|
Autoru |
Poruka |
Senka
|
|

Vječita sanjalica

Pridružio se: 18 Apr 2012, 12:07 Postovi: 46218
|
Taj Informer je stvarno pao na najniže grane...oni su dno dna novinarstva... Pa jbt,koga je uopšte briga ko se s kim kresao davne 1988. godine...i još,kao,navedu i 'spisak osumnjičenih'...pa se jadni Čola brani da nije on...jadničak... Mislim da je sve to samo bespotrebno produbljivanje krize u odnosima između naših dviju država.
|
|
Mojne
|
|

mojne
Pridružio se: 22 Jan 2013, 14:41 Postovi: 10353
|
|
|
|
|
casual
|
|

*

Pridružio se: 24 Sep 2012, 00:31 Postovi: 9053
|
Molena, ja u Grckoj letujem vec ihaaa godina. Mnogo sam puta bio dole i zakljucio sledece stvari... Njih bas briga za sve. Oni nisu lenji u smislu da se tesko pokrecu i da ih mrzi vec su oni takvi, sta imaju, imaju. Nisu preterano ambiciozni, smatraju da sve sto im treba, to im je Bog dao. Naravno ima izuzetaka ali generalno mislim... Recimo njihove najlepse plaze nisu komercijalizovane, naprotiv, na njima nema nista, nema beach barova. Na svakoj pise da turisti sami treba da vode racuna o cistoci jer je ta plaza dar prirode i takvu treba da je cuvamo. Tamo ima milijardera ali ogromna vecina gradjana je uglavnom skromna. Imaju stare obicne prosecne motorne camce sa kojima izlovljavaju ribu i to samo onoliko koliko im treba. Ono sto svi Grci rade je da oni ne kuvaju kod kuce, svi jedu napolju. Ili po dvoristima ako sami spremaju rostilj ili po restoranima. Vole da se vesele i vole da potrose pare. Ali opet, onoliko koliko misle da treba, u onoj meri u kojoj misle da je to normalno. I sada odjednom zbog nekih njihovih Vlada, ministara, oni duguju stotine milijardi. Njima ne trebaju nemacki tenkovi, njihova Vlada ih je kupila u njihovo ime. Njihova Vlada je pozajmila stotine milijardi evra u njihovo ime. I sada su jednostavno promenili Vladu. Nece Grci nikada dozvoliti da neki Britanac, Nemac ili Amer bude vlasnik njihovih plaza, ostrva, luka... Oni jednostavno misle da oni koji su pare uzeli neka te pare i vrate. kako? Pa sta to njih briga. Nemacka se zaigrala sa ruskim gasom, hteli su da ostanu monopolisti u Evrpi sto se gasa tice i pristali su na dogovor sa Amerima naravno uz pritiske, da Juznog toka ne bude. Mislili su da ce i dalje prodavati ruski gas Evropi po duplo vecoj ceni od one koju placaju. I onda Rusija krene da pravi Plavi tok, preko Turske, Grcke, Italije i sasvim sam siguran i Francuske pa na Spaniju... Kada malo bolje pogledas, upravo su to zemlje u kojima je komunizam i dalje jak, ne gori ali tinja... Grke bas briga za politiku i geopolitiku, oni su kao u vreme Krtiske Minojske kulture, otvoreni i bez utvrdjenja, spremni na trgovinu i razmenu sa svima. Ono sto je sokantno u celoj prici je da posle dve pa skoro i tri decenija jake globalizacije, ispiranja mozgova preko tv-a a zatim neta i ko zna cim, posle toliko Saveta Evrope, UN, trt mrt organizacija, nevladinih i ko zna cijih, posle toliko narandzastih revolucija, posle toliko sarenih laza sa zapetim tomahavcima u pozadini, Grci su svima njima rekli "e aj cao necemo vise da se igramo" i otisli kucama Sta ce dalje biti videcemo, ali ono sto je na mene ostavilo najjaci utisak je to da eto kako neko lako moze da srusi kulu od karata koja se cinila da je od titanijuma. Vlade svih evropskih zemalja su u panici, boje se da narod ne progleda i ne kaze jel vidite kako oni sjebase one svoje lopove? Ne brinem se ja za te Vlade, nekada davno je Sveta Alijansa napravljena da bi se Napoleonu stalo na put, tako da ce nesto slicno biti i ovoga puta. Ali ovoga puta Rusija izgleda stoji iza Napoleona  Videcemo ali meni je ovo zaista neverovatno, kako ti rece, udruzila se sirotinja i zaebala oligarhe 
|
|
|
|
|
SHE
|
|

rang

Pridružio se: 07 Dec 2012, 00:12 Postovi: 26756
|
Molena je napisao: E sad...prica, mozda nekom bude i zanimljiva. Jedna veca familija zivi u kuci, imaju nesto zemlje, kravu, sade krompir, uzdrzavaju se sami i zive nelose. Kuca, zemlja i sva imovina glase na djeda. Jednog dana u obliznjem gradicu se otvori trgovina. Djed ode u trgovinu, sve jeftino pa se nakupuje. U familiji svi sretni, djed donio kuci voca, elektronike, odjece, hrane, ma svega po bagatela cijenama. Djed nastavi kupovati u trgovini , a trgovac daje djedu na dug i nagovara djeda da kupi sve vise i vise, sto mu treba i ne treba..prodaje mu lutrije, skupa pica, luksuz..na sve zaracunava kamatu a djed potpisuje. Kod kuce familija jako sretna i zadovoljna. Mlijeko su poceli da kupuju, kravu pustili da zasusi, ostari, crkne..tele nisu gojili, krompir prestali saditi, a motika zahrdjala. I naravno..jednog dana trgovac pokuca na njihova vrata, pokazuje hrpu racuna sa djedovim potpisom. Dug iznosi 10% vrijednosti kuce i imanja a vec sljedece godine ce biti 25% ..zatezne kamate rastu. Vidi, kaze trgovac, djedov potpis! Poziva se na dugove dobavljacima, kaze da ce proizvodjaci mlijeka i krompira ostati bez posla ako obitelj ne plati. Ovi, sta ce sad? Svoje krompire nisu posadili, kravu nemaju..biti kmetovi na svojoj zemlji, podstanari u svojoj kuci?ko je kriv? Djed? Naivan, glup, zaveden!?hmm. Djed je radio kako se radi tisucama godina..Uzimao sto se daje ne ocekujuci podlost takve vrsta. Familija? Jer su sve povjerenje dali djedu!? .hmmm, takva je tradicija. Trgovac? Jer je izmislio nova pravila, sve ovjerio kod javnog biljeznika, dobio pisanu suglasnost zajmoprimca i pretpostavio da svako ko se zna potpisati razumije slozeni kamatni racun i posljedice. Tradicija nije takva.Trgovac je nastupio u male fide ( to bi trebalo biti suprotno od bona fide?..dobra vjera) sa namjerom da prevari, izigra moral, obicaje, tradiciju. Trgovac nema nikakvog uporista osim u pisanoj suglasnosti onog neopreznog. Ima i ona prica kako su dva profesionalna bilijar igraca putovali pa zastali u Osijeku/(Novom Sadu/Nisu/Rijeci..svejedno)...poceli igrati bilijar glumeci kako ne znaju igrati, sve do trenutka kada je pala opklada do 100 njemackih maraka, i naravno tada pobijede. Provale ih Osijecani .... dosli derat' naivce..i po naski, po balkanski, po pravdi i moralu, Osijecani njih natamburise. Tu vidis slicnost sa Grckom i svim zaduzenim narodima i pojedincima. Profesionalni prevaranti odjeveni u odijela i kravate putuju svijetom i glume dobronamjernike dok ustvari gledaju prevariti i orobiti. Da bismo razumjeli sta se dogadja moramo se osloboditi osjecaja krivice koju nam namecu, osjetiti duh starog morala i pravde. Zaboravimo da je neko nas stavio potpis pod slozeni kamatni racun. To ce nas zavesti. Treba usredotociti misli na pravednost, a osjecaje na milosrdje. Negdje sam citala a vjerovatno i svi vec znaju, kako se juznjaci prozivaju kao lijen narod. Medju njima su i Grci kao takav narod...ali ja nekako mislim da su najljeni ti kvazi 'zapadnjaci' recimo njemci...oni su naucili da zive od ekpsloatacije drugih naroda...Polako nestaje tih naroda..trebalo bi nesto poceti i raditi, a pare su podijelili drugima, Grckoj npr....a ako ova odbije platiti dug, banka ce ga naplatiti kroz porezne obveze ovih ostalih....uglavnom narod, onaj obicni..uvijek naebe! dobra prica Molena fantasticna!
|
|
|
|
|
Mojne
|
|

mojne
Pridružio se: 22 Jan 2013, 14:41 Postovi: 10353
|
|
|
|
|
GiGi
|
|

Karolina Riječka
Pridružio se: 25 Mar 2013, 12:13 Postovi: 18509
|
Ophisaurus je napisao: Zaista je neverovatno šta sve neće iskopati ovi novinari! Osim što je bolna uspomena, ova nesrećna ljubav sa Srbinom je i najveća "mračna" tajna hrvatske predsednice. U njenom štabu kažu da je do poslednjeg dana kampanje strahovala od otkrivanja iste. Opširnije o ovoj temi pogledajte na http://www.telegraf.rs/vesti/1390058-seks-afera-kolinde-i-srbina-ko-je-misteriozni-plejboj-koju-je-zaveo-pa-sutnuo-predsednicu-hrvatskeNisam muško ali...ova naša predsjednica dobro tijelo ima! A što se članka tiče, navodno su imali u posjedu slike predsjednice s nekim iz srpske tajne službe iz 2013. (cilj je bio prikazati da je Kolinda varala supruga)...kad su konačno objavili te famozne slike, žena ni slična Kolindi... Uglavnom, što novinar može smisliti, ni Soraja ne može! ![[images/smilies/floet.gif] [images/smilies/floet.gif]](./images/smilies/images/smilies/floet.gif)
_________________ Plesala bih s tobom kroz najprometnije ceste jedan tango kroz crveno tamo gdje nitko ne bi plesao na vrhu Hendrixovog mosta i to mi ne bi bilo dosta...
|
|
|
|
|
Ophisaurus
|
|

Mr. G

Pridružio se: 10 Feb 2014, 23:47 Postovi: 2943
|
Gigi, Kolinda je riba i po i ja bih nju tresno onako apolitično  A jeste videli kako je Nole maestralno odradio Marija? Operacija Melburn uspešno okončana. Svi svedski mediji se slažu da je Đoković fenomen. "Šampion baca svoj reket u masu, a Mari svoj razbija. To je razlika između pobede i poraza. Novak je bio prejak za Endija. Mogao je da ga pobedi, ali nije. Da li će Mari ikada imati svoj dan u Melburnu. Britanski broj jedan radije bi da se sada nalazi negde drugde" – piše BBC. Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?id=139638
|
|
|
|
|
SHE
|
|

rang

|
Ophisaurus je napisao: Gigi, Kolinda je riba i po i bih nju tresno onako apolitično  A jeste videli kako je Nole maestralno odradio Marija? Operacija Melburn uspešno okončana. Svi svedski mediji se slažu da je Đoković fenomen. "Šampion baca svoj reket u masu, a Mari svoj razbija. To je razlika između pobede i poraza. Novak je bio prejak za Endija. Mogao je da ga pobedi, ali nije. Da li će Mari ikada imati svoj dan u Melburnu. Britanski broj jedan radije bi da se sada nalazi negde drugde" – piše BBC. Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?id=139638nesto se cudno desilo sa Noletom u trecem setu iiiiiiiiiii u cetvrtom mi je bas bilo zao Marija videlo mu se na licu da je nemocan
|
|
|
|
|
SHE
|
|

rang

|
i ja mislim da je kolinda sexy zao mi je sto nas tomica nije 
|
|
|
|
|
GiGi
|
|

Karolina Riječka
Pridružio se: 25 Mar 2013, 12:13 Postovi: 18509
|
_________________ Plesala bih s tobom kroz najprometnije ceste jedan tango kroz crveno tamo gdje nitko ne bi plesao na vrhu Hendrixovog mosta i to mi ne bi bilo dosta...
|
|
|
|
|
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 45 gostiju |
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
|
|
|