Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 23 Jul 2025, 20:01

Autoru Poruka
GiGi
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 31 Jul 2014, 18:31
Korisnikov avatar
Karolina Riječka

Pridružio se: 25 Mar 2013, 12:13

Protjeran na 5 godina iz Hrvatske: Makedonski ilegalac udarao sredozemnu medvjedicu na plaži u Puli

Jučer je uhićen i potom na pet godina protjeran iz Hrvatske 56-godišnji makedonski ilegalac koji je na plaži u Puli udarao sredozemnu medvjedicu!

Događaj se zbio jučer oko 15.30 sati u Gortanovoj uvali u Puli, na plaži na kojoj se nalazi edukativni pano o zabrani uznemiravanja strogo zaštićene svojte sredozemne medvjedice. Kako prenosi Regional Express, iz većeg broja kupača koji su promatrali medvjedicu u mirovanju, izdvojio se 56-godišnji makedonski državljanin. Muškarac se približio prostoru koji je ograđen trakama zabrane približavanja te je nekoliko puta udario rukom sredozemnu medvjedicu po leđima i otjerao je s plaže prema moru.

Policijski službenici su odmah po dojavi stigli na mjesto događaja te su utvrdili da je državljanin Makedonije počinio prekršaj iz Zakona o zaštiti prirode, radi čega mu je odlukom nadležnog suda izrečena novčana kazna od 1.500 kuna, koju je odmah i platio. Također je utvrđeno da 56-godišnjak nezakonito boravi na području Republike Hrvatske te je radi počinjenog prekršaja iz Zakona o strancima, uhićen i doveden u prostorije policijske postaje, a nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protjeran je iz Republike Hrvatske na rok od pet godina.

Ne uznemiravajte sredozemnu medvjedicu!

Ljubimica stanovnika Pule, sredozemna medvjedica, strogo je zaštićena vrsta. Policija upozorava građane i turiste da se, radi zaštite životinje, ali i radi svoje osobne sigurnosti, ne približavaju sredozemnoj medvjedici, da je ne diraju i ne gađaju kamenjem te da ne puštaju blizu nje svoje kućne ljubimce. Za fizičke osobe su za uznemiravanje sredozemne medvjedice previđene novčane kazne od 7.000 do 30.000 kuna.

Sud mu drastično smanjio kaznu

PU istarsku smo pitali kako je moguće da je makedonski državljanin dobio kaznu od svega 1.500 kuna ako je predviđena kazna, kao što su i sami naveli u priopćenju, najmanje 7.000 kuna?

"Presudu, odnosno odluku o visini novčane kazne koja je izrečena makedonskom državljaninu, donio Prekršajni sud u Puli", kažu u policiji.

Kreten! [images/smilies/floet.gif]

tamo gdje nitko ne bi plesao
na vrhu Hendrixovog mosta
i to mi ne bi bilo dosta...

Vrh
Molena
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 01 Avg 2014, 10:56
Korisnikov avatar
*VIP*

Pridružio se: 16 Maj 2012, 19:49

Zamisli ti idiota!
Upropastio sebi odmor, ako je o odmoru rijec, ostao bez para ( radi cega su mu vjerovatno i smajili kaznu jer nije imao love sigurno) i jos se osramotio.
A zasto? Hajde da je isao da je slika, ali bez razloga doci i udarati je....opet je ispalo da je covjek veci medvjed.

Vrh
Molena
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 03 Avg 2014, 18:32
Korisnikov avatar
*VIP*

Gigi...vidis kako smo ovce pa nasjednemo na prvi medijski clanak.
Citam sada a i gledam slike i video, kako to na kraju uopce nije bilo kako su nam prezentirali.
Lik je vjerovatno naivno i bez skrivenih namjera prisao da pomiluje medvjedicu sto ona nije dobro primila...uznemirila se.
Mediji su se poslije toga takmicili ko ce ''zajebaniji'' naslov da stavi, jer to je ipak ono sto najvise privlaci citatelje...msm cemu naglasak na nacionalnost..cuj makedonac, pa svejedno je da je bilo koje nacionalnosti ...mogao je biti i madja,slovenac,flamenacr...nebitno.
Covjek nije bio upucen, bio je znatizeljan i nije shvatio poruke i povike ljudi koji mu govore da je ne dira...samo je zelio da je pomiluje, jer mozda prvi put vidi tu zivotinju.
Steta..naebo ni krivan ni duzan vjerovatno...a mediji su mu samo otezali sve.

Vrh
Вучица
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 03 Avg 2014, 18:37
Korisnikov avatar
Moderator chata

Pridružio se: 13 Okt 2012, 13:01

то са тим жутилом и сензационализмом у штампи превазилази и ону дегутантност, страшно...
овде ће увек тако неке форе типа, македонац, словенац, хрват .... мутант и даље привлачити пажњу, уместо чињеница и то доказаних,
но, није ми јасно, како једна земља и то чалница ЕУ може без икакве казне писати такве не проверене "чињенице" хммм
сентационалистички, Вб-овски и фармовски шта рећи...да је паметан тај макодонко па да их тужи све одреда за
нанету му душевну бол и патњу [acigar.gif]

Vrh
Вучица
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 07 Avg 2014, 09:55
Korisnikov avatar
Moderator chata

Pridružio se: 13 Okt 2012, 13:01

Mesar iz Surčina oteo i ubio Tijanu!

I sad MI tog Mesara treba da ranimo 4X dnevno narednih šta znam 40 godina, za sve to vreme, isti će prati svoju kožu vodom, koju ćemo opet MI kroz
te neke takse i ostale državničke "rupe" da plaćamo, spavaće u nekoj prostoriji 2X2 i trošiće struju koja će uskoro opet poskupeti i koju ćemo naravno opet MI da plaćamo pu pu i pu!!!!!!
A tih 40 godina Tijane biti neće i sve one dečice koju su zlikovci ubili, ti isti Monstrumi će živeti pu pu pu pu i pu!!!!!

Ko je mene a i ovaj moj smuljan narod pitao oćemo li mi u tu EU ili nam je naša PRĆIJA sve što nam od ovog života treba, i ko je mene a i ovaj moj umoran narod pitao na tom nekom referendumu da li sam il nisam za SMRTNU KAZNU!
Podhitna Mentalna higijena svim Političarima i jedna teška lobotomija, možda nam se i posreći pa krenemo da živimo Ko sav normalan svet u tom nekom Idealnom danu koji ne počinje Crnim hronikama bilo koje vrste, a u kojoj će DECA ŽIVETI ŽIVOT DETETA

http://www.kurir-info.rs/crna-hronika/t ... ak-1498325

Vrh
Molena
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 07 Avg 2014, 10:59
Korisnikov avatar
*VIP*

:(

Procitala sam ovo jutros Vuki.
Zalosno jako....sta god mi sada govorili i pricali zivot je ugasen, a roditeljima ce biti uzasno tesko nastaviti dalje.
Naslov je senzacionalisticki i izgleda filmski...Mesar...kao da je vazno sta je, ali ovako bas zvuci krvnicki.
Msm da su svi ljudi u ovakvim slucajevima slozni....najveca i najstroza kazna za pocinitelja.
Ja nisam za smrtnu, ne zasluzuju tako laku smrt...ali napraviti mu pakao od zivota ..oooo daaaaa.

Tijana R.I.P.

Vrh
casual
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 07 Avg 2014, 11:36
Korisnikov avatar
*
*

Pridružio se: 24 Sep 2012, 00:31

Tragedija.
evo vec dvadeset minuta ne znam sta bih napisao kucam pa brisem...
nekoliko verzija postoji, te udario je autom pa je zakopao, te imao je saucesnika... naci ce ga obesenog u celiji jednog dana, u to ne sumnjam...
Pitanje je ZASTO??? pa sve da je autom slucajno udario dete, zasto joj nije pomogao? Zasto nije pozvao hitnu pomoc ili je sam odvezao u bolnicu? gde je hrabrost, ljudskost, sta se desava sa nama... Monstrum je nastavio da zivi kao da se nista nije desilo. Necu da sudim, nikada i nisam ali ovo je strasno. Strasno.
A novinari su tek prica za sebe. Sede u redakciji zezaju se i njihov izvor iz policije im dojavi vest o smrti male Tijane i oni u pauzi ispijanja kafe i zezanja nazovu oca i pitaju ga sta ima da kaze povodom smrti svog rodjenog deteta!? olos.

Vrh
MeGi
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 07 Avg 2014, 12:17
Korisnikov avatar
Born to die

Pridružio se: 22 Maj 2012, 18:51

Koja tuga jbt,ja sinoc to procitala sa telefona
uopste prvo nisu ni rekli da su je nasli mrtvu
Jadni roditeljis e nadali da ziva,...
Ukucajte na fb Dragan Djuric ,ubica
ima naslovnu sliku sa svojim malim detetom
a ubicaaa jeeeeee
olos jedan,
bas me zanima sta je izjavio
kao da je udario autom
pa sto nije pozvao policiju a ne poslije 12 dana ga nasli
Fuuuj
Ovakviuma ne treba smrtna kazna
Nego odseci ruke i noge i pustiti na slobodu da tako zivi!

Evo ga
https://www.facebook.com/dragan.djuric.djuka22

Vrh
Molena
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 07 Avg 2014, 20:20
Korisnikov avatar
*VIP*

Jao Megi, pogledala sam taj profil....
Reko bi covjek neki normalan lik...sa sestricima uglavnom neke slike ima,klinci neki..uvijek ista poza..mesarski onako nabrijan i nabildan...
Ali sto mu ljudi sada komentiraju slike...sve mu OD-DO...
Monstrum.

Vrh
Nikita
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 07 Avg 2014, 22:59
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:44

Vodokanal: Zabrana korišćenja vode za piće
Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju - Odeljenje za sanitarnu inspekciju Sombor donelo je rešenje o zabrani korišćenja vode za piće, za sanitarno-higijenske potrebe i za kupanje na teritoriji celog grada - piše u saopštenju.
Foto 6441Rešenje je doneto zbog mikrobiološke neispravnosti vode za piće, a na osnovu analize Zavoda za javno zdravlje Sombor, koji je nešto ranije izdao svoje saopštenje. - Zabrana stupa odmah na snagu. O svim daljim koracima i merama, nadležne institucije i građani biće uredno obaveštavani - saopštio je JKP Vodokanal. Iz preduzeća navode da je tokom dana urađena novo uzorkovanje vode, a da će rezultati biti poznati u ponedeljak.
S ciljem ublažavanja posledica novonastale situacije preduzete su najneophodnije mere, obezbeđivanje flaširane vode za bolnicu, dom zdravlja, predškolsku ustanovu i dom starih, zatim organizovana nabavka i pozajmica stacionarnih cisterni, koje će biti postavljene na nekoliko punktova, te organizovano snabdevanje putem mobilnih cisterni - navode iz JKP Vodokanal.

ja stvarno vise nemam nista ni da dodam ni da oduzmem, ovo sve vise i vise se izmice kontroli...
da napomenem prva analiza je obavljena 31.07. i vec onda nije bila voda ispravna , samo sto su i te rezultate danas objavili. E pa do mojega vise , ovih svim 8 dana svi pili, kuvali i kupali se, onda danas i ne moramo da panicarimo jer smo se lepo bas otrovali svi. A da ne spominjem da je ceo grad poludeo , voda nema ni za lek , sve rasprodato ... samo se pitam sta rade oni koji nemaju para da uzmu vodu , jer cisterne jos nigde nema tek sutra ko zna kad ..... [stomitesko.gif] [blah blah blah.gif]

Slika

Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu