|
Autoru |
Poruka |
Trile
|
|

rang

Pridružio se: 21 Maj 2012, 10:05 Postovi: 23789
|
da imam Dzordzovu sliku na ogledalu nalepljenu
_________________ Omnia Tempus Habent
|
|
|
|
|
Boss
|
|

rang

Pridružio se: 06 Dec 2012, 21:37 Postovi: 11135
|
Kasno se Casual setio da komentariše aktuelnosti, mogao je to da uradi mnogo ranije, sad je kasno. Recimo, mogao je da navodi primere stavljanja državnog vrha na jednu stranu kada su glavne baje bili Tadić, Dačić, Ružić i kompanija, kada je Tadić navijao sa Grobarima, kada je ulizica Dodik svako malo boravio u Beogradu, kada su Tole, Mutavi Đura, Tadić, Dačić, Dodik i ostala kompanija zajedno proslavljali uspehe JSDP, kada je Srbija bila država u kojoj je Mišković radio šta je hteo, Šarić bio na slobodi a Partizan istovremeno bio dominantan u većini sportova, kada su Dule i Peđa tukli sudije po svlačionicama, Tole i Mutavi Đura žarili i palili FSS-om i očajnom JSL, kad je i Šoštar bio neki k.... Casual se setio da komentariše sad kad Tole mora da se smiri da bi sačuvao *u*icu u fotelji, kad su Đurić i Ružić sve bliži robiji, kad se pojavio lažov, demagog, egoista, manipulator (dodaj po želji) koji je u stanju da parira Vujoševiću pa čak i da ga natera da psuje na televiziji pred milion gledalaca (što se ne uklapa u Duletovo psovanje majke, sestre, žene i ostalog ženskog sveta sudijama svakih 7 dana), kad postaje jasno da nema ništa od prestizanja FKCZ po broju titula, kad je VK Partizan skoro pred gašenjem, kad je KK Partizan u nikad goroj situaciji u poslednjih 15 godina... Nešto se ne sećam ni da je Casual komentarisao paljenje stolica na Marakani. Ono što Casuala stvarno treba da zabrine jeste sportski deo priče, ne ono što se dešava van terena (ako se nešto dešava), nego ono što se dešava ''na terenu''. Naslađivali su se Grobari činjenicom da je FMP-u ustupljeno Zvezdino ime (evo vidimo da Casual ne propušta priliku da nas na to podseti čak ni kada želi da čestita na pobedi) ali eto hoće se tako da par godina kasnije u zemlji Srbiji ''nikne'' odbojkaški klub Partizan Vizura. Desilo se eto prošle godine da dođe do prekida finala KRK, da Zvezda osvoji trofej, većini navijača Partizana je siguran sam palo na pamet da pomenu sudije (i njihovu bližu rodbinu), da pomenu Đilasa, aktuelnu vlast... a meni je pala na pamet finalna serija KK Partizan - KK Hemofarm. Kod nepostojećeg penala za FK Vojvodina nedavno na JNA palo mi je na pamet finale kupa Partizan - Vojvodina. Kod trojke Smitha u BG Areni pala mi je na pamet trojka Kecmana u Zagrebu (kao i Casualu siguran sam) i gle čuda na 0.06 do kraja... Sport je to, nekad dobiješ nekad izgubiš, nekad te sreća pogleda nekad ti okrene leđa, sudija ti uzme sudija ti vrati... ja sam siguran da će biti još ''uzimanja'' i ''okretanja leđa'' u narednim godinama... još dosta toga treba da dođe na naplatu ![[d_coffee.gif] [d_coffee.gif]](./images/smilies/d_coffee.gif)
_________________ Drugi jebu a ti se Muzafere kupaj.
|
|
|
|
|
Komsinica
|
|

Forumski novinar

Pridružio se: 15 Maj 2012, 10:01 Postovi: 7882 Lokacija: Marakana, Sever
|
Fini gospodine, s pogresne strane Brda, nisi me razumeo. Valjda problem ovakvog vida komunikacije. Ne mozes preneti vrstu „ironije/podsmeha“, osim navodeci, a mene je malo mrzelo xexexe Dakle, „lepak“, jasno je da to nije ono sto su mediji objavili na sva zvona, a s druge strane su dali mozgovima ideju za bilo kakvu vrstu kasnijeg atakovanja (jednom, negde... ne daj Boze), a s trece strane i dnevno i nocno obezbedjenje je zatajilo, sto nikako nije dobro kada se odrzavaju „manifestacije“ visokog rizika. U tekstu, ukoliko nisi primetio, imam namernu pravopisnu gresku, zbog prozivki kako ko ispisuje sve ono sto zeli da istakne po utakmicama xexexe a i vala jedan lopatar se grdno izbrukao (ukoliko uspem da pronadjem, postavicu ti da vidis, al prethodno moram da se setim), nakon cega su ga cak i njegovi pokopali komentarima. Sto se bakljaze i stolica tice, zar nisi ocekivao? Da li treba da te podsetim sta je sve gorelo na Marakani onomad? I svaki put je tante za tante i s jedne i s druge strane Brda. Covek prosto i ogugla, ali se ipak nada da ce neko da zaboravi, pa nece da uzvrati, jer to ipak kosta. Ne mogu da prezalim onaj... hm... kako se bese zove... hm... ajd ogroooomni „sundjer“ za skakace s motkom, koji je, inace, bio jedan jedini u Srbiji... jer je preskupa investicija, a cini mi se (mozda gresim) da ga je Beograd kupio zbog Univerzijade. Secas se? Goreo je i on. I ne samo on. Vec jos mnogo toga, a i ljudski zivoti su bili prilicno ugrozeni. Bez obzira sto i dalje prozivas vlast na Zvezdin racun, ja necu da mesam politiku, ali cu samo da ponovim: kako vama, tako i svima. Bilo vam lepo, a sada nije, jelte? xexexe Na kraju krajeva, svi znamo ko kome i sta ko kome, neko iz medija, neko sa klupice, neko sa piva, neko direktno. Dodacu jos ovo, jer nisam zaslepljena, vec sportski nastrojena od malih nogu... pojavio se neki „brzojav“ povodom derbija... nesto po fazonu... ko nema nameru glasne zice da ostavi na Severu, neka ne vodi „devojke, prijatelje, strine, tetke, ujake i ostalu uzu i siru rodbinu“, vec neka karte prepusti onima koji u narednih sto godina nece moci da progovore, ni da se pomere od dranja i skakanja!? Moj komentar je bio: e povescu ceo komsiluk, pa da vidim koja ce to usijana glava da mi komanduje kako se voli i navija. Zar je potrebno da se toliko medjusobno mrzimo i da nam neko treci kroji kapu? Nije. Ponavljam, sve je stvar kucnog vaspitanja, od malih nogu. Bice i derbija, bice i pobeda i poraza... s tim sto, ukoliko se ovako nastavi, nece biti dobro. Previse se kvare moralne vrednosti u svim sferama ovog ludog zivota, ako mi sami ne kazemo „e, sada je dosta!“, niko nam pomoci nece. Toliko od mene za ovo javljanje i toliko od mene na ovu vrlo ozbiljnu temu. Pa, neka se Lesi vrati kuci ![[slamka.gif] [slamka.gif]](./images/smilies/slamka.gif) pa i ukoliko ipak zaluta, ponovo, vratice se sledeci put. I rode se uvek vracaju. Boss, pozdravi Andjelku. Hvala ![[cheers1.gif] [cheers1.gif]](./images/smilies/cheers1.gif)
Poslednji put menjao Komsinica dana 01 Maj 2014, 09:23, izmenjena samo jedanput
|
|
|
|
|
Komsinica
|
|

Forumski novinar

Pridružio se: 15 Maj 2012, 10:01 Postovi: 7882 Lokacija: Marakana, Sever
|
Eh da... da dodam jos nesto pre nego sto odlozim ovo sredstvo komunikacije... jos sinoc su mnogi jurisali da zauzmu prigodno pogodno mesto za rostiljanje i pijancenje. Ovaj dan se vec godinama proslavlja kao da je ne znam ni ja sta. A ipak jeste nesto. Umesto da se razmislja o novom Zakonu o radu, koji ce uskoro da udje u proceduru radi stupanja na snagu, tovare se kolica sa po pet, sest kg od vrata, pljeskavica, kobasica i ostalih djakonija, padne tu i po koja gica. Naravno, mora se jesti, vala i nesto popiti. Ne zivi se od vazduha i sporta. A o posledicama novih odredbi, pa mislicemo nekom drugom prilikom, jelte Uzivajte u suncanim intervalima, sa dozom romanticne kisice ![[treptrep.gif] [treptrep.gif]](./images/smilies/treptrep.gif)
|
|
casual
|
|

*

Pridružio se: 24 Sep 2012, 00:31 Postovi: 9053
|
Boss pa ti si izrazeni produkt Vesiceve i Lukiceve kuknjave o Toletu, Ruzicu,Tadicu i Dacicu  Kakve oni veze imaju sa Partizanom osim sto je Tadic doveo Zvezdi sponzora, nezapamcena davanja za ovo podneblje. Sutirao sa Lukicem penale na vasem stadionu. Kumovao je hapsenju i zatvaranju desetina Grobara koji su u to vreme vodili juznu tribinu. Na jednu i samo tu jednu utakmicu ga je doveo Sasa Djordjevic i niko ziv nije znao da je on u Areni. Opsta histerija je vladala u Areni, izbacili smo Macabi i plasirali se na F4. Dacic, ma taj je fiju fiju, covek je kao neka gica, samo da se ne mesa u svoj posao. Ali Vesic i Luki su rekli da nije tako. A zasto ne kazu ko im je kriv sto smo ih u derbijima izbacivali i uzimali titule. Najlakse je mantati Tole, Tadic, Dacic, BIA, svemirci i FBI... Inace Boss, "Marakana" je ime stadiona u Brazilu. Najveceg stadiona na svetu. Koji je razlog da svoj stadion zoves tudjim imenom. Nisi ti kriv za to, samo si poprimio stereotipe i vrtis ih a nisi ni svestan toga. O tome svo vreme pisem ovde. Sa jednog mesta, iz jednog centra moci se sve plasira i pada medju vas navijace. zamisli da mi navijaci Partizana, svi novinari, svi sportski komentatori, pojedini predstavnici vlasti, pocnemo da nas stadion nazivamo "OLD TRAFFORD"  I za tvoju informaciju, Grobari nisu palili stolice na vasem stadionu jer ih na Jugu nema vec godinama. Kako su ih onda mogli paliti? Ali ti to verovatno nisi znao pa eto ja ti u najboljoj nameri sada to kazem. Nije bilo stolica, palili su svoje zastavice od koreografije. Sto se tice FMP-a, verovatno si video ovo ali pogledaj jos jednom i pokusaj da nadjes razlog zbog kojeg navijas za privatni klub Nebojse Covica koji i nije deo SD Crvena Zvezda!?
Poslednji put menjao casual dana 01 Maj 2014, 13:03, izmenjena samo jedanput
|
|
|
|
|
casual
|
|

*

|
Komsinice slazem se sa tobom za ono "tamte za vamte"  Navijaci Partizana nisu upalili nista tudje, samo svoje zastavice a ispod je bio goli beton. I kaznjen je partizan sa dve utakmice bez publike. Ovoga puta, navijaci Zvezde su palili tudju imovinu, 130 stolica, 200 baklji i ko zna cega. I neka bude kaznjena za samo jednom utakmicom bez publike. Ali to se nece desiti iz razloga o kome ja ovde pisem. Vlast, borba za drustveni polozaj, hodanje preko leseva samo da stignu do cilja. Nista od kazne nema iako bi trebalo da budu kaznjeni sa dve utakmice bez publike. Tamte za vamte  Ali nista od toga. Uvek je bilo i bice, crvenima je svaka vlast dobra, naricu im po mitinzima za dnevnicu. Sada ih je Covic rentirao, iznajmio da navijaju za FMP. Fijuuuuu kakav trip  Nama, e nama to nije bas po volji i nikada nismo niti cemo biti u krilima drzave. To je jasno kao dan. To su cinjenice ali opet ce iz centra moci da se izmisli nova fraza. Bio je faul pre gola na sredini terena  A dva penala za osam minuta, ma to niko vise pomenuti u medijima nece. Tako se frizira javno misljenje Komsinice A za prvi maj i uranak, a sta ce ljudi, organizuju svojevrstan izlet, niko ne misli na ono sto nas ceka sutra. To tako ide.
|
|
|
|
|
Boss
|
|

rang

|
casual je napisao: Boss pa ti si izrazeni produkt Vesiceve i Lukiceve kuknjave o Toletu, Ruzicu,Tadicu i Dacicu  Kakve oni veze imaju sa Partizanom osim sto je Tadic doveo Zvezdi sponzora, nezapamcena davanja za ovo podneblje. Sutirao sa Lukicem penale na vasem stadionu. Kumovao je hapsenju i zatvaranju desetina Grobara koji su u to vreme vodili juznu tribinu. Na jednu i samo tu jednu utakmicu ga je doveo Sasa Djordjevic i niko ziv nije znao da je on u Areni. Opsta histerija je vladala u Areni, izbacili smo Macabi i plasirali se na F4. Dacic, ma taj je fiju fiju, covek je kao neka gica, samo da se ne mesa u svoj posao. Ali Vesic i Luki su rekli da nije tako. A zasto ne kazu ko im je kriv sto smo ih u derbijima izbacivali i uzimali titule. Najlakse je mantati Tole, Tadic, Dacic, BIA, svemirci i FBI... Inace Boss, "Marakana" je ime stadiona u Brazilu. Najveceg stadiona na svetu. Koji je razlog da svoj stadion zoves tudjim imenom. Nisi ti kriv za to, samo si poprimio stereotipe i vrtis ih a nisi ni svestan toga. O tome svo vreme pisem ovde. Sa jednog mesta, iz jednog centra moci se sve plasira i pada medju vas navijace. zamisli da mi navijaci Partizana, svi novinari, svi sportski komentatori, pojedini predstavnici vlasti, pocnemo da nas stadion nazivamo "OLD TRAFFORD"  I za tvoju informaciju, Grobari nisu palili stolice na vasem stadionu jer ih na Jugu nema vec godinama. Kako su ih onda mogli paliti? Ali ti to verovatno nisi znao pa eto ja ti u najboljoj nameri sada to kazem. Nije bilo stolica, palili su svoje zastavice od koreografije. Sto se tice FMP-a, verovatno si video ovo ali pogledaj jos jednom i pokusaj da nadjes razlog zbog kojeg navijas za privatni klub Nebojse Covica koji i nije deo SD Crvena Zvezda!? Casual, za početak zapitaj se ko ovde kuka, ja ili ti. ![[d_coffee.gif] [d_coffee.gif]](./images/smilies/d_coffee.gif) Ko je poceo sa kuknjavom a ko se nadovezao na kuknjavu i pokušao da ti u najboljoj nameri objasni da si se kasno setio da kukaš, da od kukanja nema ništa i da ti ostaje samo da cutiš i trpiš. Možeš i da kukaš ali niko te ne cuje i nece te još dugo cuti. Vesic, Lukic, Ðuric, Ružic, Covic, Vujoševic, Danilovic, Šoštar, Kokeza... sve ti je to isto sranje drugo pakovanje, samo što ce Grobari reci da ''nismo isti''...  E da, zaboravih Andelkovica i Pavlovica, nekada su i oni kukali zajedno sa Vesicem i Lukicem kao što danas kukaju Šoštar, Ðuric, Vujoševic... ja nisam produkt bilo cije kuknjave, a da li si ti u stanju da misliš sopstvenom glavom to me iskreno i ne zanima... Nemaju oni nikakve veze osim što su na zajednickim vecerama proslavljali uspehe JSDP, ali to sad nije ni bitno da se ne ponavljam... da mi vidimo šta si ti to još pisao... Doveo Boris sponzora, OK... ''Našao'' je i Vucic pare za KK Partizan ali to nije sprecilo Vujoševica da laje kako to nije dovoljno jer kad plate porez koji nisu placali godinama (dok je verovatno Vucic bio na vlasti, a pare se slivale u KK Partizan od transfera silnih igraca, a opet neko to gurao u svoj džep - Dule, Peda ili Todor nije ni bitno), niko od tih silnih novinara koji vode medijsku kampanju protiv Partizana da se seti i postavi jednostavno pitanje ''A zašto gospodo godinama niste placali porez ?''  