Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 19 Jul 2025, 13:58

Autoru Poruka
Molena
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 12 Feb 2015, 10:06
Korisnikov avatar
*VIP*

Pridružio se: 16 Maj 2012, 19:49

Objavise jutros prvo svi mdiji da su zavrseni maratonski pregovori u Minsku...14 sati su pricali, halooo 14 sati!?...wtf.
I prvo objavise da primirje i okoncavanje sukoba pocinje jos 14.02. ... zanimljivo, na dan zaljubljenih...reklo bi se crveno primirje ljubavi....jes jes , ali u nekim niskobudzetnim americkim filmovima.
Uglavnom, pola sata nakon te objave vijesti, mediji sada pisu da pregovori nisu zavrseni nego da se samo pauza napravila i da se jos uvijek nista ne zna..jedinu izjavu je dao Ukrajinski presjednik Porosenko ( kojem se sta god potpise, ne pise bas najbolje...a i fotelja mu se trese) koji je rekao ''Nema dobrih vijesti, Rusija namece neprihvatljive uvijete''. Kakve uvijete, sta namece, o cemu pricaju, kako izgleda ta rasprava!?...hoce li iko ikada da nam prikaze i objasni sta je pravi problem i o cemu ne mogu da se dogovore, kakvi su to uvijeti koje prestvaljaju sve te strane!¨?
Hej cijelu noc oni pregovaraju iz zatvorenih vrata...mediji prenose da novinati spavaju po hodnicima, cekajuci ishod i neku vijest.
Jos smo u neizvjesnosti iscekujuci rezultate pregovora o sudbini milijarde ljudi.
Kako god okrenes ove je stvarno vazan momenat u povijesti covjecanstva...pisat ce se a i pricati o ovome. Jos ako en postignu sporazum...postavljat ce se milion pitanja, a USA ce linkovati i trljati ruke mrmljajuci sebi u bradu, evo rata evo para!

Vrh
Molena
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 12 Feb 2015, 17:15
Korisnikov avatar
*VIP*

I dogovorise se!
Ima tu nekih donesenih 13 tocaka sporazuma, ali eto..za pocetak se dogovorise. Neke tocke dogovora su smijesne, i po mom misljenju nejasne, sto ukazuje na namjerno ostavljanje prostora i mazanje ociju svijetu...ali vidjet cemo kako ce se stvari desavati. Jedino sto je dobro je da je dogovoren prekid vatre.Obican narod koji ajvise stradava ce moci malo odahnuti..nadajmo se.
Idemo dalje :D

Vrh
GiGi
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 12 Feb 2015, 17:30
Korisnikov avatar
Karolina Riječka

Pridružio se: 25 Mar 2013, 12:13

Koje točke? Predoči nam ih! :D
Ajde...neka barem za Valentinovo vlada ljubav...pa makar i lažna!

tamo gdje nitko ne bi plesao
na vrhu Hendrixovog mosta
i to mi ne bi bilo dosta...

Vrh
Ophisaurus
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 12 Feb 2015, 21:48
Korisnikov avatar
Mr. G
Mr. G

Pridružio se: 10 Feb 2014, 23:47

Ukrajinsko vojno tužilaštvo pokrenulo je istragu o dezerterstvu više od 10.000 ukrajinskih vojnika, izjavio je danas glavni vojni tužilac Anatoilij Matios u intervjuu listu "Ukrajinska pravda".

"Vojni tužioci istražuju 5.870 krivičnih dela koje je počinilo 16.598 pripradnika vojske, od kojih je 1.648 optuženo za neizvršavanje naređenja", rekao je Matios, preneo je TAS S. Prema njegovim rečima, 3.200 vojnika je optuženo za neodobreno napuštanje jedinica, 10.266 za dezerterstvo, među kojima 5.000 vojnika koji su dezertirali, ali su ostali na teritoriji Krima.

Glavni ukrajinski vojni tužilac je izjavio da je protiv 1.468 vojnika pokrenuto 118 optužnica za izbegavanje vojne službe na druge načine.

Hrabro i časno, mora se priznati.

Vrh
Žex
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 12 Feb 2015, 21:58
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 21 Maj 2012, 21:33

Ovo ukrajinsko-rusko ratovanje neodoljivo me podseća na raspad SFRJ...
'ebe lud zbunjenog.
Bratski narodi se poubijaše zarad čega ?
Politika zavadi pa vladaj opet radi punom parom
Najviše bih voleo da mogu da se vratim u doba pećinskog čoveka, tamo su ljudi živeli u zajednici i borili se za sopstveni opstanak. U sadašnje vreme živim u Orvelovoj 1984-oj. Da li će se običan narod ikada probuditi ili će i dalje nastaviti da igra po diktatu svetskih moćnika...
Žao mi bre svakog stradalog, nemam reči koliko mi žao svih žrtava ovog bezumnog rata, a tek kada bih vam rekao koliko mi je žao zbog svega što se nama desilo na ovom Balkanu... auu

Vrh
Molena
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 13 Feb 2015, 10:49
Korisnikov avatar
*VIP*

Ophisaurus je napisao:
Ukrajinsko vojno tužilaštvo pokrenulo je istragu o dezerterstvu više od 10.000 ukrajinskih vojnika, izjavio je danas glavni vojni tužilac Anatoilij Matios u intervjuu listu "Ukrajinska pravda".

"Vojni tužioci istražuju 5.870 krivičnih dela koje je počinilo 16.598 pripradnika vojske, od kojih je 1.648 optuženo za neizvršavanje naređenja", rekao je Matios, preneo je TAS S. Prema njegovim rečima, 3.200 vojnika je optuženo za neodobreno napuštanje jedinica, 10.266 za dezerterstvo, među kojima 5.000 vojnika koji su dezertirali, ali su ostali na teritoriji Krima.

Glavni ukrajinski vojni tužilac je izjavio da je protiv 1.468 vojnika pokrenuto 118 optužnica za izbegavanje vojne službe na druge načine.

Hrabro i časno, mora se priznati.

Bravo ukrajinski momci!!!!
Ja bih njih nazvala herojima a ne dezerterima. Za koga da se bori, za cije interese!?.
Pa jbm mu majku, eto ti si bio u ratu ovdje na ovim prostorima...ne zanima me da li si bio angaziran ili nisi, ili si sjedio u nekom debelom 'ladu i gledao kako se Dubrovnik razara, ali svi muski oko mene koji su bili ovdje su rekli da bi u slucaju da se opet desi 'dezertirali' ako cemo to tako nazivati. Jer ni dan danas ljudi ne znaju zasto su ratovali, s kakvim ciljem, za cije dobro ( jer cini se da nikom nije dobro i bolje )..i sada opet ponoviti sve to, radi cega!?
Ja jos jednom mogu reci bravo ukrajinski momci koji su odbili da idu u rat i koji ne zele da ginu za necije interese, jer njih vjerovatno niko nije pitao zele li oni rat i sta misle o tome..jer da je mene neko pitao u ono vrijeme znam sta bih odgovorila!..Takvim potezom i ovom brojkom koju si izbacio i vlada bi trebala da dodje do zakljucka nekog...ljudi ne zele za njih i njihove interese da ginu!

Vrh
Žex
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 14 Feb 2015, 22:53
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 21 Maj 2012, 21:33

Mislim da je Molena veliki Putinofil i Rusofil...
Kako ona sa slašću piše o gosn Putinu i njegovim vojevanjima, pa to je za priču... hih
Mislim da ga voli više nego Ljudmila... ;)
Bliži se početak ''primirja''... U 00h kreće dugo najavljivano primirje koje će verovatno doživeti krah.
Ukrajinsko-novorusko-ruski rat trajaće verovatno koliko i ovaj naš prokleti... 2019-e Rusija prekida izvoz gasa za Evropu trasom kroz Ukrajinu.... Eto odlične ideje kako poslovati na berzi.
Ja ću neke pare da uložim u fabriku sekira i ručnih testera. Osećam da ću namlatiti pare... Kada narod krene u šumu da seče drva za ogrev trebaće milioni gore pomenutih alatki [acigar.gif]

Vrh
Molena
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 15 Feb 2015, 20:10
Korisnikov avatar
*VIP*

Zex nisam ja toliko Rusofil koliko ameriko-mrzac :D ...a Putin nije moj tip muskarca [pardon.gif]
boris se da ne generaliziras bilo koji narod, ali oni me dovode do faze da ludim i pocinjem mrziti sve to ''njihovo'', a sve radi blesave politike...to nije dobro, ne ne.

Uglavnom, ne vjerujem u primirije...na zalost svih nas a ponajvise tih tamo ljudi :(

Vrh
GiGi
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 15 Feb 2015, 20:31
Korisnikov avatar
Karolina Riječka

Pridružio se: 25 Mar 2013, 12:13

Evo...inaguirana je! Dan nakon Valentinova! Plakala je i razmazala joj se šminka.

Slika

I meni suza kanuše na emotivnu izvedbu Renate Sabljak.

tamo gdje nitko ne bi plesao
na vrhu Hendrixovog mosta
i to mi ne bi bilo dosta...

Vrh
Molena
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 15 Feb 2015, 20:32
Korisnikov avatar
*VIP*

Evo taman gledam vijesti Gigi...na HTV1
nisam nista upratila danas.

lijepo izgleda