|
Autoru |
Poruka |
Komsinica
|
|

Forumski novinar

Pridružio se: 15 Maj 2012, 10:01 Postovi: 7882 Lokacija: Marakana, Sever
|
Joj, fini gospodine s pogresne strane Brda, ti si ga bas zabrazdio. Jedino ti baratas pravim cinjenicama, a svi ostali copy/paste iz etra + prihvatanje tudjih misljenja bez razmisljanja, odnosno sopstvenog stava. Cuj „kultni gradjanski klub i narodni udbaski pokret“. Da li si u proslom zivotu bio prisutan kada su se osnivali klubovi, ili si u ovom zivotu slusao price/citao, pa stvarao sopstvenu sliku o svemu? Cuj „fundament, poimanje vitestva, cojstva iliti ljudskosti”. Cuj “… kult, izbor, tvoj izbor…”, a svi ostali su ovcice? Nemoj da mi odgovoris na pitanja, jer se pribojavam da cu reci da zbog takvog fanatizma sport vise nije samo sport, a zivot vise nije vredan. Opusti se, nemoj se jediti. Nije to dobro ni za ten, a ni za borice, a o cuki da i ne govorim IN je sada ponovo posedovati onu posudicu sa peskom, pa grabuljati do sutra, lagano. Nabavicu jednu ![[slamka.gif] [slamka.gif]](./images/smilies/slamka.gif)
|
|
Boss
|
|

rang

Pridružio se: 06 Dec 2012, 21:37 Postovi: 11135
|
casual je napisao: Boss jooooj cekaj sad malo... Pominjes klipove, Tudjmana, ko zna sta jos. Hajde da pokusam na ovaj nacin... Klip koji pominjes, o nastanku Partizana, je autorsko delo ljudi o kojima ti pisem svo vreme. Zamisli Boss kolika je to kolicina mrznje, kompleksa, mraka, cemera,ko zna cega jos kada se odlucis da napravis onakav klip  Koji je to bolestan um. Kakvo je to stanje duha a pri tom dobro placeno. Da li si ikada mogao da nadjes nesto slicno o nastanku Zvezde ? Nisi. Upravo je tu ta razlika izmedju ljudi iz Zvezde i Partizana. ono sto pokusavam da ti kazem je da se neko potrudi da napravi obiman pljuvacki marketinski trik i izblati Partizan. A klip na kome Nebojsa Covic daje izjavu za medije na konferenciji za stampu je autentican. I sada ti pominjes internet propagandu i klipove sa you tube-a sa autenticnom izjavom vlasnika kluba koji kaze da Zvezda vise ne postoji i da ce se kosarkaski klub od tog dana zvati Crvena Zvezda beograd. I sada ja tebe iskreno ne razumem. gde je taj prekid gde ne mozes da shvatis da Zvezda ne postoji u kosarci. Da je FMP uzeo Zvezdino ime. Da su svi igraci FMP-a, sekretarijat, upravna zgrada, hala i adresa kluba, u stvari FMP-ovi. Kao kada bi sada LA Lakersi promenili svoje ime u Partizan a Partizan se ugasio. meni ne bi bilo tesko da kazem da Partizan ne postoji vise. A ti pricas o klipovima sa tube-a  Care, da odvojim ovako da ti bude lakše za pratiti.  Casual, je l' ti to mene svesno zajebavaš, uopšte ne čitaš ono što pišem ili pak onako na brzinu preletiš preko svega što je napisano ? Mislim da sam ti jasno naveo razlog zašto sam pomenuo taj klip, zašto sam pomenuo Tuđmana i zašto sam postavio obrađenu pesmu. Takođe, mislim da sam ti objasnio da sam itekako svestan da su i navijači Zvezde obradili istu pesmu i svestan situacije oko raznih navijačkih pesama jednog i drugog kluba. Samo što ti izgleda nisi čitao šta ja pišem pa se ponovo vrtiš u krug sa tim klipovima i sa pričom oko FMP-a iako sam valjda i tu bio dovoljno jasan. Casual, za mene je potpuno nebitno da li je jedan klip propaganda (sa ciljem blaćenja Partizana) a drugi autentična izjava vlasnika kluba... oba klipa sam pogledao ali su oba klipa za mene nebitna... za mene je bitno da si ti dao sebi za pravo da zaključiš kako ja navijam za Čovićev FMP sa ustupljenim imenom Zvezde a onda si me još i savetovao da pronađem razlog zašto je to tako... i sad u poslednjem postu imamo ovo ''gde je taj prekid gde ne mozes da shvatis da Zvezda ne postoji u kosarci. Da je FMP uzeo Zvezdino ime. Da su svi igraci FMP-a, sekretarijat, upravna zgrada, hala i adresa kluba, u stvari FMP-ovi.''A ja tebe opet pitam čitaš li ti ono što ja pišem ? Da si pažljivo pročitao moj prethodni post možda bi shvatio da ja zapravo ne navijam za taj klub, da si pažljivo pročitao neke od prethodnih postova video bi da su za mene Čović i Vujošević ''isto sranje drugo pakovanje'', nit mi smrde nit mi mirišu (što se za tebe valjda ne može reći jer si jednog čini mi se citirao a drugog pominjao u negativnom kontekstu). Casual, treba li ponovo da ti objašnjavam da ja ne navijam za Čovićev klub ? Ono, za svaki slučaj, čisto da me ne bi u sledećem postu ponovo pitao kako ne mogu da shvatim da Zvezda ne postoji. I već sam ti rekao, u redu je imati svoje mišljenje ali je jako iritantno misliti da si u pravu i pokušati nekom drugom da nametneš svoje mišljenje i da mu objasniš nešto što on već zna, pa te zato ne treba čuditi moja reakcija na tvoj klip sa Čovićem. Nadam se da je ta glupa priča o glupim klipovima završena jer je ja svakako nisam započeo. casual je napisao: Kada bi ti Boss znao ko je sve bio predsednik Zvezde, pao bi u nesvest  Ali neces naci klipove o tome, Partizan se time ne bavi. Shvatas li razliku? Do juce je trener Zvezde bio Robert Prosinecki a ti pominjes Tudjmana. Postavljas klip sa pesmom, grobarska obrada hrvatskog hita sedamdesetih godina, postavljas je u pezurativnom kontekstu kao dokaz ne znam cega a onda hladan tus i saznanje da ste i vi, navijaci Zvezde obradili istu pesmu. I nikada neces cuti da navijaci partizana to pominju, ali zato cete vi navijaci Zvezde mantrati u nedogled "dokaze". A ko zna, taj zna. Ko ne zna, saznace ima vremena. Krcun Slobodan Penezic je covek o kome necu ni slovo potrositi, sraman je to deo nase istorije i jos sramnija pojava, srpski Gebels. Malo se potrudi, procitaj par knjiga, ali knjige istoricara, doktora nauka i videces zasto je Beograd ostao poluprazan nakog drugog rata. Tuzno. Ali to ne zanima generacije koje sada zavrsavaju osnovnu skolu, oni imaju internet i prepucavaju se ciji je tata jaci. Ti kao pametan decko, trebalo bi da znas ko je zaista osnovao klub za koji navijas. Cinjenica je da je Zvezda nastala od FK Jugoslavija, dok je Partizanov hram fudbala nastao na stadionu BSK-a. Valjda to znas a ako nisi znao, eto i to je informacija edukativnog karaktera. Sto se tice izjave Duleta Vujosevica za Telekom, ne znam za nju i nisam je video ni procitao. Pricam ti o sponzorisanju Gasproma u vrednosti od 4 miliona evra na godisnjem nivou. Taj ugovor je obezbedio Petar Skundric, Dacicev ministar energetike, potpredsednik SPS-a, predsednik SD Crvena Zvezda i Boris Tadic, tadasnji predsednik Srbije. A ti si ih naveo kao ljude koji su "namestali"utakmice u korist Partizan. Znaci nevera  Opet se ponavlja ista priča kao i gore... Ne bi trebalo ponovo da objašnjavam za Tuđmana, klip, obradu pesme, hladan tuš zar ne ?  Objasniću ovo ostalo, znam ja Casual i ko je sve bio predsednik Zvezde, i da je Prosinečki bio igrač i trener Zvezde, i kako je nastala Zvezda, znam i za Krcuna, znam i za Marakanu (verovao ili ne, ali ovo mi je najsmešnije, ko to molim te ne zna da je Marakana stadion u Brazilu), znam ja to sve ali mi je to nekako nebitno... otišla je ''rasprava'' u drugom pravcu, potpuno nebitnom... mada, moram priznati da sam ja kriv što je tako... Opet ti ponavljam, nemoj mi tih jeftinih fora oko Interneta i edukacije zamolio sam te već... pročitao je Boss knjiga i knjiga pa mu je pomalo smešno da mu neko preko foruma daje savete da čita i šta da čita... Daj da pišemo o nečemu što me zanimalo (pre nego što sam skrenuo u pogrešnom pravcu)... Ukratko oko Gasproma, Škundrića i Tadića... rekoh ti već prošli put, nema mesta za priču oko Gasproma a ti se zapitaj zašto... bar ne u kontekstu pomoći države Srbije Zvezdi jer znamo šta je Gasprom je l' tako ? Ali ako ćemo već o tome, pa ja rekoh da je i Vučić našao novac (tačnije 1,7 miliona evra) za KK Partizan... a Grobari ga recimo pljuju kao Delije Tadića... možda mu i ti pevaš pesmu pošto vidim da je znaš ?  Ipak, nije bitno to da je on obezbedio novac nego bezobrazluk Vujoševića (ne samo trenera KK nego i predsednika JSDP) koji i pored toga ima obraza da kritikuje tog istog Vučića (kako je dao više Zvezdi nego Partizanu), a onda se pojavi u toj emisiji (koju nisi gledao, mada mi je malo čudno da neko ko citira Vujoševića istog nije i gledao) i mrtav ladan kaže kako ipak država daje više KKP nego KKCZT (KKFMP, kako ti draže), time pobije sve ono što je laprdao i kaže kako to nije dovoljno jer kad plate porez (koji nisu plaćali godinama) ostaće im neka crkavica i opet neće moći da isplate igrače (kako sadašnje tako i bivše) i ljude u klubu... I gle čuda Casual, u zemlji Srbiji u kojoj se vodi neviđena medijska kampanja protiv Partizana, nikako da se nađe neko ko će postaviti pitanje ''Zašto godinama niste plaćali porez ?''  Ali evo ja mogu tebe da pitam... Ko je bio na vlasti dok Partizan nije plaćao porez i kako to da danas mora da plaća ?  Naravno, retoričko pitanje... Pošto ne znaš za Duletovu izjavio za Telekom, nisi je video i pročitao (u šta opet sumnjam), iskoristiću priliku da te podsetim.  Ništa strašno, samo je gostujući u emisiji pred milion gledalaca mahao tekstom iz novina od pre par godina kako je navodno potpisan ugovor između Zvezde i Telekoma na 4 miliona godišnje (možda je mislio na Gasprom ? ![[hanghead.gif] [hanghead.gif]](./images/smilies/hanghead.gif) ), ali valjda nije imao vremena da pročita taj tekst i da vidi kako se nigde ne pominje bilo kakva cifra... onda ga sutradan demantovali iz Telekoma po Vučićevom naređenju (logikom Grobara) i život ide dalje... casual je napisao: I da opet pomenem svrhu i poruku mojih upisa... Razlika izmedju dva kluba je ogromna. Narodni pokret, crvenilo, drzavni projekat a sa druge strane cult, izbor, moj izbor, klub sa tradicijom, vlastelinski klub. Zvezda se svojski trudi da razni sekretari i komesari prave klipove i plasiraju ih medju srpsku omladinu. Partizan to ne radi. Nikada u istoriji postojanja ta dva kluba neces naci podatak da je policija i zandarmerija pre utakmice pretresala ceo upravni odbor Zvezde, sve igrace i trenere, sekretarijat, stadion i sve sluzbene prostorije, a da su navijaci Partizana pusteni da rade sta hoce. Znaci Boss, razlika je u stavu, u fundamentu, u poimanju vitevstva, cojstva iliti ljudskosti. I eto moja preporuka iz najbolje namere, nemoj vise stadion Zvezde zvati "marakana". To je ime stadiona u Brazilu. Tudje je to ime. Nemoj ponavljati komesarske fraze ciji autori rade na dnevnicu. Nemoj se rugati cinjenici da su igraci svih nacionalnosti tadasnje sfrj igrali u Partizanu. Nemoj iz razloga sto se mi navijaci Partizana svoje istorije ne stidimo a drugi je razlog sto su u Zvezdi takodje igrali igraci svih nacionalnosti tadasnje sfrj. Ispadas neozbiljan, tacnije ne ti vec tvrteska stereotipa. PS pominjes utakmicu sa Vojvodinom u kupu? Ja sam bio na toj utakmici, ti svakako nisi. I da li je realno da ti meni predstavljas tu utakmicu kao reper za sudijske kradje  Bice da si procitao Lukicevo i Vesicevo saopstenje u kome oni navode sudijske kradje. I naravno, ne zanima te sta je istina samo je vazno pridruziti se histeriji koja je vladala. A recimo, mogu ti navesti bar deset situacija, tako ociglednih gde su sudijske kradje zaista postojale i u korist i Zvezde i Partizana. Boss, razmisljaj svojom glavom, edukuj se u tom pravcu ako te zanima ta oblast. Nemoj da copy-paste saopstenja ljudi koji su zaduzeni da proizvedu misljenje koje imas. Na neke stvari sam već odgovorio, oko Marakane, propagande, stereotipa i tako dalje... za mene nebitno... ne mogu ti 100 puta ponavljati da nisi u pravu ako ti misliš da jesi, ne mogu ti objasniti da znam dosta toga ako ti misliš da ne znam, niti ti mogu objasniti da razmišljam svojom glavom ako ti misliš da ne razmišljam... samo se vrtimo u krug... ja ću se složiti i za razliku u stavu, i fundamentu, i da neme veće gospode od Partizanovaca, ma za sve... samo da prestanemo više da se vrtimo u krug i da pričamo te priče o viteštvu, čojstvu i ljudskosti (što me tako podseća na priče najvećeg ''gospodina'' od svih Vujoševića), te priče u koje valjda veruju još samo balavci koji ne znaju ništa drugo osim da šamaraju profesore na časovima ili da se bodu noževima na velikom odmoru... jedni veličaju Duleta drugi Čovića i da se oni pitaju verovatno bi uskoro slavili Sv. Duleta i Sv. Čovu... Nigde ja nisam rekao da je Tadić nameštao utakmice u JSL, pa valjda to možeš da razumeš ? Rekao sam da je Partizan osvojio 6 titula zaredom dok je Tadić bio na vlasti. Rekao sam ti da je u to vreme Karadžić bio predsednik FSS (kao što je i danas), samo da bi i dalje sačuvao dupe u fotelji mora da radi onako kako Vučić kaže. Kao što je Tadić partizanovac tako je i Vučić zvezdaš. Pošto si ranije pominjao pobede u derbijima, evo sad ti kažem da se titule ne osvajaju u derbijima nego u malim utakmicama (ako ne veruješ meni pitaj recimo jednog Fergusona). Rekao sam ti da je danas situacija takva da više nema Hajduka iz Kule, BSK-a, Metalca, Smedereva, pa takođe nema ni lakih bodova za Partizan u utakmicama u kojima se osvaja titula. Samo je pitanje čiji je čovek na vlasti i ko ima više revijalnih utakmica. Nemoj da te zavarava to što je Tadić našao sponzora Zvezdi ili Vučić pomogao Partizanu, sam si rekao da je to ubiranje poena. Dalje, rekao sam ti da danas Zvezda ima više revijalnih utakmica pa zato ima 15 pobeda zaredom a kad dođe derbi vidiš da ta Zvezda i nije toliko jaka. I šta znači pobeda u derbiju ? Ama baš ništa, kao što ni ranije nije značila (iako tebi valjda jeste). Bilo je sezona kad je Zvezda bila bolja u derbiju. Da li to po tvojoj logici znači da neka od 6 titula Partizana nije zaslužena ? Casual, danas ti je situacija takva da igrači protivnika ginu na mečevima protiv Partizana a Zvezdi služe za popravljanje gol razlike. Danas ti je situacija takva da bivši kapiten Zvezde Lalatović posle meča Napredak - Partizan više priča o Zvezdi nego o pobedi svog tima. Želi eto da poruči kako mu je drago što će baš on doneti titulu Zvezdi. Ukratko, danas je (i narednih godina će biti) sve suprotno od onoga što se dešavalo u prethodnih 6 godina. Možeš mene pokušati da ubediš, ali nemoj sebe da lažeš da je 6 titula osvojeno bez ikakve mrlje i potpuno zasluženo, da su tu čista posla. Meni ne treba ni Lukićevo, ni Vesićevo saopštenje... dovoljno mi je ono što se dešavalo i što se trenutno dešava... normalan čovek ne može da poveruje da je u JSL sve bilo po pravilima i da je jedan klub bio toliko dominantan u vreme kada je predsednik tog kluba bio čovek kojeg danas navijači Partizana smatraju glavnim krivcem za stanje u klubu, a predsednik FSS čovek koji je bivši predsednik Partizana i kojem su takođe navijači okrenuli leđa... Ljudi koji nemaju dodirnih tačaka sa fudbalom... Na stranu to što je jedan Dragan Džajić bio u zatvoru dok se Tole Karadžić slobodno šetao Srbijom... u vreme Aleksandra Vučića... how yes no... Lepo je što možeš da navedeš očigledne sudijske krađe u korist Zvezde i Partizana... isto tako sam siguran da možeš da navedeš sudijske krađe u korist Partizana ili na štetu Zvezde ranijih godina u raznim sportovima, kao što sam siguran da možeš da navedeš sudijske greške na štetu Partizana u ovoj polusezoni, ali valjda isto tako možeš da navedeš i sudijske greške u korist Partizana u prvom delu sezone počevši od prvog kola i Novog Pazara u Humskoj... Ti si bio na utakmici sa Vojvodinom a ja sam je gledao na TV-u... ako nije očigledna krađa i ako možeš da mi navedeš očiglednije, to automatski ne znači da nije bilo krađe... Vidiš, ovo je sve počelo tvojim osvrtom na derbi i 2 penala za 8 minuta. Ja te pitam, šta to tebi smeta kod 2 potpuno opravdano dosuđena penala pa čak i da su svirani u roku od 2 minuta ? Možda nisi navikao ?  Interesuje me tvoje mišljenje o sudiji Bogdanoviću. Da li misliš da je imao cilj da ošteti Partizan na meču sa Vojvodinom ili je ipak samo loš sudija ? 
_________________ Drugi jebu a ti se Muzafere kupaj.
|
|
|
|
|
casual
|
|

*

Pridružio se: 24 Sep 2012, 00:31 Postovi: 9053
|
E tako brate mili, tvoje misljenje sam hteo da vidim, da ga procitam, nesto iz tvoje glave a ne one forice i munje sa neta. Sada si posteno kao covek ostavio upis. Hajde da ti odgovorim jer si svojim dugim upisom to i zasluzio, red tako nalaze  Hajde redom... Mislio sam da navijas za KK Zvezda jer si pre nekoliko meseci imao potpis ovde na forumu, onako provokativan, secas se sigurno  Oko Vujosevica i Covica, nemoj Boss da poredis ta dva coveka sa sportskog aspekta. Nikako. Vujosevic je prizati kosarkaski strucnjak, proglasen za najboljeg trenera Evrope. Srbiji je izgradio Divca, Djordjevica, Rebracu, Zeljka Obradovica, Danilovica, Paspalja i mnoge druge... Osvojio je Evrokup sa Partizanom, tada se zvao kup Koraca, preteca danasnjeg Evrokupa. Nekih 14 titula sa Partizanom ima, sto u prvenstvu sfrj, sto u srj sto u Srbiji. Ima 6 titula regionalnog takmicenja. Bio je selektor srj, sve je to za postovanje a za navijace Partizana je za divljenje. Covic je politicar, mesetar, osvedoceni lopov i kriminalac. Bila mu je spremna robija ali je preleteo u SNS i na kratko je spasen. Ne zadugo. Ia tih razloga ne mogu se ta dva coveka porediti ma koliko vi ne voleli Vujosevica. Ne morate da ga volite ali mu priznjte rezultate. Sportski. Hajde ovo oko ulaganja. Od 200-te godine na celo KK Zvezda dolaze demokrate. Vesic, Kleut i Zika Andjelkovic zvani Pauk. Pauk mu je nadimak jer je postao direktor JKP "parking servis". To su oni sto odnose kola kad se pogresno parkiras na nedozvoljenom mestu  Ogromna sredstva su davana u Zvezdu. U Prtizan mnogo manje. Zvezda je imala igrace strance a u Partizanu je Dule od klinaca pravio igrace. Ta generacija, Tripkovic, Tepic, Velickovic, deca prakticno, sa 16 godina su poceli da igraju u Partizanu. A sa druge strane u Zvezdi igraju camuge iz NBA. Medjutim svake godine je Partizan bio sampion. 2007-e godine, navijaci Zvezde su prestali da navijaju za kosarkaski klub. Nisu dolazili na utakmice. Demokrate su izasle iz Zvezde, pa su se vratile posle tri godine. Navijaci nisu. ogromna ulaganja su se nastavila. Na kraju cele balade, Zvezda je ostala u dugu od 16 miliona evra. Ko je napravio dug, gde su pare otisle, ko ih je uzeo, to nikada necemo znati. Porez nisu placala ni Zvezda ni Partizan. Kada je podvucena crta, Partizan je dugovao drzavi 600 hiljada evra a Zvezda 16 MILIONA evra. Drzava je ponudila mogucnost reprograma duga i Zvezda nije mogla da plati i ugasena je. FMP je postao Zvezda i ne duguje nista. odlican potez drzave. navijaci su rentirani i sada navijaju za FMP a prave se da je to Zvezda  Partizan osiono nije hteo da udje u reprogram duga, mislili su da ce drzava progledati kroz prste jer ipak smo mi prvaci Evrope, plus tri Evrokupa. Ali to se nije desilo i sada imamo na 600 hiljada evra kamatu u iznosu od celog miliona. E sad, javna drzavna preduzeca ulazu novac u Zvezdu i svi se pitamo koji je razlog za to? Klub koji je privatan, koji nije deo SD Zvezda, zasto se izdvaja toliki novac? Verovartno zato sto Andrej Vucic ima ulogu potpredsednika upravnog odbora u Zvezdi.Partizan nije imao sponzora sve dok Dule Vujosevic nije alarmirao javnost na konferencijama za stampu. konacno se Vucic smilovao i pazi sad, ucinio je da da dobijamo sponzorstvo tacno onoliko koliko je potrebno da se plati dug drzavi  nevera. Sponzorstvo Gasproma, ne mislis valjda da je Gasprom odlucio da sponzorise klub koji je 65 miliona u dugu? Pa nije Toyota za dzabe pobegla. Prilikom prodaje NIS-a, taj deo sponzorstva Zvezdi je bio uslov Dacica i Tadica. Veliki deo novca i ne ode u Zvezdu vec ide u sps i ds. to se zove pranje novca. tako to funkcionise. Secas se kako je AMSS placao trenera Sa Pinta Zvezdi? Sto se tice titula, ma kako bez mrlje fiju fiju  Pa i Partizan i Zvezda imaju 90% zatvorenih utakmica., Sve se to dogovori pre pocetka prvenstva. Mozda cetiri ili sest utakmica u oba dela prvenstva nisu zatvorene. Ali u derbijima koji su odlucivali titulu, a takav je bio skoro svaki u prvenstvu u poslednjih sedam godina, Partizan je cisto dobijao. To niko ne spori pa se nadam da neces ni ti. Penali i derbi, prvi penal nije bio ni faul, ne bi ga svirao negde na sredini terena. Ali kod nas jeste. Partizanu 18 godina nije sviran penal u derbiju!? Mislis da nije elemenata ili je nesto drugo u pitanju? A vama je svirano vise od 15 penala za tih 18 godina. Drugi penal isto nije bio ali kontakt je bio ostriji. Ali igraci Zvezde padaju. Mislis da su oboreni, toliki je intenzitet bio ili su namerno pali? Mislim da je ovo drugo. Siguran sam. ono sto je cinjenica, Mazic je iskusan sudija, namazan je taj, zna on da ni jedan penal nije bio ali je morao da ih svira. A nama penal, nad Ninkovicem, makar i faul da je svirao ali nije. Nista nije svirao. Zato mu je ceo stadion skandirao da je ustasa  Za Vosu i penal i sudiju... Siguran sam da hteo da osteti Partizan. To je i uradio. Ali, Vosa je bila bolja i zasluzeno su odneli bod. Penal nema veze sa tim. Bila bi nepravda da smo ih pobedili. ono sto je ocigledno i nedvosmisleno, je pritisak drzave na Partizan. Nikada nije bilo ovako. Ali svaka akcija izaziva reakciju. To je sasvim normalno. Zato cemo imati jos mnogo derbija koje rts nece prenositi.
|
|
|
|
|
Boss
|
|

rang

|
casual je napisao: E tako brate mili, tvoje misljenje sam hteo da vidim, da ga procitam, nesto iz tvoje glave a ne one forice i munje sa neta. Sada si posteno kao covek ostavio upis. Hajde da ti odgovorim jer si svojim dugim upisom to i zasluzio, red tako nalaze  Hajde redom... Mislio sam da navijas za KK Zvezda jer si pre nekoliko meseci imao potpis ovde na forumu, onako provokativan, secas se sigurno  Oko Vujosevica i Covica, nemoj Boss da poredis ta dva coveka sa sportskog aspekta. Nikako. Vujosevic je prizati kosarkaski strucnjak, proglasen za najboljeg trenera Evrope. Srbiji je izgradio Divca, Djordjevica, Rebracu, Zeljka Obradovica, Danilovica, Paspalja i mnoge druge... Osvojio je Evrokup sa Partizanom, tada se zvao kup Koraca, preteca danasnjeg Evrokupa. Nekih 14 titula sa Partizanom ima, sto u prvenstvu sfrj, sto u srj sto u Srbiji. Ima 6 titula regionalnog takmicenja. Bio je selektor srj, sve je to za postovanje a za navijace Partizana je za divljenje. Covic je politicar, mesetar, osvedoceni lopov i kriminalac. Bila mu je spremna robija ali je preleteo u SNS i na kratko je spasen. Ne zadugo. Ia tih razloga ne mogu se ta dva coveka porediti ma koliko vi ne voleli Vujosevica. Ne morate da ga volite ali mu priznjte rezultate. Sportski. Moje mišljenje si mogao da vidiš u svakom postu samo što si se ti uhvatio priče oko klipova sa YT, propagande, pesama i Tuđmana. Istina, ja sam kriv što nisam ignorisao tvoj klip sa Čovićem pa smo otišli u pogrešnom pravcu. Konačno si počeo da čitaš ono bitnije. ''O Grobari, Grobari šta se s vama zbiva, da l' vas *ebe Zvezda, FMP il' Diva ?'' - Recimo to ovako, ja uvek znam šta radim a u trenutku stavljanja potpisa znao sam da jedan forumaš navija za Partizan, i to je bilo baš posle gradskog košarkaškog derbija. A taj forumaš nisi ni ti ni Naopak (jer on svakako nije Grobar). Toliko o potpisu. A ko kaže da ja ta 2 čoveka poredim sa sportskog aspekta ? To je jednostavno nemoguće. Jedan je nešto kratko kao klinac trenirao košarku baš sa Vujoševićem i bio je jedno vreme predsednik KSS (odnosno SRJ), a drugi je osvojio 13 titula prvaka države za redom, 6 puta ABA, bio na F4 Eurolige, proglašen za najboljeg trenera Evrope od kolega, vodio CSKA i SCG. Ja ga za razliku od velike većine (i jednih i drugih) ne krivim čak ni za 6. mesto u Švedskoj 2003. godine, što je priznaćeš tada svakako bio neuspeh. Mogu da mu prigovorim možda na selekciji tima, ali čovek je preuzeo reprezentaciju kad niko drugi nije hteo (kao recimo Ivković 2008. godine) i sve je jasno. Nije lako voditi aktuelnog evropskog i svetskog prvaka i naslediti Karija Pešića. Ne volim ga iz nekih drugih razloga, i zato ga poredim sa Čovićem. Nit smrde nit mirišu... casual je napisao: Hajde ovo oko ulaganja. Od 200-te godine na celo KK Zvezda dolaze demokrate. Vesic, Kleut i Zika Andjelkovic zvani Pauk. Pauk mu je nadimak jer je postao direktor JKP "parking servis". To su oni sto odnose kola kad se pogresno parkiras na nedozvoljenom mestu  Ogromna sredstva su davana u Zvezdu. U Prtizan mnogo manje. Zvezda je imala igrace strance a u Partizanu je Dule od klinaca pravio igrace. Ta generacija, Tripkovic, Tepic, Velickovic, deca prakticno, sa 16 godina su poceli da igraju u Partizanu. A sa druge strane u Zvezdi igraju camuge iz NBA. Medjutim svake godine je Partizan bio sampion. 2007-e godine, navijaci Zvezde su prestali da navijaju za kosarkaski klub. Nisu dolazili na utakmice. Demokrate su izasle iz Zvezde, pa su se vratile posle tri godine. Navijaci nisu. ogromna ulaganja su se nastavila. Na kraju cele balade, Zvezda je ostala u dugu od 16 miliona evra. Ko je napravio dug, gde su pare otisle, ko ih je uzeo, to nikada necemo znati. Porez nisu placala ni Zvezda ni Partizan. Kada je podvucena crta, Partizan je dugovao drzavi 600 hiljada evra a Zvezda 16 MILIONA evra. Drzava je ponudila mogucnost reprograma duga i Zvezda nije mogla da plati i ugasena je. FMP je postao Zvezda i ne duguje nista. odlican potez drzave. navijaci su rentirani i sada navijaju za FMP a prave se da je to Zvezda  Partizan osiono nije hteo da udje u reprogram duga, mislili su da ce drzava progledati kroz prste jer ipak smo mi prvaci Evrope, plus tri Evrokupa. Ali to se nije desilo i sada imamo na 600 hiljada evra kamatu u iznosu od celog miliona. E sad, javna drzavna preduzeca ulazu novac u Zvezdu i svi se pitamo koji je razlog za to? Klub koji je privatan, koji nije deo SD Zvezda, zasto se izdvaja toliki novac? Verovartno zato sto Andrej Vucic ima ulogu potpredsednika upravnog odbora u Zvezdi.Partizan nije imao sponzora sve dok Dule Vujosevic nije alarmirao javnost na konferencijama za stampu. konacno se Vucic smilovao i pazi sad, ucinio je da da dobijamo sponzorstvo tacno onoliko koliko je potrebno da se plati dug drzavi  nevera. Sponzorstvo Gasproma, ne mislis valjda da je Gasprom odlucio da sponzorise klub koji je 65 miliona u dugu? Pa nije Toyota za dzabe pobegla. Prilikom prodaje NIS-a, taj deo sponzorstva Zvezdi je bio uslov Dacica i Tadica. Veliki deo novca i ne ode u Zvezdu vec ide u sps i ds. to se zove pranje novca. tako to funkcionise. Secas se kako je AMSS placao trenera Sa Pinta Zvezdi? Sve ja to znam, zbog toga moje mišljenje i jeste takvo kakvo je po pitanju KKCZ i KKCZT. Vučić je obezbedio onoliko koliko je potrebno da se plati za porez, mislim da je to pošteno od njega. Nije njegov problem što su Danilović, Todorić i Vujošević naivni pa su pomislili da će država progledati kroz prste zato što je KK Partizan bivši prvak Evrope (jedini iz zemlje Srbije) i učesnik F4 iz Pariza. Država je dozvolila da se skoro ugasi i FKCZ koja je prvak evrope i sveta pa je valjda logično da se samo naivan čovek može nadati tako nečemu, pogotovo ako se uzme u obzir da je Partizan u nemilosti te iste države. Vučić je obezbedio novac za porez a Danilović bi mogao da izvuče ruke iz guzice i da pokuša da pronađe novac za igrače. Nemoguće je da ama baš nigde u zemlji Srbiji ne postoji neko ko bi pomogao Partizanu. Kad sam već kod Danilovića i KK Partizan, šuška se šuška da su na jednoj strani on i Šilobad a na drugoj Vujošević i Todorić, sačekajmo kraj sezone da vidimo šta će se dešavati. Pogotovo ako Partizan posle toliko godina ostane i bez ''domaćice'' biće zanimljivo pratiti dešavanja. Nije nikakva tajna da je više navijača Partizana na strani Vujoševića jer tu situaciju vide kao onu Stanojević vs Đurić i Danilovića smatraju ''izdajnikom'', ali isto tako nije nikakva tajna da se Vujošević ogradio za procenat kod prodaje igrača koje je on stvorio (Tepić, Tripković, Veličković) kao i kod prodaje nekih stranaca. Takvo bar mišljenje vlada među navijačima Partizana od kojih su neki itekako upućeni u dešavanja u KK Partizan. Opet ponavljam videćemo šta će na kraju biti mada je veoma moguć rasplet ''tresla se gora rodio se miš''. Kao što već rekoh, Danilović neka pokuša naći novac za klub umesto što se tuče po kafanama, ''krije se'' iza Vujoševića i slabo boravi u klubu. Ne možeš ti kao predsednik kluba prepustiti sve (pre svega treneru) pa tek onda predsedniku JSDP da vodi ''rat'' protiv države, i onda u najgorem mogućem trenutku po klub izaći iz rupe i izjaviti ono što je on izjavio za Duleta, i ono što je predložio kao rešenje problema. Ali to su već vaši problemi.  casual je napisao: Sto se tice titula, ma kako bez mrlje fiju fiju  Pa i Partizan i Zvezda imaju 90% zatvorenih utakmica., Sve se to dogovori pre pocetka prvenstva. Mozda cetiri ili sest utakmica u oba dela prvenstva nisu zatvorene. Ali u derbijima koji su odlucivali titulu, a takav je bio skoro svaki u prvenstvu u poslednjih sedam godina, Partizan je cisto dobijao. To niko ne spori pa se nadam da neces ni ti. Penali i derbi, prvi penal nije bio ni faul, ne bi ga svirao negde na sredini terena. Ali kod nas jeste. Partizanu 18 godina nije sviran penal u derbiju!? Mislis da nije elemenata ili je nesto drugo u pitanju? A vama je svirano vise od 15 penala za tih 18 godina. Drugi penal isto nije bio ali kontakt je bio ostriji. Ali igraci Zvezde padaju. Mislis da su oboreni, toliki je intenzitet bio ili su namerno pali? Mislim da je ovo drugo. Siguran sam. ono sto je cinjenica, Mazic je iskusan sudija, namazan je taj, zna on da ni jedan penal nije bio ali je morao da ih svira. A nama penal, nad Ninkovicem, makar i faul da je svirao ali nije. Nista nije svirao. Zato mu je ceo stadion skandirao da je ustasa  Za Vosu i penal i sudiju... Siguran sam da hteo da osteti Partizan. To je i uradio. Ali, Vosa je bila bolja i zasluzeno su odneli bod. Penal nema veze sa tim. Bila bi nepravda da smo ih pobedili. ono sto je ocigledno i nedvosmisleno, je pritisak drzave na Partizan. Nikada nije bilo ovako. Ali svaka akcija izaziva reakciju. To je sasvim normalno. Zato cemo imati jos mnogo derbija koje rts nece prenositi. Jasno je dakle da Zvezda ove sezone ima više zatvorenih utakmica, a verovatno će imati i narednih godina. Pravu snagu klubova ćemo videti u Evropi. Hehe, od mišljenja (tamo negde na početku, odgovor Žexu ili Komšinici) da prvi nije bio jer si subjektivan a drugi valjda jeste, dođosmo do toga da nije bio nijedan, i dođosmo do priče o intenzitetu.  Casual, nemoj da me zajebavaš. Bilo kakav kontakt u 16 je dovoljan da sudija svira penal, posebno ako to igrač protivnika pametno iskoristi i ako se ''namesti'' jelte. Ostaje pitanje ''slobodnog sudijskog uverenja'' i kako je on video taj kontakt, ako se napadač previše potrudi da dočara taj kontakt kao da ga je tenk pregazio onda se uglavnom zajebe, bar u jačim ligama. U JSL se sve svira kao penal ili prekršaj na sredini, ama baš svaki kontakt. Igrači usled nedovoljne fizičke pripremljenosti jedva čekaju svaku situaciju da ti okrenu dupe, zagrade se i padnu, i tako dobiju prekršaj i vreme za odmor. To važi i za fudbalere večitih, gde za 2 i po čoveka možeš reći da su fudbaleri u pravom smislu te reči. Naravno, objašnjavam situaciju kod prvog penala, kod drugog nema ništa sporno kao što nema ništa sporno u tome da je postojao i treći penal koji Mažić nije svirao. Dakle, ti možeš da kažeš da je svirao 2 čista penala za Zvezdu a da nije svirao čist penal za Partizan i tu si u pravu. Ali da se istovremeno žališ na postojeći penal koji nije sviran i ''nepostojeće'' koji su svirani, možeš i to ali nema svrhe da dalje pišemo o tome. Složićemo se da se ne slažemo.  E da, Mažić se na neki način za tu grešku (penal nad Ninkovićem) kasnije iskupio jer nije svirao prekršaj na Mrđi pa je u nastavku akcije Partizan došao do gola, kao što je Zvezda došla do izjednačenja u nastavku akcije posle nedosuđenog penala za Partizan. Kao što rekoh, u JSL se sve svira samo je pitanje na čiju stranu naginje sudija u derbiju (a ne može se reći da nije bilo nekih spornih odluka prethodnih godina na derbijima u korist Partizana, posebno kada je sudio Karadžić, onaj što gostuje stalno na RTS pred utakmice LŠ). U ostalim utakmicama, kao što su današnje Zvezda - Rad i Donji Srem - Partizan sudija će uvek svirati onakav prekršaj na sredini (Mrđa), jer je takav kriterijum, manekeni iz večitih rivala su zaštićeni kao beli medvedi. Siguran si da je hteo da ošteti Partizan ? Zanimljivo...  Da vidimo... Čovek koji je posle 10 minuta isključio (valjda 2 najbrže dodeljena žuta kartona u istoriji JSL) Nastića iz Vojvodine i tako ostavio Partizan u narednih 80 minuta na domaćem terenu sa igračem više, odlučio je da ošteti Partizan ? how yes no  Ušao je u meč sa tim ciljem ? Ili misliš da je samo iskoristio priliku koja mu se ukazala pred kraj utakmice da svira penal van 16 ?  Klinci Voše ne samo da su zaslužili taj bod nego i 3 boda, potpuno su nadigrali tvoje ljubimce sa igračem manje. Uostalom, sam si već sve rekao. Casual, isti čovek je 2011. godine kažnjen sa 7-8 utakmica zbog penala van 16. Dakle, zbog iste greške. Protiv koga je svirao penal ? 
|
|
|
|
|
casual
|
|

*

Pridružio se: 24 Sep 2012, 00:31 Postovi: 9053
|
Boss, fudbal je igra u kojoj je kontakt neizbezan. Fudbal i jeste igra kontakta. Remplovanje, skok u vazduhu, borba, guranje, klizeci startovi... To je fudbal. Tako da nikako ne moze da stoji "Bilo kakav kontakt u 16 je dovoljan da sudija svira penal". Zamisli kada se izvodi korner koliko je tu guranja udaranja i kontakta? Znaci da sudija moze deset penala da svira jer je kontakt postojao  Ne moze nikako. Ovi penali su bili cudni. Dva komada za osam minuta. A Partizanu niti jedan za 18 godina? Eto i sinoc opet penal ne znam sa kim ste igrali, sudija poklonio. Zato kad izadjemo na evro scenu ne znamo gde je levo. Medjutim, sve je to relativno, klub se bori kako zna i ume. Namestaju, kradu, ucenjuju, kupuju. To rade svuda u Evropi. Medjutim, da kompletna drzava stane iza kluba koji je evidentno pred raspadom zbog duga od 65 miliona evra, to jos nije zabelezeno. Da premijer sa salom stoji na tribini i navija isto nema nigde. I sada se postavlja pitanje kako to da tim kome su pre tri-cetiri meseca skidali drsove i psovali ih, sada napravi seriju od 15 pobeda  A onda dodje derbi i ne naprave sami ni jednu sansu. Sudije ima i Partizan i Zvezda, namestaju, kradu, kupuju, prodaju. Bilo je i bice... Ali da drzava i policija blokira ceo stadion, pretres, pritisak, hapsenja, i to samo jednu stranu, to je nezabelezeno. Pare se iz svih drzavnih i privatnih firmi slivaju dole na komandu. I u Zeleznik. Ali ceracemo se... 
|
|
|
|
|
Boss
|
|

rang

|
casual je napisao: Boss, fudbal je igra u kojoj je kontakt neizbezan. Fudbal i jeste igra kontakta. Remplovanje, skok u vazduhu, borba, guranje, klizeci startovi... To je fudbal. Tako da nikako ne moze da stoji "Bilo kakav kontakt u 16 je dovoljan da sudija svira penal". Zamisli kada se izvodi korner koliko je tu guranja udaranja i kontakta? Znaci da sudija moze deset penala da svira jer je kontakt postojao  Ne moze nikako. Ovi penali su bili cudni. Dva komada za osam minuta. A Partizanu niti jedan za 18 godina? Eto i sinoc opet penal ne znam sa kim ste igrali, sudija poklonio. Zato kad izadjemo na evro scenu ne znamo gde je levo. Medjutim, sve je to relativno, klub se bori kako zna i ume. Namestaju, kradu, ucenjuju, kupuju. To rade svuda u Evropi. Medjutim, da kompletna drzava stane iza kluba koji je evidentno pred raspadom zbog duga od 65 miliona evra, to jos nije zabelezeno. Da premijer sa salom stoji na tribini i navija isto nema nigde. I sada se postavlja pitanje kako to da tim kome su pre tri-cetiri meseca skidali drsove i psovali ih, sada napravi seriju od 15 pobeda  A onda dodje derbi i ne naprave sami ni jednu sansu. Sudije ima i Partizan i Zvezda, namestaju, kradu, kupuju, prodaju. Bilo je i bice... Ali da drzava i policija blokira ceo stadion, pretres, pritisak, hapsenja, i to samo jednu stranu, to je nezabelezeno. Pare se iz svih drzavnih i privatnih firmi slivaju dole na komandu. I u Zeleznik. Ali ceracemo se...  Rekoh ja, složićemo se da se ne slažemo oko penala.  A što se ostatka tiče, i to sam ti rekao, pomiri sa sa činjenicom da je došlo vreme kada Zvezda ima više zatvorenih utakmica.  Pretres fudbalera i pritisak je ništa naspram hapšenja Dragana Džajića dok se Tomislav Karadžić šeta Srbijom, ili Mutavi Đura. Tek će da bude hapšenja. 
|
|
|
|
|
GiGi
|
|

Karolina Riječka
Pridružio se: 25 Mar 2013, 12:13 Postovi: 18509
|
Pažnja! Pažnja! Nives Celzijus se rastaje! Kakva vijest, zar ne? 
_________________ Plesala bih s tobom kroz najprometnije ceste jedan tango kroz crveno tamo gdje nitko ne bi plesao na vrhu Hendrixovog mosta i to mi ne bi bilo dosta...
|
|
|
|
|
Molena
|
|

*VIP*
Pridružio se: 16 Maj 2012, 19:49 Postovi: 31310
|
jadan Dino Drpic ... ziku prezimena msm kakva vijest!
_________________ 'Music gives a soul to the universe, wings to the mind, flight to the imagination, and life to everything.'
|
|
|
|
|
GiGi
|
|

Karolina Riječka
Pridružio se: 25 Mar 2013, 12:13 Postovi: 18509
|
Drpić Piše netko u komentarima: Dosadilo Niveski sponzorirat Dina?  Vijest je spektakularna...još da svaki drugi dan nije neka slična na portalima, bilo bi bolje...  Evo jedne vijesti...neki dan promatram portal časopisa Story kad uočim sliku na kojoj je cura s kojom sam 8 godina išla zajedno u razred...a vijest je da je u vezi s nekim glumcem koji ima 47 godina...kad me tada infarkt nije strefio, neće nikad!
_________________ Plesala bih s tobom kroz najprometnije ceste jedan tango kroz crveno tamo gdje nitko ne bi plesao na vrhu Hendrixovog mosta i to mi ne bi bilo dosta...
|
|
|
|
|
Molena
|
|

*VIP*
Pridružio se: 16 Maj 2012, 19:49 Postovi: 31310
|
Sve vise je takvih oko nas, samo sto je sokantno kada vidis nekoga koga si znao eto kao ti 8 godina i vjerovatno nikada nisi pomislila da je takav tip osobe...jbg! Jako ej tesko danas odgajati djecu, jako jako tesko. Ne znam kako naci pravi nacin i prave rijeci pa im objasniti zasto neke stvari koje im se svakdonevno serviraju na svim medijima nisu dobre. Zelim srecu svim mojim prijateljima prvenstveno ... danas ti ej pored lijepih rijeci i kontrole, potrebna i sreca. Sve se Gigi promjenilo...vrijednosti su drugacije, postovanja skoro pa nema...a tu prije svega mislim na postovanje samog sebe. Meni je zanimljiva i znacajna vijest da su ruski vojni avioni pojacali svoje letove uz obalu Kalifornije i oko americkog pacifickog otoka Guam. Jos uvijek je igra zivaca i sahovska igra poteza. I jos uvijek mi nije jasno zasto onaj svoj post nisam mogla ovdje postaviti..ni ja, a ni Zex hehehe..kakva misterija, nevjerovatno 
_________________ 'Music gives a soul to the universe, wings to the mind, flight to the imagination, and life to everything.'
|
|
|
|
|
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 37 gostiju |
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
|
|
|