Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 21 Jul 2025, 00:34

Autoru Poruka
casual
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 09 Feb 2015, 15:25
Korisnikov avatar
*
*

Pridružio se: 24 Sep 2012, 00:31

Ma nema veze jesu li se preracunali ili ne. vazno je da je tamo premijer koji govor drzi bez kravate, nasmejan i vedar, normalan covek koji kaze "ebite se i vi i vase pare" :D Grcka je u transu. Evo, oslobodio je najugrozeniji deo stanovnistva svih nameta. Podigao je plate svim zaposlenima za 40%. Ma nije vazno da li ce uspeti, vazno je da svet vidi da je to moguce. I to ne u bilo kojoj zemlji tipa Virdzinije, Teksasa gde ljudi ne znaju gde se Evopa na mapi sveta nalazi ili neke juznoamericke drzave gde je to vidjeno mnogo puta.
Sve se ovo desava u Grckoj, zemlji iz koje je poteklo sve sto svet danas poznaje i na cijim principima cela planeta funkcionise.
Grcka je od antickog doba malo po malo suzavala moc aristokratiji i oligarhiji, malo po malo je uvodila demokratiju u svoju drzavu. A danas ispada da su svetski oligarsi u stvari predvodnici i stubovi odbrane demokratije. Eto grcka ih je sve podsetila da demokratija pripada narodu. Ziveo demos :D

Vrh
Molena
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 09 Feb 2015, 15:33
Korisnikov avatar
*VIP*

Pridružio se: 16 Maj 2012, 19:49

Da, citala sma o mjerama koje su poduzeli i stvarno izgleda savrseno.
Iako moram priznati da sma bila iznenadjena usporedbom primanja u Grckoj i recimo Hrvatskj kao priduzenoj clanici EU.
Ogromne su to razlike i u primanjima i u mirovinama kao i u svim davanjima...prosto da se covjek zapita na sta su ljudi potrosili sve one pare koje su posudili...naglasavam POSUDILI.
Izgleda bajkovito...i zivio demos naravno, ali nisam sigurna da ce tako lako i bezazleno zavrsiti.
Voljela bih da uspiju..vec sam pisala da sam sigurna da ce sljedece da budu Spanjolska, ne bi me iznenadila ni francuska, a sigurna sma da ce i Portugal krenuti njihovim stopama...u Lisabonu se svasta desava, i sve se cesce spominje Grcka kao primjer.
Demostranata je sve vise na ulicama i to u svim zemljama clanicama iste te EU...pa vi ste jos blize Madjarskoj, sta se u Budimpesti desava....cudesa..najavljuju novo proljece, novu narandzastu revoluciju...svasta nesto.
Jbg teorija kaze da si kao clan EU imas pravo na vlastitu autonomiju odlucivanja, potpuno si suveren...ali to je jos uvijek samo na papiru, sto bi rekao Bora Corba : 'Malcice je drugacije u praksi'.

Vrh
Molena
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 09 Feb 2015, 15:39
Korisnikov avatar
*VIP*

Da dodam zasto je malcice drugacije u praksi...pa zato sto dodje Merkelica i kaze ne moze tako, morate ovako...Dodje ona u Budimpestu i kaze ne mozete vi podrzavati Rusiju...ama koji q ti dodjes u moju kucu i kazes meni sta ja mogu ili ne mogu.
To je ono sto mene najvise ljuti....

Vrh
casual
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 09 Feb 2015, 16:10
Korisnikov avatar
*
*

Pridružio se: 24 Sep 2012, 00:31

Molena, Portugal ce uraditi dijametralno suprotno od onoga sto Spanija uradi :D neverovatna je slobodno mogu da kazem mrznja izmedju te dve drzave, dva naroda. neverovatna.

Vrh
Molena
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 09 Feb 2015, 16:17
Korisnikov avatar
*VIP*

Portuglaska stranka ''Lijevi Blok'' proslavila je na ulicama Lisabonu pobjedu sestrinske Syrize u Grckoj, potajno se nadajuci da ce ostvariti slican uspjeh na izborima koji se trebaju uskoro odrzati.
Socijalizam je ponovo zazivio na sve strane :D
Iako je velika netrepeljivost izmedju Madrida i Lisabona cini mi se da bi ovaj put rado isli istim putem, za Atenom i Grckom...jer su u istim g**ma.

Vrh
Ophisaurus
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 09 Feb 2015, 22:46
Korisnikov avatar
Mr. G
Mr. G

Pridružio se: 10 Feb 2014, 23:47

Javni dug Grčke trenutno premašuje 320 milijardi eura, što je oko 175 odsto grčkog bruto domaćeg prozivoda.

Grčki premijer Aleksis Cipras odbacio je paket pomoći koji je Grčka dobila od EU i Međunarodnog monetarnog fonda i rekao da Atina neće tražiti od lidera EU produženje zajma. On je, međutim, naveo da je moguće pregovarati o prelaznom sporazumu sa kreditorima do kraja meseca, dok novi sporazum o dugu ne bude postignut.

Bivši direktor američke Uprave federalnih rezervi (fed) Alan Grinspan , izjavio je u intervjuu za britanski javni servis Bi-Bi-Si: "Ne vidim kako im pomaže to što su u evrozoni, a pogotovo ne vidim kako to pomaže ostatku evrozone. Mislim da je samo pitanje vremena kada će svi uvideti da je razlaz najbolja strategija. Grčka je trenutno u takvoj poziciji da će, ako ne dobije nove zajmove, bankrotirati i odbaciti euro. Ne vidim da je neko spreman da im pruži kredite, budući da su mnogi u više navrata bili razočarani“, rekao je on, dodajući da podržava stav Nemačke, koja se protivi zahtevima nove grčke vlade za labavljenje uslova programa pomoći međunarodnih kreditora Atini.

Izlazak Grčke iz evropske monetarne unije samo je pitanje vremena.

Vrh
MeGi
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 10 Feb 2015, 11:39
Korisnikov avatar
Born to die

Pridružio se: 22 Maj 2012, 18:51

GiGi je napisao:
Samo da nadodam nevezano uz novi svjetski poredak...

Ovo je navodno nogometaš oko kojeg su se zakačile (nožem) riječke blizanke! [images/smilies/floet.gif]

Slika

eeh GiGi
ma je l moguce
i nije neki tip

Vrh
Iskra
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 10 Feb 2015, 12:53
Korisnikov avatar
kure nane moj milane

Pridružio se: 18 Maj 2012, 12:17

ala je šaramantan tipos [10.gif]

Slika

Vrh
GiGi
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 10 Feb 2015, 21:31
Korisnikov avatar
Karolina Riječka

Pridružio se: 25 Mar 2013, 12:13

Složila bih se s Iskrom. :)
Eto, bio on taj ili ne, lik niječe povezanost s blizankama. :D
http://www.slobodnadalmacija.hr/Crna-kr ... fault.aspx

I da...stalno pišu o tim blizankama ko o nekim ljepoticama, a ja vidim samo tonu šminke na njima. Svašta je danas lijepo!

tamo gdje nitko ne bi plesao
na vrhu Hendrixovog mosta
i to mi ne bi bilo dosta...

Vrh
Žex
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 10 Feb 2015, 22:05
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 21 Maj 2012, 21:33

Vakcinisanje...

Gledam na tv-u neke kvazi-lekare koji pozivaju narod na nekakav bojkot vakcinacije... Kažu kako je bolje da dete stekne prirodni imunitet, kako vakcina izaziva autizam (a ta bolest se razvija još u majčinoj utrobi), kako u kičmi živi crv koji izaziva dečju paralizu, kako se vakcinisanjem steriliše nacija. Na facebooku postoji grupa od 20 000 članova koji se protive vakcinaciji... Količina primitivizma i zatucanosti našeg naroda prevazilazi sve normalne granice... Odo' da popijem motorno ulje da mi bude lakše

Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu