Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 21 Jul 2025, 17:14

Autoru Poruka
Molena
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 25 Jan 2015, 02:36
Korisnikov avatar
*VIP*

Pridružio se: 16 Maj 2012, 19:49

Gigi mora da je jedan od ove moje brace Karacic tebi zapeo za oko ;)
mogu ti ja tu nesto srediti hahaha
a jos ovaj sto igra za Hrvatsku,Igor, nema curu i stidan je
ovaj Ivan sto igra za BiH je hmmmm 'sto djavli u njemu' :D
zato ti na Igora oko baci ako ve nisi

Vrh
GiGi
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 26 Jan 2015, 12:09
Korisnikov avatar
Karolina Riječka

Pridružio se: 25 Mar 2013, 12:13

casual je napisao:
Gigic, koji li te je to rukometas zaintrigirao :D

Za mene je uvijek bio i ostao Ivano Balić...jedan od meni najdražih sportaša uopće (uz već poznatog Mandžukića), iako nažalost ne igra više...a vidim da i novinari dijele moje mišljenje...ne daju mu disati tamo... :)
Eto...zbog Ivana sam zavoljela rukomet još prije puno godina...ok, i zbog dobre igre čitave repke... :D

Molena je napisao:
Gigi mora da je jedan od ove moje brace Karacic tebi zapeo za oko ;)
mogu ti ja tu nesto srediti hahaha
a jos ovaj sto igra za Hrvatsku,Igor, nema curu i stidan je
ovaj Ivan sto igra za BiH je hmmmm 'sto djavli u njemu' :D
zato ti na Igora oko baci ako ve nisi

Predlažeš mi malog Karačića...pa još i stidljivog...hmmm...moram dobro razmisliti o tvojoj ponudi...ne znam koliko bismo kompatibilni bili...možda je za mene ipak onaj novi golman Ivić...star je ko i ja i simpa djeluje...ma ne znam!

Uglavnom...sredili smo Brazil, iako se većinu utakmice činilo da će oni srediti nas...do zadnje je minute bilo napeto! Danas ćemo vidjeti čekaju li nas Švedska ili Poljska...eh Poljaci moji!

tamo gdje nitko ne bi plesao
na vrhu Hendrixovog mosta
i to mi ne bi bilo dosta...

Vrh
Molena
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 26 Jan 2015, 12:43
Korisnikov avatar
*VIP*

ma Gigi nije Karacic star za tebe..ima 27 godina
momak IPO....a to sto ej stidljiv je bas simpaticno i slatko ;)

Ona jucerasnja utakmica...fijuuu, jos mi je 20 sijedih dlaka iskocilo na glavi. I uvijek onako igraju...ali uvijek, osim sa Francuskom :D

Vrh
GiGi
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 26 Jan 2015, 12:48
Korisnikov avatar
Karolina Riječka

Pridružio se: 25 Mar 2013, 12:13

Dakle, biramo moju novu rukometnu simpatiju?

Koga da odaberem...

stidljivog Karačića?
Slika

ili mlađahnog Ivića?
Slika

tamo gdje nitko ne bi plesao
na vrhu Hendrixovog mosta
i to mi ne bi bilo dosta...

Vrh
Molena
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 26 Jan 2015, 12:49
Korisnikov avatar
*VIP*

stidljivog Karačiaća!!!, a jos i hercegovac
ljepota :D

Vrh
Ophisaurus
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 26 Jan 2015, 22:52
Korisnikov avatar
Mr. G
Mr. G

Pridružio se: 10 Feb 2014, 23:47

Au Moli, teraš me da radim i kada sam umoran.

Znao sam da će neko odreagovati na moj post i nisam ni malo iznenađen što si to baš ti- dapače. Jedno mi nije jasno, čime sam te to razočarao; rečnikom ili načinom razmišljanja (stavom) ?

Ako je ovo prvo u pitanju, ti i ja smo čitali isti bukvar, draga moja. Učili smo isti jezik koji se zvao Srpsko-hrvatski ili Hrvatsko-srpski sa skraćenim verzijama naziva koji su, u međuvremenu, postali zvanični. U upotrebi je bio jedinstveni Vukov rečnik (riječnik) i u njemu naveden i opisan glagol „*ebati“ značenje kojeg, siguran sam, ni tebi, ni bilo kome drugom na ovom forumu, nije potrebno tumačiti.
Ako se, pak, radi o tome da smatraš kako gospođe predsednici država to ne bi trebale raditi- e tu si tek u zabludi! Nekad davno, ja sam mislio da moja baka to nije radila ali sam i tu zabludu izrastao.
Obzirom da pratiš moj rad (što mi, priznaću, laska), ubeđen sam da si pročitala i post u kome sam čestitao dobrosusjedskom narodu (u kome btw imam mnogo prijatelja) na izboru Predsednika i složio se s tim da je najlepši u okruženju. Uzgred, smatram da bi više žena trebalo odlučivati o važnim stvarima jer zaista mislim da one jesu u mnogim situacijama mudrije i opreznije.

A sada mi reci, draga moja forumska prijateljice, zar zaista misliš da lepu ženu kao što je Kolinda ne treba *ebati??! Ali iskreno. I zar misliš da ja to ne bih činio s uživanjem? Ono jeste da više volim crvenokose ali veruj mi da bih se i sa blondinom, koja ima onako zamamne kukove, snašao. Ako me zbog toga smatraš „opterećenim“ – priznajem, taj sam.

Tebe lično, poštujem kao forumaša (a dobro znaš da sam ovde „from the very beginning “) i nikada ti ne bih rekao da govoriš „van svake pameti“ ili da si „površna“ ili „šuplja“ (bez obzira na anatomiju). Ali no, bukvar je verovatno jedino štivo koje nam je zajedničko. No, mi smo nebitni te stoga, vratimo se temi i gospođi Kondomlindi.

Siguran sam da su saradnici u njenom kabinetu registrovali reagovanja u okruženju i pomogli joj da nekom narednom izjavom pokuša popeglati gaf koji je napravila na početku karijere i to je za svaku pohvalu ali izrečeno je izrečeno i to je svakako bio, u datom momentu, ili njezin stav ili ono što su njeni birači želeli čuti. Politika jeste kurva, ali je svakako kurva koja u mnogome utiče na naše živote. To što je pomenuta miloguza predsednica države koja je (od juče) članica EU i u kojoj „vladaju drugačija pravila i nema divljaštva“ možeš okačiti na jedan drugi pojam iz Vukovog rečnika nakon što tu priču ispričaš u vrtiću.

Vratiću se na srž svoga posta- priču o Vojvodini i pokušati te podsetiti na neke lekcije (činjenice) iz istorije-historije-povijesti koje, nadam se, niko neće protumačiti kao moje pisanje o stvaranju Velike Hrvatske.

Pošto su Srbi u vreme pomenute revolucije činili znatnu većinu sremskog stanovništva, smatrali su da ta oblast treba da pripadne Vojvodini. Međutim, Hrvati nisu hteli Srem da prepuste Srbima. Štaviše, zahtevali su da se i čitava Vojvodina sjedini s Hrvatskom, da se u nju utopi i s njom postane „jedno narazdelivo telo“, s banom na čelu, koji bi u isto vreme bio i srpski vojvoda. Zbog pitanja pripadnosti Srema odnosi između Srba i Hrvata bili su duboko poremećeni jer su Hrvati u isto vreme tražili da se Vojvodina odrekne svoje samostalnosti i „spoji s Hrvatskom“ kada su se zalagali za uspostavljanje svoje potpuno samostalne države.

Na čelu srpske politike tada je bio patrijarh Josif Rajačić. Iz više razloga on je bio protiv utapanja Vojvodine u Hrvatsku. Ne bez razloga, zazirao je od hrvatske premoći nad Srbima. Kao politički i verski poglavar Srba on nije imao poverenja u hrvatskog bana, pa nikako nije pristajao na spajanje banskog i vojvodskog dostojanstva, kao što nije hteo da razgovara ni o tome da se vojvođanska uprava prenese na Bansko veće u Zagrebu.Osim iz nacionalnih, Rajačić je bio protiv utapanja Vojvodine u Hrvatsku i iz verskih razloga. Smatrao je da su napadi protiv Srba kao šizmatika, koji su se događali u Hrvatskoj, kao i napadi protiv pravoslavnih sveštenika i srpskih učitelja, dovoljni dokazi da spajanjem Vojvodine sa Hrvatskom ne bi „nikakvu sreću našem narodu učinili, jer bi to spojeno jedno telo imalo dve duše, a gdikojem je slabačkom telu i jedna zamašna duša dosta“.

Pored drugih, i iz verskih razloga patrijarh je bio protiv objedinjavanja banskog i vojvodskog dostojanstva. Smatrao je da vojvoda obavezno mora da bude Srbin pravoslavne vere, između ostalog i zbog toga što bi hrvatski ban, u slučaju da postane i srpski vojvoda, uvek više pažnje poklanjao Hrvatskoj i njenim interesima nego Vojvodini. Polemike nastale oko pripadnosti Srema privremeno su okončane objavljivanjem carskog patenta od 18. novembra 1849, kojim su proglašeni Vojvodstvo Srbija i Tamiški Banat, u čiji sastav je ušao i Srem.

Pre no što su 27. decembra 1860. ukinuti Vojvodstvo Srbija i Tamiški Banat i biskup Štrosmajer je u dve promemorije, koje je uputio austrijskom ministru predsedniku grofu Johanu Rehbergu, izneo svoj stav o pripadnosti Srema i statusu Vojvodine. On se zalagao za pripajanje Vojvodine Hrvatskoj, za to da se ona stavi u usku državnopravnu vezu s Hrvatskom, kao i za to da Hrvati ne pretrpe „gubitak jednog dela svoje teritorije“, da ne ostanu ponovo bez Srema. Biskup je napisao da Hrvati ne mogu dozvoliti da im se oduzme Srem s Petrovaradinskom regimentom i Petrovaradinskom tvrđavom. Naglasio je da je „životno pitanje za Hrvatsku, da Petrovaradinska tvrđava, koja s jedne strane vlada Bačkom i Banatom, ali s druge čini ključnu tačku za Slavoniju i Hrvatsku, ostane u hrvatskim rukama“. Vladar je ovog puta, ukidajući Vojvodstvo, Srem priključio Hrvatskoj a Bačku i Banat Ugarskoj. Posle te odluke vođene su višegodišnje vatrene novinske polemike, bilo je uzajamnog prebacivanja između Srba i Hrvata zbog pripadnosti Srema, ali je onda nastupilo zatišje.

Pitanje pripadnosti Srema, osim u ređim, izuzetnim prilikama, nije potezano sve do raspada Austrougarske 1918. godine.

I mogao bih tako u nedogled, unazad ili do današnjih dana, debilno I naopako.Takođe bih ovaj tekst mogao potpisati kao Arsen, Despot, Urijel ili Đ.B. sa fotografijom i jmbg. I tada bi to bio moj stav potkrepljen generacijskim iskustvom kao i istorijskim faktama. I ne mora se nikom dopadati. Može izazvati razočarenja, potvrditi zablude ili ugrejati srce.
Može naravno, ugrejati i guzu na zamamnim kukovima jebozovne predsednice kao i njenih glasača i simpatizera. To bi mogao biti dobar početak jer, kako reče moja pokojna baba Bojana: “Krevet je mesto pomirenja.”

Vrh
Senka
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 26 Jan 2015, 23:45
Korisnikov avatar
Vječita sanjalica
Vječita sanjalica

Pridružio se: 18 Apr 2012, 12:07

Đ.B,ti si se baš potrudio da napišeš odličan post.
Sve to što si napisao,ja odavno znam.Msm na te istorijske podatke,imena,datume...itd....
Ali ima nešto što mi nikada nije bilo jasno...nije ni dandanas...Zbog čega,tj,na osnovu čega su Hrvati tražili Srem?
Ne padam na te budalaštine oko Petrovaradina,i oko toga da je to dio njihove duše i srca...omg...Pa Hrvati nikada nisu bili većina ni u Slavoniji tog doba,a kamoli u Sremu.
Osim što su zdušno služili Austrougarskoj monarhiji,za razliku od Srba.
A nama se traži da priznamo Kosovo kao samostalnu državu,iako se zna da su nam tamo korijeni...i duhovni,i vladarski...i prijestolnički...i svi mogući...
Ebemliga ako je to pravedno.I ne treba se Zapad čuditi zbog terorizma koji im se događa.Zbog tolikih nepravdi koje su počinili vodeći se sistemom zakona jačeg,mogu i daleko gore očekivati.

Vrh
SHE
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 27 Jan 2015, 00:08
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 07 Dec 2012, 00:12

Takođe bih ovaj tekst mogao potpisati kao Arsen, Despot, Urijel ili Đ.B. sa fotografijom i jmbg.

opa batice koliko mi to nikova imamo ovde? :D

de Senka ne pitaj ga sad ce on opet napisati dugacak post [zenskismeh.gif]

Vrh
Molena
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 27 Jan 2015, 12:02
Korisnikov avatar
*VIP*

Ophi jedino nam je bukvar izgleda bila ista literatura, upravo kao sto si i rekao.
Ja sam svoje znanje o pomenutom istrazivala citajuci dvije razlicite istorije/povijesti tako da to mogu sada takodjer opisati kako je to vidjeno sa Hrvatske strane povijesti, tj njihove istorijske/povijesne cinjenice tj fakte.
Citirat cu se iz proslog posta i reci ti:
''Mogla bih ja sada pisati i o teorijama stvaranja velike Srbije, i velike Hrvatske...od prije nekoliko stotina godina,svim zlocincima sa obe ili sa sve tri strane koji su izasli iz zatvora i koji jos uvijek pricaju gluposti i zagovaraju mrznju i naopaku politku, ali mislim da je to toliki debilizam i negativnost koja nikome ne donosi dobro.''

Ne mislim da je uopce vazno u danasnje vrijeme sta se desavalo prije nekoliko stotina godina i opet se ponavljam. Jednostrana strana primanja informacija...to je onaj najveci problem.
Znas kada sam u srednjoj skoli bila to mi je bio jedan od najdrazih prdmeta, istorija/povijest...ucili smo i jedno i drugo i na cirilici i na latinici. I kada smo imali rasprave jos tada sma znala da je to ono sto zelim da studiram sto sma i rekla svom profesoru...i onda mi je moj stari profesor rekao, znas Tanja/Molena ( ja nemam toliko nikova kao ti ) i danas zivis u jednoj istoriji/povijesti koja nece biti napisana onako kako se desila.
I istina...citajuci upravo iz znatizelje i vijesti i povijesne cinjenice sa razlicitih strana vidim totalno razlicito napisano ono sto sam i sama prezivjela.
Ne govorim o nekim davnim vremenima i pokusavam biti realna.
Senka je napisala lijep post, moram priznati..ali i to je pristrano misljenje. Kaze Hrvati nisu bili vecina u Slavoniji, a ja znam povijesne cinjenice/fakte gdje se pise da su najstariji narod u Vojvodini i Srijemu...prvi na tom podrucju, a citala sam i ovo o cemu ti pises. Kaze odakle im pravo da zele nesto gdje nisu vecina...pa da ne idemo tako daleko u proslost, vratimo se nekoliko godina unazad..isto bi se pitanje moglo postaviti i za rat u Hrvatskoj..odakle im pravo da zele nesto gdje nisu vecinsko stanovnisto.
Terorizam je boljka danasnjeg cijelog svijeta a ne samo zapada, i mislim da niko od nas nije postedjen bez obzira sto bi rado opravdanje vdijeli u nekim njihovim potezima, pravim ili krivim.
Ja vam kazem, smijesno mi se vracati u proslost i razbacivati se znanjem povijesti/istorije...ja u tome ne vidim nikakvo dobro. Jednom sam vec napisala...Svaki rat oko bilo cega koji je zapocet na ovim prostorima se nikada nije zavrsio...ni u jednom se ne zna pobjednik. Toliko o tome.
Ono sto si ti napisao za predsjednicu Kolindu je za mene jednostrano primanje informacija...odnosno vec imas razvijen stav na temelju povijesnih 'cinjenica' i tebi njega nista ne moze promijeniti. Postujem. Sta god da se napravi ili uradi ti ces vjerovatno imati isto misljenje i razvit ces teoriju, kao sto si i napisao sigurno su u njenom uredu...bla bla bla. To je ono tesko prihvatanje i uvijek se nadje neko opravdanje ili razlog zasto je neko bas nesto rekao... Imam i ja stvari kod kojih sam takav tvrdokozac, ali kod ovakvih stvari ne volim izbacivati te povijesno/istorijeske cinjenice jer se one razlikuju...Ja sam spontana sto je vjerovatno ocito svima, i ako me zelis shvatiti naopako ti ces to uraditi...izvuci ces nesto iz konteksta mojih rijeci, ili ces jednostavno procitati totalno drugacije. Da sjedimo jedno preko puta drugoga, to bi vec bilo drugacije. Citam ja po drugim portalima i vidim kako ljudi o istoj stvari izbace ''svoje'' podatke i onda nastane svadja ciji je dokument vjerodostojniji i istinitiji. Smijesno priznat ces.
Regirala sma na tvoj post jedino iz razloga sto sam gledala emisiju u kojoj je ona bila gost, procitala malo vise o njoj samoj, procitala misljenja na stranim portalima nekih visokih duznosnika drugih zemalja...Stav je vjerovatno kreiran i na temelju njene spontanosti. Nije meni zasmetalo to sto si ti napisao da bi je ebao..zacudila bih se da nisi to napisao, i ja bih svasta nesto...ali budimo realni. Zasmetalo mi je skakanje na nesto izreceno u zaru strasti, zasmetalo mi je sto se to odmah povezuje sa povijesnim 'cinjenicama' i zasmetalo mi je sto smo takav narod koji voli gledati u proslost a ne u buducnost, i sto volimo u svemu vidjeti lose a ne dobro. Ja sam drugacija od prije 10 godina, zasto ne vjerovati da ima i drugih ljudi koji se mijenjaju...a mogla bih izvlaciti povijesne/istorijske cinjenice...i tako u nedogled.
Otisla nam je tema u drugom smijeru...ne bih da se samaramo nekim vec pisanim dokumentima....volim cuti misljenja ljudi, njihova misljenja o necemu. Ti si svoje napisao o predsjednici Kolindi, ja sam ti replicirala naglasavajuci da mi je smijesno izvlaciti povijesne cinjenice,zivimo SADA, na sto si ti meni opet odgovorio na isti nacin.
Ne tvrdim da sam uopce u pravu, niti da je Kolinda zakon...naravno da treba sve receno uzimati s rezervom, upravo imajuci u vidu iz kojeg bloka dolazi....ali nije ni pocela sa radom, nije jos nista ni pokazala a vec joj se pripisuje kojekakve teorije i planovi....To se zove nepovjerenje koje je bazirano na povijesnim/istorijskim ''cinjenicama'' tj faktima o jednom narodu tj naciji.

Zanimljivo je da se mnogi izjasnjavaju kao ljevicari, a po napisanom ja nikada ne bih rekla da imaju takav nacin razmisljanja, dapace...rekla bih da se radi o konzervatizmu, istoriji, zivotu u proslosti, pomalo prejakom nacionalnom ponosu itd itd....
Ostajte mi dobro i stvarno necu vise na ovu temu da se uopce osvrcem.... [cheers1.gif]

Vrh
Senka
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 27 Jan 2015, 14:51
Korisnikov avatar
Vječita sanjalica
Vječita sanjalica

Pridružio se: 18 Apr 2012, 12:07

Ja Kolindu nemam šta (previše..puno...) komentarisati...ono što je rekla,po mom mišljenju,nije ništa strašno...nije ništa gore od onog što je Dačić rekao,doista na engleskom...('i Srbija(Srbi) ima namjeru izaći na more'...a poslije se pravdao da je rekao ili htio reći 'ići na more')...al' ko te tjera da pričaš na engleskom ako ne znaš jezik dovoljno dobro da ga koristiš sa svim njegovim frazama,terminima..idiomima..itd...itd...jer izaći i ići nikako nije isto...
Meni je u njenom (Kolindinom) govoru nešto drugo zapalo za 'uho'...hahaaa...lijepo je rekla žena da će se brinuti o Hrvatima po djaspori...i slažem se da tako treba...
Ali jedno NIJE rekla...da će se brinuti i o svojim građanima koji su PROTJERANI,a koji su sada rasuti po cijelom svijetu...i koji još ne mogu ni da povrate svu svoju imovinu u Hrvatskoj...ako je to ta čuvena 'EUropska demokratija',onda alal vjera...nek ide sve u tri lijepe...
Ali,dajmo mi Kolindi šansu...ona još nije ni preuzela mjesto predsjednika...Ivo je,zaista,zabrljao,bolje rečeno nije dovoljno uradio da bi dobio i drugi mandat...
I da se osvrnem i na ono što mi je Molena spočitnula,a vezano za Srbe u Hrvatskoj,i za njihove želje i pretenzije...u vezi teritorija i onog što su tražili...
Mi smo svi živjeli u jednoj državi,Jugoslaviji...Srbi su Htjeli i da ostanu u njoj,na šta su po ustavu imali pravo...Hrvati nisu htjeli,htjeli su da se izdvoje i osnuju svoju samostalnu državu...i eto sukoba...barem što se teritorije Hrvatske tiče...Inače,ja mislim da su za rat krivi Milošević,Tuđman i Izetbegović u paketu...zajedno i nikako drugačije...
Sva ona teritorija,nekada zvana Republika Srpska Krajina(RSK),je područje na kojem su Srbi bili većinsko stanovništvo,i kao populacija i kao vlasnici zemljišta...
U sklopu Hrvatske(dakako),ali i u sklopu Jugoslavije...i ako podržavaš,a mislim da si negdje napisala da je Kosovo realnost,i da ga Srbija treba priznati...onda je i to BILA realnost...
Uz pomoć Amerike,koja će sada debelo da plati to pomaganje u protjerivanju Srba sa svojih ognjišta,mjereno u milijardama dolara,sada ta područja zvrje prazna...Amerika će platiti novcem...a kako će Hrvatska?
A te povijesne magle da su Hrvati bili prvi stanovnici Srema,ili da su prvi stanovnici hrvatskih otoka bili Srbi,koje je Grgur Ninski pokatoličio,neću ni da komentarišem.

Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu