|
Autoru |
Poruka |
Minnie
|
|

FORUMAŠ I PO
Pridružio se: 14 Maj 2012, 03:37 Postovi: 7901
|
Ludost
Ludost je pisati riječi po vodi koja protječe, ali nema ništa luđe, nego svoje snove darovati ženi koja nema srca za tebe.
Japan – Nepoznati pjesnici iz zbirke Kokinšu (9. stoljeće)
|
|
|
|
|
*Twilight*
|
|

Laprdalo i tuturutka
Pridružio se: 17 Apr 2012, 20:07 Postovi: 11750
|
UVEČE
Oplakuje tiha muzika predvorjem Ispaćene duše tajanstvenu bedu. Sveže i oštro mirišu morem Sa poslužavnika ostrige u ledu.
„Prijatelj sam ti", šapće, a uzdisaj Meni se ote kada mi ramena Dotače tek nežno, i iz mene žena Zavapi ruku njegovih zagrljaj.
Pogled mu je pogled mačaka i ptica. Na jahačice se jedre tako gleda. Ispod laganog zlata trepavica U oku se osmeh spokojan ogleda.
Napeve setne sred šumnoga plesa Zakovitlani uvis diže dim: „Blagoslovi, bože presvetli, nebesa, Ti si noćas prvi put s ljubljenim".
Ana Ahmatova
|
|
|
|
|
Jana
|
|

rang

Pridružio se: 05 Jun 2012, 01:34 Postovi: 3988
|
LJUBAVNICI Niko nas neće podeliti više, na dobre i grešne. Tajni smo kao grane snežne, a sve što je staro u ljubavi, plače sve tiše. Još malo samo, pa ćemo sumorni, sa osmehom tužnim, u strastima ružnim, stati, bolni, bledi, umorni. U bilju, ili nečem drugom, moćnom, nad proplankom jedne šume mlade, naći ćemo opet svoje nade. U mirisnom nebu noćnom. Nade svih koji se bolno smeše. I, kad, opet, kao večni cvet, nad telima umornim, nebesa zaplave. I zagrljaj opet bude svet, kao zlato oko svete glave, sa tamjana mirisom sumornim, nećemo znati koji greh to beše, među gresima što ko oblaci plove, što nam ta tela i duše dade divne i nove.
Miloš Crnjanski
|
|
|
|
|
LaYa
|
|

Laki
Pridružio se: 18 Maj 2012, 15:12 Postovi: 22907
|
Ova žena je ćudljiva, večiti april, vesela je pa tmurna, pričljiva pa ćutljiva, svakog jutra ustaje i na levu i na desnu nogu pa je ne određuje dan već trenutak, slučajno je ovdje, kivna kad se sjeti da je mogla biti na drugom mestu, razdragana kad pomisli da će biti. Obična je samo kad zaboravi.
Meša Selimović, Magla i mesečina
|
|
|
|
|
*Twilight*
|
|

Laprdalo i tuturutka
Pridružio se: 17 Apr 2012, 20:07 Postovi: 11750
|
Žene iz ugla Jovana Dučića
Ima i kod najzaljubljenije žene jedno mesto u duši koje hoće da se sveti onom kojeg voli. Jedna mračna klica neverstva i zloće, koju ni samoj sebi ne bi umela ni smela da prizna.
Kao što gusenice imaju boju lista na kojem leže, ili kao što polip dobije boju predmeta za koji se uhvati, i žena kad laže daje sebi izgled kakav joj treba.
|
|
|
|
|
Minnie
|
|

FORUMAŠ I PO
|
Krik srebrnog fazana
Krik srebrnog fazana kroz noć odjekivao je tako tužno. Na svojoj fruli ja sam svirao pjesmu, a i ona bješe tužna. U teškoj tuzi zemlja je počivala. Nismo znali šta se događa, da naše oči suzama se zališe. U nama život bješe težak kao olovo. I kano cvijeće smo se strašili; i obje tvoje ruke klonuše, ti pogleda me i polako reče: "Smiri se, dragi, sve će to da prođe!"
Li-Zong-Flu
|
|
|
|
|
LaYa
|
|

Laki
|
''Ne znam odakle je nasla u meni sve te divne osobine o kojima nisam ni sanjao, niti sam zeleo da ih imam... Ali zasto bih kvario njenu sliku? Zasto joj ne bih izgledao kako me ona vidi? Bicu njen ponos i zastita, ...ovakav nikakav, podrzacu njenu vjeru u mene, jer joj je potrebna... Bicu snazni hrast nad njenom krhkom stabljikom...'' Meša Selimović
|
|
|
|
|
LaYa
|
|

Laki
|
Ju naopako ![[smusen.jpg] [smusen.jpg]](./images/smilies/smusen.jpg)
|
|
|
|
|
Minnie
|
|

FORUMAŠ I PO
|
LaYa je napisao: Ju naopako ![[smusen.jpg] [smusen.jpg]](./images/smilies/smusen.jpg) ..hehe..men' se ovo redovno dešava... ![[b6667.gif] [b6667.gif]](./images/smilies/b6667.gif)
|
|
|
|
|
LaYa
|
|

Laki
|
''Ne znam odakle je nasla u meni sve te divne osobine o kojima nisam ni sanjao, niti sam zeleo da ih imam... Ali zasto bih kvario njenu sliku? Zasto joj ne bih izgledao kako me ona vidi? Bicu njen ponos i zastita, ...ovakav nikakav, podrzacu njenu vjeru u mene, jer joj je potrebna... Bicu snazni hrast nad njenom krhkom stabljikom...'' Meša Selimović Opravljeno
|
|
|
|
|
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 16 gostiju |
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
|
|
|