Inače, čitam baš juče kako Danilović najavljuje rasprodaju igrača jer je to jedini način da klub opstane. Kaže na taj način će klub isplatiti dugovanja sadašnjim i bivšim igračima i nekim ljudima u klubu uključujući tu valjda i njegovog kuma Šilobada (ako nešto nisam pogrešio) koji je zadužen za marketing KK Partizan. E sad, to mi ne bi bilo toliko smešno da taj isti Danilović jednom prilikom nije izjavio ''Šta će nam marketing, mi smo Partizan to svi znaju'' ili nešto slično...  Gde su silne pare koje su se slivale u FK i KK Partizan to verovatno znaju samo Danilović, Đurić, možda Todorić, verovatno Vujošević, Ružić i ostali... posle godina i godina dominacije, prodaje igrača velikim klubovima, para nema a porez se nije redovno plaćao... ajde za vaterpolo znamo da nije profitabilan sport ali i tu u fotelji sedi jedan muljator koji nije u stanju da obezbedi sponzore za najbolji vaterpolo klub na svetu ali mu ne pada na pamet da digne dupe iz fotelje i ustupi svoje mesto drugom čoveku... lakše mu je da kritikuje državu jer eto država je kriva što je on nesposoban, a to u Srbiji uvek prođe... kad ne znaš šta ćeš opleti po državi... Casual, nezapamćena davanja za ovo podneblje su davanja Telekoma od 3-4 miliona godišnje, bar tako Dule kaže u TV emisiji u kojoj maše tekstom iz novina. Toliko dobro su ga pripremili za emisiju da mu nisu skrenuli pažnju da se u tom tekstu kojim maše nigde ne navodi bilo kakva cifra, a onda su ga sutradan demantovali i iz Telekoma (verovatno Vučić naredio). Slažem se da je najlakše ''mantati'' Vučić, Čović, CIA, BIA, svemirci, Vatikan, Telekom, Arapi, Rusi... slažem se... Ako neko veruje da je u jednoj od najgorih evropskih liga po kvalitetu moguće osvojiti 6 titula zaredom a da je predsednik fudbalskog saveza bivši predsednik kluba koji dominira tih 6 godina i čovek koji nema nikakavih dodirnih tačaka sa fudbalom, onda ja mogu da se složim sa logikom tog čoveka da nema logike da neko prekine tu dominaciju. Osim ako ne dođe nova garnitura vlasti i predsednik mora da se smiri da bi sačuvao dupe u fotelji. Vi ste sad zapravo iznenađeni, to je to, ne postoji bolje objašnjenje.  Kad realno pogledaš nema tu neke prevelike mudrosti, nema više Hajduka iz Kule, nema BSK-a, Metalca, Smedereva = nema lakih bodova... sad su tu neke druge ekipe čiji igrači ginu na terenu a rival ima seriju od 15 pobeda zaredom... valjda najduža serija u Evropi, samo u Srbiji...  To što nisu palili stolice ne menja činjenicu da su palili, kao što ne menja činjenicu ni da se ti nisi oglasio povodom tog paljenja... ili možda jesi ? Da, gledao sam to. Objasniću ti zašto navijam za Čovićev klub sa ustupljenim imenom Zvezde kad mi ti objasniš zašto navijaš za Tuđmanov tim ? ![[d_coffee.gif] [d_coffee.gif]](./images/smilies/d_coffee.gif) Ja tebi neću postavljati taj video kao ti meni ovaj, siguran sam da ćeš ga naći na YT (a možda si ga već i pogledao)... postaviću ti jednu pesmu, siguran sam da ti je poznata...
|
|
|
|
|
casual
|
|

*

|
Nisam ja rekao da kukas ti vec Lukic i Vesic. Boss prijatelju nemo me zaebavas  imam utisak da si preplavljen internet podacima sto upravo svo vreme i potenciram. Centri moci dugo, jako dugo serviraju jednu pricu i eto dobijes kreirano misljenje koje nije tvoje vec je nametnuto od strane nekih ljudi koje sam vise puta pomenuo. Boss prijatelju, nisam mislio na Telekom vec na Gasprom. Opet se zaleces i vrtis internet pricu a nema potrebe. opusteno razgovaramo. Sto se tice pesme, obrade pesme dok palme njisu grane, poslusaj ovu... Nadam se da sada shvatas da treba da razmisljas svojom glavom. Vidis, imate obradu iste pesme. Zamisli sada u kakvom se zbunu nalaze svi oni koji prihvate smisljenu prozivku na racun Grobara u vezi ove pesme. A onda otkriju da i oni imaju istu  Blam. Boss ne srdi se, shvati ovo kao svojevrsnu edukaciju  Kazes Tudjmanov tim  pa taj tudjman je mnogo manje stete Srbima naneo od Krcuna koji je sa udbom osnovao tu crvenu petokraku. Ali tu pricu ne vrte na internetu. I bas po tome se mi navijaci kultnog gradjanskog kluba Partizan razlikujemo od narodnog udbaskog pokreta Crvena Zvezda, propale jugoslovenske imperije.
|
|
|
|
|
Boss
|
|

rang

|
casual je napisao: Nisam ja rekao da kukas ti vec Lukic i Vesic. Boss prijatelju nemo me zaebavas  imam utisak da si preplavljen internet podacima sto upravo svo vreme i potenciram. Centri moci dugo, jako dugo serviraju jednu pricu i eto dobijes kreirano misljenje koje nije tvoje vec je nametnuto od strane nekih ljudi koje sam vise puta pomenuo. Boss prijatelju, nisam mislio na Telekom vec na Gasprom. Opet se zaleces i vrtis internet pricu a nema potrebe. opusteno razgovaramo. Sto se tice pesme, obrade pesme dok palme njisu grane, poslusaj ovu... Nadam se da sada shvatas da treba da razmisljas svojom glavom. Vidis, imate obradu iste pesme. Zamisli sada u kakvom se zbunu nalaze svi oni koji prihvate smisljenu prozivku na racun Grobara u vezi ove pesme. A onda otkriju da i oni imaju istu  Blam. Boss ne srdi se, shvati ovo kao svojevrsnu edukaciju  Kazes Tudjmanov tim  pa taj tudjman je mnogo manje stete Srbima naneo od Krcuna koji je sa udbom osnovao tu crvenu petokraku. Ali tu pricu ne vrte na internetu. I bas po tome se mi navijaci kultnog gradjanskog kluba Partizan razlikujemo od narodnog udbaskog pokreta Crvena Zvezda, propale jugoslovenske imperije. OK... idemo polako... imaš pogrešan utisak... ako malo razmišliš shvatićeš da ovaj tvoj post liči na post Internet ratnika preplavljenog Internet podacima koji vodi svoje bitke na raznim sportskim forumima... svedi ''raspravu'' na lični nivo, objasni onom drugom kako ne treba da se srdi (jer ti valjda misliš kako se srdi i to mora biti tačno) i kako treba biti opušten (kao što si ti), kako se zaleće, vrti Internet priču i ne razmišlja svojom glavom (dok ti to naravno radiš, to se podrazumeva), i onako usput mu skreni pažnju kako ga ti zapravo edukuješ... nađe se tu mesta i za priču o centrima moći, Krcunu i tako dalje i tako bliže... Casual, treba da čitaš pažljivije... ''Casual, nezapamćena davanja za ovo podneblje su davanja Telekoma od 3-4 miliona godišnje, bar tako Dule kaže u TV emisiji...'' Dakle, znam ja da ti nisi mislio na Telekom nego na Gasprom, ali ako Dule kaže nešto onda je to tako... nema veze što su ga već sutradan demantovali, ostaće zapamćeno da su ''nezapamćena davanja za ovo podneblje'' došla Zvezdi od Telekoma, za Gasprom tu nema mesta... zapitaj se zašto... šta je to Gasprom Casual ?  Naravno da Grobari i Delije rade obrade pesama, čak i kopiraju jedni druge sa tim navijačkim pesmama i pesmicama, posebno onim uvredljivim... Ja se odlučih za tu pesmu kao što već rekoh da ti ne bi postavljao video ''Kako je nastao Partizan'' i na taj način ti odgovarao na video ''Niko FMP-u ne može da zabrani kako će da se zove'' jer kao što već rekoh to mi nekako više liči na rasprave Internet ratnika koji ne razmišljaju sopstvenom glavom, ovo mi je blaža varijanta...  I naravno, bilo je očekivano da postaviš pesmu koju si postavio i da nađeš mesta i za Krcuna, moje uvlačenje Tuđmana u priču je imalo za cilj tvoje uvlačenje Krcuna, čime si dokazao da ni ti nisi imun na te priče Tuđman, Krcun, Udba, BIA, CIA, petokraka, bez obzira da li one imale osnovu ili ne... A ima tu još jedan razlog za ubacivanje Tuđmana u priču... Ti nemaš pojma (i možeš samo da nagađaš) da li ja navijam ili ne navijam za Čovićev klub, ali ti to nije smetalo da mi onako samouvereno kažeš da navijam i da me još posavetuješ da pronađem razlog zašto navijam.  Onda ti je valjda jasno zašto meni nije smetalo da te pitam ono što sam te pitao. P.S. Na stranu to što si odgovorio na sve ono manje bitno, a iskusno eskivirao ostatak posta. ![[d_coffee.gif] [d_coffee.gif]](./images/smilies/d_coffee.gif)
|
|
|
|
|
casual
|
|

*

|
Boss jooooj cekaj sad malo... Pominjes klipove, Tudjmana, ko zna sta jos. Hajde da pokusam na ovaj nacin... Klip koji pominjes, o nastanku Partizana, je autorsko delo ljudi o kojima ti pisem svo vreme. Zamisli Boss kolika je to kolicina mrznje, kompleksa, mraka, cemera,ko zna cega jos kada se odlucis da napravis onakav klip  Koji je to bolestan um. Kakvo je to stanje duha a pri tom dobro placeno. Da li si ikada mogao da nadjes nesto slicno o nastanku Zvezde ? Nisi. Upravo je tu ta razlika izmedju ljudi iz Zvezde i Partizana. ono sto pokusavam da ti kazem je da se neko potrudi da napravi obiman pljuvacki marketinski trik i izblati Partizan. A klip na kome Nebojsa Covic daje izjavu za medije na konferenciji za stampu je autentican. I sada ti pominjes internet propagandu i klipove sa you tube-a sa autenticnom izjavom vlasnika kluba koji kaze da Zvezda vise ne postoji i da ce se kosarkaski klub od tog dana zvati Crvena Zvezda beograd. I sada ja tebe iskreno ne razumem. gde je taj prekid gde ne mozes da shvatis da Zvezda ne postoji u kosarci. Da je FMP uzeo Zvezdino ime. Da su svi igraci FMP-a, sekretarijat, upravna zgrada, hala i adresa kluba, u stvari FMP-ovi. Kao kada bi sada LA Lakersi promenili svoje ime u Partizan a Partizan se ugasio. meni ne bi bilo tesko da kazem da Partizan ne postoji vise. A ti pricas o klipovima sa tube-a  Kada bi ti Boss znao ko je sve bio predsednik Zvezde, pao bi u nesvest  Ali neces naci klipove o tome, Partizan se time ne bavi. Shvatas li razliku? Do juce je trener Zvezde bio Robert Prosinecki a ti pominjes Tudjmana. Postavljas klip sa pesmom, grobarska obrada hrvatskog hita sedamdesetih godina, postavljas je u pezurativnom kontekstu kao dokaz ne znam cega a onda hladan tus i saznanje da ste i vi, navijaci Zvezde obradili istu pesmu. I nikada neces cuti da navijaci partizana to pominju, ali zato cete vi navijaci Zvezde mantrati u nedogled "dokaze". A ko zna, taj zna. Ko ne zna, saznace ima vremena. Krcun Slobodan Penezic je covek o kome necu ni slovo potrositi, sraman je to deo nase istorije i jos sramnija pojava, srpski Gebels. Malo se potrudi, procitaj par knjiga, ali knjige istoricara, doktora nauka i videces zasto je Beograd ostao poluprazan nakog drugog rata. Tuzno. Ali to ne zanima generacije koje sada zavrsavaju osnovnu skolu, oni imaju internet i prepucavaju se ciji je tata jaci. Ti kao pametan decko, trebalo bi da znas ko je zaista osnovao klub za koji navijas. Cinjenica je da je Zvezda nastala od FK Jugoslavija, dok je Partizanov hram fudbala nastao na stadionu BSK-a. Valjda to znas a ako nisi znao, eto i to je informacija edukativnog karaktera. Sto se tice izjave Duleta Vujosevica za Telekom, ne znam za nju i nisam je video ni procitao. Pricam ti o sponzorisanju Gasproma u vrednosti od 4 miliona evra na godisnjem nivou. Taj ugovor je obezbedio Petar Skundric, Dacicev ministar energetike, potpredsednik SPS-a, predsednik SD Crvena Zvezda i Boris Tadic, tadasnji predsednik Srbije. A ti si ih naveo kao ljude koji su "namestali"utakmice u korist Partizan. Znaci nevera  I da opet pomenem svrhu i poruku mojih upisa... Razlika izmedju dva kluba je ogromna. Narodni pokret, crvenilo, drzavni projekat a sa druge strane cult, izbor, moj izbor, klub sa tradicijom, vlastelinski klub. Zvezda se svojski trudi da razni sekretari i komesari prave klipove i plasiraju ih medju srpsku omladinu. Partizan to ne radi. Nikada u istoriji postojanja ta dva kluba neces naci podatak da je policija i zandarmerija pre utakmice pretresala ceo upravni odbor Zvezde, sve igrace i trenere, sekretarijat, stadion i sve sluzbene prostorije, a da su navijaci Partizana pusteni da rade sta hoce. Znaci Boss, razlika je u stavu, u fundamentu, u poimanju vitevstva, cojstva iliti ljudskosti. I eto moja preporuka iz najbolje namere, nemoj vise stadion Zvezde zvati "marakana". To je ime stadiona u Brazilu. Tudje je to ime. Nemoj ponavljati komesarske fraze ciji autori rade na dnevnicu. Nemoj se rugati cinjenici da su igraci svih nacionalnosti tadasnje sfrj igrali u Partizanu. Nemoj iz razloga sto se mi navijaci Partizana svoje istorije ne stidimo a drugi je razlog sto su u Zvezdi takodje igrali igraci svih nacionalnosti tadasnje sfrj. Ispadas neozbiljan, tacnije ne ti vec tvrteska stereotipa. PS pominjes utakmicu sa Vojvodinom u kupu? Ja sam bio na toj utakmici, ti svakako nisi. I da li je realno da ti meni predstavljas tu utakmicu kao reper za sudijske kradje  Bice da si procitao Lukicevo i Vesicevo saopstenje u kome oni navode sudijske kradje. I naravno, ne zanima te sta je istina samo je vazno pridruziti se histeriji koja je vladala. A recimo, mogu ti navesti bar deset situacija, tako ociglednih gde su sudijske kradje zaista postojale i u korist i Zvezde i Partizana. Boss, razmisljaj svojom glavom, edukuj se u tom pravcu ako te zanima ta oblast. Nemoj da copy-paste saopstenja ljudi koji su zaduzeni da proizvedu misljenje koje imas.
|
|
|
|
|
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 33 gostiju |
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
|
|
|