|
Autoru |
Poruka |
Senka
|
|

Vječita sanjalica

Pridružio se: 18 Apr 2012, 12:07 Postovi: 46216
|
SHE je napisao: senka jel sutra pocinje onaj veliki post? Sutra počinje uskršnji post... Čuj to...uzdržavaćeš se od psovki..pa da vidimo i to... 
|
|
Molena
|
|

*VIP*
Pridružio se: 16 Maj 2012, 19:49 Postovi: 31310
|
Ja ne zivim u podijeljenom gradu...vi tamo neki ste nas podijelili i tako vam je lakse reci, jer vi ne znate za suzivot..nemate pojma o cemu pisete ili pricate. To nije podijeljni grad, mi ne govorimo lijeva i desna strana grada, ova i ona....mi ga zovemo Mostarom, mi zovemo mjesta imenom, ispod starog mosta, ispod carinskog mosta, u santicevoj, na aveniji, na bulevaru....Onaj ko dodje, vidi razlike jer i jesu razlike..vide se u gradjevinama koje su nastale u dva doba, imamo sve duplo, imamo dvije poste, dvije elektroprivrede, dvije cistoce, dva operatera kablovske i interneta,sveuciliste i univerzitet...ali smo jedno i svi zivimo u jednom gradu koji se zove imenom....a duple stvari su bogatsvo. Studiraju i ona djeca na sveucilistu i ova na univerzitetu....druze se, zabavljaju se, izlaze, ima milion dobrih primjera a manje losih...ljudi se prepoznaju po onom necemu a ne po nacionalnoj opredjeljenosi. To nije tesko, to je tako lijepo i zdravo. I prije se zivjelo tako...i prije su se znali kvartovi, i prije se znalo da u Ilicim zove hrvati i prije se znalo da na Tekiji uglavnom zive muslimani da u Brankovcu zive srbi...ali svi oni i danas zive u jednom Mostaru. Nemate vi pojma kako je to....i onda dodje neko i kaze kako je Sarajevo ili Mostar ovakav ili onakav....nije kao prije. Koji je to grad isti kao prije rata!?...nema ga u BiH a o Rs-u da ne pricam. Ali eto...Mostar je pod nekim zvonom, uglavnom onima kojima taj suzivot zvuci nemoguce jer zive u jednonacionalnim sredinama i pojma nemaju...koji su se kako vecina misli oslobodili drugacijih komsija jer je lakse i ljepse ziviti sa ''svojima''. E pa sretno... Meni su super i Mostar i Sarajevo i Banja Luka i gdje god da odem imam u tim gradovima i Antu i Slobodana i Harisa.... ![[cheers1.gif] [cheers1.gif]](./images/smilies/cheers1.gif)
_________________ 'Music gives a soul to the universe, wings to the mind, flight to the imagination, and life to everything.'
|
|
|
|
|
Senka
|
|

Vječita sanjalica

|
U gradu u kojem ja živim,žive i Srbi,i i Hrvati ,i Muslimani... Bilo je gadnih sranja u ratu...ali nismo podijeljeni... Odavde su mnogi otišli...neki su protjerani,neki su otišli slobodnom voljom...a mnogi protjerani su se i vratili... A još nešto bitno je to da su se ovde zaustavili i mnogi protjerani iz bivše RSK,od Dvora do Knina,a i šire,i područja koja su ostala u sklopu federacije,Drvar,Ključ,Sanski Most...itd..itd... Odnos,brojčani,između stanovništa nije isti kao prije rata...poslije svega šta se izdogađalo,to je i logično... Ali,ovo što nas je ostalo,živimo zajedno,na isti način kao i ranije...idemo u iste škole,iste fakultete,iste kafiće...kao i ranije...
|
|
SHE
|
|

rang

Pridružio se: 07 Dec 2012, 00:12 Postovi: 26756
|
dodjite u beograd ovde se o politici i podelama prica samo kad se ponapijaju u kafani ima mesta za sve i niko nikom ne smeta sem extremi
|
|
|
|
|
Senka
|
|

Vječita sanjalica

|
Pa ja imam stan u Beogradu...i dolazim,dolazim...sin mi je u BG na faksu...i iskreno,voljela bih se preseliti tamo... 
|
|
SHE
|
|

rang

|
zbog sina ili ima jos nesto?
|
|
|
|
|
Senka
|
|

Vječita sanjalica

|
Volim Beograd... i trenutno skoro da imam više porodice u BG nego ovde...
|
|
SHE
|
|

rang

|
citam blogove na forumu i smesni su mi ihahahaha kad je to pisano
|
|
|
|
|
Molena
|
|

*VIP*
Pridružio se: 16 Maj 2012, 19:49 Postovi: 31310
|
Pa i kod mene se o podjelama prica samo kad nas drugi napomenu da ne bi trebali da se slazemo i da pijemo skupa u istim kafanama....jer to eto nije dobro...Eh, da znaju kao sto ne znaju  Inace nema se vremena o takvim stvarima ni misliti...posebno mi kojima to nije ni od kakve vaznosti. E da, i prica se kada imamo gradski derbi...Zrinjski-Velez....Tada se mnogi mrze doslovno..ali mrze se i navijaci Rome i Intera, navijaci Zvezde i Partizana,Zeljeznicara i Sarajeva i svih ostalih klubova iz jednog grada...ali eto kazu nije to isto...Ja ne vidim razlike. Imam radnog kolegu koji navija za Velez, a njegov brat za Zrinjski..zive skupa pod istim krovom, od iste mame i tate...braca...vole se, a trebalo bi da se mrze, jer su tako rekli tamo neki. Auša nacionalizam i podjele bilo kakve vrste u ljudskim glavama!!!
_________________ 'Music gives a soul to the universe, wings to the mind, flight to the imagination, and life to everything.'
|
|
|
|
|
GiGi
|
|

Karolina Riječka
Pridružio se: 25 Mar 2013, 12:13 Postovi: 18509
|
Netko...slučajno ima moje ime i prezime...od danas smije gazit po cestama! Inače...divnih haljina je bilo na Oscarima! ![[0happycoeur.gif] [0happycoeur.gif]](./images/smilies/0happycoeur.gif)
_________________ Plesala bih s tobom kroz najprometnije ceste jedan tango kroz crveno tamo gdje nitko ne bi plesao na vrhu Hendrixovog mosta i to mi ne bi bilo dosta...
|
|
|
|
|
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 43 gostiju |
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
|
|
|