Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 19 Jul 2019, 10:43


Autoru Poruka
MeGi
Post  Tema posta: Re: Zanimljivosti o horoskopskim znakovima  |  Poslato: 22 Feb 2014, 13:16
Korisnikov avatar
Born to die

Pridružio se: 22 Maj 2012, 18:51
Postovi: 40996

OffLine
Skloni ste avanturama, ali u mašti. [zenskismeh.gif]

_________________
Od svih super moci mene zapadne da sam dete debil!


Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: Zanimljivosti o horoskopskim znakovima  |  Poslato: 02 Mar 2014, 11:53
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 24 Feb 2013, 22:43
Postovi: 6617

OffLine
Astro lažovi: Kako laže vaš znak?

Ovnovi lažu nespretno, Vodolija ne voli da laže, ali je spremna na kompromise, a Blizanci su najveći lažovi horoskopa


Slika


Blizanci su najveći lažovi horoskopa, a kada vam se sa naivnim izrazom lica zakunu u suprotno, znajte da lažu. Oni to čine zabavljajući se, glumeći, to je mala igra koja ne škodi nikome.


Škorpija je takođe uverljiva – ona izmišlja bezobrazno i hladno, ali često ne da bi naudila nekome, već samo želi da proveri tuđu inteligenciju. U stvari, ona traži sebi ravne osobe ili još bolje - izazov.

Lav zapravo ne laže, on preuveličava svoje događaje, stvarajući priče, a sve u silnoj želji da se njihovoj stvarnosti da pompeznost i značaj.

Ovnovi lažu nespretno i retko i može se reći da su jedni od najlošijih lažljivaca horoskopa. Impulsivno se odlučuju na laž, ali s tako usijanom glavom, često zaborave šta su izrekli u afektu, pa drugi put pružaju sasvim drugačiju verziju događaja.

Strelac mu je sličan – istina je njegovo najjače oružje, pa se oseća nesiguran kada laže. Tada okoliša i crveni, moleći da ga otkriju, pa da može da prekine farsu.

Vodolija ne voli da laže, ali je spremna na kompromise i "zataškavanje istine", ukoliko oceni da će tako da spasi neku vezu ili da spreči prijatelja da bude povređen.

Vage zaobilaze laž ako je to ikako moguće, pa radije prećute nešto ili diskretno promene temu sa ljubaznim smeškom. Kada su prisiljene, lažu da bi ublažile neke neprijatne stvari.

Raka ćete teško uhvatiti u laži – ima izvrsnu memoriju i tačno pamti šta je kome i kako slagao. Tome pribegava kako bi pomogao bližnjem.

Riba laže majstorski, ali to su najčešće sitne prevare o svakodnevnim zbivanjima i zdravlju, pošto želi da odloži svoje obaveze i učini svoj život zanimljivijim.

Jarac ne laže prozirno, njegove laži su dobro smišljeni alibiji, ojačani uverljivim razlozima i opravdanjima. On laži retko izgovara u afektu, uvek se radi o pomnom planiranju.

Bik izmišlja samo u izvanrednim situacijama, inače sve što nije stvarno i konkretno, a i tada su to gotovo poluistine u koje bi i sam mogao da povjeruje.

Devica se retko služi lažima (možda najrjeđe od svih znakova), ali kada ih već upotrebi, onda ih priča i razradi do najsitnijeg detalja, a najčešće su u vezi sa vlastitim zdravljem i poslom.


novosti

_________________
Mnogo je ljudi. redak je čovek..


Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: Zanimljivosti o horoskopskim znakovima  |  Poslato: 27 Mar 2014, 13:37
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 24 Feb 2013, 22:43
Postovi: 6617

OffLine
Ljubav kao grom iz vedra neba

"Spoj" Sunca i Urana donosi preokret u životu. Konjunkcija astroloških simbola društvenog ugleda i promena naglašava ego, snagu volje, a to će najviše osetiti Ovnovi, Lavovi, Jarčevi i Vodolije


Slika


Sunce se jednom godišnje toliko približi Uranu u znaku Ovna, da obrazuje konjunkciju, a ove godine taj aspekt traje od 23. marta do 12. aprila. Sunce simbolizuje osobe na položaju, Uran promene, a Ovan svest o sebi. Zato njihov spoj naglašava ego, snagu ličnosti i podstiče želju za promenama.Oko 9. aprila, Sunce se približava stepenu svoje egzaltacije, njegov uticaj biće izuzetno naglašen, a to će najviše osetiti Ovnovi, Lavovi, Jarčevi i Vodolije.

Sunce simbolizuje ugledne osobe, Uran strance, a Ovan nemačko jezičko područje, zbog harmoničnih aspekata sa Venerom, planetom ljubavi ali i novca u Vodoliji, znaku inostranstva, u ovom periodu mogu da se ukažu nove šanse za saradnju sa strancima, a mnogi će se i zaljubiti na kraćim putovanjima u inostranstvu.

Inače, ova planeta naglašena je u horoskopima osoba koje su se istakle u umetnosti i nauci, a u ličnom horoskopu dosta utiče na planetu u čijoj blizini se nalazi. Blizu Meseca pojačava intuiciju, blizu Merkura pronicljivost, Venere - erotičnost i zavodljivost, a u blizini Marsa naglašava atraktivnost i agresivnost. Uran u konjunkciji sa Jupiterom podstiče ambiciju, sa Saturnom upornost, a sa Plutonom svojeglavost.

Na zdravstvenom planu, konjunkcija između Sunca i Urana upozorava na opasnost u saobraćaju, mogućnost samopovređivanja, povreda glave i leđa, probleme sa vidom, kod muškaraca na desnom, a kod žena na levom oku.

Uran pokazuje ko i kako može da nas iznenadi, to zavisi od znaka i polja u kome se nalazi i aspekata koje obrazuje sa drugim planetama u horoskopu. Otkriva sa kim iznenada možete da uđete u uzbudljivu ljubavnu vezu obeleženu čestim raskidima i pomirenjima.

"Spoj" Sunca i Urana, u periodu od 23. marta do 12. aprila, osetiće svi znaci, u zavisnosti od toga u kom astrološkom polju im se nalazi ova konjunkcija.

OVAN - Sa Suncem i Uranom u prvoj astrološkoj kući možete da izbijete u prvi plan, naročito ako ste zbog posla prisutni u javnosti, političar, umetnik, sportista. Veće su šanse i da otputujete na neko stručno usavršavanje u inostranstvo, naročito ako ste mladi.

BIK - "Spoj" Sunca i Urana u 12. astrološkom polju, vodi vas ka nekom tajnom planu u vezi sa vašom karijerom, od koga nećete želeti da odstupite. Sasvim neočekivano, možete da uletite u burnu vezu sa nekom dominantnom osobom koju poznajete preko posla.

BLIZANCI - Konjunkcija Sunca i Urana u 11. astrološkoj kući, naglašava vašu potrebu za javnim priznanjima i profesionalnom satisfakcijom, naročito ako se bavite naukom, tehnikom ili politikom. Partner smatra da ima razloga da sumnja u vašu vernost.

RAK - Sa Suncem i Uranom u desetom astrološkom polju, ukazuje vam se šansa za promenu posla ili napredovanje, naročito ako se bavite medicinom, farmacijom, sportom, umetnošću. Možete da obnovite saradnju sa strancima iz zemalja nemačkog jezičkog područja.

LAV - Spoj Sunca i Urana u devetoj astrološkoj kući donosi vam nove poslovne ponude od stranaca, mogućnost češćih putovanja u inostranstvo. Rastu vaše šanse za napredovanje u karijeri koja zahteva znanje stranih jezika i stalno stručno usavršavanje.

DEVICA - Konjunkcija Sunca i Urana u osmom astrološkom polju nagoveštava probleme sa finansijama, ali i vidom, zbog preterivanja u radu, hrani, nerviranju. Moguća je promena posla preko saradnje sa strancima, ali i ulazak u novu emotivnu vezu ili brak.

VAGA - Sa Suncem i Uranom u sedmoj astrološkoj kući, može da vas iznenadi partner ili dete ili može da vam se desi ljubav kao grom iz vedra neba. Od neke osobe na položaju, prisutne u javnosti, možete da dobijete ponudu za posao koji ima veze sa medijima.

ŠKORPIJA - Spoj Sunca i Urana u šestom astrološkom polju donodi vam mnogo nerviranja, stresa ali i uspeha u poslu, naročito ako se bavite medicinom, uslužnim delatnostima, veterinom. Ako se bavite kreativnim zanimanjem, posebno pisanjem, bićete uspešni.

STRELAC - Konjunkcija Sunca i Urana u petoj astrološkoj kući donosi vam novu ljubav, partnera koji se bavi sportom, umetnošću ili poslom zbog koga često putuje, turizmom, marketingom i sl. Moguć ulazak u tajnu vezu sa nekim koga poznajete preko posla.

JARAC - Sa Suncem i Uranom u četvrtom astrološkom polju, možete da se preselite u neki nov prostor, bilo stambeni ili poslovni, a moguća je i promena mesta boravka. Ipak, u ovom periodu, izbegavajte podizanje kredita i rizične finansijske transakcije.

VODOLIJA - Spoj Sunca i Urana u trećoj astrološkoj kući donosi vam mogućnost saradnje sa strancima, naročito ako zbog posla često putujete, bavite se nekim kreativnim zanimanjem, radite u medijima ili studirate. Veće su šanse za uvećanje prihoda, a moguća je i selidba.

RIBE - Konjunkcija Sunca i Urana u drugom astrološkom polju, govori o mogućnosti iznenadnog odlaska u neki drugi grad ili zemlju, zbog posla koji podrazumeva saradnju sa strancima i znanje nemačkog jezika. Može da vas pogodi ljubav kao grom iz vedra neba, kada to najmanje budete očekivali.


PLANETA PRONALAZAKA I OTKRIĆA

Uran upravlja javnošću, politikom, pobunama, revolucijama i prevratima, simbolizuje nagle promene, otkrića, pronalaske, genijalne naučnike, elektricitet, rendgenske zrake, avijaciju, astrologiju, psihologiju...

Uticaj ove planete naglašen je u Vodoliji, u kojoj je Uran bio od 1. aprila do 9. juna 1995, zatim od 12. januara 1996. do 10. marta 2003. godine, Jarcu (rođeni od 14. februara do 26. maja 1988, od 2. decembra 1988. do 31. marta 1995, od 10. juna 1995. do 12. januara 1996) i Škorpiji (rođeni u periodu od 21. novembra 1974. do 15. novembra 1981. godine, od 1. aprila do 9. juna 1995). Uran ima oslabljen uticaj u Raku (rođeni od 10. juna 1949. do 9. juna 1956), Lavu (rođeni od 10. juna 1956. do 9. avgusta 1962) i Biku (rođeni od 28. marta 1935. do 14. maja 1942. godine).


novosti

_________________
Mnogo je ljudi. redak je čovek..


Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: Zanimljivosti o horoskopskim znakovima  |  Poslato: 10 Apr 2014, 10:57
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 24 Feb 2013, 22:43
Postovi: 6617

OffLine
Pogledajte kako se horoskopski znaci ponašaju tokom vožnje

Vagama će za volanom svašta odvući pažnju, Rakovi će trubiti lošim vozačima, Blizanci i Lavovi skloni su adrenalinskoj vožnji, a kroz crveno idu Ovan i Škorpija.


Slika


Ovnovi vole adrenalin
Iako su pripadnici ovog znaka obično dobri i sposobni vozači, u vožnji su skloni nepromišljenim i preodvažnim reakcijama. Za njih je tipično ubrzavanje na raskrsnici, kao i prolazak kroz žuto svetlo.
U gužvama su živčani i psuju, pa i kad su dobro raspoloženi i nigde im se ne žuri. Drugi vozači ih jednostavno živciraju iz navike. Vole nove automobile u kojima se ističu, a ne bi imali ništa protiv kabrioleta.

Bik voli da uživa dok vozi
Pripadnike ovog znaka najčešće ćete videti kako za volanom pevuše svoju omiljenu pesmu i mrdaju glavom u ritmu muzike. Nisu ljubitelji prebrze vožnje i moglo bi se reći da su savesni vozači. Poštuju sobraćajna pravila više od ijednog drugog znaka.
Njihov je omiljen automobil onaj koji deluje impresivno i novo, a poznat je po svojoj sigurnosti.

Blizanci su prvaci multitaskinga
Pripadnici ovog znaka su spretni vozači koje ćete najlakše uočiti po telefonuj u ruci. Kako su i u životu pristalice multitaskinga, to su i u vožnji, pa im ne predstavlja problem jesti, piti kafu, šminkati se ili telefonirati za volanom. Bolji su suvozači nego vozači jer iznenađuju druge svojim reakcijama, pa im drugi često trube u vožnji. Vole moderne i praktične automobile u živim bojama.

Rak voli duga putovanja
Rakovi su pomalo nervozni vozači koji će često psovati sebi u bradu, ali i trubiti zbog tuđih postupaka te uporno buljiti u vozača kojii mu je oduzeo prednost. Ipak, savesni su vozači i najčešće poštuju saobraćajne propise, a omiljeni su mu automobili oni koje doživljava udobnima. U njih će staviti razne ukrase, a obožavaju duga putovanja u odabranom društvu.

Lavovi ne sklanjaju nogu s gasa
Ovaj vatreni znak odličan je vozač i ljubitelj brzine kojem se noga često "omakne" na gasu. U vožnji je dosta tašt i često se u svojoj glavi takmiči sa drugim vozačima. U vožnji, kao i u životu, voli privlačiti pažnju, a to čine posebnim tablicama, nalepnicama i natpisima na automobilu. Omiljeno vozilo Lavova je veliko i skupo.

Device su dobri vozači
Pripadnici ovog znaka često su dobri vozači, ali jako kritični prema svim drugim učesnicima u saobraćaju, od pešaka do drugih vozača. U vožnji pažljivo usporavaju brzinu da ne bi oštetili auto na ležećim policajcima. Vole velike i udobne automobile, a automobil snova im je džip.
Vage ne gledaju baš na put
Iako su spretni vozači, pripadnicima ovog znaka sitne i veće saobraćajne nesreće nisu nepoznate. Obično ih sami uzrokuju jer ne obraćaju dovoljno pažnju na ono što se događa oko njih. Takođe, skloni su i glasnoj muzici i telefoniranju za vreme vožnje. Nije im toliko bitno koje je vrste automobil, ali im je važno da ima odličnu opremu.

Škorpije su temperamentni vozači
Pripadnici ovog znaka su temperamentni vozači koji lako gube živce u saobraćaju. Vole brzu vožnju, a saobraćaj ponekad doživljavaju kao igricu i predviđaju u koju će se traku prebaciti drugi vozači ili za koliko će se sekundi upaliti zeleno svetlo. Vole brze automobile i noćnu vožnju.

Strelcu je vožnja sport
Strelcevi su poznati po svojim dobrim veštinama parkiranja, a vožnju doživljavaju kao sport. Zbog toga im kazne za prekoračenje brzine nisu nepoznanica, a u svoje sposobnosti ponekad i previše veruju. Omiljeni automobili su im sportske verzije svih renomiranih vozila.

Jarac mrzi nekulturu u vožnji
Pouzdani vozači, Jarčevi će radije voziti ispod dopuštenog ograničenja brzine nego iznad. Paziće na optimalnu potrošnju goriva i pridržavaće se nepisanih pravila o vozačkoj kulturi, a uvrediće se ako im se ne zahvali vozač kojeg su propustili ili ako drugi ne upale žmigavac za skretanje. Idealan automobil za njih je moderan model poznat po sigurnosti i obično u tamnim nijansama.

Vodoliju najviše uznemirava policija
Pripadnici ovog znaka su prirodni vozači, koji se vožnjom ne opterećuju previše već im automobil služi kako bi došli do svog cilja. Poprilično se dobro snalaze u nepoznatim ulicama, a zabavlja ih posmatranje drugih vozača u saobraćaju. Najviše ih uznemirava prizor saobraćajnog policajca, jer je uveren kako su nepošteni i kako su se urotili protiv njega. Voli klasične automobile, pa i oldtajmere.

Ribe gube živce zbog kvarova
Pripadnici ovog znaka poprilično su smireni i stabilni vozači, kojima je pozicija za volanom idealna za razmišljanje. Vole vožnju, a u saobraćaju su vrlo korektni i rado će pomoći drugim vozačima. Nisu baš spretni u parkiranju, a ono što ih najviše može izbaciti iz takta su česti kvarovi. Vole manje i moderne automobile, a uložiće i u lepe presvlake za sedišta.
Izvor: 24sata.hr

_________________
Mnogo je ljudi. redak je čovek..


Vrh
MeGi
Post  Tema posta: Re: Zanimljivosti o horoskopskim znakovima  |  Poslato: 10 Apr 2014, 10:59
Korisnikov avatar
Born to die

Pridružio se: 22 Maj 2012, 18:51
Postovi: 40996

OffLine
Jarac mrzi nekulturu u vožnji
Pouzdani vozači, Jarčevi će radije voziti ispod dopuštenog ograničenja brzine nego iznad


istina jbt
pa kazu ne veruj u krakteristike horoskopa [zenskismeh.gif]

_________________
Od svih super moci mene zapadne da sam dete debil!


Vrh
Molena
Post  Tema posta: Re: Zanimljivosti o horoskopskim znakovima  |  Poslato: 10 Apr 2014, 17:51
Korisnikov avatar
*VIP*

Pridružio se: 16 Maj 2012, 19:49
Postovi: 31314

OffLine
Istina.
Kako su pogodili :o

_________________
'Music gives a soul to the universe, wings to the mind, flight to the imagination, and life to everything.'


Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: Zanimljivosti o horoskopskim znakovima  |  Poslato: 16 Apr 2014, 10:56
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 24 Feb 2013, 22:43
Postovi: 6617

OffLine
Pogrešne procene i nesanica

Totalno pomračenje Meseca u Vagi najviše će osetiti znaci koji su pod njegovim uticajem, Rakovi, Bikovi i Ribe


Slika


Pomračenja Sunca i Meseca su prirodne pojave koje se dešavaju nekoliko puta tokom godine, najčešće ima dva pomračenja Sunca i dva-tri pomračenja Meseca u toku 365 dana. Posle totalnog pomračenja Meseca u Vagi 15. aprila, krajem meseca sledi i pomračenje Sunca u Biku. Pomračenje Meseca zapravo je opozicija između Sunca u znaku Ovna i Meseca u Vagi, a najviše će uticati na osobe koje su zbog posla prisutne u javnosti, ali i na partnerske odnose.

Sunce i Mesec su astrološki simboli ega i emocija, a kada su u opoziciji oslabljena nam je moć odlučivanja, što često dovodi do pogrešnih procena. Mesec simbolizuje mase, pa posledica njegovih loših aspekata sa Uranom i Merkurom, planetama iznenađenja i komunikacija, mogu da budu i štrajkovi.

Totalno pomračenja Meseca na poslednjim stepenima znaka Vage, najviše će osetiti znaci koji su pod njegovim uticajem, Rakovi, Bikovi i Ribe. Najosetljivije će biti osobe koje imaju planetu ili podznak od 20. do 25. stepena Raka, Bika i Riba.

S obzirom na to da je Mesec simbol podsvesti, u vreme njegovog pomračenja, vodeni znaci kojima on upravlja, mogu da budu podložniji promenama raspoloženja i nesanici.

Predstavnici zemljanih znakova, Bikovi, Device i Jarčevi, biće okupirani poslovnim problemima i finansijama, a vatreni skloni pogrešnim zaključcima i procenama, zato je bolje da se uzdrže od naglih odluka i na emotivnom i na poslovnom planu. Pomračenja Meseca kod vazdušnih znakova, Blizanaca, Vaga i Vodolija, može da ima uticaja na odnos sa ljubavnim partnerom, kontakte i saradnju sa strancima.

Sredinom meseca, Sunce i Mesec, simboli emocija i ega, obrazuju napete aspekte sa Marsom, Merkurom i Uranom, planetama agresije, komunikacija i neočekivanih okolnosti. To se može odraziti na sve znake, vozači bi trebalo da budu mnogo oprezniji, naročito na raskrsnicama, trebalo bi izbegavati alkohol.

U zavisnosti od astrološke kuće u koju "pada" pomračenje Meseca, svaki zodijački znak će manje ili više osetiti njegov uticaj.

Ovan - Tačka pomračenja Meseca u vašem sedmom astrološkom polju, upozorava da bi trebalo da povedete više računa o odnosu sa partnerom i članovima porodice. Oprez prilikom sklapanja poslovnih dogovora i potpisivanja ugovora.

Bik – Pomračenje Meseca u vašoj šestoj astrološkoj kući donosi uzbuđenja na ljubavnom planu, naročito ako ste u vezi sa kolegom ili koleginicom koji se bave nekim kreativnim zanimanjem ili medicinom.

Blizanci – Pod uticajem pomračenja u vašem petom astrološkom polju, neko koga ste do sada smatrali samo prijateljem, može da vam da do znanja šta oseća prema vama. Ukazuju vam se nove poslovne šanse, naročito ako ste mladi.

Rak – Tačka pomračenja Meseca u vašoj četvrtoj astrološkoj kući, upozorava da ne donosite sada važne odluke, posebno ako planirate saradnju sa strancima. Ako ste umetnik, očekuje vas i profesionalna i materijalna satisfakcija.

Lav - Pomračenje Meseca u vašem trećem astrološkom polju može da vam donese neke nove šanse, naročito ako ste naučnik ili sarađujete sa strancima. Možete da dobijete ponudu od partnera iz zemalja skandinavskog govornog područja.

Devica - Pod uticajem pomračenja Meseca u vašoj drugoj astrološkoj kući, može vam doneti stresne situacije sa poslovnim saradnicima. Izbegavajte rizične finansijske transakcije.

Vaga – Tačka pomračenje Meseca u vašem znaku najavljuje mogućnost sklapanja novog posla preko osobe koja će takođe pokazati veliko interesovanje za vas. Ako ste žena, možete da rešite neku poslovnu situaciju koja vas već duže vreme muči.

Škorpija – Uticaj pomračenja Meseca u vašoj 12. astrološkoj kući neće imati previše uticaja na vas lično, ali zato hoće na vašeg emotivnog partnera, koji može da bude nesigurniji i nervozniji nego obično.

Strelac – Pomračenje Meseca u vašem 11. astrološkom polju najavljuje povoljne šanse u poslu. Ipak, povedite računa o tome šta i kome pričate, a ne bi trebalo da sklapate nove dogovore dok ne prođe i pomračenje Sunca, 29. aprila.

Jarac – Tačka pomračenja Meseca u vašoj desetoj astrološkoj kući, pod uticajem jednog od vladalaca vašeg znaka Urana, planete neočekivanih okolnosti, upozorava na mogućnost prolongiranja nekih poslova.

Vodolija – Pod uticajem pomračenje Meseca u vašem devetom astrološkom polju, trebalo bi da budete oprezniji na poslu, naročito ako sarađujete sa strancima, bavite se trgovinom, marketingom ili radite u medijima.

Ribe – Pomračenje Meseca u vašoj osmoj astrološkoj kući, opominje da izbegavate sukobe i rasprave sa partnerom, naročito ako ste već dugo zajedno u braku ili vezi. Oprez prilikom dogovora o nekom novom poslu.


ŽENE POSEBNO UGROŽENE

Posmatranje pomračenja Meseca utiče na balans telesnih tečnosti u organizmu, a to se posebno odnosi na žene koje su pod njegovim uticajem. Pre svega trudnice i majke s malom decom, koje u ovom periodu mogu da imaju problema sa hormonima, plodnošću, decom, majkom, sestrom. Muškarci mogu da imaju problema sa ženama ili da uđu u problematičnu ljubavnu vezu. Uoči pomračenja ne bi trebalo planirati veridbe ni venčanja, a imajte u vidu činjenicu da se mesec dana posle pomračenja osećaju negativne posledice, znači do 15. maja. Takođe, izbegavajte rasprave i sukobe sa šeficama i koleginicama, kao i velika masovna okupljanja."KRVAVI" MESEC

Totalno pomračenje Meseca moći će da vide stanovnici Severne i Južne Amerike, Australije, Novog Zelanda i drugih delova pacifičkog regiona, dok ljubitelji neba u Evropi neće imati prilike da posmatraju ovu pojavu. Kada počne pomračenje, Mesec će biti tamniji, a ubrzo će se videti crvenkastobraon senka koja prelazi preko njega. Tu boju dobija zbog prelamanja sunčevih zraka kroz Zemljinu atmosferu. I zalazak Sunca je slične boje, samo što se tokom pomračenja prelomljena sunčeva svetlost projektuje na Zemljin satelit. Ovaj spektakularan prizor, crveni Mesec i "crvena planeta" Mars, koja je sada najbliža našoj planeti, astronomi nazivaju "krvavi" Mesec.


novosti

_________________
Mnogo je ljudi. redak je čovek..


Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: Zanimljivosti o horoskopskim znakovima  |  Poslato: 19 Apr 2014, 14:59
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 24 Feb 2013, 22:43
Postovi: 6617

OffLine
HOROSKOPSKI ZNACI I NOVAC: Blizanci stalno u dugovima, lavovi vole da troše, a device štediše

Dok jedni pametno raspolažu novcem, drugi će potrošiti i zadnji dinar na komfor


Slika


Prilično smo različiti kada je u pitanju novac, to je jasna stvar, no kod zodijaških znakova je ta razlika još izraženija. Dok jedni pametno raspolažu novcem, drugi će potrošiti i zadnji dinar na komfor. Da li prepoznajete svoje karakteristike među znakovima?

Ovan
Sa Ovnovima nikad ne znate na čemu ste, jer prema novcu imaju prilično detinjast odnos. U stanju su da sebi ispunjavaju ekstravagantne hirove i novac uglavnom troše na sopstvena zadovoljstva. Kada ih uhvati “napad” darežljivosti, onda troše na sve strane, kupuju sebi i drugima poklone, ostavljaju pozamašne svote u kladionicama. Najbolje bi bilo da im se zabrani kreditna kartica. Novac se lepi na njih, pa su zato i česti dobitnici lutrije. Čak i kada nemaju novca, ostavljaju utisak da ga imaju dovoljno.

Bik
Bikovi vole da dižu paniku kako treba štedeti novac, ali im retko to polazi za rukom. Vole luksuz, dobru hranu, kvalitetna pića, lepo uređen dom, lepu garderobu, nakit… Kako da onda uštede? No, Bikovi svoje finansije stiču vrednim radom i lakše im je da planiraju nove poslove i zasuku rukave nego da sebi uskrate sitna (ili krupna) zadovoljstva.

Blizanci
Pripadnici ovog znaka vole da troše, a kada i nemaju dovoljno novca, uvek će se naći neko ko će im pomoći ili će se sami nekako snaći. Često pozajmljuju novac od prijatelja, rodbine i gotovo uvek su u dugovima, osim ako im podznak nije u nekom zemljanom znaku. Mogu da budu prilično hiroviti i da troše na nepotrebne stvari. Vole da kupuju jeftine nepotrebne sitnice, ali ne žale za novcem koji potroše na dom i udobnost.

Rak
Iako su na glasu da su štedljiv znak, imaju prilično ekstravagantan odnos prema novcu, ali znaju da ga rasporede. Štede, ali će sebi kupiti nešto što već dugo žele ili će otputovati negde. Vole novac i paze gde su šta potrošili, ali se hvale da im do novca nije stalo. Pre će da odaberu posao koji je dobro plaćen, nego onaj u kojem uživaju. Žene Rakovi često dolaze do poveće svote preko ljubavnog ili bračnog partnera.

Lav
Lavovi su na glasu kao znak koji voli da troši. Žene Lavovi će sebi uvek da priušte neki poslednjih modni hit, o kakvoj god krpici da se radi, a muškarci će rado da potroše na dobru sportsku opremu, skupocen automobil ili bilo šta što im pruža udobnost. Čim im legne plata, naći ćete ih u prvoj poslastičarnici, knjižari, sportskim prodavnicama... Često izvode partnera na večeru, kupuju deci gomilu poklona, a onda kukaju kako su previše potrošili.

Devica
Iako deluju jako skromno, i izgledom i ponašanjem, Device vole glamur i za ostvarenje svojih snova štede koliko god dugo je potrebno. Često su to putovanja ili vredan umetnički predmet. Imaju sreće, pa im nije teško da pronađu novi posao kad zatreba. Vole da troše na prijatelje, često časte u restoranima i kafićima i nikad neće zažaliti zbog toga. Device jako dobro znaju u šta ulažu, iako to rade intuitivno.

Vaga
Vage jako vole novac. I ne samo da vole novac, nego ga smatraju simbolom udobnosti, pa ga troše na putovanja, kozmetičare, skupe kreme, kvalitetnu obuću i ugodne izlaske. U stambeni prostor ne ulaže toliko puno, ali ako je već prisiljena da sređuje, težiće funkcionalnosti, a ne glamuru. Izvan kuće Vage su pomalo snobovi, a u domu traže konformizam, najnovije tehničke uređaje i sve ono što će im olakšati svakodnevnicu.

Škorpija
Ovo je pravi biznismen u Zodijaku. Pravi je maher u financijskim transakcijama, voli rizik, a novac doživljava kao rulet i uživa u tome što nikad ne zna da li će biti na gubitku ili dobitku. Novac je Škorpiji poput afrodizijaka, podiže im adrenalin pa nije ni čudo da je ovo najčešći znak među uspešnim biznismenima. Voli da poklanja i velikodušan je.

Strelac
Ako će iko da izgubi kartice ili novčanik, onda je to sigurno Strelac. Ipak, on će i brzo da se snađe. Ne postoji znak koji je u stanju više da zabrlja sa novcem i lakše da se snađe od njega. Oko sebe uvek ima ljude koji mu pomažu iako ništa ne traži. Ako želi, u stanju je da zgrne čitavo bogatstvo. Od novca mu je važniji društveni mir. Ako dobije na lutriji, verovatno ćete ga naći za šankom kako časti.

Jarac
Kad je u pitanju novac, Jarčevi su posebni - ili skroz opušteni ili izbezumljeni. Često ne znaju da se nose sa tim ekstremnim osećajima pa pokušavaju da pronađu zlatnu sredinu. Osnovni cilj im je da pronađu pristojno plaćen posao da mogu normalno da žive, ali najviše uživaju da rade nekoliko poslova odjednom. Novac najviše troše na decu, sitna lična zadovoljstva ili trajne vrednosti poput nekretnine, nakita, slike...

Vodolija
Ovo je znak za koji nikada nećete biti sigurni da li ima ili nema, a vrlo verovatno ni sama Vodolija to ne zna da proceni. Ona ne zna da kontroliše svoje izdatke i prihode, uvek nešto kalkuliše, planira, ulaže, pozajmljuje… Spremna je na poslovni rizik i na kombinacije koje drugim ljudima deluju kao da su na granici razuma, ali ona uz sebe uvek ima prijatelje koji će rado pomoći. Vodolije su darežljive prema deci i kada je u pitanju uređenje doma.

Ribe
Ribe su prilično haotične kada je u pitanju kontrolisanje novca, no imaju dosta sreće sa njim pa će često biti darežljive, čak i rasipne. Astrolozi im savetuju da budu umerenije. Neki pripadnici ovog znaka znaju da odu u drugu krajnost i žive skromno samo da ne bi tmorali previše da rade. Često igraju igre na sreću, a posao ne biraju prema sopstvenom komforu.

(Tportal.hr)kurir

_________________
Mnogo je ljudi. redak je čovek..


Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: Zanimljivosti o horoskopskim znakovima  |  Poslato: 25 Apr 2014, 12:01
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 24 Feb 2013, 22:43
Postovi: 6617

OffLine
Horoskopski znaci u gostima

Kako će se se ponašati vaši prijatelji kada vam dođu u goste i šta će od vas kao domaćina očekivati, zavisi od njihovog horoskopskog znaka.


Slika


OVAN
Ukoliko očekujete gosta rođenog u znaku Ovna, u njegovom društvu možete da budete sasvim opušteni, što ne znači da on neće primetiti vaš trud da mu ugodite. Aperitiv mu ponudite odmah, čim sednete, jer on ne voli da čeka, a za meze naručite sir i masline. A, za glavno jelo svakako mu preporučite neki specijalitet od mesa ili roštilj, a može i da kombinuje. Za dezert, ponudite mu voćnu tortu s bananama uz neko hladno gazirano piće.
BIK
Ako želite da ugostite Bika, moraćete više da se potrudite jer on važi za velikog gurmana koji voli da natenane uživa u kompletnom obroku, uz neko dobro crveno vino. I, to počev od aperitiva i predjela, po mogućstvu nečeg suhomesnatog, preko glavnog jela, na primer, sočnih šnicli sa nekim finim sosom i vrućom pogačom koja se još uvek puši. Na jelovniku treba da bude i salata od paprike a obavezno mu preporučite i onu od plodova mora. A, na kraju, sigurno će ga obradovati parče čokoladne torte.BLIZANCI
Iako možda na prvi pogled ne deluju previše zahtevno, Blizancima morate da posvetite punu pažnju, jer oni sve primećuju, mada vam to neće uvek i pokazati. Odvedite ga u neki italijanski ili kineski restoran, uz laganu priču i eki lagani aperitiv, slane bademe i kikiriki, napravićete dobar uvod za uživanje i u ostalim specijalitetima, naročito predjelu i salati. Predstavnici ovog znaka uživaju da probaju od svega po malo, jer vole raznovrsnost i sve što je novo.
RAK
Uvek nepoverljivog Raka, naviknutog ili na ukusnu hranu u etno restoranima na dobrom glasu ili na domaću kuhinju, najlakše ćete pridobiti nekim dezertom, možda sladoledom prelivenim gustim prelivom od malina ili jagoda. Ali, pre toga, vašem gostu ponudićete još neke specijalitete, roštilj ili ribu sa salatom od krompira i blitve, već prema njegovom ukusu. Pustite ga da uživa jer je nervozan kada je gladan i vodite računa da mu čaša ne bude prazna. A, kada malo utoli i svoj apetit i svoju žeđ, pređite na dezert.
LAV
Vašem dragom i uvaženom gostu Lavu treba da ukažete posebnu čast tako što ćete ga smestiti u začelje stola. On će to svakako umeti da ceni, pa će pred ostalima svesrdno hvaliti i vaš izbor restorana i vaš izbor jela, naročito ako su bazirana na mesu. On uživa u pravoj gozbi, naročito ako se radi o muškom predstavniku znaka, ali neće praviti problem ni ukoliko ga odvedete na pljeskavicu i pivo. Kod dama, nećete pogrešiti ni sa ribljim restoranom i probranim vinima, a na kraju, vašeg Lava možete obradovati nekom poslasticom kao što je tiramisu.
DEVICA
Iako vašeg gosta rođenog u znaku Device bije glas da je orijentisan uglavnom ka zdravoj ishrani, nemojte biti preterano sigurni u to. Slobodno ga odvedite ga u kafanu poznatu po dobrom roštilju, duvan čvarcima i specijalitetima ispod sača. Uživaće još više, ako se pobrinete da i sto za kojim ručate bude tako aranžiran da se po lepom izgledu razlikuje od ostalih, jer pored toga što su estete, Device spadaju i među najbolje kuvare Zodijaka. Uz čašu crvenog vina, preporučite joj tortu, sladoled ili neki voćni kup.
VAGA
Za Vagu često važi pravilo da su joj "oči gladnije od stomaka", pa upravo zato treba da date sve od sebe kako bi se ovaj neodlučni Venerin podanik opredelio za jelo u kojem će uživati isto onoliko koliko i u vašem društvu. Vagi je važna atmosfera, muzika, lepo aranžiran sto, fino piće, a vi ne zaboravite da je nutkate i vodom, način na koji razgovarate o nekim, za oboje, važnim temama. Ako vam pođe za rukom da zadovoljite njen istančani ukus za poslastice, bilo da je u pitanju neka aromatična kafa sa šlagom ili sladoled sa prelivom od karamela, smatrajte da ste oduševili Vagu.
ŠKORPIJA
Za svakog ljubitelja dobrog zalogaja, pravo je zadovoljstvo da ugosti Škorpiju, znak koji izuzetno ceni kvalitet. Još na početku ručka ili večere, dok pijuckate aperitiv i grickate kikiriki, uživaćete u zadovoljnom izrazu njenog lica ali i pohvalama kojima će vas obasipati, od predjela do konjaka na kraju večere. Nemojte da se iznenadite, ukoliko vaš gost posle dužeg proučavanja jelovnika, naruči nešto sasvim neočekivano. Siguran izbor su šnicle, pečenje ispod sača, svadbarski kupus i obavezno, ljute papričice. Ako ste muškarac, teže vam je da odolite konobaricama, nego poslasticama.
STRELAC
Vaš gost Strelac voli da proba sve što je novo, pa ga pozovite na ručak u nekom orijentalnom, na primer, indonežanskom restoranu. Međutim, pod uticajem Jupitera, planete kontakata sa strancima, on podjednako uživa u pljeskavici u somunu, ribljim specijalitetima, orijentalnoj poslastici ili nekom egzotičnom jelu sa karijem. Gde god da ga odvedete ili kakva god jela da mu ponudite, naći će način da uživa bilo da je reč o gozbi ili običnom ručku. Nemojte se iznenaditi ako poruči isto onakvo jelo koje jedu gosti za susednim stolom, a za dezert mu predložite poslasticu od svežeg sezonskog voća.
JARAC
Zvali ste u goste Jarca, znak koji pored pravih životnih vrednosti, zna da ceni i dobar zalogaj. Važno je samo da se potrudite i izaberete restoran koji je, pre svega, poznat po dobroj "klopi" i velikom broju gostiju, dok je u vašem domu izbor jela prepušten vama. Imajte ipak u vidu da je vaš gost tradicionalista i po pitanju ishrane, pa nećete pogrešiti ako mu za početak preporučite meze od kozjeg sira i domaće kobasice, uz vruću pogaču i neko lagano crveno vino. Što se dezerta tiče, privlače ga baklave i voćne poslastice sa čokoladom.
VODOLIJA
Čin obedovanja za vašeg gosta Vodoliju nešto je u čemu on zna neizmerno da uživa, doduše najmanje kod svoje kuće. Pošto se uglavnom neredovno hrani, ne doručkuje, a retko i ruča, ponekad nešto gricne na brzinu, svaki "pošten" obrok naročito u nekom novootvorenom restoranu sa dobrom kulinarskom ponudom pršutom, sirevima i maslinama, čorbicama i pitama, može da ga oduševi. Najiskrenije će pohvaliti vaše kulinarsko umeće ili izbor kafane, a obradovaćete ga i ako za dezert izaberete sladoled ili čokoladni kolač sa šlagom.
RIBE
Iako je vaš gost u znaku Riba poznavalac dobre kuhinje i veliki sladokusac, pohvaliće svog domaćina čak i u slučaju da nije baš najbolje pogodio njegov ukus. Pošto uživa u specijalitetima od mesa, ribe, plodova mora i salate, pozovite ga u neki italijanski restoran koji je osim po ukusnoj hrani poznat i po kvalitetnim vinima. Čim sednete, vašem gostu ponudite njegovo omiljeno piće, o čemu ste se već ranije diskretno raspitali. Dok nazdravljate, poručite i hladno i toplo predjelo, nekoliko vrsta sireva i špagete sa plodovima mora, a za kasnije ćete se već dogovoriti.
Izvor: conopljanews


prva.rs

_________________
Mnogo je ljudi. redak je čovek..


Vrh
GiGi
Post  Tema posta: Re: Zanimljivosti o horoskopskim znakovima  |  Poslato: 28 Apr 2014, 13:32
Korisnikov avatar
Karolina Riječka

Pridružio se: 25 Mar 2013, 12:13
Postovi: 18509

OffLine
Bik je opsjednut novcem, Lav nadmoći, a Jarac samim sobom


Svaki od znakova Zodijaka ima svoje opsesije koje mu svjesno ili nesvjesno kontroliraju život. Biku je najveća opsesija novac, a Škorpionu odanost


Ovan je opsjednut šopingom

Slika

Pripadnici ovog znaka neustrašivi su i entuzijastični u svim poljima života, pa i u svojim malim opsesijama. Stalno traže nešto novo u životu, a tu glad najčešće utažuju satima šopinga. Njihova opsjednutost kupovinom ide iz krajnosti u krajnost u tolikoj mjeri da im to u potpunosti preuzima život.

Novac i luksuz glavna su opsesija Bika

Slika

Bikovi su stabilni, uporni i izdržljivi, a sve kvalitete pomažu im da steknu dobru poziciju na poslu. Ne boje se naporno raditi, a sve s jednim ciljem, steći što više novca. Veliki iznos na tekućem računu omogućuje im uživanje u luksuzu koji cijene jednako kao i novac, ali ne ustručavaju ga se trošiti na druge.


Blizanci nigdje ne idu bez gadgeta

Slika

Živahni i društveni pripadnici ovog znaka opsjednuti su tehnikom, odnosno svim gadgetima koji im omogućuju bolju komunikaciju sa svima koje vole. To je njihov prozor u svijet, a obožavaju ih zbog slobode koju im pružaju. Jednako tako slabi su na modu i spremni su cijeli svoj dan potrošiti na kombiniranje novih modnih trendova.


Rak žudi za uspjehom

Slika

Suosjećajni Rakovi uvijek su spremni pomoći, ali samo ako se to ne kosi s njihovim uvjerenjima. Oni jasno izražavaju svoje stavove i svim pokazuju što im se sviđa, a što ne. Žude za uspjehom i spremni su za to ići i iznad svojih granica. Taj uspjeh je najčešće vezan uz obiteljski i privatni život.

Lav ima glavnu opsesiju - nadmoć

Slika

Pripadnici ovog znaka imaju određenu aristokratsku osobinu koja ih tjera da u svemu budu najbolji. Upravo je to njihova najveća opsesija, nadmoć i superiornost nad drugima. Vole drugima pokazati da se odlično snalaze na svim poljima života i neće se ustručavati pokazati im kad su u krivu.


Djevica je opsjednuta redom

Slika

Pedantne Djevice opsjednute su redom u tolikoj mjeri da im se život često samo oko toga i vrti. Najviše od svega cijene točnost i disciplinu, a ako im to netko poremeti pretvaraju se u prave kraljice drame. Opsesija savršeno uređenim svakodnevnim rasporedom graniči s opsesivno-kompulzivnim poremećajem.

Vaga žudi za ravnotežom

Slika

Vage su sklone pretjeranom analiziranju, stoga ne čudi što su opsjednuti životnom ravnotežom. Taj balans nastoje postići lijepim stvarima, bilo nakitom, putovanjima ili odjećom. Problem je u tome što taj svoj poriv ne mogu kontrolirati pa ih šopingiranje može izbaciti iz takta.

Škorpion je opsjednut lojalnošću

Slika

Pripadnici ovog znaka poznati su po svojoj misterioznoj i posesivnoj prirodi pa u životu najviše žude za iskrenošću i lojalnosti. Oni žele odnose pune povjerenja, a svojom opsesijom smatraju veliku želju za znanjem i za okultnim. Ne libe se pokazati svoje znanje koliko god to drugim znakovima išlo na živce.


Putovanja su glavna opsesija Strijelca

Slika

Baš kao i Ovnovima, i Strijelci najviše u životu obožavaju avanture i aktivnosti. I dok su drugi opsjednuti nadmoći i iskrenim odnosima, njihova mala opsesija su putovanja i napravit će sve kako bi što češće putovali. Jedino se tako mogu riješiti viška energije po kojoj su toliko poznati.


Jarac je opsjednut samim sobom

Slika

I dok su drugim pripadnicima Zodijaka važnije materijalne stvari, Jarac je opsjednuti samo jednom - samim sobom. On ima egocentričnu crtu koja ga tjera da sve napravi u svoju korist, bez obzira povrijedilo to nekoga ili ne. Upustit će se u lov na uspjeh i gaziti po drugima, osim ako ga strah da će izgubiti nešto još važnije ne natjera da odustane.


Vodenjak treba biti najkreativniji u društvu

Slika

Šarmantni pripadnici ovog znaka imaju stalnu potrebu biti najkreativniji u društvu. Stalno nešto stvaraju i pravi su inovatori, ali to više rade za svoju dušu nego zbog uspjeha. Iako im priznanja gode, bitnija im je titula najkreativnijeg znaka u društvu.


Ribama ovisnosti nisu strane

Slika

Ribe su pravi sanjari i žive u vlastitom svijetu koji su skrojili po svojoj mjeri. Pripadnici ovog znaka su labilni stoga ne čudi što se lako navuku na nezdrave navike, poput junk fooda, kockanja ili alkohola. Jednom kad to probaju postaju toliko time zaokupljeni da se teško mogu izvući.


24sata.hr

_________________
Plesala bih s tobom
kroz najprometnije ceste
jedan tango kroz crveno
tamo gdje nitko ne bi plesao
na vrhu Hendrixovog mosta
i to mi ne bi bilo dosta...


Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu

Ko je OnLine
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
Idi na:   


Obriši sve kolačiće boarda | Tim | Sva vremena su u UTC + 2 sata

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
DAJ Glass 2 template created by Dustin Baccetti
Prevod - www.CyberCom.rs
eXTReMe Tracker