Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 27 Jul 2025, 21:59

Autoru Poruka
Emanuella
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 16 Apr 2014, 18:38
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 06 Dec 2012, 21:25

vucic reko nije drzava krava muzara,dakle,sto se muzlo,muzlo se
ha

Vrh
Trile
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 16 Apr 2014, 18:44
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 21 Maj 2012, 10:05

tako i treba

Vrh
Žex
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 16 Apr 2014, 21:07
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 21 Maj 2012, 21:33

Slika

[smehsmeh.gif]

Vrh
Molena
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 17 Apr 2014, 09:59
Korisnikov avatar
*VIP*

Pridružio se: 16 Maj 2012, 19:49

Bravo za Ukrajinsku vojsku na istoku! Odbili pucati na svoj narod...svaka cast momci.
Shvatili i oni o cemu se radi....cista ekonomija i nista drugo.

Vrh
Molena
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 17 Apr 2014, 10:56
Korisnikov avatar
*VIP*

Pridružio se: 16 Maj 2012, 19:49

Ne znam ko prati ili ne prati…ali ako ste za komentiranje mozemo, ko nije nek zaobidje. Znam da je Zex uvijek spreman…a ima ih jos.
Znaci ova situacija na istoku je postala zalosna i tuzna…kako pokusavaju sakriti pravu istinu..zapad je ZLO !.
Ja mislim da je ovo plan Amerike uz pomoc saveznika, glupave EU. Pa da krenem, onako kako ja to vidim i sta znam, prateci medije i situaciju.

Koliko ja znam Janukovic je bio jedan do rijetkih a mozda i jedini predsjednik koji je odbio da potpise sporazum o pridruzenju Ukrajine EU. Odmah nakon toga su poceli protesti i neredi a to je bilo u decembru prosle godine. Protesti od neonacista i tzv americkih i europskih placenika.
Njima, tj EU treba Ukrajinsko trziste,geografski polozaj pogotovo i treba im novo meso. Zasto je Janukovic odbio, i zasto je sada generalno problem i nemir u cijeloj zemlji…zato sto je on shvatio tada, a sada i narod na istoku da ce svi pasti na prosjacki stap.
I vidi sta se sada desava…., nakon sto su protjerali tog predsjednika ( nama je servirano kako je servirano..cijela ta prica) , i nakon sto su nasilno preuzeli njegovu vlast u roku od par dana u nestabilnoj i nemirnoj zemlji sa privremenom vladom, je potpisan ugovor o pridruzivanju EU. Pa zar EU zeli tako nestabilnu zemlju kao clanicu, ukoliko joj ne gori pod nogama i nije nesto vece u pitanju!? , meni je sumnjivo, ne znam za vas. I jos da nadodam…u Kijevu su se desavali isti napadi kao i sada na istoku, s tim sto je u Kijevu to bilo oslobodjenje a na istoku je terorizam..WTF! [images/smilies/dislikesmiley.gif]
Krim je bio uvijek Ruski i to je drugacije od ostalih gradova na istoku..to je povijest, to sto je onaj glupan Hrickov/Hruscov ( ovo nisam sigurna da je ispravno..ne mogu se sjetiti) i to ne tako davno, to poklonio Ukrajini to je drugi problem…I to su znali i EU i Nato i USA i zato i nisu reagirali.
Medjutim Putin je odmah upozorio na istok, i da se mora naci rjesenje …. Znao je sta ocekuje zemlju ako postane clanicom EU, posebno zemlju istocnog bloka.
Boji se i on novih useljenika koji ce uci u potrazi za kruhom i boljim zivotom…veliki broj ljudi, ali bas veliki. Ne, oni su njemu udarili sankcije i okrivili ga za izazivanje nereda. Nikada on nije usao na Ukrajinsku teritoriju niti je izazivao, smirivao je i upucivao poruke : On je pomogao Ukrajini, oprostio im je dug za plin u milijardama, daje im bolje cijene plina, jedan je od glavnih i najvecih kupaca za Ukrajinsku industriju….a sta radi EU da pomogne istoj toj Ukrajini !? Nista, i to i jeste problem.
Ljudi sa istoka...Donjeck i ostali gradovi su poceli da shvataju sta ce se desiti ako dodje EU, i oni tj EU to bas i ne kriju..odmah su poslali scenariji…zatvorit ce se mnoge tvornice jer ne posluju u skladu sa europskim zakonima, tj zastarjela tehnologija i isplativije ih je zatvoriti nego ulagati i investirati. To je ogroman broj ljudi koji bi ostao bez posla. I naravno da su se ljudi prepali.
Cijeli taj istocni dio zemlje je pun rudnika, metalurga i ostalih industrijskih postrojenja. I sta..ljudi ce nakon pristupa EU , imati cisci zrak, bit ce kod kuce i hranit ce se u javnim kuhinjama. Kakav napredak i pomak.
Trenutno sve te firme oko 30 % svojih proizvoda izvoze u Rusiju i oni su njihovi najveci kupci. Sta ce biti ako se zatvore granice s Rusijom i ako se zatvore tvornice…..Naravno da su ljudi iz straha reagirali tako kako su reagirali. To je tipicni gradjanski rat na sta je Putin i upozoravao zapad , ali oni su preponosni. Cak je MMF predlozio isti nacin i isti scenarijo za Ukrajinu kao i za Grcku uz recenicu mozemo Ukrajini pomoci koristeci isti scenarij kao i z grcku da sto prije svlada prepreke i postane ravnopravna clanica..svi znamo sta je bilo sa Grckom nekoliko godina. [zid.gif]

