|
Autoru |
Poruka |
Molena
|
|

*VIP*
Pridružio se: 16 Maj 2012, 19:49 Postovi: 31310
|
Toliko sam bila sokirana na prvu tvojom neumjesnom ''šalom'' da mi se nije dalo objasnjavati...tako da je i ostroumnost izostala...izvini, nece se vise ponoviti  Kompleksno je pitanje te federacije kako je nazva i najsmjesnije je kada nas vi srbi iz srbije i hrvati iz hrvatske uzimate u svoju zastitu, a sve opet radi svojih interesa..Drzave radi svoje koristi ( slazem se s tobom...mamicu im psujem) a dalje mediji loze narod na domoljublje i nacionalni ''komsijsko/susjedski'' ponos ..poznat scenarijo vec 20 godina. U federaciji su odnosi odlicni...posebno kad uzmes u obzir cinjenicu da nas stalno loze na taj nacionalni interes. Niko ne voli nase politicare...ni jedan narod ovdje ne voli ''svoje'' politicare(a od onog drugog naroda posebno) ako ih bas tako moramo nazvati. Niko od njih ne radi nista dobro za narod...ni za svoj ni za onaj drugi narod, ni za koga od nas. Medjuljudski odnosi su ok,ljudi se postuju i naucili su zivjeti jedni s drugima.Incidenti se desavaju u svim zemljama gdje se ljudi dijele na ove i one i gdje se promatraju kao razlicitim...crni, zuti, vjera, nacija....dolazi do konflikta...samo sto je to kod nas uvijek politicki problem i nacionalna osnova. Nije moguce da je neki drugi razlog..iskljucivo je to nacionalna osnova. Nismo glupi i svi bi mogli skupa zivjeti...znamo se postivati i svjesni smo da jednostavno moramo da zivimo skupa ozigosani kao srbin/hrvat/musliman (i BiH ce uvijek biti drzava tri naroda i ostalih..a u Srbija srba i ostalih....velika je to razlika) i nosimo se super s tim...nemamo problem s tim, ali ne daju nam nasi politicari..nema lidera da valja ni u jednom od ta tri konstitutivna naroda, i onda nam jos na sve to komsijske drzave posalju poruku da su uz svoj narod i spominju neke nacionalne interese i zastitu...Kakvu BRE zastite...skinite nam ova g**na od politicara i shvatite da smo normalni i da znamo da zivimo skupa bez te nacionalne loznjave, uz postivanje i skupa jedni s drugima...zastitite nas od njih, a ne loznjavom o nasim pravima i to uglavnom pred izbore u vasim zemljama. Mi zivimo pod tim pritiskom politike i nacionalizma i niko od vas ne zna kako je to... Uvijek se pominju prava hrvata, prava srba, prava muslimana....Kakva mahnita prava ovog i onog...ne postoje prava covjeka kako god se on zvao i kako god se izjasnjavao. Uglavnom u ovoj drzavi sto se tjeralo tjeralo se...sada ljudi sami odlaze.  Razlog je upravo sve navedeno sto nema veze sa nacionalnim nego sa ekonomskim razlogom i radi naopake politike vec 20 godina. I u susjedno komsijskim drzavama je isto kako cujem,i tamo se ljudi iseljavaju i odlaze masovno,i zato se zabavite svojim poslom, pustite nas i nas zdravi humor, a te neumjesne sale presutite  Mi ovdje postujemo jedni druge i sa takvim stvarima se ne salimo.
_________________ 'Music gives a soul to the universe, wings to the mind, flight to the imagination, and life to everything.'
|
|
|
|
|
SHE
|
|

rang

Pridružio se: 07 Dec 2012, 00:12 Postovi: 26756
|
Molena je napisao: Toliko sam bila sokirana na prvu tvojom neumjesnom ''šalom'' da mi se nije dalo objasnjavati...tako da je i ostroumnost izostala...izvini, nece se vise ponoviti  Kompleksno je pitanje te federacije kako je nazva i najsmjesnije je kada nas vi srbi iz srbije i hrvati iz hrvatske uzimate u svoju zastitu, a sve opet radi svojih interesa..Drzave radi svoje koristi ( slazem se s tobom...mamicu im psujem) a dalje mediji loze narod na domoljublje i nacionalni ''komsijsko/susjedski'' ponos ..poznat scenarijo vec 20 godina. U federaciji su odnosi odlicni...posebno kad uzmes u obzir cinjenicu da nas stalno loze na taj nacionalni interes. Niko ne voli nase politicare...ni jedan narod ovdje ne voli ''svoje'' politicare(a od onog drugog naroda posebno) ako ih bas tako moramo nazvati. Niko od njih ne radi nista dobro za narod...ni za svoj ni za onaj drugi narod, ni za koga od nas. Medjuljudski odnosi su ok,ljudi se postuju i naucili su zivjeti jedni s drugima.Incidenti se desavaju u svim zemljama gdje se ljudi dijele na ove i one i gdje se promatraju kao razlicitim...crni, zuti, vjera, nacija....dolazi do konflikta...samo sto je to kod nas uvijek politicki problem i nacionalna osnova. Nije moguce da je neki drugi razlog..iskljucivo je to nacionalna osnova. Nismo glupi i svi bi mogli skupa zivjeti...znamo se postivati i svjesni smo da jednostavno moramo da zivimo skupa ozigosani kao srbin/hrvat/musliman (i BiH ce uvijek biti drzava tri naroda i ostalih..a u Srbija srba i ostalih....velika je to razlika) i nosimo se super s tim...nemamo problem s tim, ali ne daju nam nasi politicari..nema lidera da valja ni u jednom od ta tri konstitutivna naroda, i onda nam jos na sve to komsijske drzave posalju poruku da su uz svoj narod i spominju neke nacionalne interese i zastitu...Kakvu BRE zastite...skinite nam ova g**na od politicara i shvatite da smo normalni i da znamo da zivimo skupa bez te nacionalne loznjave, uz postivanje i skupa jedni s drugima...zastitite nas od njih, a ne loznjavom o nasim pravima i to uglavnom pred izbore u vasim zemljama. Mi zivimo pod tim pritiskom politike i nacionalizma i niko od vas ne zna kako je to... Uvijek se pominju prava hrvata, prava srba, prava muslimana....Kakva mahnita prava ovog i onog...ne postoje prava covjeka kako god se on zvao i kako god se izjasnjavao. Uglavnom u ovoj drzavi sto se tjeralo tjeralo se...sada ljudi sami odlaze.  Razlog je upravo sve navedeno sto nema veze sa nacionalnim nego sa ekonomskim razlogom i radi naopake politike vec 20 godina. I u susjedno komsijskim drzavama je isto kako cujem,i tamo se ljudi iseljavaju i odlaze masovno,i zato se zabavite svojim poslom, pustite nas i nas zdravi humor, a te neumjesne sale presutite  Mi ovdje postujemo jedni druge i sa takvim stvarima se ne salimo. ma jasta! ja sam supermen i idem te stitim gde god se treba a inace interes od toga mi je veliki,tako da,ako primetite ovde da me nema,to je zbog velike finansijske koristi koju sam izvukla i de ne trtljaj zivota ti,no vrati se na pocetak dijaloga reagovala sam onog momenta kad ste mi se vise skurcili a sve zbog toga jer ste mamine maze i za sve uzivotu vam je neko drugi kriv,iz prethodne price srbi pa dokle vise bre da se vadite na te srbe?! odrastite vec jednom i uzmite odgovornost u svoje ruke! ![[pusicica.gif] [pusicica.gif]](./images/smilies/pusicica.gif)
|
|
|
|
|
GiGi
|
|

Karolina Riječka
Pridružio se: 25 Mar 2013, 12:13 Postovi: 18509
|
Stigle su nam Demi Moore i Monica Bellucci...kud ćeš ljepše! Još da stigne Leo i nema sretnije od mene! ![[jumping_1.gif] [jumping_1.gif]](./images/smilies/jumping_1.gif)
_________________ Plesala bih s tobom kroz najprometnije ceste jedan tango kroz crveno tamo gdje nitko ne bi plesao na vrhu Hendrixovog mosta i to mi ne bi bilo dosta...
|
|
|
|
|
Вучица
|
|

Moderator chata
Pridružio se: 13 Okt 2012, 13:01 Postovi: 30458
|
|
|
|
|
SHE
|
|

rang

|
odrzavanje vojne parade u Hrvatskoj posebno su mi se svidele NATO jedinice,koje su prikazale izvanrednu uvezbanost naravno posto su bili STELT,nisu bili vidljivi za ostatak sveta ,sem za srbe  fujjj
|
|
|
|
|
Вучица
|
|

Moderator chata
Pridružio se: 13 Okt 2012, 13:01 Postovi: 30458
|
виш мени је Роналдо утисак дана, јбга тек сам данаске видела ову његову скривену камеру ил шта већ, баш ме оно одушевио поштено
|
|
|
|
|
Senka
|
|

Vječita sanjalica

Pridružio se: 18 Apr 2012, 12:07 Postovi: 46189
|
ŠTO JE OLUJA?
Ne znam službenu definiciju Oluje ali znam što je Oluja. Nekoliko tisuća hrvatskih vojnika potjeralo je iz Hrvatske 200.000 ili 300.000 tisuća Srba. Kao da je broj bitan. Kraće, Olujom smo “mi” Hrvatsku očistili od Srba. Oni koji nisu na vrijeme krenuli putem koji im je označio Milošević u dogovoru sa Tuđmanom, sve su blagoslovili Ameri, ostali su bez glave ili bili bačeni u bunar. Zapaljene su i srpske kuće. Koliko ih je spaljeno? Ma, koga briga. Oluja je bila sranje od vojne akcije jer je Oluja u suštini samo organizirana deratizacija Hrvatske. Svi to znamo pa ipak je “mi” slavimo kao nešto iz čega se rodila Hrvatska. Bože, koliko bi nam svima bilo bolje da se nikad nije rodilo čudovište koje se danas zove Hrvatska. Da se mene pita nikad se milijuni kuna ne bi trošili na zagrebački mimohod. Zrakom će letjeti ona dva sirota Miga. Na jadničke koji će gledati u zrak past će, u boljoj verziji, dva krila, u goroj, čitav avion.
Dok Zagrebom budu gmizala kojekakva i pitaj boga čija oružja u Kninu će biti organiziran narodni dernek. Thompson će svojim tuljenjem u nazočnim Hrvatima i Hrvaticama buditi sve što je hrvatsko. Tko zna da li će naša predsjednica u slavu slobodne nam Hrvatske sitnim ovcama osobno rezati vratove? U posljednje vrijeme ženska lijepi pločice, lovi ribu, ne bi bilo fer da ne pomogne i mesarima kraljevskoga grada.
Ukratko, dvadeset godina nakon Oluje presiromašni građani Hrvatske platit će slavlje jednog od najvećih hrvatskih poraza, “oslobađanje” Lijepe Naše koja nikad nije bila i nikad neće biti ni lijepa ni naša. Hrvatska je teren u šapama nekolicine kriminalaca. Kad kažem kriminalci mislim na vlasnike banaka koji su pobili nekoliko stotina tisuća građana Hrvatske. Osim vlasnika banaka od života nas oslobađaju tajkuni koji su prije “oslobođenja” Hrvatske bili opskurni likovi gole guzice: šoferi autobusa, trgovci karanfilima, monteri centralnog grijanja… Ukratko, smrdljivi jugoslavenski šljam.
“Najhrabriji” hrvatski generali bili su i ostali ratni zločinci. Uđu u zatvor pa izađu kako im se generalski k***c digne. Osim što imamo generale ubojice Lijepa Naša ima kriminalce i drugih profila. Imamo trgovce nogometašima koji izlazak iz istražnog zatvor plaćaju milijunima eura. Imamo gradonačelnika Zagreba koji se ponaša kao da mu je Zagreb poklonio ćaća dok je iz sebe istiskao posljednji hroptaj u hercegovačkoj potleušici. Imamo uvaženog predsjednika suda koji javno izjavljuje da svom uglednom prijatelju, blago rečeno suspektnom kriminalcu, ne bi sudio. Šminkeru, ja te plaćam da sudiš, ne da daješ intervjue češće nego trenutno najpopularnija hrvatska pevaljka.
Ukratko, Hrvatska je javna kuća u koju razbojnici ulaze kad im se digne. Narod službeno jebu dvadeset godina, traje to i duže, i još od naroda očekuju da im to jebanje životom plati. Nema čovjeka koji ovdje živi a da to ne vidi. Pa ipak…Pjevat će se u Kninu i glodati kosti jadnih životinja, pljeskat će stoka pregolema dok bude gledala u tenkove i ostalo što nosi topove uperene u našu goru budućnost.
Ja nešto imam protiv mimohoda? Imam. Jebeš mimohod u kome neće stupati oni koji su stvorili ovu Hrvatsku. Neće biti Miloševića, neće biti Tuđmana, neće biti Amera. Ameri se prave blesavi a dvojac koji je pred dvadeset godina stvorio Hrvatsku počiva u miru.
Nemirni su samo građani Hrvatske zato jer nemaju što jesti a bit će još nemirniji kad u Kninu oglodaju zadnje rebro mrtvoga janca ili sa kolone puzeće željezne krame skrenu pogled na prazne kontejnere.
Tko im je, dok su oni slavili rođenje Hrvatske, ukrao plastične boce?
VEDRANA RUDAN
http://www.rudan.info/sto-je-oluja/
|
|
Picard
|
|

P

Pridružio se: 15 Maj 2012, 19:58 Postovi: 11945
|
Sećam se oluje koja je avgusta 1990. razbacala balvane od Hrvaca do Knina Boris Dežulović / Novosti (Tjednik srpske manjine u Hrvatskoj) Oluja, avgust mesec, subota, podne: topao vetar s Dinare razvija na kninskoj tvrđavi džinovsku trobojku zastavu, a tamo dole, na krajinskim drumovima, kolone prljavih automobila, oznojeni mrki vojnici s pretećim dugim cevima i uplašen neki svet koji ne zna šta ga čeka u mesecima i godinama koje slede.
Dabome da se sećam. Oluja je valjda bila, šta drugo, kad su te vrele avgustovske subote polomljena popadala sva stabla i bandere pod Dinarom, a moj drugar Predrag i ja uputili se u Krajinu da vidimo to čudo neviđeno – drveće i stenje rasuto po cesti od Hrvaca do Knina.
Oluje koja je 17. avgusta 1990. po krajinskim drumovima razbacala balvane, u Srbiji se, međutim, malo ko uopšte seća. Sva su sećanja na Balkanu oštro presečena, a svaki srpski pomen na avgustovsku oluju počinje od 1995. godine. Dan će tada biti 5. avgust, a boje na zastavi s kninske tvrđave malo drugačije raspoređene, ali jednako će biti subota, i jednako će biti kolone prljavih automobila na krajinskim drumovima, oznojeni mrki vojnici s pretećim dugim cevima i uplašeni neki svet koji neće znati šta ga čeka u mesecima i godinama koje slede.
Tačno pet godina i dvesta pedeset subota u to će vreme već proći od subote 17. avgusta 1990., kad smo Predrag i ja iza Hrvaca pokušavali da razgovaramo sa rabijatnim nekim tipom što nam se kalašnjikovom unosio u kola. Na poslednjoj barikadi pred Kninom – a sećam se da je bila napravljena od kamenih gromada na poslednjoj serpentini stare ceste nad gradom, neposredno pre tunela – pitali smo naoružane pobunjenike čime će se baviti, od čega će živeti kad onu orijašku zastavu Srpske autonomne oblasti Krajine sa kninske tvrđave jednog dana podignu pred staklenim tornjem Ujedinjenih nacija na Ist Riveru, i ponosno zavijore kao zastavu Republike Srpske Krajine. ‘Od čega ćemo da živimo? Od drumske pljačke, kao i prije’, oholo nam je odgovorio jedan od njih, pozdravljen zadovoljnim cerekom ostalih.
Kasnije te subote jednako će na trgu pred železničkom stanicom u Kninu govoriti bahati vojnici i građani okupljeni oko reporterske ekipe ustaške Slobodne Dalmacije iz Splita, mrtvi-ozbiljni i upravo potresno euforični, muda natečenih od samouverenosti objašnjavajući kako će SAO Krajina živeti od Miloševićevih strateških ulaganja, te poreza, carina i trošarina na sav saobraćaj i transport preko teritorije kojom je Hrvatska presečena na dva dela.
Oholost, bahatost i samouverenost ljudi koji će tačno pet godina kasnije žene, decu i porodične albume potrpati na traktore, preovlađujući su utisci iz moga sećanja na Knin, Civljane, Kistanje i druga mesta kojima sam kao reporter lutao posle oluje što je tog avgusta nanela balvane na ceste. Da, i strah: sledećih dana i meseci jednako će – kao i posle Oluje 1995. – biti zapaljene stotine kuća i ubijene stotine civila, i jednako će iz svojih domova biti proterano dvesta hiljada ljudi, koji će žene, decu i porodične albume potrpati na traktore, pa onda godinama u sportskim dvoranama, derutnim hotelima i izbegličkim centrima sakupljati krhotine svojih razbijenih života i sanjati povratak. Samo što su tada, 17. avgusta 1990., to bili Hrvati.
Hoćete li priču o 5. avgustu? Evo jedne: 5. avgusta ujutro vojnici su upali i u uspavano ličko mesto Lovinac, uhvatili pet tamošnjih pružnih radnika, izveli ih iz sela, brutalno masakrirali i bacili u žbunje. Dve hiljade Lovinčana u paničnom je strahu pobeglo preko planine, a od svega stotinak starih i nemoćnih što su ostali u svojim kućama, nakon tog 5. avgusta ubijeno je njih četrdeset i pet.
Eh, da: bio je to 5. avgust 1991. godine. Lovinac je, naime, bio hrvatsko selo, a ubojice tada u uniformama Vojske RSK.
Danas, kad Srbija u nemoćnom gnevu gleda Hrvate – što se nadmeno kurče besmislenom vojnom paradom u znak sećanja na svoj 5. avgust i slavnu Oluju – lovinačkog 5. avgusta u srpskom sećanju nema. Nema ni 17. avgusta, ni balvana na cesti Hrvace – Knin, ni onih bahatih, oholih i samouverenih drumskih poreznika, ni carina od kojih će krajinski Srbi živeti, ni oružja od kojega će njihovi komšije Hrvati umirati. Cela je ta memorija danas površna, ceremonijalna i parapolitička, baš kao, uostalom, i hrvatsko prigodno, paradersko sećanje lišeno svakog saosećanja.
Hoćete li, uostalom, i jednu priču o tome? Hoćete li priču o paradi i kurčenju?
Bilo je, naime, već toga, bilo je postrojenih šapki i počasnih plotuna, visokih gostiju u loži i Božjih blagoslova, bilo je već uglancanih samohotki, podmazanih tenkovskih gusenica i ulaštenih vojničkih čizama što su gazile preko etnički očišćene svete grude, stupajući u slavu velikih bitaka i slobodnog Knina: eno pukovnika Milorada Stupara gde nadmeno stupa isukane oficirske sablje i predaje raport predsedniku Republike Srpske Krajine Milanu Martiću, eno i episkopa dalmatinskog vladike Longina kako osveštava ratnu zastavu Vojske Republike Srpske, eno dole na pisti uz ‘Marš na Drinu’ stupa Korpus specijalnih jedinica, za njim gmižu artiljerijski i mehanizovani ešaloni, kolone tenkova, haubica i raketnih sistema, nebo u skladnim trojkama paraju avioni i helikopteri, a uz pistu razdragan narod, žene u letnjim haljinama i deca u Zvezdinim dresovima igraju na taktove kninskih Minđušara – sećate se Minđušara, kretenskog srpskog odgovora na Tompsona? – ‘Ovo je naša zemlja, naša Krajina’.
Veličanstvena vojna parada na poligonu u Slunju bila je organizovana o Vidovdanu, na krsnu slavu Vojske Republike Srpske Krajine, 28. juna 1995.: jedva mesec dana kasnije neće biti ni Vojske ni Republike Srpske Krajine. Da je, eto, kratko srpsko pamćenje olujnog leta 1995. samo mesec dana duže, setio bi se neko prigodno ovoga leta, na okruglu dvadesetu godišnjicu, barem tog davnog nadmenog kurčenja i jedne besmislene vidovdanske vojne parade u slavu srpskog junaštva i kosovske bitke.
Dvadeset godina sećanja na nevine žrtve Oluje, jebiga, neodvojivo je od sećanja na onih pet godina i nevine žrtve koje su mu prethodile. Kao što je prigodno sećanje na dvesta hiljada nesrećnika što su pred zmijskim Tuđmanovim pozivom da ostanu u kućama potrpali krhotine svojih života u traktore, neodvojivo od sećanja na onaj visoki zid ravnodušnosti i prezira na koji su naišli u rođenoj Srbiji.
Vreli je dakle 17. avgust, jedna subota, podne: na drumovima kolone prljavih automobila, oznojeni mrki vojnici s pretećim dugim cevima i uplašeni neki svet koji ne zna šta ga čeka u mesecima i godinama koje slede, ali ovaj 17. avgust pada 1995. godine, prljavi automobili imaju kninske registracije, a uplašeni svet koji ne zna šta ga čeka krajinski su Srbi. Mrki vojnici s pretećim dugim cevima sada su pak srpski graničari: na kraju velikog istorijskog kruga izbeglicama iz propale Republike Srpske Krajine zabranjeno je da priđu Beogradu – vojno sposobne muškarce odvajali su i slali u Arkanov kamp u Erdutu, a ostale, sve po Ćosićevim uputama za ‘humano preseljenje’, preusmeravali na Kosovo.
Taj dan – 17. avgust – u srpskom istorijskom pamćenju, međutim, ne postoji. A zgodna je i poučna slučajnost da 17. kolovoza iz gregorijanskog kalendara po julijanskom pada 4. avgusta – na dan kad je počela Oluja.
Setite se zato ponekad 17. avgusta. Setite ga se barem za deset dana, na dvadeset petu godišnjicu one strašne oluje što je razbacala balvane po cesti od Hrvaca do Knina.
|
|
|
|
|
Senka
|
|

Vječita sanjalica

Pridružio se: 18 Apr 2012, 12:07 Postovi: 46189
|
Pic,u prvi trenutak sam pomislila da su to tvoja sjećanja... ![[smilie_denk_47.gif] [smilie_denk_47.gif]](./images/smilies/smilie_denk_47.gif) ...kad ono Boris Dežulović...  I onda se sjetim da si ti tada bio mali i da bi to bilo previše sjećanja za tebe...a ja sam bila veeelika,i bolje da svoja sjećanja i ne iznosim...ustvari,ne volim se ni sjećati....TOGA... Ja se sjećam i onoga prije te 91...sjećam se svega...i tih balvana...i mislim da smo moj muž i ja bili prvi koji su prošli tim putem kada su balvani malo maknuti... Sjećam se i ustaških aviona koji su bombardovali kolonu izbjeglica ovde u mojoj državi...zamisli kakav to monstrum moraš biti da bombarduješ svoj sopstveni,goloruki narod... Nažalost ostvarilo se ono ustaško...trećinu Srba pobiti,trećinu protjerati,a trećinu pokrstiti...
|
|
SHE
|
|

rang

|
jaooooooooooooJJJJJJJJJJJJ!!! blago tebi pickard sto ja nisam Senka pa zalepila bih ti takvu zabranu za forum da nebi mogo ni da gvirnes elemmm,tvoja ,ai nesreca svih tvojih sunarodnika ,tj. rvata je to sto vi patoloski obozavate srbe i sve srpsko toliko nas volite da prelazite u ekstrem IDI BRE COVECE NA NEKI RVATSKI FORUM I VELICAJ SVOJ NAROD! isss bre,sikter,more mars! ![[zenskismeh.gif] [zenskismeh.gif]](./images/smilies/zenskismeh.gif)
|
|
|
|
|
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Google [Bot], Majestic-12 [Bot] i 62 gostiju |
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
|
|
|