajta http://www.gradjevinarstvo.rs/tekstovi/7598/820/zasto-je-prirodni-kamen-najbolji-izbor-za-kamin


Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu

Ko je OnLine
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 116 gostiju
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
Idi na:   


Obriši sve kolačiće boarda | Tim | Sva vremena su u UTC + 2 sata

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
DAJ Glass 2 template created by Dustin Baccetti
Prevod - www.CyberCom.rs
eXTReMe Tracker