Svi ti radnici koji su zauzeli svoje gradove, porucuju da se oni vise vide u EuroAzijskom paktu nego u EU. Oni kao i Rusija zagovaraju federalizaciju sto bi i po mom misljenju bilo najbolje rjesenje. Niko nije rekao da oni zele biti Rusija, nego Ukrajina..oni samo ne zele biti clanica EU, i ne zele prekinuti suradnju sa Rusijom.. Kazu na izborima prije 10 godina , upravo na istoku je 89% populacije glasalo za Ukrajinu, a kazu da je tamo oko 30 % ljudi sa ruskim drzavljanstvom…znaci prostom matematikom, dolazimo do podatka da su i oni tako glasali. Niko njih ne tjera, i niko ne stvara cistku na nacionalnoj osnovi, tj etnicko ciscenje kao sto je bilo kod nas..radi se o cistoj ekonomiji i borbi za egzistenciju. … iako mnogi europski mediji i americki to zele tako prikazati i zele ih sjebati kao sto su sjebali i Jugoslaviju. Oni ce pomoci Ukrajinskom narodu..ma kako da ne.
Sve istocne zemlje koje su bile nekada clanice SSSR, imaju takva proizvodna postrojenja i proizvode za svoje istocnjacke partnere….Ukrajina proizvodi i najvise izvozi u Rusiju, Bjelorusiju, Kazahstan…sada moze ocekivati i veliko Kinesko trziste…Naravno da ti ljudi na istoku vide perspektivu i bolje uvijete za zivot i egzistenciju ako ostanu u euroazijskom savezu , nego ako postanu zemlja clanica EU…kao sto rekoh..sta ce dobiti…cisci zrak i zatvorene tvornice i ovisnost o javnoj kuhini, jer nema posla..i to treba da zamjene sa ovim sto sada imaju. Tesko da ce pustiti bez borbe. I jucer stigose vojnici ukrajinski u te istocne gradove, docekase ih ljudi na ulicama sa recenicama…sta vam je, kakvi teroristi, to smo mi, obicni ljudi koji se bore za federalizaciju, koja je njihova karta za egzistenciju…Mnogi vojnici su predali oruzje i povukli se s porukom : Ne zelimo da pucamo na svoj narod ! ...neko bi rekao raspad sistema, medjutim Bravo!
Putin je predvidio sve ovo i zato je i poslao poruku da se ovakva akcija mora kazniti i da EU mora poslati upozorenje, jer je to gradjanski rat. Jok….Amerika je ta koja odlucuje.

U medjuvremenu dok se ovi tamo biju radi egzistencije i straha zbog buducnosti i prezivljavanja radi mjera koje EU uvodi….Putin i Obama su kao dva djecaka koja se igraju i poceli su da pokazuju svoje igracke…ovaj s brodovima ovaj sa raketama..a sve kao imali testiranje…how yes no. U strahu su velike oci. Ali Obama je naglasi da ne zeli rat, a kaze ni Putin ga ne zeli jer zna da je USA jaca s oruzjem.
Znaju svi oni ako se Rusija ukljuci da je to pocetak treceg svjetskog i da mnoge zemlje pa cak i one koje su clance EU ne odobravaju ovakve akcije.

Jucer sam procitala jedan dobar komentar gdje lik kaze…A sta da Njemacka ili Rusija imaju baze svoje vojske u Kaliforniji,na Floridi... jer recimo oni tamo moraju instalirati neko oruzje radi Cilea, El Salvadora ili neke tamo zemlje kao sto Amerika radi po Europi i ostalim kontinentima….nema zemlje u kojoj nemas NATO bazu i postrojenja americke vojske.
Svi nesto govore jaka je Njemacka..jeste financijski, ali je cijela Europa na kraju pi*da velika…jer nemaju vojsku….nemaju svoju vojsku, i zato i jeste ovako kako jeste. Cijelu EU je USA naguzila da prostite…i sada pssssstttttt !

Vrh
Žex
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 17 Apr 2014, 20:23
Korisnikov avatar
rang
rang

Molena, ja se uopšte ne slažem sa tobom kada je Janukovič u pitanju. On je za mene velika lopina koja je isisala sve što se dalo isisati iz budžeta. To što se on suprostavio EU ne znači ništa, a naviše me je razočaralo to što je kao neka funjara napustio Ukrajinu i pobegao u Rusiju... Narod se nikada ne napušta i taj postupak govori o njemu da je ništa drugo nego maleni gmizavac. Čak mu je i Putin održao čas kako ga ne smatra predsednikom Ukrajine i kako nema legitimitet. Kada brod počne da tone, prvo pobegnu pacovi, a Janukovič ispade najveći od njih. On i Timošenkova su ista bagra, samo na različitim stranama.

Kad već pomenuh brod koji tone, jadna oni đaci iz Južne Koreje...
Strašno šta ljudska greška može da uradi i nema gore smrti od davljenja. Uh. Čuo sam i da je kapetan broda prvi pobegao ostavivši jadnu decu da se podave. Sad mu treba presuditi kako dolikuje. Pustiti porodice poginulih da mu presude...

Vrh
GiGi
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 18 Apr 2014, 18:35
Korisnikov avatar
Karolina Riječka

Pridružio se: 25 Mar 2013, 12:13

Joj grozna mi je ova tragedija s učenicima...danas čitam da se ubio zamjenik ravnatelja škole u koju su djeca išla jer nije mogao podnijeti cijelu tu tragediju...užas... :(

tamo gdje nitko ne bi plesao
na vrhu Hendrixovog mosta
i to mi ne bi bilo dosta...

Vrh
GiGi
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 18 Apr 2014, 18:55
Korisnikov avatar
Karolina Riječka

Pridružio se: 25 Mar 2013, 12:13

Eh da...umro je Gabriel Garcia Marquez...
Naiđoh u jednom članku na njegove citate...ima čovjek zaista pametnih misli... :)

"U životu nije važno ono što vam se dogodi nego ono čega se sjećate i način na koji to pamtite".
"Nije istina da ljudi prestaju slijediti svoje snove zato što ostare, ostare zato što su prestali slijediti svoje snove".
"Nitko ne zaslužuje tvoje suze, a onaj tko ih i zaslužuje nikad te neće rasplakati".
"Pravi je prijatelj onaj koji te drži za ruku, a dodiruje tvoje srce".
"Laž je udobnija od sumnje, korisnija od ljubavi, trajnija od istine".
"Problem s brakom je što završava svake večeri nakon vođenja ljubavi, a mora se ponovo izgraditi svakog jutra prije doručka".
"Ludi ljudi nisu ludi ako prihvatite njihovu logiku".
"Starost nema veze s tim koliko imaš godina, već koliko se staro osjećaš".
"Postao sam svjestan da je neuzvraćena nesretna ljubav nepobjediva sila koja pokreće svijet".
"Ne, ne bogat. Ja sam siromah s novcem, što nije ista stvar". (Ljubav u doba kolere)
"Onaj koji puno iščekuje, može očekivati malo". (Pukovniku nema tko pisati)
"Osoba ne umire kad bi trebala nego kad može". (Sto godina samoće)
"Seks je utjeha kad ne možeš imati ljubav". (Sjećanja na moje melankolične kurve)
"Otkrio sam, na svoju veliku radost, da je život, a ne smrt, taj koji nema granica". (Ljubav u doba kolere)
"Niti jedan lijek ne liječi ono što radost ne može izlječiti". (Ljubav i drugi demoni)
"Sloboda je često prva žrtva rata". (General u svom labirintu)
"Mudrost nam dolazi kad nam više nije od koristi". (Ljubav u doba kolere)

tamo gdje nitko ne bi plesao
na vrhu Hendrixovog mosta
i to mi ne bi bilo dosta...

Vrh
Žex
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 18 Apr 2014, 20:33
Korisnikov avatar
rang
rang

Emanuella je napisao:
vucic reko nije drzava krava muzara,dakle,sto se muzlo,muzlo se
ha

Vučić samo prepisuje.... ''Nije država krava muzara'' prvi je rekao Branislav Nušić, al' 'ajde.... Neću da cepidlačim

Vrh
Žex
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 18 Apr 2014, 20:40
Korisnikov avatar
rang
rang

GiGi je napisao:
Joj grozna mi je ova tragedija s učenicima...danas čitam da se ubio zamjenik ravnatelja škole u koju su djeca išla jer nije mogao podnijeti cijelu tu tragediju...užas... :(

Taj čovek nije mogao da izdrži pritisak javnosti i verovatno nije mogao da izaće ispred roditelja poginule dece... Kako u oči da ih pogleda, kako da im bilo šta kaže. Kod njega je proradila savest i mislim da je to jedan jako čestit i pošten čovek. Siguran sam da on nema ni jedan promil veze sa potonućem broda, ali jednostavno psihički nije izdržao.
Mogu samo da zamišljam kako bi ovi naši reagovali da su se našli u sličnoj situaciji (Nikada se ne desilo)
Naš direktor bi tražio oštetu za pretrpljeni strah, a ne sumnjam i da bi za par godina postao i ministar prosvete. Preživeo čovek brodolom, a nama trebaju tak'i.

Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu