Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 28 Mar 2024, 20:14


Autoru Poruka
Maša
Post  Tema posta: Re: Nega lica i tela - pravila,saveti,maske  |  Poslato: 29 Nov 2013, 23:05
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 24 Feb 2013, 22:43
Postovi: 6617

OffLine
Med na koži usnama i kosi

Pomešajte kašiku meda sa malo mlake vode i nanesite na kosu. Ako imate problem sa ispucalim usnama, namažite deblji sloj meda i ostavite da deluje pet minuta


Slika


KADA je reč o domaćim sredstvima za lepotu, koja možemo sami da napravimo, verovatno ste primetili da je neizostavan sastojak mnogih od njih - med. Evo samo nekih uz pomoć kojih će zablistati kako vaša koža, tako i kosa.


* Regenerator za kosu: Pomešajte kašiku meda sa malo mlake vode i nanesite na kosu, koju ste prethodno oprali šamponom. Neka ovaj prirodni regenerator ostane na kosi najmanje sat vremena, potom ga isperite. Za bolje rezultate preporučuje se da postupak ponavljate dva puta nedeljno.

* Mleko za telo: Od meda možete da napravite i veoma hidratantan losion, koji će nahraniti kožu i učiniti je mekom. Pomešajte kašiku meda sa kašičicom limunovog soka i dve kašičice maslinovog ulja. Losionom namažite celo telo, ostavite da deluje oko 20 minuta, pa isperite toplom vodom.

* Ublažite ožiljke od akni: Odlično prirodno sredstvo koje izbleđuje ožiljke nastale od akni je manuka med, koji se proizvodi na Novom Zelandu i u Australiji. Ova vrsta ima najjače protivupalno dejstvo i podstiče kožu da proizvodi više kolagena, pa njime mažite kritične delove kože.

* Oporavak ispucalih usana: Ako imate problem sa ispucalim usnama, koji je još izraženiji tokom hladnog perioda, dovoljno je da usne redovno premazujete medom. Namažite deblji sloj i ostavite da deluje pet minuta, pa isperite toplom vodom. Usne će biti meke i vlažne.

* Piling za lice: Za one koji imaju veoma osetljivu kožu med će biti savršeno sredstvo lepote. Pomešajte smeđi šećer, med, limunov sok i maslinovo ulje. Ova mešavina nije previše abrazivna, ali će pomoći da sa kože skinete grublji sloj i nečistoće. Lice će dobiti prirodni sjaj i biće glatkije.


novosti

_________________
Mnogo je ljudi. redak je čovek..


Vrh
Astra
Post  Tema posta: Re: Nega lica i tela - pravila,saveti,maske  |  Poslato: 05 Dec 2013, 01:22
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 13 Apr 2012, 02:58
Postovi: 10711

OffLine
Nega zimi: Zaštitite kožu od hladnoće

Nega kože na niskim temperaturama trebalo bi da bude intenzivnija, kako biste je zaštitili od hladnoće

Slika
Hladno vreme zahteva dodatnu negu

NEGA kože na niskim temperaturama trebalo bi da bude intenzivnija, kako biste je zaštitili od hladnoće. Zato je dobro da koristite što više različitih tretmana koji odgovaraju vašem tipu kože i godinama. Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da napravite najbolji izbor.


* Mladu i normalnu kožu negujte preventivno, dovoljno je da joj jednom mesečno pružite odgovarajući tretman u salonu ili da dva puta mesečno nanesete domaće maske. Takođe je važno da svakodnevno koristite proizvode koji su namenjeni mlađoj koži.

* Od 30. do 40. preporučuje se posebna nega i češća poseta kozmetičaru. Zreliju kožu trebalo bi negovati serijskim tretmanima koji usporavaju starenje. Osim toga, važno je da koristite adekvatne preparate za kućnu negu, koji odgovaraju vašim godinama, tipu i stanju kože.

* Koži sa aknama stručna pomoć je zaista neophodna. Akne se teško leče i što ih više zapuštate, lečenje je komplikovanije, dugotrajnije i bolnije, a oštećenje veće. Zato bi tretmani trebalo da se rade češće, a jedan od boljih je "santronik" tretman za lečenje akni koji se radi u kombinaciji sa voćnim kiselinama.

* Koža sa crvenilom je veoma osetljiva na hladnoću, pa joj je u ovo doba godine neophodan tretman stručne osobe. Tretmani se rade na normalnoj temperaturi kože, bez zagrevanja ili hlađenja. Masaža je zabranjena, posebno na delovima koji imaju naglašeno proširene kapilare. Koriste se isključivo proizvodi namenjeni osetljivoj koži sa crvenilom. Važno je da paralelno koristite preparate za negu da crvenilo ne bi prešlo u rozaceu koja se teže i duže leči.

* Umorna koža bez sjaja, žute ili blede boje obično je puna toksina, pogotovo ukoliko ste pušač. Za taj problem postoje tretmani za detoksikaciju, pomoću kojih će koža dobiti prirodnu i svežu boju i vratiti sjaj.

Slika

* Suva i dehidrirana koža se peruta i brže stari jer joj nedostaje vlažnost. Postoji veliki broj različitih kozmetičkih tretmana koji gotovo u potpunosti mogu da reše ovaj problem. Eliksir je tretman sa kiselinama i aromaterapijom koji izuzetno vlaži i hrani suvu kožu. Hidrolift je, takođe, dobar tretman za dubinsko hidriranje, kao i oni koji se rade na bazi hijaluronske kiseline, kolagena, aloje, algi, žen šena, žele rojala, a dobre rezultate daju i biljne ili cvetne maske. Tretman na bazi kavijara pokazao se kao posebno efikasan za regeneraciju i vlaženje suve kože.

* Kožu sa pegama i flekama, koje su nastale preko leta, najbolje je negovati u ovo doba godine. Veoma je dobar "redoks tretman" koji se radi u seriji, jer preparati koji se koriste u tretmanu izazivaju hemijsku reakciju, obrnutu od one kada koža tamni. Tako se postepeno ten ujednačava, a pege i fleke blede.



DOMAĆE MASKE

Slika


Ukoliko imate vremena, mnoge maske za negu možete da napravite sami od sastojaka koje imate u kuhinji.

Za suvu kožu

Kašiku pavlake, kašičicu meda i sok od mandarine izmešajte sa brašnom. Masku namažite na čistu kožu lica, vrata i dekoltea i ostavite je pola sata. Zatim je operite mlakom vodom, pa nanesite hranljivu kremu.

Za stariju i izboranu

Dva žumanca penasto umutite i dodajte kašičicu meda i mleka u prahu, pa sve dobro promešajte da dobijete glatku smesu. Masku nanesite na lice, vrat i dekolte, držite je pola sata, zatim je isperite mlakom, pa hladnom vodom zbog bolje cirkulacije.

Za masnu

U pola šolje soka od pomorandže stavite dve kašike soka od limuna i kašičicu meda, zatim dodajte glinu i mešajte dok ne dobijete lepu kašu. Lice očistite vatom namočenom u limunov sok, nanesite masku na kožu, držite je 30 minuta, pa isperite mlakom vodom.

Kupka

* Napunite kadu toplom vodom i rastvorite punu šolju sode bikarbone. Istuširajte se, lezite u vodu i polako masirajte telo lufa rukavicom. Posle 15 minuta obrišite telo i namažite hidrantno mleko.

* Na čistu kožu tela namažite mešavinu maslinovog i ulja od koštica grožđa. Zatim rastvorite šaku morske soli u malo mlake vode, lufa rukavicu natopite u slanu vodu i oštrim pokretima masirajte celo telo, a zatim lezite u toplu kupku.


Novosti

_________________
Slika


Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: Nega lica i tela - pravila,saveti,maske  |  Poslato: 18 Dec 2013, 22:52
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 24 Feb 2013, 22:43
Postovi: 6617

OffLine
Tretman za nežne ruke

Zimi je rukama potrebna dodatna nega, jer je njihova koža tanka , a izložene su dodatnim štetnim faktorima. Upotreba kreme je obavezna


Slika


TOKOM hladnih dana ruke su izložene brojnim štetnim faktorima i potrebna im je posebna nega. Koža na šakama je tanka i osetljiva, da bi ostala besprekorno nežna, važno je da odaberete adekvatne proizvode za negu.


Piling

Tretman uklanja orožale ćelije, tako da hranljivi sastojci iz kreme mogu dublje da prodru u kožu. Za ruke koristite isti piling kao za lice, možete da ga napravite sami. Pomešajte kašičicu morske soli sa tri kašike bademovog ulja i kašikom meda. Smesu polako umasirajte u vlažnu kožu i držite dok se ne osuši, pa isperite toplom vodom.

Maska

Izrazito suvoj i gruboj koži na rukama potrebna je dubinska nega. Pomešajte dve kašike meda, kašiku kukuruznog brašna, kašiku jogurta i nekoliko kapi limuna. Nanesite i ostavite na rukama najmanje 20 minuta, a zatim isperite toplom vodom. Vrlo je delotvorna i maska od kašike pire krompira, dve kašike slatke pavlake i žumanceta. Utrljajte, držite oko 15 minuta i isperite toplom vodom. Efekat će biti bolji ako nanesete nekoliko kapi limunovog soka.

Krema

Glavni zadatak je da nahrani i hidrira, bitno je i da sadrži UV zaštitu. Uvek je birajte prema tipu kože, ako je normalna koristite hidrantnu, a za suvu što masniju. Vodite računa i o sastavu, idealno je da bude sa prirodnim uljima, ekstraktima biljaka i vitamina.

Kupka

Da biste rukama pružili kompletnu negu, okupajte ih povremeno i u toploj, biljnoj kupki. Vrelu vodu prelijte preko sušene kamilice, majčine dušice, nevena i koprive, ostavite nekoliko minuta pa potopite šake i držite ih dok se voda ne ohladi. Tretman završite tako što ćete da umasirate hranljivu kremu.


novosti

_________________
Mnogo je ljudi. redak je čovek..


Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: Nega lica i tela - pravila,saveti,maske  |  Poslato: 27 Dec 2013, 22:35
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 24 Feb 2013, 22:43
Postovi: 6617

OffLine
Besprekorno nežni laktovi

Da biste bili nežni i izgledali lepo u novogodišnjoj noći, kada u svečanim haljinama i bluzama bez rukava laktovi dolaze do izražaja, neophodno je da odmah počnete sa negom


Slika


Koža gubi vlažnost u hladnim danima, pa su u ovom periodu godine laktovi posebno suvi i grubi. Da biste bili nežni i izgledali lepo u novogodišnjoj noći, kada u svečanim haljinama i bluzama bez rukava dolaze do izražaja, neophodno je da odmah počnete sa negom.


* Piling

Veoma je važno da odstranite deblji površinski sloj sa kože i pružite joj priliku da stvara nove, zdrave. Izaberite tretman sa prirodnim sastojcima (morska so, šećer, limun) ili bezalkoholne proizvode. Tako će koža zadržati vlažnost i sprečićete njeno isušivanje.

* Dubinska hidratacija

Posle pilinga, neophodno je da kožu nahranite. To možete da uradite pomoću bademovog ulja, maslinovog ili vazelina. Kada laktove namažete nekim od ovih sredstava, prekrijte ih plastičnom kesom, koju ćete ukloniti posle pet minuta.

Ako je koža na laktovima veoma gruba, upotrebite puter, jednu kašičicu zagrejte da se otopi i utrljajte u kožu, pa prekrijte plastičnom folijom. Skinite posle sat vremena.

Efikasno prirodno sredstvo za negu laktova je i limun. Pomešajte sveže isceđen sok od jednog limuna sa morskom solju. Kada se istuširate, ovom pastom masirajte laktove, isperite i kožu namažite hidratantnim mlekom.


novosti

_________________
Mnogo je ljudi. redak je čovek..


Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: Nega lica i tela - pravila,saveti,maske  |  Poslato: 16 Jan 2014, 19:09
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 24 Feb 2013, 22:43
Postovi: 6617

OffLine
Tople mirisne kupke

Ova kupka idealna je za kraj napornog radnog dana. U njoj ćete se brzo relaksirati i vratiti energiju


Slika


Najbolji način da se brzo opustite i relaksirate jeste da priuštite sebi toplu mirisnu kupku, koja je posebno lekovita posle napornog zimskog dana. Važno je da koristite sastojke koji neguju kožu, a pomoći će vam i da se opustite jer smanjuju napetost u mišićima i podstiču bolju cirkulaciju. Vaše kupatilo jednostavno i brzo možete da pretvorite u mali spa-centar i prepustite se uživanju.


Piling

Prvo je neophodno da kožu dobro očistite pilingom. Pomešajte dve kašike kakao praha, kašiku morske soli i dve kašike maslinovog ulja, smesu dobro utrljajte u kožu. Posle kratke masaže istuširajte se i lezite u toplu kupku.

Med i lavanda opuštaju

Ova kupka idealna je za kraj napornog radnog dana. U njoj ćete se brzo relaksirati i vratiti energiju. U toplu vodu

dodajte šaku soli, tri kašike meda, eterično ulje lavande i pola šolje mleka. Uživajte dok voda ne počne da se hladi, a potom se istuširajte i namažite mleko za telo.

Limun budi energiju

Idealna je kada se osećate bezvoljno, kada mislite da nemate dovoljno energije. Napunite kadu vodom, dodajte šoljicu soli i omiljenu penu za kupanje. Potom u vodu stavite od 10 do 15 kapi limuna i izmasirajte telo lufa rukavicom. Na kraju se istuširajte i nahranite kožu kremom.


Slika


Zeleni čaj protiv starenja
Ova kupka se preporučuje najmanje jednom mesečno, jer, osim što opušta i štiti kožu od slobodnih radikala, usporava i starenje. Osnovni sastojak ove kupke je zeleni čaj koji se sipa u toplu vodu i doda se malo citrusa - iseckajte limun, pomorandžu, mandarinu... Dok ste u vodi, povremeno uradite kružnu masažu lufa rukavicom. Posle toga ne morate da se tuširate, dovoljno je da se obrišete peškirom i namažete mleko na kožu.

Eukaliptus kožu čini nežnom

U toplu vodu dodajte šaku morske soli, nekoliko kapi eteričnog ulja eukaliptusa, narandže i ruže. Posle masaže lufa rukavicom istuširajte telo naizmenično hladnom, pa toplom vodom, tako ćete podstići cirkulaciju, a koža će postati glatka i elastična.

Timijan i bergamot za bolji san

U toplu vodu stavite penu za kupanje, pola šolje slatke pavlake i nekoliko kapi ulja tamijana, lavande ili bergamota. Kada osetite da vam se voda hladi, dodajte još tople, kako biste što duže uživali u aromatičnim mirisima. Pošto izađete iz vode, istuširajte se i namažite hranljivu kremu za telo.


Slika


Kleopatrina kupka
U posudi pomešajte pola šolje meda, isto toliko mleka i kašičicu bademovog ili ulja jojobe. Sipajte tu smesu u toplu vodu i uživajte dok ne počne da se hladi. Na kraju se ogrnite peškirom ili bade mantilom sačekajte da se koža osuši, pa namažite kremu.

Da noge ne otiču

Problem sa teškim i otečenim nogama takođe možete da rešite relaksirajućom kupkom. U toplu vodu dodajte kašiku morske soli, šolju čaja od mente, nekoliko kapi esencijalnog ulja ruzmarina i čempresa, a možete da dodate i šoljicu slatke pavlake. Posle kupke noge izmasirajte balzamom na bazi ulja eukaliptusa ili mente.


novosti

_________________
Mnogo je ljudi. redak je čovek..


Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: Nega lica i tela - pravila,saveti,maske  |  Poslato: 31 Mar 2014, 23:21
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 24 Feb 2013, 22:43
Postovi: 6617

OffLine
Kako da se oslobodite celulita

Proglašen je jednim do najvećih neprijatelja ženske lepote, a istraživanja su pokazala da više od 80 odsto žena ima hroničnu upalu vezivnog i masnog tkiva


Slika


Celulit je proglašen jednim do najvećih neprijatelja ženske lepote, a istraživanja su pokazala da više od 80 odsto žena ima hroničnu upalu vezivnog i masnog tkiva koja stvara neravnine na koži kukova, butina, trbuha, zadnjice i nadlaktica, i podseća na pomorandžinu koru. Tokom hladnih dana ga prikrivaju garderobom, ali lepše vreme je podstaklo mnoge da razmišljaju kako da se reše celulita. Osim raznih krema, losiona, gelova, kozmetičkih tretmana i vode kao napitka broj jedan u borbi protiv „pomorandžine kore“, naučna istraživanja su dokazala da celulit može da se pobedi biljnim čajevima, ali moraju da se piju dva do tri meseca pre odlaska na odmor i skidanja u kupaći kostim.

1. POMOĆ IZ PRIRODE

Bršljan: uberite mlado lišće, operite, osušite i iseckajte na male komade. Stavite u čašu i prelijte maslinovim uljem. Treba da odstoji oko dve nedelje, a zatim procedite tečnost kroz gazu i pomešajte je sa običnom kremom. Koristite za masažu problematičnih delova nakon tuširanja.

Celer: izrendajte koren celera i dve šargarepe, prelijte sa 200 ml vruće vode, dodajte sok od jednog limuna, poklopite i ostavite da prenoći. Sutradan smesu stavite u trostruku gazu, procedite, podelite u tri doze i popijte tokom dana.

Napomena: u borbi protiv celulita, celer pomaže i ako se uzima kao salata, najbolje sa jabukama.

Trešnja: 30-50 g peteljki trešanja prelijte litrom hladne vode i poklopite. Posle 12 sati na tihoj vatri zagrevajte desetak minuta pa prelijte kilogram celih plodova trešanja. Posle 20 minuta procedite kroz gazu i pijte po dva decilitra, pet puta dnevno.

2. LAGANA HRANA

Jedite jabuke i mlečne proizvode, naročito jogurt, jer karnitin u jogurtu i pektin u jabukama ubrzavaju razlaganje masti. Karnitina ima u crvenom mesu, grašku, pasulju, orasima, bundevi, semenkama suncokreta i susama, artičokama, brokoliju, breskvama, bananama, pirinču... Pektina ima u šljivama i citrusima. Inače, limunov sok ubrzava proizvodnju kolagena koji daje čvrstinu i elastičnost koži. Preporučuje se i svež ananas jer sadrži enzim bromelin, koji podstiče varenje. Izbegavajte proizvode od belog brašna, slatkiše, sokove sa šećerom i gazirana pića, mesne prerađevine i namirnice koje sadrže visok procenat masti i soli, slane i kalorične sireve kao što je feta, a umesto nje i kačkavalja jedite mladi sir od kozjeg i kravljeg mleka. Svakodnevno jedite ribu i morske plodove. Jedite tvrdo kuvana jaja, a nikako kajganu ili jaja „na oko“, koji se pripremaju na ulju.

3. TEČNOST

Trebalo bi da pijete dovoljno tečnosti, oko osam čaša dnevno, jer ona pomaže da se telo oslobodi toksina. Najbolja je obična voda, u koju može da se doda i limunov sok, a mogu da se piju i nezaslađeni čajevi. Recimo, zeleni čaj ubrzava sagorevanje masti i pomaže da koža izgleda lepo i negovano. Kada je telo dovoljno hidrirano, koža postaje glatka jer se izbacuju toksini koji stvaraju celulit. Što je unos vode veći telo je zdravije, a celulit se smanjuje.

4. PILING

Ubrzava cirkulaciju, i smanjuje masne ćelije ispod kože. Veoma efikasan je piling na bazi kafe kojim treba redovno tretirati delove kože koji podsećaju na pomorandžinu koru. Potrebno je da talog od kafe odstoji jedan dan, i da se u njega doda maslinovo ulje i kašičica krupne morske soli. Pola sata pre tuširanja frotirskom rukavicom nanosite smesu na noge, stražnjicu i bokove. Obmotajte se peškirom i ostavite da piling deluje 30 minuta. Isperite toplom vodom. Rezultati će se videti već posle nedelju dana.

5. VEŽBANjE

I fizička aktivnost, posebno aerobne vežbe doprinose uklanjanju celulita. Znojenjem se telo oslobađa toksina, a korisna aktivnost je plivanje ili vožnja rolera. Vežbanje ne sme biti naporno, i celulit neće istopiti recimo dizanje tegova u teretani.

6. SAN

Odmor je ključan za zdravu i lepu kožu. Zato treba uvek dovoljno da se naspavate posle napornog i isrpljujućeg dana. Nedostatak sna i umor ostavljaju znake na koži.

7. KREME I LOSIONI

Koristite hranljive kreme koje sadrže dosta antioksidanasa i koje su bogate vitaminima A, C i E. Dobre su i one koje sadrže cink, voćne enzime, ginko, koenzim 10, maslinovo ulje, selen, zeleni i beli čaj.

8. MASAŽA

Redovna masaža doprinosi boljem izgledu kože. Problematične delove masirajte mlekom za telo kružnim pokretima. Možete da koristite i piling ili rukavicu za masažu.

9. KOLAGEN I ELASTIN

U borbi protiv celulita potrebno je aktivirati proizvodnju kolagena kao i elastina, fibroznih vlakana koja čine kožu gipkom i punom. Kako bi se poboljšala proizvodnja kolagena i elastina, telo mora da dobija sveže namirnice koje će podstaknuti njihovo stvaranje. Kolagen i elastin nastaju je prisustvu aminokiselina.


novosti

_________________
Mnogo je ljudi. redak je čovek..


Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: Nega lica i tela - pravila,saveti,maske  |  Poslato: 31 Mar 2014, 23:27
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 24 Feb 2013, 22:43
Postovi: 6617

OffLine
Prolećno čišćenje kože

Najvažnije je da kožu dobro osvežite. Teške i masne kreme koje ste koristili tokom zime zamenite laganim i hidratantnim. Ako vam je koža izrazito suva, pružite joj intenzivniju negu preparatima na bazi ulja.

Slika


Mart je pravo vreme da dubinski očistite kožu i primenite tretmane koji će je osvežiti i revitalizovati. Niske temperature, hladan vetar, boravak u zatvorenim prostorijama, ostavili su vidne tragove na licu i telu, pa je veoma važno da se posvetite negovanju u ovom prelaznom periodu, kao i da povedete računa o ishrani. Ovo je vreme da iz jelovnika izbacite masnu i tešku hranu, a obogatite ga svežim povrćem i voćem.


TRETMANI LICA

Najvažnije je da kožu dobro osvežite. Teške i masne kreme koje ste koristili tokom zime zamenite laganim i hidratantnim. Ako vam je koža izrazito suva, pružite joj intenzivniju negu preparatima na bazi ulja. Povremeno je u toku dana poprskajte osvežavajućom termalnom vodom, koja osim što hidrira lice, sadrži i sastojke koji neguju, a možete je naneti preko šminke.

Pre spavanja bi trebalo da lice uvek dobro očistite od šminke, a potom da namažete losionom. Za dubinsku negu neophodno je da uradite piling, koji možete da napravite i sami. Pomešajte kašiku meda i projinog brašna sa nekoliko kapi limunovog soka. Dobro utrljajte na lice, kružnim laganim pokretima, pa isperite mlakom vodom.


Slika


Lice obavezno "hranite" i maskom, obratite pažnju na sastojke koje sadrži i birajte ih prema tipu kože. Najbolje su one sa ekstraktom voća i povrća, mineralne vode, zelenog čaja, hijaluronske kiseline, vitamina A i C, pantenola... Osim što hidriraju kožu, čine je elastičnijom, mekom i vraćaju joj prirodnu boju.


Slika


Napravite kašu od kuvane jabuke, pa u nju dodajte kašiku jogurta i kašičicu meda i sve dobro promešajte. Masku nanesite na lice i držite je oko 20 minuta, pa je isperite mlakom vodom i namažite odgovarajuću hidratantnu kremu.

* Izgnječite bananu i pomešajte je sa 2 kašike kisele pavlake i kašikom maslinovog ulja. Namažite na kožu, pa posle desetak minuta lagano izmasirajte lice, ostavite da stoji još 15 minuta i isperite toplom, pa hladnom vodom.


Slika


UBLAŽITE PERUTANjE

Da biste izbegli peckanje, perutanje i zatezanje kože, koristite preparate sa hranljivim sastojcima koji je regenerišu i vraćaju svežinu. Pre preparata za negu uradite piling. Napravite ga od šoljice maslinovog ulja, pola šolje krupnog kristal šećera, možete dodati i nekoliko kapi ulja badema. Namažite piling na telo, pa ga lagano utrljavajte lufa rukavicom nekoliko minuta, a potom isperite. Posle tretmana napravite kupku:

* Pomešajte 4 kašike morske soli, 3 kašike sode bikarbone, nekoliko kapi eteričnog ulja pomorandže i mirišljavu penu za kupanje. Uživajte u kupki masirajući kožu lufa rukavicom ili sunđerom. Istuširajte se mlakom, pa hladnijom vodom, tako ćete pojačati cirkulaciju. Na kraju namažite telo mlekom ili losionom.

* U kupku dodajte 15 kapi eteričnog ulja limuna, izrendanu koru narandže, pola šolje jogurta i 4 kašike meda. Uživajte i povremeno izmasirajte telo, laganim kružnim pokretima. Kada izađete iz kupke istuširajte se, samo malo utapkajte peškir tako da koža ostane poluvlažna i namažite hidratantno mleko.

* Umutite tri žumanceta sa tri kašike maslinovog ulja, dodajte 3 kašike kakao putera i 4 kašike soka od pomorandže. Ako imate izrazito suvu kožu ovoj smesi možete dodati i čašu pavlake. Masku namažite na telo i lagano je utrljavajte kružnom masažom, a zatim lezite u toplu kupku kojoj ste prethodno dodali dve do tri šake morske soli. Kada voda počne da se hladi, istuširajte se i namažite kožu hranljivim losionom.



novosti

_________________
Mnogo je ljudi. redak je čovek..


Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: Nega lica i tela - pravila,saveti,maske  |  Poslato: 04 Maj 2014, 21:41
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 24 Feb 2013, 22:43
Postovi: 6617

OffLine
Izbrišete bore avokadom

Mikserom dobro umutiti meso zrelog avokada sa pet kašika slatke pavlake i malo soka od limuna. Nanesite na lice i dekolte.


Slika


DUG je niz lekovitih svojstava avokada, tropskog voća za koje mnogi narodi veruju da ima magične moći. Izvor je bakra, kalcijuma, magnezijuma, vitamina C, vitamina B grupe, zatim vitamina E, koji pored toga što štiti kožu, moćan je i antioksidans. Preporučuje se uz svakodnevnoj ishrani jer sprečava hireptenziju i reguliše srčani rad, dijetalna vlakna pospešuju varenje, a koristan je i za sanaciju bolova u grlu. Protiv malih izdajica godina na licu, umesto botoksa napravite masku koja će vas podmladiti, a lice će vam zasijati: mikserom dobro umutiti meso zrelog avokada sa pet kašika slatke pavlake i malo soka od limuna. Nanesite na lice i dekolte. Mlakom vodom posle pola sata skinite masku.


novosti

_________________
Mnogo je ljudi. redak je čovek..


Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: Nega lica i tela - pravila,saveti,maske  |  Poslato: 28 Jul 2014, 10:34
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 24 Feb 2013, 22:43
Postovi: 6617

OffLine
Uvek dezodorans u stiku

Stručnjaci ukazuju da na znoj najbolje deluje antiperspirant u obliku stika, jer delimično utiče na znojne žlezde da ne proizvode znoj


Slika


DERMATOLOZI smatraju da su antibakterijski sapuni i kupke dobri za uklanjanje neprijatnog mirisa, ali da ne treba preterivati, jer često pranje tim sredstvima na delovima tela koji imaju najintenzivniji miris može da isuši kožu što dovodi do pojačanog znojenja.Stručnjaci ukazuju da na znoj najbolje deluje antiperspirant u obliku stika, jer delimično utiče na znojne žlezde da ne proizvode znoj, dok ostali dezodoransi samo maskiraju neugodan miris.

Osim zbog vrućine, osoba se može znojiti i zbog drugih razloga, na šta utiče rad dve vrste znojnih žlezda - ekrine i apokrine.

Ekrine su potkožne žlezde i nalaze se po celom telu, proizvode vodenasti znoj da bi održale temperaturu tela i rashladile ga, dok se apokrine nalaze gde se nalaze folikule dlaka, a to su mesta poput glave, pazuha i prepona - objasnila je američka lekarka Vitni Bouv.

Znoj koji izlučuju apokrine žlezde nije odgovoran za neprijatan miris, već ga izaziva bakterija koju privlači ta vrsta znoja. Inače, stručnjaci ukazuju da na miris znoja, između ostalog, utiče hrana koja se jede, stres koji uzrokuje pojačano znojenje i jedan je od najneprijatnijih mirisa.


novosti

_________________
Mnogo je ljudi. redak je čovek..


Vrh
neno
Post  Tema posta: Re: Nega lica i tela - pravila,saveti,maske  |  Poslato: 31 Maj 2017, 23:47
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 10 Feb 2017, 19:00
Postovi: 771

OffLine
Saveti za lepotu koje dermatolozi ne žele da vam kažu!


Slika


Postoje stvari koje nam koža i lice ne opraštaju, a hoće li ih dermatolozi baš uvek podeliti s nama, procenite sami.

Ako želite da zadržite što duže mladolik izgled kože, postoji puno stvari na koje morate misliti.
Od načina spavanja i nege lica pa sve do ishrane i vežbanja. Dermatolozi vam mogu itekako pomoći ako tražite način kako pravilno negovati kožu, ali isto tako budite svesni da će vam neke stvari i prećutati.


1. Na vašem licu se tačno može videti na kojoj strani spavate. Ako spavate na boku ili stomaku, stvaraju se „brazde“ na jednoj strani lica. Kako biste sprečili nastanak bora, spavajte na leđima.

2. Ako prislonite lice na jastuk bez da prethodno operete lice, sve s čime ste došli u kontakt tokom dana biće na vašoj koži. Ako ste često preumorni i mrsko vam je da se umijete pre spavanja, držite vlažne maramice za čišćenje lica pored kreveta i to one bez alkohola.

3. Probajte prvo jeftinije kreme protiv bora. Kreme protiv bora koje su deset puta jeftinije imaju iste sastojke i mogu biti jednako delotvorne kao one koje ćete skupo platiti.

4. Nemojte koristiti ogledalo koje uvećava. Problem je što takvo ogledalo podstiče traženje svih mana na licu, a time i ceđenje bubuljica i čupanje čak i najsitnijih dlačica. Nema potrebe dirati ono što nije oku vidljivo.

5. Rigorozna vežba pomoći će vam da budete u boljoj formi, ali zbog nje nećete izgledati mlađe. Mršavi ljudi nakon četrdesete imaju manje masnoća ispod kože i mogu izgledati starije od onih ljudi s viškom kilograma.

6. Sva sredstva koja na vašem licu ostavljaju osećaj zategnutosti zapravo uništavaju hidrataciju u vašoj koži. Naravno da to nikako nije dobro! Ako imate suvu i osetljivu kožu, perite lice nežnim sredstvom za čišćenje, a izbegavajte sapune.


SD


Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu

Ko je OnLine
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 38 gostiju
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
Idi na:   


Obriši sve kolačiće boarda | Tim | Sva vremena su u UTC + 2 sata

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
DAJ Glass 2 template created by Dustin Baccetti
Prevod - www.CyberCom.rs
eXTReMe Tracker