Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 18 Jul 2025, 13:16

Autoru Poruka
Вучица
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 11 Maj 2015, 15:14
Korisnikov avatar
Moderator chata

Pridružio se: 13 Okt 2012, 13:01

uh MolenČe kako bi to rekla onim poginulim ljudima, kako nije to ništa i kako mediji plasiraju, kako se političari utrkuju za što više glasova, jel su oni to kobajagi sad mrtvi?!
Užas je šta ti Šiptari uz pomoć Amera rade a već ispaštamo sve straxote onih 90-tix, kako sociološki tako i ekonomski, u svakoj su nam pori ostatci monstruoznosti i ma koliko se trudili da se izdignemo iz splačina ljudske gluposti, sve dublje propadamo nametnutim nam Novim svetskim poretkom il bolje rečeno Novom svetskom civilizacijom.
Pitam se samo zašto su sada UČK skupine teroristi a 1999.godine ih niko tako nije nazivao, već im je dato 15% Srpske teritorije? Da verovatno je i ono bombardovanje Srbije
bilo radi političara i ostalih bodova, al eto mala Milica nije doživela 20-ti rođendan i ona je kobajagi mrtva.

Nisu bili protesti več je naoružana grupa od 70 UČK terorista (xaxax) i njihovih jataka (istomišljenika koji žive u Kumanovu) pokušalo da destabilizuje iliti da pripoji deo Makedonije
(da budem politički korektna BJR Makedonije), sadašnjoj kako kažu iz EU "republici" Kosovu tj Velikoj Albaniji (namerno sam stavila pod navodnike iz razloga što je Kosovo i Metohija po meni sastavni deo Republike Srbije i nikakava pedofiličarska EU mi to neće oteti).

Vrh
Molena
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 11 Maj 2015, 15:32
Korisnikov avatar
*VIP*

Pridružio se: 16 Maj 2012, 19:49

Ne slazem se Vuki s tobom...naravno da se moze sve i tako posmatrati, ali konkretno u ovom slucaju ja rekoh da sma pricala sa makedoncima koji mi objasnise pravu sliku stanja...a i na nekim neovisnim medijskim portalima mozes procitati slicno misljenje. Te ''kupljene'' i politicki pripadane medije ne dozivljavam kao relevantne pokazatelje.
S obzirom na situaciju izmedju Srbije i Kosova, ne cudi me stav vecine srbijanaca....sada je nekako lakse i reci siptari su ovakvi ili onakvi...pisati i toeriji stvaranja Velike Albanije, reci ''jesmo vam rekli'' i sta li vec...Kao sto rekoh s obzirom na situaciju recimo da mi je misljenje opravdano, ali samo misljenje...stav nam se razlikuje.
A ovi sto su poginuli...ruzno ce zvucati, ali to im je u opisu posla.Mada vjerujem kada su pocinjali da rade kao policajci nisu racunali da ce imati ovakvih situacija...ali tako je.
Nisam ja nigdje rekla da to nije nista, ali mislim da neko pokusava da probudi nacionalnu mrznju u Makedoniji a koja je vezana naravno za Siptare, pa time i automatski za Kosovo i eto ti cijele formirane price....Sve to meni ima smisla. Pored svega recenog , opet naglasavam da sam razgovarala sa makedoncima i oni mi prenesose stvarnu sliku..citajuci medije i to ove ''kupljene'' i politicki podmazane, vjerovatno bih i ja imala isto misljenje.

A evo dio jednog clanka :
'' U crnogorskom Građanskom pokretu, novoj oporbenoj parlamentarnoj stranci, ocjenjuju pak da "događanja u Makedoniji predstavljaju još jedan dokaz da je Balkan vrlo zapaljiv i da ukorijenjeni režimi u svakom trenutku kad osjete da su ugroženi mogu proizvesti nasilje", a jedan od čelnika te stranke, Dritan Abazović, upozorio je da se slične stvari mogu očekivati i u Crnoj Gori u trenutku kada, kako je naveo, dođe do demontaže aktualnog režima.

On je rekao da je svatko tko je malo bolje upućen u situaciju u Makedoniji mogao očekivati da će doći do sukoba koji bi, kako je naveo, trebao ponovno probuditi nacionalne strasti i poslužiti kao paravan za sve štetne i kriminalne radnje koje je vjerovatno radio i taj režim. Abazović također dodaje da se nada da će narod Makedonije, i Makedonci i Albanci, shvatiti da iza toga stoji politička pozadina, i da nijedan čovjek pojedinačno, nijedan dužnosnik, bio premijer, ministar ili biznismen, nije vrijedan prolivanja krvi nevinog naroda.
''

Tocno tako...samo sto ce u Crnoj Gori biti problem izazvati veci nacionalni sukob, jer nema bas puno ovih kojih ima u Makedoniji ili u BiH....ali vjerovatno ce opet politicari izmisliti i prozvati neke skupine..obicno su to placenici koji ubijaju za pare...a definitivno ni za cije nacionalne interese.
Procitala sa i koji su ljudi uhiceni i uhvaceni..sve placenici iz onog rata...Oni bi isli bilo gdje ratovati za dobru lovu, pa i po necijoj narudzbi izazvati sukobe, samo ako ce im biti dobro placeno...Takvi ljudi vjeruju samo u pare.

Vrh
Molena
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 11 Maj 2015, 15:38
Korisnikov avatar
*VIP*

A to za proteste...Vuki bili su protesti u Makedoniji zadnjih 10 dana skoro svakodnevno. Anonymous Srbija su redovno na svojoj stranici postavljali videa o tim sukobima, protestima, bitkama na cestama....
Meni prvo nije bilo jasno zasto su protesti...neko je zataskao ubistvo, pa nije , pa je osudjen, pa se zna, pa se ne zna...i onda sam se cula sa svojim makedoncima koji mi objasnise o cemu se radi....nije samo ubistvo u pitanju....nakupilo se svega, a sve kriminal do kriminala.
I nakon sile tih protesta na kojima se moze vidjeti kako su zene u prvim planovima, desavaju se neredi u Kumanovu, i tu dolazimo do te grupe od 70 tih koje ti spominjes....
Kome nije sumnjivo sve to..., ne znam.
I kada sam se cula s njima ovih dana, oni mi rekose, to je opet politicki cin kako bi se skrenula pozornost sa ovoga sto se desava upravo u vladajucoj strukturi, i na ulicama Skoplja na tim velikim protestima.

Vrh
Вучица
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 11 Maj 2015, 15:59
Korisnikov avatar
Moderator chata

Ko kaže da ja sa Makedoncima nepričax i to žiteljima i Kumanova i Tetova jbga... malko sam u tu njiovu situaciju porodično primorana biti obaveštena, no ja sam Srpkinja i samim tim, citiram te; "sada je nekako lakse i reci siptari su ovakvi ili onakvi...pisati i toeriji stvaranja Velike Albanije, reci ''jesmo vam rekli'' i sta li vec...Kao sto rekoh s obzirom na situaciju recimo da mi je misljenje opravdano, ali samo misljenje...stav nam se razlikuje." xmmm da.
Niko u Makedoniji ništa nepokušava već to traje i traje, nacionalna i verska razdvojenost je očigledna ko soliter, poznat secenario s početka '90-tix [boredsmiley.gif]
Većinsko stanovništvo u Kumanovu je Makednosko, Šiptarsko pa Srpsko.... ironično je to što se ovo sve znalo još od Aprila
(isto ko sa onom mukicom od čoveka koga proglasiše vehabijom u Bosni iliti Republici Srpskoj, moglo se sprečiti al eto nije, i šta bi na kraju, naravno "izo vuk magarca").
U CG tenzija ima i dan danji Srbin-Crnogorac tj Srpska Pravoslavna crkva iliti Dukljanska - predvodi je raspop Dedajić, xmm no to je sasvim peta priča

Dal su ti UČK plaćenici il ne sve jedno je, gde su Šiptari novac u neograničenim količinama pristiže i neće na ovom stati, no otom potom

Vrh
Вучица
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 11 Maj 2015, 16:02
Korisnikov avatar
Moderator chata

Molena je napisao:
A to za proteste...Vuki bili su protesti u Makedoniji zadnjih 10 dana skoro svakodnevno. Anonymous Srbija su redovno na svojoj stranici postavljali videa o tim sukobima, protestima, bitkama na cestama....
Meni prvo nije bilo jasno zasto su protesti...neko je zataskao ubistvo, pa nije , pa je osudjen, pa se zna, pa se ne zna...i onda sam se cula sa svojim makedoncima koji mi objasnise o cemu se radi....nije samo ubistvo u pitanju....nakupilo se svega, a sve kriminal do kriminala.
I nakon sile tih protesta na kojima se moze vidjeti kako su zene u prvim planovima, desavaju se neredi u Kumanovu, i tu dolazimo do te grupe od 70 tih koje ti spominjes....
Kome nije sumnjivo sve to..., ne znam.
I kada sam se cula s njima ovih dana, oni mi rekose, to je opet politicki cin kako bi se skrenula pozornost sa ovoga sto se desava upravo u vladajucoj strukturi, i na ulicama Skoplja na tim velikim protestima.

Da, a glavni Šipac samo par dana pre sranja u Kumanovu šalje celu porodicu za Švicu....
Znam za proteste, znam sve to, ovo nije kulminacija toga... no videćemo i Mi a i oni šta su nam to Ameri još spremili,
jer moraš priznati, kako može tek tako nešto na samo par km od USA baze u Makedoniji a da nije pod njihovim amanetom [boredsmiley.gif]

Vrh
Вучица
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 11 Maj 2015, 16:10
Korisnikov avatar
Moderator chata

Tražila sam ovo da vidiš, ne znam da li si na ovu temu info al ovo je bilo na TV-u samo par dana pre Kumanova a posle onog u Republici Srbiji
Nešto mi se Lazanjski nije pokazao kao dobar analitičar '90-tix ali poslednjih godina odličan.

phpBB [media]

Vrh
Molena
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 11 Maj 2015, 16:16
Korisnikov avatar
*VIP*

Moguce je Vuki, moguce je i da sam se ja nacionalno rasteretirala pa se ne opterecujem tim predznacima, i cini mi se realnije razmisljam....sta znam, mozda sam i u krivu.
Cinjenica je, a moras i ti priznati da sta god da se kod nas desi dobija predznak nacionalnog, jer je u tom slucaju lakse manipulirati vecim narodnim masama...kao sto rekoh osjetljiviji smo puno vise na nacionalno pitanje nego na egzistencijalno tj ekonomsko. Meni je to bolest.
Od mojih prijatelja dole niko ne rece da je ta nacionalna i vjerska razdvojenost ocita kao soliter...meni rekose da to nema veze s tim...barem medju njima u Skoplju koji zive i rade skupa. Pojedinaca i ovih koji se loze na nacionalno vjerovatno postoji svugdje u svijetu, u manjim i ruralnijim sredinama vjerovatno puno vise...ali cini mi se da su na protestima svi bili skupa, i albanci i makedonci. ( tako mi rekose i nema razloga da im ne vjerujem )

Mediji su pisali velikim naslovima RAT U MAKEDONIJI....meni je to samo potpaljivanje uzarene atmosfere koja vlada na svim ovim nasim podrucjima.

Vrh
Molena
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 11 Maj 2015, 16:24
Korisnikov avatar
*VIP*

Video ne vidim, ali znam ko je Lazanski...jos jedan u nizu vojnih analiticara koji je..pazi ovo, PREDVIDIO RAT U MAKEDONIJI....a za sve su krivi Ameri radi Rusije i Turskog toka i cega li vec....
Zar onda to nije ocito da se radi o igrama politicara..s namjerom izazivanja sukoba, pokusaja okretanja na nacionalni interes..a sve radi ciljeva nekih sjedijebovica, dok nevin narod strada..kako makedonci tako i albanci, siptari, srbi....

Vrh
Вучица
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 11 Maj 2015, 16:26
Korisnikov avatar
Moderator chata

Molena je napisao:
Moguce je Vuki, moguce je i da sam se ja nacionalno rasteretirala pa se ne opterecujem tim predznacima, i cini mi se realnije razmisljam....sta znam, mozda sam i u krivu.
Cinjenica je, a moras i ti priznati da sta god da se kod nas desi dobija predznak nacionalnog, jer je u tom slucaju lakse manipulirati vecim narodnim masama...kao sto rekoh osjetljiviji smo puno vise na nacionalno pitanje nego na egzistencijalno tj ekonomsko. Meni je to bolest.
Od mojih prijatelja dole niko ne rece da je ta nacionalna i vjerska razdvojenost ocita kao soliter...meni rekose da to nema veze s tim...barem medju njima u Skoplju koji zive i rade skupa. Pojedinaca i ovih koji se loze na nacionalno vjerovatno postoji svugdje u svijetu, u manjim i ruralnijim sredinama vjerovatno puno vise...ali cini mi se da su na protestima svi bili skupa, i albanci i makedonci. ( tako mi rekose i nema razloga da im ne vjerujem )

Mediji su pisali velikim naslovima RAT U MAKEDONIJI....meni je to samo potpaljivanje uzarene atmosfere koja vlada na svim ovim nasim podrucjima.

Ma naravno bre, to je 100% tačno!!!
Skoplje je grad a Kumanovo je ko što si možda videla na snimcima u stvari varošica jbga manje veličine no moja opština,
naravno da bi i ja iz Beograda totalno peto pričala o onom šta se dešava u Jagodini...
Znači, slepo verujem da je glavni Naci 21 veka USA i njeni sateliti NATO, na žalost mi na Balkanu živimo na glavnoj raskrsnici, zato i plaćamo ceh i što Rusi teraju po svom,
što se Grčka želi odvojiti od one pedofiličarske EU, što Kina postaje ekonomski gigant No1 i ko zna za šta sve ne!

Vrh
Molena
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 11 Maj 2015, 16:30
Korisnikov avatar
*VIP*

I misljenja sam da taj TERORIZAM nema ni nacionalnost ni vjeroispovijest niti boju koze. Niko nije postedjen, pa ni musliman ni srbin ni hrvat u BiH konkretno.
Ono sto se desilo u Zvorniku....u stanici je u tom trenutku bilo i kolega muslimana....najavljeni su novi napadi po BiH, dizu se tenzije, ljudi su svakako u strahu...pocinju kladionice gdje ce biti sljedeci napad, ko je na udaru....Spominje se nas veliki trzni centar u Mostaru u kojem radi a i u kojem kupuju svi ljudi...svih nacija, vjera a i boja koze....Svaki normalan musliman ( a ima ih u ovoj drzavi dosta ) ne zeli ove bolesne umove u nasoj drzavi, niko ih ne podrzava...
Citajuci portale i komentare covjek bi mozda i drugacije zakljucio, ali davno sam se uvjerila da su pisači tih komentara takodjer placeni da pisu sranja...i obicno ta sranja pisu oni koji zive daleko van granica ove drzave...Oni koji zive u njoj ne zele te teroriste i bradate idiote u ovoj zemlji.

Sad moram ici...nastavit cemo ;)
Samo bez velikog stresa..svakako nas niko nista nece pitati.

Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu