Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 22 Jul 2025, 07:18

Autoru Poruka
Вучица
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 29 Sep 2014, 10:33
Korisnikov avatar
Moderator chata

Pridružio se: 13 Okt 2012, 13:01

Чврсто верујем, да нема маркетиншке промоције (да не кажем КОНСТАНТНОГ СИЛОВАЊА!) и невиђене медијске "параде", притисака, нон-стоп потенцирања у вестима, новинама - нико не би имао ништа против тих "другачијих" људи, мислим на хомосексуалце, оба пола. Било би непримећено, без толике помпе, иритирања јавности. Ти људи, тако рођени, нису се појављивали, нити ће на овим скуповима који су плаћеним новцем, наручени су, спонзорисани. Да се не лажемо, не моралишемо. Парадирају педери, а то је огромна разлика и тек, по који хомосексуалац, углавном повучен овима који организују овакву бесмислену ствар. А после се кају.
Зар је победа прошетати 500 метара, окружен оклопним транспортерима и до зуба наоружаним жандармима?
Зар је част сачувана, и понос тиме, што те исте шетаче полицијским "марицама", попут битанги и лопова, развозе на "сигурне" локације?
Мене је брига за човека, без обзира ко је, хетеро или хомо. Педерчине којима је ово јуче, или било када уносан посао, интересна сфера - не желим ништа. Равнодушана сам. Надам се да ће неко коначно мућнути главом, да ћемо догодине имати лепше теме, да се нећемо бесмислено и беспотребно бавити периферним стварима које нико не сме да назове правим именом.
Медији су највише допринели шиканирању те популације, они такође својим нечињењем.
Ево, очајно им је лош ПР, хмм размишљам, када би било нешто овако напр: следећи пут нек офарбајту камион дугиним бојама, нека га напуне потрепштинама, одвезу у неки поплављен град. Примиће их у Општини, сликати се са њима, биће коначно испуњени.
Хуманост, а не саморекламерство по сваку цену.
Само је њима лоше?!
Наравно да није, свима је, само неки људи немају могућности да се жале као ОНИ, нити медије који ће их чути!!!

Ово јуче није била победа, већ пораз.
Не уз лажан осмех док те прати полицајац са панциром.

Vrh
Molena
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 29 Sep 2014, 12:00
Korisnikov avatar
*VIP*

Pridružio se: 16 Maj 2012, 19:49

Vuki,ja mislim da si dosta toga rekla time sto si napisala ''drugaciji'' ljudi i to pod znacima navoda, nastojeci ublaziti ono sto si rekla poslije a to je da su paradirale pedrcine. Koja je razlika izmedju pedera i homoseksualaca govoreci o sekssualnom opredjeljenju a ne karakternoj osobini?
Ja osobno znam momka koji je paradirao u Bg a nije ni jedno od navedenog ni u seksualnom opredjeljenju a ni karakterno tvrdim. Znaci nisu paradirali samo pederi i homoseksualci nego i fakat neki ''drugaciji'' ljudi...oni koji bi zeljeli da drustvo pocne da prihvata ''drugacije'' bez navodnika.
To paradiranje ponosa kako ga nazvase vise pokazuje problem drustva jer drustvo reagira kako reagira i time salje sliku o sebi. Pederluka, homoseksualizma i ostalih ''drugacijih'' ljudi je bilo uvijek, ali nismo MI znali nikada prihvatati drugacije od sebe ni u banalnijim stvarima a da ne govorim o tako golemoj stvari jer ga neko prima u neku drugu rupu ( da banalno kazem)....
Nesto cisto sumnjam da svaki od tih 'drugacijih' ljudi koji su paradirali ne bi volio da se to obavilo opusteno i bez tolikog osiguranja i zastite i cega sve vec ne, ali nismo kao drustvo jos uvijek spremni za tako nesto...nazalost.
Slazem se za humantirani dio koji si pomenula, ali ni tu ne bih da generaliziram...ne vjerujem da medju njima nije bilo pjedinaca koji nisu pomagali i davali sebe nesebicno u vrijeme poplava, ali vjerujem da ni oni nisu glupi iako su 'drugaciji'...zamisli da dodju u centar i kaze ja sam peder i volio bih pomoci....hmmmmmm.Cudan smo mi mentalitet sto se tice promjena...ali najveci problem je sto nam drustvo nije upoznato i nemamo znanja i automatski stvaramo obrambeni mehanizam i to ponajvise iz straha. Vjerovatno se muskarci boje da ce ih neko naguziti :D
Citala sam i vidjela na tv-u da je bila totalna blokada grada...to je jedino sto je lose u cijeloj ovoj prici, ali cisto sumnjam da je bilo kome od sudionika bilo ugodno setati okruzen kordonom policije.
Proci ce i to ... zaboravit ce se, setat ce oni i opet..iduce godine, i malo po malo, godina po godina...ljudi ce se zabaviti o svojim pravim i istinskim problemima.
U Hrvatskoj je vecina shvatila da ih zaboli za te neke tamo 'drugacije', a iskreno kazem, da ne mogu ni da zamislim kako ce ista ta parada PONOSA proci u mojoj zemlji...jer ocito da je neizbjezna, ali nisam sigurna da je i ovo ovdje drustvo spremno prihvatiti ''drugacije'' bez obzira na sav jad i cemer i krizu s kojom se svi nosimo.

Vrh
MAD BOOKSELLER
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 29 Sep 2014, 13:27
rang
rang

Pridružio se: 09 Dec 2012, 20:33

Иако се некад говорило, и тежило, да су сви људи исти, то се никада није остварило. Увек је било неких, који су истији од других.
Уствари, наука каже да нема истих људи. Сви су другачији.
А ако мислите да хомосексуалце, Роме, хришћане, црне, жуте, жене, децу, неко злоставља, туче, занемарује, игнорише, мање плаћа, не запошљава... зато што су другачији - варате се!
Кад неком, који има неки криви спој у глави, дође да неког, било ког, злоставља, он ће га злостављати и само ће му изговор бити да га злоставља зато што је хомосексуалац, Ром, хришћанин, црн, жут, а жена и дете су ионако његови, његово власништво, па се у то не треба мешати са стране.
Што се тиче ЛГБТ личности, упознао сам их од детињства. Знао сам да постоје, још као дете, знао сам који су то људи и у тим срединама, сеоској или варошкој, се од тога никад није правио случај. Ти људи, односно жене, су после завршених школа уредно запошљавани. Нити они, нити околина од тога нису правили фаму. Свако се дружио с оним ко му се свиђао, допадао, имао заједничка интересовања...
У гимназији сам имао два професора, за које су сви знали да су хомосексуалци. Један је имао породицу, супругу и троје деце. Родитељи су га оженили, док је био млад, он није имао никаква сексуална искуства, и тек је касније схватио да му се више допадају мушкарци од жена, али је са својом супругом живео у складном браку, а деца су имала подршку, сви су завршили факултете... А он се помало са стране швалерисао са другим мушкарцима. Као и свака друга брачна швалерација.
Други је живео сам целог живота, али је имао пријатеље који су га посећивали и код којих је он одлазио... Овај други је био и народни посланик у Народној скупштини Републике Србије, што значи да је био цењен и поштован, и поред његове другачијости...
О чему причам?
Прича о томе није од јуче.
У српском језику постоји појам „женски Петко“ за особу која је наизглед мушкарац, али се понаша женскасто (феминизиран). Ту се више мисли на оне особе које живе у телу погрешног пола, него на гејеве.
Да се вратим на почетак.
Све ово што се дешава је нека врста „моде“.
Сећам се да су полицајци, у вароши у којој сам живео, куповали траву у Београду, а онда су у својим извештајима писали, и травом доказивали, да и наше мало мисто није заостало за другима, и да се и у нашој вароши „пуши и пије“ дрога! А полиција је будна и ухватила је дрогераше (иначе локалне пијанице, који су сами долазили у варошки затвор да преспавају, да их жене код куће не би излемале).
Када неко јако инсистира на нечему, треба направити дистанцу и мало осмотрити „са стране“. Погледати шта се иза тога крије. Шта се крије иза инсистирања на „протесту“ који нико неће видети, јер је најближи Београђанин био удаљен 2 километра од места догађања. Или шта се крије иза насиља које се догодило 2010. године. Ко га је СТВАРНО организовао, због чега, против чега и против кога?

Међу нама речено: све то ми личи на ону жену коју нико неће да... а она почне да се жали како је неко тамо прогања и стално узнемирава сексуалним понудама, желећи да тако прикаже своју фаталност и сексуалну привлачност... Вероватно понеког и превари...

Vrh
Вучица
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 30 Sep 2014, 09:58
Korisnikov avatar
Moderator chata

Pridružio se: 13 Okt 2012, 13:01

Читам сада како нас је овај пољуб од прекјуче коштао тричавих
милионче еврића [affraid.gif]
ал шта је то за нас овде, тричица и кучиница а то што немамо леба да једемо,
ма нема везе, "све ће то народ позлатити"!

Slika

Vrh
Molena
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 30 Sep 2014, 10:05
Korisnikov avatar
*VIP*

bljak
ljube se, a jos neobrijani

Vrh
MeGi
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 30 Sep 2014, 21:05
Korisnikov avatar
Born to die

Pridružio se: 22 Maj 2012, 18:51

Fuuuuuuuuuuuuuuuuuuj
ovo nisam trebala videti:))
Uzaaas

Vrh
casual
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 30 Sep 2014, 21:20
Korisnikov avatar
*
*

Pridružio se: 24 Sep 2012, 00:31

neki homoseksualac je nosio transparent sa slikom Patrijarha a ispod je pisalo "dajem milion evra da budes moj"!?
Uleteo neki momak u maskirnoj uniformi, oteo mu transparent i pocepao ga. Uhapsili tog momka a ovog pederasa sto je nosio to, nisu.
Nemam ja nista protiv gejeva, njihova muka, sta to mene briga ali na silu hoce da zarade lovu. Zemlje Eu, ponajvise Nemacka odvaja milione evra da se u zemljama regiona organizuju te parade.

Vrh
Ophisaurus
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 30 Sep 2014, 22:34
Korisnikov avatar
Mr. G
Mr. G

Pridružio se: 10 Feb 2014, 23:47

Lepo je to, onomad, kaz'o Đole Balašević: "Kad ja vidim dva jelena u šumi kako se krešu, onda mi možete pričati da je to prirodno" :)

Vrh
GiGi
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 01 Okt 2014, 18:35
Korisnikov avatar
Karolina Riječka

Pridružio se: 25 Mar 2013, 12:13

Svijet bi bio užasno mjesto da smo svi isti... [rolleye.gif]

tamo gdje nitko ne bi plesao
na vrhu Hendrixovog mosta
i to mi ne bi bilo dosta...

Vrh
Molena
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 01 Okt 2014, 22:28
Korisnikov avatar
*VIP*

Jeste.
I ja bih rado smarala o problemima na istoku, Siriji, ISIL-u ( Islamska država Irak i Levant),Americi,Rusiji,nekim seljackim utakmicama iz mojih krajeva (livadari), izborima koji ce jos malo i smijesnim propagandnim porukama politicara i njihovim krilaticama buahahaha...bas je svijet cudan i svega ima
neka toga...bilo bi dosadno da toga nema i da vas ja smaram, zato necu o tome :D

Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu