Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 29 Jul 2025, 15:29

Autoru Poruka
Molena
Post  Tema posta: Re: Utisak dana  |  Poslato: 09 Avg 2014, 10:34
Korisnikov avatar
*VIP*

Pridružio se: 16 Maj 2012, 19:49

kako si to uspio?

Vrh
Picard
Post  Tema posta: Re: Utisak dana  |  Poslato: 09 Avg 2014, 10:36
Korisnikov avatar
P
P

Pridružio se: 15 Maj 2012, 19:58

ona polusirova peciva, mislio sam da im treba 10-ak minuta u mikrovalnoj
how wrong
na jesen upisujem semestar kod Lakija

Vrh
Molena
Post  Tema posta: Re: Utisak dana  |  Poslato: 09 Avg 2014, 10:37
Korisnikov avatar
*VIP*

Pridružio se: 16 Maj 2012, 19:49

u mikrovalnoj !? hahaha
sorry
treba tebi zena sve mi se cini..ni semestri tu ne pomazu

Vrh
Picard
Post  Tema posta: Re: Utisak dana  |  Poslato: 09 Avg 2014, 10:40
Korisnikov avatar
P
P

:D

Vrh
Anja
Post  Tema posta: Re: Utisak dana  |  Poslato: 09 Avg 2014, 10:40
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 11 Mar 2014, 02:03

Picard je napisao:
cijeli stan smrdi po zagorenom,
nezgoda prilikom sinošnjeg zagrijavanja peciva [slamka.gif]

Stavis u lonac sirce i dodas vodu-ista razmera.Ukljucis sporet i stavis da kljuca. [001_smile.gif]
Naravno,malo ce se osecati kiselina,ali nestace smrad od zagorelosti.

Vrh
Picard
Post  Tema posta: Re: Utisak dana  |  Poslato: 09 Avg 2014, 10:41
Korisnikov avatar
P
P

Hvala Anja, probat ću. :)

Vrh
Trile
Post  Tema posta: Re: Utisak dana  |  Poslato: 09 Avg 2014, 10:55
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 21 Maj 2012, 10:05

posle i noge operi sa tim preparatom

Vrh
casual
Post  Tema posta: Re: Utisak dana  |  Poslato: 09 Avg 2014, 12:28
Korisnikov avatar
*
*

Pridružio se: 24 Sep 2012, 00:31

utisak je politicko-forumska razmena misljenja na prethodnoj strani :D
obzirom da sam ja dete jugoslavije, ucio sam onu istoriju koja blage veze nema sa stvarnom istorijom. mislim na istoriju ovog naseg regiona. kasnije sam spoznao (donekle, laicki) neku konkretniju priblizno tacniju verziju istorije koja zahvata ove nase krajeve i narode... i to blage veze sa istinom nema osim podataka i datuma.
ono sto sam shvatio je da su nas mnogo lagali. i sada nas lazu. zasto? pa zbog para naravno. hronicari, istoricari, svi oni u sluzbi drzavnog aparata, pa ne zive oni od lisca.
naime, mi smo uvek bili i bicemo kolonije. uvek. Bosna, Hrvatska, Crna Gora i Srbija. Makedonija i Slovenija, uz sav respekt, ne vidim neku bitniju istorijsku cinjenicu koja ih istice.
A ove drzavice nabrojane, kolonije i nista drugo. Drzave Juzne Amerike, Afrike, Azije, takodje kolonije.
Setite se pocetka ideje jugoslovenstva. Austrougarska carevina je pocela da slabi, a sa druge strane Engleska, Francuska, Italija su htele da naprave novu geografsku podelu sveta. U smislu da preuzmu kolonije koje su Austrougari imali. Naravno, u tu podelu smo i mi ukljuceni. Iz nekih razloga, nama su namenili sudbinu zajednicke drzave i nazvali su to jugoslavijom. I kako to biva, pre pocetka rata, je krenulo sirenje ideje o jugoslovenstvu. Vrbovani su veliki umovi, skolovani ljudi, recimo jedan od njih je bio Ivo Andric. Posle rata je jugoslavija i nastala pod imenom SHS a kasnije i kraljevina Jugoslavija. I da li je neko pitao obicne ljude da li su za ili ne? Kakve su obicni ljudi uopste imali veze sa geo podelom sveta? Da su ih pitali rekli bi "radite vi sta zelite samo mene pustite da normalno zivim". Da li neko misli da je Kralj Petar prvi karadjordjevic bio toliko pametan i genijalan pa je imao viziju jugoslavije? naravno da nije, samo je izvrsavao nemetnute mu obaveze onih koji su ga na celo Srbije postavili. Rusije, Engleske, Francuske...
Ajmo dalje...
Dosao je drugi rat, opet se pre rata pojavljuje ideja cepanja jugoslavije. Mislite li da je Ante Pavelic bio genijalni um koji je imao viziju nezavisne drzave Hrvatske ili je radio ono sto su mu kao obavezu nametnuli oni koji su ga i postavili na celo Hrvatske u preriodu od cetiri godine u vreme drugog rata? Nemacka konkretno.
Zatim Tito. U Rusiji je doslo jos na kraju prvog rata do promene drustvenog sistema i komunizam je jacao svoj uticaj sa istoka ka zapadu. Tako je Tito sirio ideju o komunistickoj jugoslaviji sa drugacijim drustvenim uredjenjem od onog koje je do tada postojalo. Takodje vrbovan, ovde osudjivan, ali se ta ideja dopala gologuziji i sirotinji pa su ga sledili. Prosao je drugi rat i eto Tita na celu jugoslavije sa ovlascenjima Cara. I da ste tada pitali obicne ljude sta misle o svemu tome o drugom ratu isto bi rekli "kakve mi veze imamo sa vasom zaebancijom da delite svet opet"? rekli bi "ostavite nas na miru".
I tako dolazimo do poslednje podele gde su akteri bili Milosevic, Tudjman, Izetbegovic... I opet isto pitanje, mislite li da su to bili genijalci sa jasnom vizijom ili opet vrbovani izvrsioci kojima je obecano da ce biti na celu svojih drzavica posle rata a u stvari samo pukih malih kolonija? Milosevic je izvrsavao nametnute obaveze a kada je hteo da politiku vodi sam, bez uticaja velikih, tu mu je bio kraj kao i svim vlastodrsima sirom sveta od Juzne amerike, Afrike, Azije... Bezbroj je primera gde su se desili politicki prevrati.
I na kraju kada se sve sabere i pogleda unazad, Petar karadjordjevic, Aleksandar, Pavelic, Tito, Milosevic, Tudjman, Izetbegovic, Milo Djukanovic, sve su to puki izvrsioci koji su svoj narod prodali zarad svojih ambicija, svojih interesa, jer su bili dovoljno namazani i znali su da ako nece oni, neko ce drugi umesto njih to sigurno prihvatiti. Danas imamo demokratske izabrane vlasti na celu svojih drzava. Da li je to bas tako? Da li su i oni vizionari i genijalni ljudi koji ce nase male drzavice uciniti ekonomski i politicki jacim? Da li ce zivoti obicnih ljudi biti kvalitetniji? da li ce obicni ljudi biti srecniji? sta vi mislite?
Ili su oni samo puki izvrsioci velikih zemalja, oni koji su se najvise potrudili da ubede Vlade ekonomski najjacih zemalja Evrope da ce bas oni najbolje sprovoditi u delo ono sto im se kaze.
Iz tog razloga, pominjati zrtve, stradanja, krivicu, pravdu i nepravdu, naciju i nacionalnost, za mene je neumesno. Ja sam Srbin, pravoslavac, najbolji drug mi je hrvat, katolik. Dao bih mu sve sto imam ako mu zatreba. Kao sto je on sve dao trecem nasem drugu kome je cerka bolovala od leukemije i na svu srecu je prezivela i izlecila se.
Hocu da kazem, mi smo kao drzave, obicne kolonije. uvek cemo to biti. ponekad Engleske, ponekad Nemacke, ponekad Ruske ali to smo sta smo i na zalost to je nasa istorija i buducnost. Neumesno je i smesno mi je da moj teca pitt :D pominje mdrzave u drzavi aludirajuci na SAO Krajinu. Kao Hrvatska je drzava a Krajina je bila drzava u drzavi :D pa covece niti se Hrvatska niti Srbija a narocito taj Babic ili nekoko drugi pitao sta ce biti. Bice onako kako veliki igraci narede i tacka. Srbija je sad kao drzava a Kosovo je drzava u drzavi. Mislite li da se nesto Milosevic pitao ili Rugova ili neki siptar Ceku ili ko vec? Bilo je onako kako je neko drugi naredio. Tacka. Mozda nekada i dodje do novog mesanja karata, mozda cemo opet biti zajednicka drzava, ali i kao takva cemo opet biti necija kolonija i obicni ljudi se opet nece pitati nista. Samo ce biti opet stradanja, za tudji interes, tudje planove, a na celu tih ili te nove drzave ce opet biti neki ne genijalac i vizionar vec neka prodana vrbovana dusa kao i sve pre njega.
Nase Vlade su nepresusni izvor nesrece obicnih ljudi. Recimo Vucic ili taj Milanovic, pa oni doruckuju u Rimu, veceraju u Atini, letuju u Japanu na skijanju a zimuju u JAR na kupanju. Koliko para ti ljudi uzmu dnevno, pa mi to ni da zamislimo ne mozemo. genijalci, ljubi ih majka kako ih je pametne i genijalne rodila ... Naravno, nisu genijalci samo su puki administratori i izvrsioci za velike igrace. Verujem ja da oni ponekad dozive napad savesti. ali pomisle "pa sta, ako necu ja, neko ce drugi doci umesto mene" i teraju dalje. Nije im lose tako, klipinzi, marketing, konferencije za medije, sluge i posluge, avioni kamioni, drzava, sve je to u njihovoj sluzbi, mora tako, jedno dete na Harvard, drugo na Yale, tu je i oxford i cambridge za unucice i tako to... A obican narod ce i dalje raspravljati o ratovima, stradanjima, zlocincima, Partizanu i Zvezdi, Dinamo i Hajduk, Zeljo i Sarajevo, ko je bolji ko nije, ko je koga ubio u ratu, ko je kriv za Srebrenicu.

Vrh
Mojne
Post  Tema posta: Re: Utisak dana  |  Poslato: 09 Avg 2014, 14:30
Korisnikov avatar
mojne

Pridružio se: 22 Jan 2013, 14:41

povratak starih guzova

Vrh
MAD BOOKSELLER
Post  Tema posta: Re: Utisak dana  |  Poslato: 09 Avg 2014, 14:45
rang
rang

Pridružio se: 09 Dec 2012, 20:33

Molena je napisao:
yessssss, jedva cekam da dobijem svog Davida, ajmeeeeee

Опет си се зезнула. Ајд, полако, Књигу у руке. Тамо лепо пише: Давид је био онај МАЛИ! А само у баснама, бајкама, библијама, куранима, вицевима, форама и графитима су мали главне баје који побеђују. Заборави. Мали је мали макар колико тврдио да је техничар. За разлику од њега, велики је обично шеф радионице или директор. Код њега су паре и он командује парадом.

Ево, например ја. Ја сам велики, имам 150 кила. И Србин сам. Дакле ја сам оно што се овде прозива и спочитава: Велики Србин. Не могу да живим од штуцања. Мало-мало па ме неко спомене, Велики Србин па Велики Србин. Каке ја имам везе са несташицом воде у Заострогу, слабим родом бамија у Почитељу или буђављењем дувана у околини Битоља? Никакве! Али то не спречава неку Далматинку, Ерцеговку или Македонку да увек помене Великог Србина када је засврби.
[slamka.gif]

Чак и Мојнета не може без Великог Србина. Стално га очекује да јој нешто шапне. Слеђа!
[smehsmeh.gif]

Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu