|
Autoru |
Poruka |
Molena
|
|

*VIP*
Pridružio se: 16 Maj 2012, 19:49 Postovi: 31310
|
pa znas da se kod nas jos ni jedan rat nije zavrsio  ...znaci ako hoces bez tenzija, onda pali u Norvesku i Kanadu ( a oni sada bas otvoreni za strance...nude nasim ljudima poslove i otvorena vrata ), ili prestani da citas vijesti i zanimas se za situaciju oko sebe. kazu sto manje znas , vise si nasmijan 
_________________ 'Music gives a soul to the universe, wings to the mind, flight to the imagination, and life to everything.'
|
|
|
|
|
Molena
|
|

*VIP*
|
Zex, dodji da komentiramo najnovija desavanja o propasti americkog globalizma u svijetu.(potajno se smjeskam hihi) Vodi li ovo desavanje totalnoj propasti dolara!? ( Kina i Rusija odbile dolar, a Njemacka i Britanija prihvatile juan kao sredstvo placanja...fijuuuuu , dal da mjenjam dolare u juane !?  ) Sve mi se cini da potezi Rusije i sutnja Kine govore o taktici za koju mi nemamo pojma o cemu se radi....Kao da glavno tek dolazi!
_________________ 'Music gives a soul to the universe, wings to the mind, flight to the imagination, and life to everything.'
|
|
|
|
|
Žex
|
|

rang

Pridružio se: 21 Maj 2012, 21:33 Postovi: 13386 Lokacija: Čačak, Woodland County
|
Uh Molenče... Pa neće oni tako brzo da propadnu. Iskreno, ne bih voleo da propadnu tako brzo, jer bi se odmah sva kola slupala na ove naše državice... Svi mi zavisimo od MMF-a i Svetske Banke, a možeš misliti kako bo bilo kada bi nam zavrnuli slavinu... Neka oni polagano propadnu, a mi ćemo se smeškati iz poslednjeg reda. Dolar inače i počiva na lažima. Setimo se da je kriza 2008-e i nastala zbog kraha američkog tržišta nekretnina. Kao kućica u nekom pičkovcu vredi 3 000 000 dolara, pa se onda digne kredit od 2 500 000 dolara uz hipoteku na gore pomenutu kuću. Realno ta kuća je vredela oko 150 000 $ i kada su se banke osvestile zooom... Pokrića nema, hipoteka ne vredi, klijenti ne isplaćuju kredite i sve se sruši kao kula od karata... Možeš misliti kako je sa dolarom... Verovatno, ako ne sigurno se održava na lažima i kada samo jedan dan čuješ kako su berze ''Dow Jones'' i ''Nasdaq'' doživele kompletni krah e onda će da nastupi ono ''glavno'' koje si pomenula na kraju tvog posta...
|
|
|
|
|
Molena
|
|

*VIP*
|
E bata Zex…pa jel ti mislis da takvih stvari nema kod nas nevezano za MMF i Svjetsku banku..pa mi smo majstori u zaobilazenju procedura i malverzacija. To je moj teritorij, i to kapiram jako dobro…to mi je specijalnost. Imas ti i nasih banaka ili financijskih institucija koje su na rubu i koje su propale upravo radi navedenog i kako si ti to opisao. Velike private korporacije politicara su uzimale kredite bez pokrica ili s pokricem upravo kako si naveo i kada ih zadesi problem, direktori banaka koji su politicki potkovani pokusavaju zataskati jer su realno krivi i prolongirati problem u nadi da ce se nest o rjesiti, ovi ne vracaju kredite a hipoteka ne vrijedi ni petinu vrijednosti kredita. Znamo mi to raditi jako dobro i majstori smo u takvim stvarima…Tebi kao direktoru banke je u interesu dovuci neku veliku firmu, koja ce ti napraviti dobar promet, kojoj ces prodati veliki kredit, oni ce polagati depozite na racun ti ces uduplati taj novac i njegovu vrijednost..sve je to divan scenarijo ali u prosperitetnim zemljama gdje zakonski sve mozes istrpiti do kraja bez posljedica. Takav primjer imas u Hypo banci u BiH, izmedju te banke i Lijanovica mesne industrije koji imaju politicku stranku ‘Radom za boljitak’ i ciji je jedan od vlasnika i na ministarskoj poziciji u vladi. Niko ne odgovara, on je na sudu, i on sam opstruira proces, dok je banka svedena ne minimalan broj zaposlenik, jer su njegova zaduzenja bila tolika i dovela su do ogromnog gubitka i nemogucnosti odrzavanja poslovanja banke sa tolikim brojem zapslenika. Kapitalisti..nista drugo. Sudarili se kapitalisti, a ispastaju obicni ljudi. Imas jedan dokumentarac na yt zove se OVERDOSE the next financial crisis-pogledaj. Inace ovo oko Ukrajine postaje zanimljivo i svakim danom sve gore i gore. Fasisti jacaju na sve strane trenutno….kazu ocajnici im se pridruzuju, tj oni ljudi koje je sadasnja vlast dovela do prosjackog stapa…Citam jucer prvo predsjednika Ceske koji poziva NATO da reaguje u Ukrajini, prvi predsjednik jedne drzave clanice NATO-a koji je javno progovorio o tome…Ustrtala se i Ceska iako mi se cini da je on na platnoj listi NATO-a  U Madjarskoj na izborima 20 % stanovnista glasalo za fasite…svi su iznenadjeni tim rezultatima. … odakle ih u pm....Kod nas nije nista bolja situacija, ali mi smo navikli...a mozda smo i bili jedini glasni u ovom dijelu Europe, dok su se u drugim zemljama pritajeno razvijali. Nista gore od fasizma i nacionalizma. Ne zaboravi šta se desilo u drugom svjetskom ratu i kako su Rusi potpisali pakt sa Njemcima!!! Kad oslabi Amerika, dolazi nam Njemačka da hara svijetom na najbrutalniji način, do sada neviđen…odmah se sjetim one slike na FB koja je jedno vrijeme harala gdje mala djevojcica sjedi u krilu Hitlera i ispod komenatr ‘Angela, ako ja ne zavrsim posao ti ga odradi do kraja’ hehe. Putin od sankcija pravi profit, jer i ne gleda na njih, vec se skoncentrirao dalje da oslabi "sankcioniere"" haha, dobar potez i stvarno treba izvuci pouku iz ovoga..( to je oovo oko odbijanja dolara). Sta ce ti Partner koji te ucjenjuje, nema veze o cemu se radi!! Msm ja se slazem s njim u dosta stvari iako nisam podrzavala nikada politiku koju on provodi. Ima on u svojoj zemlji dosta nezadovoljnog i siromasnog stanovnista..ima on problema i u svojoj kuci ( Amerika ih ima million puta vise pa je vise skoncentrirana na svijet nego na svoju zemlju). NATO je zelio da se siri na istok i izmedju ostalog zelio je i u Rusiji da instalira neko svoje oruzje za pracenje, neki q palac…ne razumijem se u to najbolje. I Rusija je rekla ok, ali hocemo i mi da budemo dio projekta i da vidimo sta vi to instalirate u nasoj kuci .. ovi nisu pristali, on ih odjebao. S pravom je reagirao kako je reagirao.Nije Rusija Iran, Libija...a ni Japan. To je onaj generalni problem i to je razlog ljutnje vecine stanovnista koje ne voli politiku USA i NATO, jer dolaze u tudje kuce i naredjuju kako ces se ponasati i sta ces raditi…Rusi su odradili suprotno i time dobili postovanje veceg djela populacije sirom svijeta. "Ruski je predsjednik koristio džudo strategiju prema kojoj neprijatelj u napadu stvara idealnu situaciju za obrambeni potez koji će svu napadačku silu sa sebe preusmjeriti na samog napadača", slikovito je Putinovu odluku opisao talijanski analitičar Umberto Pascali…hahaha, nije li Putin osoba koja trenira judo Ono sto me nasmijalo ali ne i iznenadilo je clanak koji sam jucer procitala gdje kazu, da amerikanci zele da USA djeluje i vojno reagira u Ukrajini, a provedena anketa kaze da sestina populacije i anketiranih nemaju pojma gdje se Ukrajina nalazi…mnogi su rekli da je jedna od americkih drzava ili da je negdje u Aziji... Ali sto kaze moj prijatelj : boli njih q, imaju sve, hrana jeftina, gorivo jeftino, sta on ima da se zamara gdje je tamo neka Ukrajina, a kaze ni 60 % mostaraca ne znam na karti locirati Cile, boli ih briga za Cile i neke probleme u Cileu..zdra'o 
|
|
|
|
|
Senka
|
|

Vječita sanjalica

Pridružio se: 18 Apr 2012, 12:07 Postovi: 46266
|
Joj Molena šta ga ti nadrobi jbt život...pola dana bi mi trebalo da ti odgovorim...a jednostavno nit imam vremena,nit imam živaca... I molim te da ne pominješ kredite LIjanoviću koje je,možda,dala i banka u kojoj i sama radiš.. a sudeći po funkciji koju obavljašš,nisi ni ti bezanačajan šrafišičić... Elem,možemo mi komentarisati o političarima,o onome što rade..itd.itd...ali krediti su ono nešto što niko,pa ni banka koja ga je izdala,ne smije govoriti ako nema nalog od suda... Ne bih da o tome pričamo... ![[pozz.gif] [pozz.gif]](./images/smilies/pozz.gif)
|
|
Molena
|
|

*VIP*
|
Ko ti uopce rekao da mi moras odgovoriti i komentirati. To ja od tebe ne ocekujem uopce a ne na ovoj temi. Sto se tice mog posla, ne znam odakle ti ideja o mojoj funkciji a ne instituciji u kojoj radim jer ja nikada o tome nisam javno pisala…ali pisi i izmisljaj,sudi i misli sta hoces, ne zanima me. E sad..krucijalno i najvaznije, jer ovo iznad je nevazno i PRIVATNO za javne rasprave… Da ne spominjem kredite i Lijanovice !!!????wtf, zasto ?jel se bojis da ce doci i zatvoriti ti forum  hahah Trebala bih napisati sada ja tebi, al’ ga nadrobi i nalupeta jer neznanje je najgore. ‘Draga moja’ net je pun komentara na ovu temu i ova informacija nije nikakva tajna, da se pozovem na americki peti amandman jer svakako nam oni kroje sve haha. Ljudi komentiraju ovu situaciju oko Lijanovica i kredita pod punim imenima i prezimenima ispod clanaka na fb i ostalim portalima, ebe se ljudima za jednog seljaka Lijanovica…i niko nije trazio nikakvu dozvolu suda haha. Mnogi portali pisu o tome bez ikakve dozvole suda, sve su to cinjenice. Cinjenica je i da je mnogo ljudi ostalo bez posla u hypo banci jer oni nisu ispostavili dogovor oko vracanja i doslo je do velikih gubitaka i pada hypo banke sa jedne o vodecih pozicija u federaciji na samo dno, a navedena mesna industrija na celu sa bracom Lijanovic je glavni krivac. Situacija u RS sa hypo bankom je drugacija, jer nadam se da shvatas i barem znas da su to dvije razlicite institucije. Prema tome, tema mi nije zanimljiva u smislu Lijanovica kao Lijanovica i njegovih kredita, ovo je primjerom nadovezivanje na Zexov komentar. Ne gusi nam raspravu , a ako ne zelis da sudjelujes i mrsko ti komentirati, nemas zivaca ili vidi djavla nemas vremena…onda nastavi da citas i uzivaj ili povracaj, ili cisto zaignoriraj svejedno mi je. JA ih vise necu pominjati jer mi nisu zanimljivi, ali definitivno ne zato jer nemam nalog suda da komentiram ![[pozz.gif] [pozz.gif]](./images/smilies/pozz.gif)
|
|
|
|
|
Вучица
|
|

Moderator chata
Pridružio se: 13 Okt 2012, 13:01 Postovi: 30458
|
... da na vaše pisanije pridodam... A. Pajk je isplanirao ta III svestska rata, pa vi vdite kud ide ovaj "brod".... http://www.kurir-info.rs/ovaj-covek-je- ... nak-114430 Svaka imperija puca u onom trenutku kada dođe do raskoraka između njenih ambicija i materijalnih mogućnosti... USA je na tom putu već poodavno, samo što sada u eri informacija, se sve brže i jednostavnije dozna ili pak uoči... Elem, za vreme Staljina u onoj SSSR bilo je dva miliona zatvorenika, a u USA koja je "najdemokratskija" država, takođe ima toliko hmmmm (kada je bio Staljin a koje je ovo vreme ![[smilie_denk_47.gif] [smilie_denk_47.gif]](./images/smilies/smilie_denk_47.gif) ) Ameri su se baš upleli u "vrzino kolo" postavivši "Monetu" ono čemu se klanjaju... Ako ne znaš šta se dešava u državi samo prati trag novca, kaže moj omiljeni lik iz knjige Rej Ban... zato me i ne čudi obezvređenost dolara na nivou trgovine, pa zar nisu Kisindžer i Nikson oživeli Kinesku privredu ne tako davne 1972. god a vidi di se dela Kina sad ili bolje reći jen a šta je sa Amerikom i dolarom.... pix A mi samo samo mala karika u lancu onih bogatih da postanu još bogatiji i moćniji... Ko je vlasnik Svetske banke? U čijim se rukama nalazi MMF? hmm e to su "naši vlasnici".
|
|
|
|
|
Žex
|
|

rang

Pridružio se: 21 Maj 2012, 21:33 Postovi: 13386 Lokacija: Čačak, Woodland County
|
Pogledaću taj dokumentarac koji si pomenula... Taman da malo zarobim mozak u ove kišne dane... Što se tiče banaka i bankovnog sistema naš narod (mislim na bivšu SFRJ) bankovno je nepismen. Možemo samo da zamišljamo koliko banke zarađuju na klijentima koji ne razumeju izraze tipa ''euribor'', ''libor''... Za klijente je lizing nešto sramotno, a vrhunac svega bila je ''poncijeva prevara'' koju su uz Dafinu i Jezdu organizovali i ljudi iz samog vrha vlasti. Bio sam mali kada su na taj način isisali milijarde dolara iz slamarica ovog napaćenog naroda... Svako ko je nešto uštedeo poverovao je da je moguća kamata od 10% na mesečnom nivou i tada su kolone ljudi bukvalno bacale pare da bi živeli od te nepostojeće kamate. Sećam se da je krajem osamdesetih (auu al' sam mator ![[smehsmeh.gif] [smehsmeh.gif]](./images/smilies/smehsmeh.gif) ) organizovan ''Zajam za preporod Srbije'' koji je trebao da probudi nacionalnu svest da bi se zemlja izgradila... Sve pare nestale su bez traga i sada isti ti političari pričaju nam kako treba da se veruje državi, kako je sve u najboljem redu... Svako ko iole poznaje bankovni sistem zna da puno toga zavisi od poverenja, a kada se poverenje izgubi jako je teško povratiti rejting... Što se tiče krize u Ukrajini čuo sam da će EU odustati od projekta ''južni tok'', ali će i dalje (onako licemerno) nastaviti da kupuju gas sa severnog toka koji prolazi kroz Ukrajinu... Mislim da se uskoro sprema neka velika ofanziva i da će tajne službe skuvati neku čorbicu u kojoj će stradati puno ljudi i to će biti povod za ko zna kakvo novo zlo... Najgore u svemu je što u Ukrajincima vidim nas.... Povodljivi, siromašni, izmanipulisani zarad viših ciljeva zapadnih zemalja... Mislim da je glavni cilj Amerike destabilizacija čitave Evrope, jer samo na taj način oni mogu da prosperiraju... Jedna od fantazija je i ta što USA lobira da se prekine uvoz gasa iz Rusije i da se energenti kupuju direktno od njih. To je po meni i jedan od glavnih razloga zašto je potpaljena vatra na Majdanu... Glupi Ukrajinci poverovali u gomilu laži koja im se servira (isto kao i mi)... Obećan im je brz ulazak u EU, sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, pristupni pregovori... Sve ono što sirotinja raja želi da čuje... Ne znam samo kako misle da se pridruže EU kada su u totalnom finansijskom haosu. 35 milijardi dolara im je potrebno da ne bi totalno bankrotirali, a ''prijatelji'' su im ''poklonili'' tričavu milijardu... Jako me iritira i ona bahata Julija Timošenko. Dok je bila na vlasti nakrala se, napunila se kao titanik i kada je izašla iz zatvora brže-bolje došla je na Majdan ne bi li dodatno profitirala... Ako opet dođe na vlast iscrpeće i ono malo suve drenovine koja je ostala u džepovima Ukrajinaca... Žao mi je Ukrajinaca jer su instruirani isto kao i mi početkom 90-ih... Skoro ista priča, samo na drugoj strani ogledala...
|
|
|
|
|
Molena
|
|

*VIP*
|
Evo ti ofanzive Zex..svi smo naebali  Ko nema peci na drva, smederavac ili furunu neku, neka dva puta razmisli i istu sto prije nabavi. Bice u skolama cini mi se opet redara koji ce biti zaduzeni za lozenje vatre u razredima  . Mms nije smijesno, ali lakse je ako se smijemo... '' Ruski predsjednik Vladimir Putin uputio je pismo liderima europskih država, uključujući i Bosnu i Hercegovinu u kojem prijeti da će ta država biti primorana da prekine isporuku plina zbog toga što Ukrajina ne plaća račune", javlja ugledni list Financial Times.
Putin je pismo poslao na adrese svih država u koje se isporučuje ruski plin putem Ukrajine, i to kako navodi list, u Moldaviji, Rumunjskoj, Turskoj, Mađarskoj, Slovačkoj, Sloveniji, Makedoniji, Češkoj, Poljskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Hrvatskoj, BiH, Grčkoj, Srbiji, Bugarskoj, Austriji i Italiji, prenosi NAP.
Putinovo pismo se smatra otvorenom prijetnjom i pritiskom na Europu zbog ukrajinske krize, a koja najavljuje novu plinsku krizu i energetski rat.
Rusija je već u posljednjih nekoliko dana udvostručila cijenu za isporučeni plin Ukrajini, a od ranije postoji spor o navodnim dugovanjima.
Putin se kao predsjednik države koja je vlasnik "Gazproma" izvoznika ovog energenta obratio direktno liderima i zaprijetio potpunom obustavom. '' Covjek ne prijeti, samo je upozorio prije zime da se svi mogu pripremiti na vrijeme. Ovo odgovara Amerikancima...jer oni imaju gas koji zele da prodaju Europi.....kako su pametni. Njima ovakva situacija najvise i odgovara. Udarite sankcije Rusiji i ne brinite za plin...mi cemo vam prodavati svoj hehe Pa jel moguce da su te politicke igre takve...strasno. Nego ja drva odavde vec narucila...nek me cekaju kad se vratim. Sto je sigurno sigurno je, mogla bi zima biti duga i romanticna uz vatru u kaminu 
|
|
|
|
|
Trile
|
|

rang

Pridružio se: 21 Maj 2012, 10:05 Postovi: 23789
|
u jebt na cemu ste vi bre
_________________ Omnia Tempus Habent
|
|
|
|
|
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Google [Bot] i 16 gostiju |
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
|
|
|