|
Autoru |
Poruka |
*Twilight*
|
|

Laprdalo i tuturutka
Pridružio se: 17 Apr 2012, 20:07 Postovi: 11750
|
Ljubav nema bolje dane
Ljubav nema bolje dane sve je sad i nikad više sve što iza toga dode dode samo da nju zbriše.
Ljubav nema bolje dane nema sutra nema juce to je škola za ludake koji malo teže uce.
Ljubav nema bolje dane sama krece sama stane sama pali sama gasi.
Nas uništi sebe spasi nemoj da joj brojiš mane ljubav nema bolje dane.
Dusko Trifunovic
|
|
|
|
|
Minnie
|
|

FORUMAŠ I PO
Pridružio se: 14 Maj 2012, 03:37 Postovi: 7901
|
PONOVNI SUSRET
Da li si mogla da zaboravis da je tvoja ruka nekad u mojoj lezala, i da se neizmerna radost iz tvoje ruke u moju, s mojih usana na tvoje prelila, i da je tvoja kosa plava citavo jedno kratko proljece ogrtac srece mojoj ljubavi bila, i da je ovaj svijet, nekada mirisan i raspjevan, sada siv i umoran, bez ljubavnih oluja i nasih malih ludosti?
Zlo koje jedno drugom nanosimo vrijeme brise i srce zaboravlja; ali casovi srece ostaju, njihov je sjaj u nama.
H. Hese
|
|
|
|
|
Just
|
|

Persa from the Mahala
Pridružio se: 05 Jun 2012, 19:08 Postovi: 4448
|
 Koračam još kao da idem... Koračam još kao da idem nečem u susret, gledam i mislim, a preda mnom su sve same neminovnosti, bez izlaza, bez odlaganja. Kamen koji može samo Da tone. Zavesa koja se svega jednom spušta, a nikad ne diže. Priča o ptici za koju se zna jedino Da je odletela. Života nema, smrt ne dolazi. Neshvatljiva, duga, nepodnošljivo duga, Ljudska sudbina. Ivo Andrić
_________________ Micho, nedostajes mi 
|
|
|
|
|
klara
|
|

rang

Pridružio se: 28 Sep 2012, 11:50 Postovi: 796
|
Proljece koje nije moje
Ja ne vidim od svoje sjene ni sunca, ni te mlade boje. Proljeće svuda sja i cvate, al ono nigdje nije moje.
Ne živim u njem, već sa strane. I kuda god mi noga krene na svim je putevima radost, a sva je radost izvan mene.
Bez pokoja sam. Kakvom tugom kažnjava život svog bjegunca. Nijedna zraka nije moja od ovog svima danog sunca.
D. Cesarić
|
|
Jana
|
|

rang

Pridružio se: 05 Jun 2012, 01:34 Postovi: 3988
|
Ne vidim te
Ne vidim te. Ali znam da se nalaziš tu, iza tankog zida od kreča i opeke, i čula bi moj glas, kad bih te zvao. Ali neću te zvati. Zvat ću te sutra, kad te ne budem vidio, kad budem sanjao da si tu, do mene, i da je dovoljan glas koji sam jučer uskratio. Sutra... kad budeš gore, iza tankog zida vjetra, nebesa i godina..
Pedro Salinas
|
|
|
|
|
Minnie
|
|

FORUMAŠ I PO
|
Saputnici Znam: sve se nece na jedan osmeh svesti. Znam: nece svima jednako biti sunca
Na istoj cesti uvek ce se uplesti Trag povratnika sa stopama begunca.
Hodace oba u jednom istom smeru, Tegleci svaki svoju drukciju veru.
Pa i mi tako, jedan uz drugog, nemo, Po istoj cesti teglimo zivote i dane.
I uporedo, rame uz rame, idemo. I lagacemo kako se razumemo,
Sve dok na kraju ne stignemo Tim istim pravcem na dve suprotne strane.
M.Antic
|
|
|
|
|
siN bRutaL
|
|

...

Pridružio se: 18 Maj 2012, 02:36 Postovi: 5769
|
Želja za ništavilom
Sumorniče, nekad bitkom zaneseni, ne bocka te stremen i više te Nada nece načinjati! Pa lezi od jada, stari konju, svakom granom prestrašeni.
Odreci se srce, mirno okameni.
Poražen, satrven! Onaj koji pada ne treba ni ljubav ni boj razdraženi. Zbogom pjesme mjedi, zvuci raznježeni, ne mamite, slasti, srce koje strada!
Divno je proljece bez mirisa sada!
I vrijeme me guta, dok trenuci lijeni padaju k'o snijeg preko mrtva grada; s visine je zemlja okrugla i mlada, meni su suvišni svi zakloni njeni!
Sa mnom, o lavino, niz strminu kreni!
Šarl Bodler
|
|
|
|
|
*Twilight*
|
|

Laprdalo i tuturutka
Pridružio se: 17 Apr 2012, 20:07 Postovi: 11750
|
PESMA
Kaži mi,kad bih te jednom zgrabio i stopala ti izljubio, ne bi li posle toga malko hramala u strahu da mi poljubac ne zgnječiš.
Nikita Stanesku
|
|
|
|
|
Minnie
|
|

FORUMAŠ I PO
|
Noć ljubavi
Jedne večeri, kao posle grada, Mirisala je koža telo moje: Miran, bez sreće i radosti koje, Bijah kao van tamnice jada.
Video nisam sunce kako pada, Uzdah i cveće oko sna mog što je Očajem skrio njenih nada boje, Odveo dete u nesreću sada.
Draga moja, ja ne umem više Nositi suze što ti radost krije, Al' u noć mesec kad siđe ubavi,
Tišinom sreće kad bol zamiriše, Odmori oko: nek se duša slije U pozni šapat velike ljubavi.
Vladislav Petkovic-Dis
|
|
|
|
|
Just
|
|

Persa from the Mahala
Pridružio se: 05 Jun 2012, 19:08 Postovi: 4448
|
 Тiho Nestajem tako u ovo veče kada se nebo u moru budi, postajem i ja sama talas, obalu daleku koji rubi. Sedim na steni. Ćutim i gledam kako belina oblaka sivi. Jedinom srcu zapovedam da smelo, gordo do kraja živi, da bude čovek, da ne vređa ranu duboku koja već boli, da tiho, tiho okrene leđa onome koji ne zna da voli. Mira Alečković
_________________ Micho, nedostajes mi 
|
|
|
|
|
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 10 gostiju |
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
|
|
|