Autoru |
Poruka |
MeGi
|
|

Born to die
Pridružio se: 22 Maj 2012, 18:51 Postovi: 40996
|
Nisam ni ja znala ko su ti likovi dok nisu poceli parovi sada mi je veoma dragos to se moje znanje prosirilo znam samo za Boru Drljacu Lepu Lukic i Tomu pantera a i J Gavrilovic ostale likove prvi put cujem a Zex gledala sam sinoc,kad ih je resetao onaj Maric  A ovako kad idu uzivo ne mogu da ih gledam, previse glume  e da znas da i ja mislim da je bila sa sabanom dobro je progurao Onaj Crnogorac je seljober teski
_________________ Od svih super moci mene zapadne da sam dete debil!
|
|
|
|
|
Žex
|
|

rang

Pridružio se: 21 Maj 2012, 21:33 Postovi: 13386 Lokacija: Čačak, Woodland County
|
Molena je napisao: Hvala ti Zex ko bratu....ali nesto mi mrsko ako se razumijemo  Ma ložim te malko... Znam ja da ti nisi u tom fazonu... Nisam ni ja, ako me razumeš... Hvala i tebi sestro 
|
|
|
|
|
Molena
|
|

*VIP*
Pridružio se: 16 Maj 2012, 19:49 Postovi: 31310
|
Sve se vise prica o odlasku ljudi na ratista....sta je to u ljudima sto ih goni da ginu za neke tudje ideale!?Iako je meni tesko prihvatiti da bilo ko gine za bilo cije ideale...Medjutim ono sto je vrlo vjerovatno jedan i jedini razlog : ''Postoji opasnost da ljudi pocnu podrzavati terorizam zbog siromastva''. Sama drzava i situacija u drzavi je dovela do toga da velika vecina prihvati ''sansu''. Citajuci na koji nacin se vrbuju ti mladi, uglavnom vidim da tu najmanje price ima o Alahu i borbi za svoj narod...da se sve na kraju svodi an pare i brzu i dobru zaradu, dobar zivot i bla bla bla...To je masinerija, tocno se zna na kakvu populaciju se udara i u kojim drzavama...zemlje u kojima mladi i nemaju perspektive i kojima se vodi gola borba za prezivljavanje....Procitah neki dan da je nemoguce veliki broj mladih iz Tunisa otisao i pridruzio se ISIL-u ... Progovorili su profesori u toj zemlji koji su rekli da to ne treba cuditi s obzirom an finacijsku situaciju u toj zemlji.U nedostatku jakog sigurnosnog aparata, kakav imaju autoritarne drzave, a ipak nedovoljno jak i napredan da bi stanovnistvu osigurao bolji zivot, Tunis je postao plodno tlo za ekstremiste koji regrutiraju snage...Najvažniji zadatak koji trebaju obaviti oni koji vrbuju snage jeste da ih uvjere da mogu postići vise i imati bolji zivot. Internet i drustveni mediji su danas najefikasniji nacin da se stupi u vezu s mladima, koji su podlozni utjecajima, a Islamska drzava ih uvelike koristi. ''Facebook uništava mladu generaciju, a da njihovi roditelji toga nisu ni svjesni''...sve vise mladih izjavljuje da je s njima stupljeno u kontakt upravo preko FB...Sve počinje propovijedima, propagandnim snimcima i stihovima iz Kurana. Zatim postavljaju pitanja o vojsci, gdje je stacionirana policija i kakva je sigurnosna situacija na razlicitim adresama. Veoma brzo, cak i omladina iz srednje klase dolazi u iskusenje da se pridruzi ( a srednja klasa u tim zemljama je ravna zlatnoj mladezi modernog europskog drustva ). Financijski nude ono o cemu mnogi mladi sanjaju....Da bi imali toliko financijske zalihe za vrbovanje ovih ljudi, morate imate dugo godina stvaranu finacijsku zalihu, ili imate nekoga ko vas financira...I na kraju se moze samo zakljuciti da ovom nema kraja jer ljudi koji danas vrbuju snage imaju vece sanse nego ikada u povijesti terorizma. Amerika ih stvorila, financirala, obucavala....a sta ce dalje biti...to ni CIA ne zna 
_________________ 'Music gives a soul to the universe, wings to the mind, flight to the imagination, and life to everything.'
|
|
|
|
|
Molena
|
|

*VIP*
|
Strasno je ovo sto se desilo sa padom aviona....Ne znam ni sta bih ni kako bih komentirala. Uglavnom jako mi zao svih ti ljudi ne mogu ni da zamislim dramu u avionu koja se desavala u tih 8 minuta poniranja....150 ljudi medju kojima je toliko djece pa cak i dvije bebe....strasno i velika velika tragedija. R.I.P. Pocivali u miru.
_________________ 'Music gives a soul to the universe, wings to the mind, flight to the imagination, and life to everything.'
|
|
|
|
|
Picard
|
|

P

Pridružio se: 15 Maj 2012, 19:58 Postovi: 11945
|
Mama mi je rekla da više nikad ne smijem putovati avionom. ![[hanghead.gif] [hanghead.gif]](./images/smilies/hanghead.gif)
|
|
|
|
|
GiGi
|
|

Karolina Riječka
Pridružio se: 25 Mar 2013, 12:13 Postovi: 18509
|
Ja sam sama sebi rekla da više nikamo ne idem avionom. Svako toliko pa bum...nema jednog aviona! Svašta! I da...krajnje mi je sumnjiv onaj slučaj u kojem je djevojka pala u rijeku....eto našli su je mrtvu...a onaj njezin dečko Antonio odbija poligraf...sumnjivo! ![[shakinghead.gif] [shakinghead.gif]](./images/smilies/shakinghead.gif)
_________________ Plesala bih s tobom kroz najprometnije ceste jedan tango kroz crveno tamo gdje nitko ne bi plesao na vrhu Hendrixovog mosta i to mi ne bi bilo dosta...
|
|
|
|
|
Iskra
|
|

kure nane moj milane
Pridružio se: 18 Maj 2012, 12:17 Postovi: 42717
|
jes vala postalo zaeBato to sa avionom mislim ![[hanghead.gif] [hanghead.gif]](./images/smilies/hanghead.gif)
_________________ that's it!
|
|
|
|
|
LaYa
|
|

Laki
Pridružio se: 18 Maj 2012, 15:12 Postovi: 22907
|
|
|
|
|
Molena
|
|

*VIP*
|
Prema najnovijim vjestima kopilot najmerno srusio avion...A njemac covjek i ne mogu ga povezati sa teroristima nikako...ne bi me cudilo da se pojavi vijest da mu je ipak neko porijeklo iz neke istocne pripizdine. Ne kapiram kako neko moze tek tako doslovno odvesti u smrt 150 ljudi...
|
|
|
|
|
Picard
|
|

P

Pridružio se: 15 Maj 2012, 19:58 Postovi: 11945
|
Koji kkk se dogodio u glavi tog mladog čovjeka. Neshvatljivo.
|
|
|
|
|
|