Tema posta:Re: Koncerti | Poslato: 10 Okt 2012, 10:06
rang
Pridružio se: 04 Jul 2012, 21:49 Postovi: 946
Stoja udarila na Kusturicu!
Koja muzika se više favorizuje, rok ili folk? Ovo je bilo pravo pitanje u petak, kada su, zahvaljujući lokalnim izborima u Republici Srpskoj, građani Višegrada imali prilike da na stadionu uživaju u koncertu Emira Kusturice i „No Smoking Orchestra“, a na trgu, u samom centru grada, u nastupu Stoje Novaković.
Naime, pristalice stranke predsednika RS Milorada Dodika đuskale su uz rok bend i proslavljenog reditelja, dok su se pristalice opozicionih partija veselile uz folk pevačicu. Kako je izjavila za “vestionline”, Novakovićeva je bila iznenađena kada je čula da Emir takođe nastupa u Višegradu, i to istovremeno kada i ona.
Iskreno, bila sam zatečena kad sam čula da i proslavljeni srpski režiser ima koncert, ali ovde sam došla ne zbog politike, već zbog naroda. Politika me apsolutno ne zanima - izjavila je Stoja.
Tema posta:Re: Koncerti | Poslato: 10 Okt 2012, 11:17
rang
Lord of the Dance - Kombank Arena - 20.10.2012.
Najbolji plesni šou na svetu do sada je oborio više svetskih rekorda – Fletli je u Ginisovoj knjizi rekorda kao čovek sa najbržim nogama na svetu sa neverovatnih 35 udaraca u sekundi; šou se izvodio čak 21 put uzastopno u Vembli areni u Londonu; za samo 10 dana prodali su 250.000 ulaznica za turneju u Australiji; od premijere 1996. godine do sada više puta su oborili rekorde kao turneja sa najviše zarade ikada i sl.
Majkl Fletli, tvorac i direktor ovog međunarodno nagrađivanog igračkog fenomena, dokazao je svoju viziju da srce i razum, ujedinjeni kroz muziku i ples, brišu sve tradicionalne granice. Njegova trupa Lord of the dance neprekidno ruši sve rekorde na biletarnicama širom sveta, ostavljajući publiku bez daha, željnu još malo magije.
“Apsolutno je fantastično biti broj jedan i nameravamo da to i ostanemo“– kaže Majkl. "Posetioci naših nastupa su starosti od 5 do 95 godina, svih rasa, vera, jezika, boja. Bez granica i barijera. Mi imamo najlojalniju bazu fanova na svetu. Među njima ima ljudi koji su gledali naš šou oko 50, 100, 200 puta. Mi prodajemo naše performanse od Meksika do Moskve i od Tokija do Teksasa."
“Show piece extravaganza” kako ga opisuje LA Times, “Lord of the Dance” je magična avantura prizora i zvukova koja prenosi publiku u mitsku prošlost. Od trenutka kada se svetla ugase pa do poslednjeg bisa publika je opčinjena maestralno orkestriranom kombinacijom preciznih plesnih koraka, vrhunskog osvetljenja i vizuelnih efekata sa muzičkim numerama koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.
Tema posta:Re: Koncerti | Poslato: 10 Okt 2012, 12:19
rang
Disciplin A Kitschme - novi spot za pesmu ,,Društvena mreža"
Inicijatori višedecenijskog isporučivanja vrhunske buke Disciplin A Kitschme imaju novi video spot, ovog puta za pesmu ,,Društvena mreža”, četvrti hit sa njihovog prošlogodišnjeg, vrlo hvaljenog albuma ,,Uf!"
Materijal za spot je snimljen u studiju Beomedija (kamera: Zoran Jovanović Kiki), 3D animacije su delo Bum studij (Aleksandar Kostić Beca) iz Beograda, dok je režiju i montažu uradio Koja.
Disciplina nastavlja sa koncertnim aktivnostima po regionu, a 19. i 20 oktobra očekuju ih koncerti u klubovima Moriska Paviljongen (Malmo, Švedska) i Bla (Oslo, Norveška).
Tema posta:Re: Koncerti | Poslato: 11 Okt 2012, 15:14
rang
Andrea Bočeli "žuri" u Beograd
Andrea Bočeli nastupiće 10. maja sledeće godine u Kombank areni, saopšteno je iz te ustanove. Pomeranje je bilo neminovno zbog proširenja turneje.
Ulaznice za koncert u prodaji su od 12. oktobra po cenama od 4.500, 5.500, 5.900, 6.500, 7.900, 8.900, 9.500, 15.000 i 20.000 dinara na prodajnim mestima CS Eventima kao i blagajnama Arene i Doma omladine, u Bilet servisu i TC "Ušće".
Posle mnogo uspešnih sezona, rasprodatih albuma i nastupa na najpoznatijim operskim scenama i u dvoranama širom sveta, Bočeli će se ponovo naći na sceni Areni. Bočeli je izrazio želju da ga na koncertu u Beogradu prati orkestar iz Srbije kao i da sa njim nastupi i specijalni gost sa naših područja koga će sam izabrati.
Andreu Bočelija s razlogom nazivaju legendom novog milenijuma poput Karuza, Del Monaka, Korelija. Od trenutka kada se pojavio na festivalu u San Remu 1994. godine počeo je njegov vrtoglavi uspeh, koji ne jenjava ni posle 20 godina.
Melodija pesme "Con te Partiro" koju je snimio 1996, kao i kasniji duet sa Sarom Brajtman pod nazivom "Time to say Goodbye" slušala se širom sveta. O fenomenu umetnika koji je albumom "Romanza" napravio pravu eksploziju i srušio sve rekorde prodaje pričali su svi. Bočeli je objavio preko 30 albuma sa izvođenjima operskih dela kao i pop balada koji su rasprodati u 75 miliona primeraka širom sveta.
Tema posta:Re: Koncerti | Poslato: 11 Okt 2012, 16:01
rang
Koncert Zvonka Bogdana u "Sava centru" 23. novembra
Legenda tamburaške muzike Zvonko Bogdan nastupiće 23. novembra u Sava Centru.
Koncert-Zvonka-Bogdana-u-Sava-centru-23-novembra
Legenda tamburaške muzike Zvonko Bogdan nastavlja tradiciju jesenjih druženja sa beogradskom publikom 23. novembra u "Sava centru" koncertom nazvanim "Ova pisma refren nema", na kome će promovisati istoimeni novi CD album.
Svi posetioci koncerta će uz kupljenu kartu dobiti i po jedan primerak novog CD-a "Ova pisma refren nema".
Ulaznice za koncert Zvonka Bogdana 23. novembra u "Sava centru" mogu se nabaviti po cenama od 1.300, 1.600, 1.900 i 2.100 dinara i mogu se od iduće nedelje naći na blagajnama "Sava centra" i preko mreže Eventim
Tema posta:Re: Koncerti | Poslato: 13 Okt 2012, 11:17
rang
Pridružio se: 19 Sep 2012, 21:59 Postovi: 4951
“Tropico Band” slavi deceniju postojanja koncertom u Beogradu
Povodom 10 godina postojanja, “Tropico Band” je na Press konferenciji najavio svoj prvi solistički koncert zakazan za 24. oktobar u Sava Centru. Na konferenciji za novinare održanoj u restoranu “Kalemegdanska terasa” popularni “Tropico Band” je najavio svoj prvi solistički koncert koji će se održati u Centru Sava 24.10.2012. sa početkom u 20:30h. - Nezahvalno je davati najave pre nego što se koncert desi - rekao je Aleksandar Cvetković i dodao: - Ono u šta sam siguran je da će sam početak koncerta biti spektakularan. Nešto što se do sada nije dogodilo ni na jednom koncertu kod nas. Neću da otkrivam o čemu je reč, ali će publika koja je prisutna u sali uživati. Osim standardne postave benda na sceni će se naći još puno drugih muziča i pratećih vokala. Svakodnevno vežbamo i probamo i verujemo da će se publici svideti.
Predrag Pešić Žuća, dodao je da je koncert ostvarenje njihovog dečačkog sna i da su im svi prijatelji za Novu godinu poželeli uspešan prvi beogradski koncert. Publika na koncertu imaće priliku da između ostalih čuje i pesme: “Pitaš kako mi je”, “Bojim se”, “Misliću na tebe”, “Onu moju” kao i pemu “Lažem te” koja je juče premijerno predstavljena novinarima. Na konferenciji novinarima su pored članova Tropico Banda obraili Jelena Trifunović tekstopisac i Dragan Brajović Braja kompozitor. Karte za ovaj koncert su već u podaji, a njihova cena je 1.200, 1.500 i 1.800 dinara.
Na Trgu Republike u Beogradu danas će nekoliko stotina ljudi igrati uz svetski hit "Gangnam stajl" koreanskog izvođača Psaja, čiji spot je na "Jutjubu" pregledan više od 439 miliona puta.
Vežbanje koreografije u plesnoj školi "Mladost" Masovnu koreografiju u Beogradu uz pesmu repera iz Južne Koreje izvešće oko 300 članova dve plesne grupe, a kako su najavili organizatori, a toj fleš mob akciji koja se izvodi u zemljama širom sveta, priključiće se i drugi građani.
Izvođač Park Dže Sang (Psaj) postao je popularan nakon objavljenog spota za pesmu Gangnam stajl.
Na sajtu "Jutjub" postavljeni su brojni klipovi u kojima deca, ali i odrasli, igraju "Gangnam stajl", ples koji podseća na jahanje nevidljivog konja, a na tu temu urađene su i razne parodije.
Beogradski "Gangnam stajl" počeće u 16 časova, kako su najavili organizatori iz plesnog centra "Mladost" i "Statisti tima", a u njemu će učestvovati i stariji sugrađani.
Koncert Beogradske filharmonije za decu, Karneval životinja Kamija Sen-Sansa, biće održan u ponedeljak, 15. oktobra u 10 časova ujutro u sali Beogradske filharmonije.
Dirigent je Milan Nedeljković, solisti su pijanisti Janko Đoković i Ljiljana Vukelja, a narator glumac Ivan Jevtović.
Umesto uobičajenih satiričnih stihova Ogdena Neša, uz pomoć teatra "Rex" i manifestacije "Pesničenje", talentovana deca iz banatskog sela Crepaja napisala su stihove i nacrtala crteže životinja specijalno za Karneval životinja. Upravo će deca biti specijalni gosti na koncertu i umesto glumca recitovati stihove koje su napisali o životinjama.
Karneval životinja je na programu od 11. do 19. oktobra u prepodnevnim terminima od 10 i 12 časova u sali Beogradske filharmonije.
"To će, za veliki broj dece, biti jedinstvena prilika da uđu u koncertnu dvoranu i slušaju koncert simfonijskog orkestra. Očekuje se da će Karneval životinja posetiti više od 2.500 hiljade dece iz beogradskih vrtića. Muzičari Beogradske filharmonije mališanima instrumentima dočararavaju lava, kengura, slona, labuda, kukavicu, kornjaču...", navedeno je u saopštenju Filharmonije.
U okviru cene ulaznice od 150 dinara deca su pozvana da posle koncerta u Filharmoniji posete beogradski Zoološki vrt, koji je, kao partner projekta, omogućio deci besplatan ulaz.
Kako je jedan od strateških ciljeva Beogradske filharmonije edukacija najmlađe publike, u koncertnoj sezoni 2012/13. biće realizovana dva ciklusa koncerata posvećenih deci - Karneval životinja Kamija Sen-Sansa i Vodič kroz orkestar za mlade Bendžamina Britna.
Drugi ciklus koncerata biće na programu Beogradske filharmonije od 25. do 29. marta 2013. godine.
Poslednjeg dana oktobra u Domu omladine biće održan Go2 Halloween maskenbal.
Peti put za redom biće organizovan Go2 Halloween maskenbal, organizatori najavljuju – najstrašniji do sada! Očekuje se da u sredu 31. oktobra u beogradskom Domu omladine očekuje se više od 1.500 ljudi za koje će biti upriličen muzički program na dve bine.
Zabava će biti upriličena u skladu sa estetikom karakterističnom za ovaj praznik - kao bal pod maskama sa poigravanjem na horor temu, što je uobičajna ikonografija Noći veštica, 31. oktobra.
Cena ulaznice je 600 dinara i mogu se kupiti u na prodajnim mestima Eventima ili preko Go2 promotera.
Jedan od najtraženijih srpskih muzičara u Evropi, Aleksandar Madžar, održaće večeras solistički koncert u Kolarčevoj zadužbini na 44. Bemusu.
Madžar se redovno odaziva pozivima za koncerte u Beogradu, a o tome šta ga vraća pred publiku rodnog grada u intervjuu Tanjugu rekao je, parafrazirajući misao za koju ne zna čija je, ali mu se dopada, "možete Beograđanina izvući iz Beograda, ali ne možete izvući Beograd iz Beograđanina".
- To je neka vrsta vezanosti za rodni grad u kome vrlo rado boravim bilo koncerta ili ne, roditelji su mi još ovde i najbliža porodica, uvek ima mnogo razloga da se svrati a naravno i Kolarac je divna dvorana natopljena sećanjima i navikama - ispričao je jedan od omiljenih muzičara beogradske publike.
Madžar ima drugačiji odnos sa publikom u drugim evropskim gradovima. U još par mesta osim Beograda, gde često svira, uspostavio je prisan odnos sa publikom, ali Beograd je, kaže, ipak poseban.
- Znamo se već dugo, na ovoj bini prvi put sam svirao 1979. godine, sve je to važno muzičarima, osećaj da negde pripadamo mada je profesija malo nomadska kao i mnoge druge danas - kazao je Madžar.
Za ovog vrhunskog umetnika suštinski nema velike razlike da li je koncert u Njujorku ili Žagubici, za njega ne postoji nevažan koncert, jedini način da se posle koncerta oseća dobro je da "uloži u njega i da nema nepredviđenih katastrofa na sceni".
Za 44. Bemus je odabrao muziku Johana Sebastijana Baha, šest partita za klavir, koje su, kako kaže među najzahtevnijim ali i najzanimljivijim delima. Svaku od šest partita je ponaosob često svirao, takodje i ovako u grupi, sada je na red došao Beograd.
- Bah je važan muzičarima, odrastaju svirajući njegovu muziku, naročito pijanisti, mi smo srećni da je Bah imao dosta dece i da su svi svirali neki instrument sa dirkama, pisao je i lake komade... Prvo delo Baha koje sam svirao bilo je sa sedam godina, zbog toga pijanisti sa Bahom imaju odnos koji nemaju sa drugim kompozitorima ali to ne znači da ga vole zato što je to mač sa dve oštrice - ispričao je Madžar.
Ugledni pijanista, istrajan u težnji ka muzičkom perfekcionizmu, u vreme studiranja imao je sreću da uči od vrsnih pedagoga: Arba Valdme na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu gde je bio najmlađi student sa 15 godina, kod Eliso Virsaladze u Moskvi na Konzervatorijumu "Čajkovski" i Danijela Blumentala u Briselu.
Danas profesor na Flamanskom kraljevskom konzervatorijumu u Briselu i pijanista uspešne karijere, dobro poznat publici Berlina, Londona, Pariza, Majamija i Tokija, gde održava resitale i koncerte sa orkestrima kao što su Berlinska, Štutgarska i Kraljevska filharmonija, Madžar smatra da je za uspešnu karijeru pijaniste najbitniji odnos prema delu koje se izvodi i odnos prema sebi.
Madžar smatra da to da li je neko dobar izvođač ili malo manje uspešan zavisi od toga da li je uspeo oba aspekta da dobro razvije i da ih iskombinuje kako treba.
- Ako sam u tom smislu nešto postigao to svakako ima veze sa mojim profesorima koji su mi svako na svoj način pomogli, ili su mi razvili psihomotorne sposobnosti koje su nephodne u prvoj fazi razvoja ili su bili prosto vrlo dobri vaspitači u smislu pravilnog odnosa prema muzičkoj baštini i zahtevnog odnosa prema samom sebi kao izvođaču - kazao je Madžar.
U svom pedagoškom radu zalaže se da se program uradi što temeljitije i istinitije, da studenti imaju predstavu o autentičnom, ali kako kaže, ne veruje da je to njegov specijalitet jer "verovatno je to tako kod svih ljudi koji se bave svojim poslom sa pravilnom motivacijom".
Madžar kaže da je tokom godine većinom za svojim instrumentom, smatra da kada se radi treba raditi, ali isto tako kaže da kada se odmara, ne znači da neće na dva meseca zatvoriti svoj instrument i da ga neće ni pipnuti. To smatra delom zdravog odnosa prema svojoj profesiji kao i krajnje disciplinovan rad.
Snagu za nove koncertne poduhvate Madžar više ne traži u bioskopu ili sa knjigom, sada je to dobilo drugu dimenziju, rado šeta.
- Imam malo sumanut poduhvat da povežem Beograd i Brisel pešice, čini mi se to efektnije nego gledati kompletna Felinijeva dela ili čitati, došao sam do čudesnog grada Vircburga na severu Bavarske, to je avantura koja će se, ako bude sve kako treba, nastaviti i 2013.godine - ispričao je pred probu za sutrašnji koncert popularni srpski pijanista iz Brisela.
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 5 gostiju
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu