|
Autoru |
Poruka |
Senka
|
|

Vječita sanjalica

Pridružio se: 18 Apr 2012, 12:07 Postovi: 46189
|
GiGi je napisao: Senka je napisao: Otvori oči Picard... Pusti ono čto je bilo,jer danas u Srbiji niko ne poziva na pokolje.Niko. To što je Kitarovićka izjavila je mnogo opasnije.To znači da je danas u Hrvatskoj,današnjoj Hrvatskoj,potpuno nepoželjno biti Srbin,i reći da si Srbin. Da bi opstao moraš se 'pohrvatiti',oli asimilirati. Ako smatraš da je to ispravno,onda baš nemam riječi. Ja Senka stvarno ne mogu vjerovati da ti zaista misliš da je ovaj Kolindin gaf imao takvu konotaciju kakvu ti ističeš. Žena je htjela istaknuti jednaki tretman svih građana Hrvatske (iako mi iskustva govore da nacionalne manjine u Hrvatskoj imaju u mnogočemu bolji tretman od samih Hrvata). Ok, možda se mogla bolje izraziti, ali poznato je da Kolinda i nije neki govornik - to se vidjelo i tijekom predsjedničke kampanje tijekom koje je Josipović pokazao veću spretnost kao govornik (a nažalost, manju u sprovođenju riječi u djela). Uglavnom...vidim ja da se još uvijek ne nazire kraj nacionalističkim ispadima s jedne, s druge i treće strane. S obzirom na to da Balkanu navodno prijete ISIL-ovci, čini mi se da bismo mi i kad bi nas oni napali, najprije poubijali jedni druge, a tek onda išli u borbu protiv terorista. Sve u svemu istina je jedna: primitivizma se na Balkanu teško riješiti! Drago mi je da nikad nisam odgajana da mrzim po ikojoj osnovi! Nekako mi i bude žao što ne postoji stroj za putovanje kroz vrijeme pa da sve one koji u 21. stoljeću još uvijek žive u prošlosti ne pošaljemo u tu divnu prošlost i ne uništimo vremenski stroj, čisto da nam ne truju budućnost. Ja sam prenijela ono što je rekla i većina političkih analitičara. Moje mišljenje je da političari koji se ne znaju pravilno izražavati i nisu za politike. Dalje mislim da bi političari trebali što manje pričati,a što više raditi. Sukladno tome,mislim da RS treba očistiti pravosuđe od korumpiranih sudija i ostalih službenika,a ne raspisivati kojekakve referendume koji samo prave nevolje a i nemaju nikakve svrhe. Sukladno tome,mislim da bi RH trebala da vrati svoje protjerane stanovnike srpske nacionalnosti.Ako ne svih 300 hiljada,ono barem dio onda.Dalje,da barem neko odgovara za zločine u Lori,ili Medačkom džepu,recimo. Mislim da bi to bilo pravo obilježavanje 20.te obljetnice oluje,a ne kojekakve parade.i to još vojne. I da još nešto napišem... Osobu o kojoj ću pisati,lično poznajem. Čovjek je rođen u Hrvatskoj,protjeran u 'oluji'.Skrasio se u mom gradu. U Hrvatskoj su imali ogromno imanje,gdje su mu se stari roditelji i vratili,i gdje i on ima adresu. I gdje često boravi,više nego ovde,iako je ovde oformio porodicu.Vuče rodna gruda,jbg. Ima on i hrvatska dokumenta,sve osim pasoša. Pasoš mu ne daju,mora prvo polagati hrvatski jezik.  Recite vi meni sada,da li je to diskriminacija,ili je to morebit normalno,a ja sam totalna blentača koja još živi u nekim prošlim vremenima. ![[smilie_denk_47.gif] [smilie_denk_47.gif]](./images/smilies/smilie_denk_47.gif) ....davno prohujalim...
|
|
GiGi
|
|

Karolina Riječka
Pridružio se: 25 Mar 2013, 12:13 Postovi: 18509
|
A čuj Senka, možda i nije baš normalno...ali gledajmo to s vedrije strane...ako je bio školarac kad je otišao iz RH, neće mu biti problem položiti ispit hrvatskog jezika jer se koristio njime, a kažu da taj ispit i nije toliko težak. A on želi stalan boravak u RH ili? Ma to je isto kao i u Njemačkoj što traže da znaš njemački na B2 razini pa ja sad moram na tečaj jer ga ne znam toliko dobro, a želim tamo ići raditi kada završim fakultet. Mada, u zadnje vrijeme mi je i Irska privlačna, a engleski znam dosta dobro pa možda budem išla linijom manjeg otpora. A što se tiče Kolinde, ja se ne oslanjam na mišljenja analitičara, nego na svoje vlastito te i dalje stojim iza njega. I da...smatram da bi Kolindica mogla malo poboljšati svoju retoriku. Predlažem da i ona upiše tečaj - tečaj govorništva.
_________________ Plesala bih s tobom kroz najprometnije ceste jedan tango kroz crveno tamo gdje nitko ne bi plesao na vrhu Hendrixovog mosta i to mi ne bi bilo dosta...
|
|
|
|
|
Senka
|
|

Vječita sanjalica

|
On ima stalni boravak u Hrvatskoj,i sva hrvatska dokumenta,osim pasoša.(putovnice). Pošto smo svi mi bili jedna država,sa jednim zakonima,jednom vojskom,jednom policijom...mislim da smo malo previše zakomplikovali oko te dokumentacije A što se Kolinde tiče,i onog što sam prokomentarisala...pa to je bilo jer sam se prepisivala sa Picardom...  A ja lično tu Kolindinu izjavu ne bih ni primijetila,mada mislim da joj retorika nije jača strana. U suštini,najviše me interesuje politika u mojoj državi.
|
|
GiGi
|
|

Karolina Riječka
Pridružio se: 25 Mar 2013, 12:13 Postovi: 18509
|
Eh...kad nema problema, ovi u administraciji ih izmisle.  Moj današnji utisak je brojka od preko 10000 beskućnika u RH. E to je tragedija! http://www.index.hr/vijesti/clanak/medj ... 31727.aspx
_________________ Plesala bih s tobom kroz najprometnije ceste jedan tango kroz crveno tamo gdje nitko ne bi plesao na vrhu Hendrixovog mosta i to mi ne bi bilo dosta...
|
|
|
|
|
Senka
|
|

Vječita sanjalica

|
To i jeste tragedija...i prosto ne vjerujem da je ta cifra toliko velika...
|
|
Вучица
|
|

Moderator chata
Pridružio se: 13 Okt 2012, 13:01 Postovi: 30458
|
U Novom Sadu je zabranjeno davati vodu napuštenim životinjama, čak i na ovim vrućinama! Ово не да је страшно но превазилази све могуће а и немогуће глупости које ови на власти могу да смисле!! Да ми је збранити њима воде на ових +45 па да виде како је нанче им оно извитоперено! И шта се по том питању дешава, ништа наравно, сви ћуте и тутумуте себи у браду, ужас над ужасима!!! Докле смо догурали с овима моралом савременог друштва, јбга животиње се не могу сексати по разноразним ријалитијима и њиов је "стојко" баш мали тако да... море, сува мотка неокресана, пу, пу, пу и фуј!
|
|
|
|
|
Molena
|
|

*VIP*
Pridružio se: 16 Maj 2012, 19:49 Postovi: 31310
|
SHE je napisao: Molena je napisao: Ovo je stari tekst koji odlično prikazuje tok priprema za genocid u Srebrenici. Da ne zaboravimo, moramo uvek da držimo budno pamćenje na činjenice. Dejan Anastasijević 2015 – Srebrenica za ponavljače http://zokstersomething.com/2015/06/26/ ... onavljace/ a ja se pitam kako jedna osoba koja sebe smatra obrazovanom,moze da nalepi jedan ovakav tekst ALOOO????? i da govori o cinjenicama?!!!! kakve bre cinjenice?! dal se iko iole pri zdravom razumu zapita,kako treba da izgleda covek koji naredi ubistvo 8000 ljudi?! alo bato,pa i da je vest iz severne Koreje,malo je mnogo ne poznajem ni jednog SRBINA koji bi zarad bilo kog ideala na ledini poubijao toliko ljudi ne priznajem tu brojku NA KRAJU KRAJEVA OTKUD ODJEDANPUT TA PRIVRZENOST EVROPE,MUSLIMANIMA?AAAA? PA SVI MUSLIMANI SA OVIH PROSTORA SU PRE 700 GODINA BILI CASNI SRBI ILI HRVATI NARAVNO,POSTOJALA JE GRESKA U GENETSKOM KODU,PA SU PREKO POTURICA POSTALI OBOZAVAOCI ALAHA A KOM SMETAJU SRBI I SRPSKE ZEMLJE BRATE MILI ,SAMO NAPRED ,PLJUJTE I PSUJTE AL KO BOGA VAS MOLIM ,NE DOLAZITE VAMO I NE TRAZITE DRZAVLJANSTVO! AJ SAD U Q Ti svakako nisi normalna...tako da nemam sta da ti objasnjavam... Jedino sto cu na ovo reci da hvala Bogu da ni ja ne poznajem ni jednog srbina koji bi poubijao toliko ljudi...sreca pa nisam poznavala Mladica a ni Karadžica, kao ni Miloševića/Tuđmana/Izetbegovića.
_________________ 'Music gives a soul to the universe, wings to the mind, flight to the imagination, and life to everything.'
|
|
|
|
|
Molena
|
|

*VIP*
|
SHE je napisao: svaka budala kojoj padne na pamet ma ko to bio, a pomisli da od bivse jugoslovenske republike Bosne ili Hrvatske moze napraviti drzavu bez Srba,zivi medj oblacima i ima sansu da joj se ponovi Srebrnica  i kako ovo jedna normalna osoba moze napisati bolešćina jbt...i to žešća pa čak ni taj smajli na kraju ne umanjuje tezinu ovih rijeci jer meni ovakve stvari nisu za salu nikako.... ![[smusen.jpg] [smusen.jpg]](./images/smilies/smusen.jpg)
_________________ 'Music gives a soul to the universe, wings to the mind, flight to the imagination, and life to everything.'
|
|
|
|
|
Molena
|
|

*VIP*
|
E sada kada sam sve procitala..pa mislila nesto i komentirati, izgubila sam svaku zelju...ne isplati se. Inace utisak mi je godisnji odmor... ![[srce.gif] [srce.gif]](./images/smilies/srce.gif) .... ebo sve ovo ostalo. Povremeno pomislim na potrosene pare ![[zid.gif] [zid.gif]](./images/smilies/zid.gif) , ali pare su tu da se trose i sve je vrijedilo svakog potrosenog eurica.
|
|
|
|
|
SHE
|
|

rang

Pridružio se: 07 Dec 2012, 00:12 Postovi: 26756
|
Molena je napisao: SHE je napisao: svaka budala kojoj padne na pamet ma ko to bio, a pomisli da od bivse jugoslovenske republike Bosne ili Hrvatske moze napraviti drzavu bez Srba,zivi medj oblacima i ima sansu da joj se ponovi Srebrnica  i kako ovo jedna normalna osoba moze napisati bolešćina jbt...i to žešća pa čak ni taj smajli na kraju ne umanjuje tezinu ovih rijeci jer meni ovakve stvari nisu za salu nikako.... ![[smusen.jpg] [smusen.jpg]](./images/smilies/smusen.jpg) jbte tek sad vidim ovo!!! a stvarno sam racunala na tvoju ostroumnost Moli  pre svega sto iz sve snage mislim da ne mozes narod koji vekovima zivi na jednom mestu, na silu oterati sa istog draga Moli,zao mi je svake majke kojoj dete pogine u ratu i veruj mi Moli,takvom roditelju je neprijatelj i drzava za koju se gine i onaj neprijatelj u koga se puca to bi trebala znati,a ne da ti ja ovde pisem i kao sto rekoh a i dalje tvrdim a ovo je za zapamtiti budite dobri roditelji,nekoj svojoj buducoj deci zivite i pustite druge da zive ne da zivotare,nego da zive. jer zivot je vise od vere i nacije ali je i to i ono kulturno nasledje i ona dedova kuca i babina gibanica i retko ko ce,kad mu se na silu otima sve to ostati miran zato sam i napisala da ta vasa federacija ,kako je vi zovete,za mene je Bosna moze biti,al samo sa srbima u njima i pogotovo sa identicnim pravima dakle nisam ja izmislila toplu vodu stvari su tako ocigledne,da mi sad majke mi ne pada na pamet,sto se brecas?
|
|
|
|
|
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Google [Bot] i 33 gostiju |
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
|
|
|