Autoru |
Poruka |
MACAMACA
|
|
Pridružio se: 22 Mar 2017, 20:19 Postovi: 1
|
Buldog mrav je vrsta insekta koja potiče iz Australije i najneobičniji je primer svoje vrste: ako ga presečete na pola, počinje bitka između glave i repa. Glava uhvati rep zubima, a rep se hrabro brani ubodima žaoke: bitka može da potraje i po pola sata - dok se uzajamno ne unište ili dok ih ne odvuku drugi mravi. Ovaj primer iz životinjskog sveta autor romana "Buldog mrav" koristi kao metaforu za svoj uzbudljivi politički triler, ispleten od autorovih ličnih doživljaja službenika jugoslovenske državne bezbednosti, koji se našao u lavirintu tajnih službi nakon pada Berlinskog zida i haotičnog raspada SFRJ. Prožet fikcijom, ličnim iskustvom, dokumentima i autentičnim isečcima iz javnih publikacija, novinskih članaka i knjiga, roman je dramatično svedočanstvo o ličnim dramama protagonista koje je autor smestio u Sloveniju pred početak raspada Jugoslavije.
|
|
|
|
|
Ines
|
|

rang

Pridružio se: 25 Apr 2013, 23:44 Postovi: 684
|
I mrav dodje u kafance da naruci jednu s nogu ![[nevjerica.gif] [nevjerica.gif]](./images/smilies/nevjerica.gif)
|
|
|
|
|
Manojlo
|
|

rang

Pridružio se: 07 Nov 2016, 19:37 Postovi: 1322
|
Ines je napisao: Mojne je napisao: Nemirna je napisao: ![[clap1.gif] [clap1.gif]](./images/smilies/clap1.gif) Mojne al je dobra čipka! ![[aplauz.gif] [aplauz.gif]](./images/smilies/aplauz.gif) Predobra . Mala djeca bi rekla , NJAM !! ![[001_smile.gif] [001_smile.gif]](./images/smilies/001_smile.gif) ( odo...valja mi jos dva ormara demontirat . ![[acigar.gif] [acigar.gif]](./images/smilies/acigar.gif) )
|
|
|
|
|
Mojne
|
|

mojne
Pridružio se: 22 Jan 2013, 14:41 Postovi: 10353
|
Ines je napisao: Mojne je napisao: Nemirna je napisao: ![[clap1.gif] [clap1.gif]](./images/smilies/clap1.gif) Mojne al je dobra čipka! ![[aplauz.gif] [aplauz.gif]](./images/smilies/aplauz.gif) Никако да видим на шта седи ![[cheers1.gif] [cheers1.gif]](./images/smilies/cheers1.gif)
|
|
|
|
|
Senka
|
|

Vječita sanjalica

Pridružio se: 18 Apr 2012, 12:07 Postovi: 46348
|
Pa na sicu...na čemu bi drugom... 
|
|
Mojne
|
|

mojne
Pridružio se: 22 Jan 2013, 14:41 Postovi: 10353
|
Senka je napisao: Pa na sicu...na čemu bi drugom...  ![[images/smilies/mrgreenko.gif] [images/smilies/mrgreenko.gif]](./images/smilies/images/smilies/mrgreenko.gif) upravo to ne vidim Ali ako ti to kaжeш. Ок. ![[cheers1.gif] [cheers1.gif]](./images/smilies/cheers1.gif)
|
|
|
|
|
Вучица
|
|

Moderator chata
Pridružio se: 13 Okt 2012, 13:01 Postovi: 30458
|
dobro veče eve muZković malko
|
|
|
|
|
WESTSIDER
|
|

rang

Pridružio se: 31 Jan 2014, 00:51 Postovi: 787 Lokacija: Skopje
|
_________________ Senka je napisao: Westy je najbolji!!!
|
|
|
|
|
Вучица
|
|

Moderator chata
Pridružio se: 13 Okt 2012, 13:01 Postovi: 30458
|
|