Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 13 Jul 2025, 09:58

Autoru Poruka
Dade
Post  Tema posta: Re: O filmu i glumcima iza kulisa  |  Poslato: 20 Sep 2012, 16:28
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 29 Avg 2012, 20:36

Sloboda Mićalović:Razvodili su me više puta

Nagrađena umetnica, poznata po ženstvenosti, imala je privatni razlog za radost, pored toga što je nagrađena, baš kao i njen kolega Bosiljčić. Ona je proslavila rođendan, a Ivan prvu godišnjicu braka sa pevačicom Jelenom Tomašević

Slika

Jedna od najlepših glumica mlađe generacije, popularna Sloboda Mićalović, za sobom ima period obeležen radostima, kako u poslu tako i u privatnom životu. Umetnica poznata po skromnosti i besprekornim manirima, tek što se vratila sa porodičnog odmora u Grčkoj, prisustvovala je „Filmskim susretima” u Nišu, gde joj je uručena nagrada “Glumački par godine”, kao i njenom partneru iz serije „Nepobedivo srce“, glumcu Ivanu Bosiljčiću.

Aplauzi prepunog gledališta, našeg najstarijeg filmskog festivala, pokazao je zbog čega je lepoj glumici po treći put uručena statua “Ona”, delo akademskog vajara Nebojše Mitrića, i to u ovogodišnjoj oštroj konkurenciji.Majka bliznakinja Mile i Vere, koje je 2010. dobila u bračnoj zajednici sa kolegom Vojinom Ćetkovićem, u razgovoru za magazin „Hello!“ najpre se osvrće na činjenicu da je nagrada stigla od publike.

- Publika je odlučila ko će dobiti nagradu, a oni nabolje znaju koji su razlozi što su mene i Bosiljčića izabrali za glumački par godine. U prošlosti, dobila sam nagradu za rad u teatru od svojih kolega, što mi je takođe veoma značajno. Kada govorim o te dve kategorije, u jednoj bi trebalo impresionirati članove žirija, dok u drugoj ozbiljnu masu ljudi. Publika podržava, voli i traži, i zbog toga je nagrada publike značajnija. Ne kažem da je priznanje koje dodeljuju kolege manje vredno, ali uvek je dirljivo dobiti nagadu od publike. Osećaj kada te veliki broj ljudi ceni i poštuje poseban je za umetnika – kaže miljenica televizijske publike, talentovana zvezda popularnih serija reditelja Zdravka Šotre.

Nagrađena umetnica, poznata po ženstvenosti, imala je privatni razlog za radost, pored toga što je nagrađena, baš kao i njen kolega Bosiljčić. Ona je proslavila rođendan, a Ivan prvu godišnjicu braka sa pevačicom Jelenom Tomašević.

- Moram da priznam da sam tog dana potpuno zaboravila da je godišnjica njegovog braka, pa mu nisam čestitala. On mi, naravno, ništa nije rekao tog dana. Posle dodele nagrade slavlje smo nastavili sa našim prijateljima, koje volimo, među kojima je bilo mnogo glumaca. Veče je preraslo u pravi provod, pa smo skupa ostali do kasnih sati, što mi se odavno nije desilo budući da zbog dece rano ležem i ustajem. Pre proslave trideset prvog rođendana sa kolegama u Nišu, upriličila sam slavlje u krugu porodice – kaže glumica, koja je rođena jedan dan pre njenog supruga Vojina.

- Vojin i ja smo rođeni dan za danom, i slavili smo rođendane proteklih godina uvek u Nišu na festivalu, gde bi nas vlasnici hotela „Ambasador“ dočekali sa velikom tortom, dve čaše, lepim vinom i poklonima.

Budući da je ove godine festival počeo tri dana posle mog, a dva posle Vojinovog rođendana, slavili smo sa našim kćerkama na moru – kaže crnka prefinjenih crta lica, rođena u Leskovcu.

- Naše kćerke su bile divne na letovanju u Grčkoj. Nisam verovala da čovek može da se odmori sa bliznakinjama koje imaju dve i po godine. Bili smo superčetverac za dobar provod i odmor. Letovali smo bez dadilja i baka. Mogu da kažem da je ovo jedno od mojih najlepših letovanja u životu – veselo kaže Sloboda, koja potom primećuje da je prošle nedelje jedan časopis njen boravak sa suprugom na festivalu u Nišu okarakterisao kao „uspešno izbegavanje“.

Mirnim tonom objašnjava da je sa njenim brakom sve u najboljem redu i da je vest verovatno objavljena da bi nju isprovocirala.

- Vrlo tendenciozno je plasirana vest u kojoj je tema Vojinov i moj brak. Publika koja kupuje časopis u kojem je objavljena vest, sigurno nije moja publika, dve godine nisam želela da im dam intervju. Taj tekst zapravo oslikava nemoć časopisa u kome je objavljena, pa je neko upotrebio maštu i napravio priču ni iz čega. Razvodili su me više puta, pa sam navikla na sve. Samo mi nije jasno zbog čega bismo bili zajedno na festivalu, ako nismo u dobrim odnosima- ispričala je Sloboda Mićalović.

Kurir

Vrh
Dade
Post  Tema posta: Re: O filmu i glumcima iza kulisa  |  Poslato: 21 Sep 2012, 15:34
Korisnikov avatar
rang
rang

Reditelju otkaz - Rivsu nove scene

Karl Rinš, reditelj filma „47 Ronin” sa Kijanu Rivsom u glavnoj ulozi, nema više kontrolu nad njim, javio je studio „Juniverzal".

Slika

Rinš, kome je ovo trebalo da bude debitantsko ostvarenje, ražalovan je sa mesta reditelja nakon što je budžet filma narastao sa prvobitnih 175 miliona na 225 miliona dolara. Udaranje finiša sada je u rukama kopredsednice studija Done Lengli.

Zasnovan na japanskoj legendi s početka 18. veka o grupi samuraja koja se sveti zbog smrti svog učitelja, holivudska verzija ima „dopisane” elemente poput džinova i veštica a u zaplet je uvrstila i lik Kaja, polu-Japanca polu-Britanca, koga tumači Kijanu Rivs.

Rivsov lik je bio sasvim izbačen iz završnih scena snimanih u Japanu, Budimpešti i Londonu. Studio je potom smenio reditelja i naredio je dodatna snimanja u Britaniji pre nedelju dana. Kaj je tako vraćen u centar akcije, dobio je dodatne dijaloge, čak i ljubavnu scenu. Film se sada završava bitkom između Kaja i natprirodnog čudovišta.

Osim Rivsa, u „47 Ronin” učestvuje mahom japanska glumačka ekipa.

Ep snimljen u 3D je prva glavna uloga kanadskog glumca u velikoj holivudskoj produkciji od „Matriksa” 2003. godine.

Istinita, premda pomalo ukrašena priča o 47 ronina je nacionalni mit Japana: parabola o odanosti, žrtvi i istrajnosti. Grupa samuraja postala je grupa ronina - ratnika bez lidera - kada je sudski zvaničnik Kira Jošinaka naredio njihovom učitelju da se ubije. Ratnici su čekali godinu dana pre nego što su u napadu od 14. decembra 1702. ubili Jošinaku, predali se i potom izvršili ritualno samoubistvo.

Komad "Chūshingura" Takede Izuma iz 1748. zasnovan na ovoj priči do sada je šest puta adaptiran na velikom platnu u Japanu. Zapadnoj publici verovatno je najpoznatija verzija Hirošija Inagakija iz 1962. sa Tošiom Mifuneom u glavnoj ulozi.

Ovo je poslednji u nizu blokbastera koji su napravili nevolje producentima. „Džon Karter” je koštao „Dizni” preko 200 miliona dolara, gašenje produkcije „Shade Maker” doneo je istom studiju novih 50 miliona dolara troška, a „Juniverzalova” visokobudžetna produkcija „Battleship” je bila veliko razočaranje u bioskopima, sa navodnih 80 miliona dolara gubitka.

B92

Vrh
Truth and Pain
Post  Tema posta: Re: Holivudske zvezde - ko, kad, gde, zašto, kako...  |  Poslato: 24 Sep 2012, 10:56
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 04 Jul 2012, 21:49

Džud Lou: Razmišljam o krizi srednjih godina

Slika

Tridesetdevetogodišnji superstar prodornoplavih očiju Džud Lou rođen je u Londonu. Osim što je poznati glumac, on je reditelj i filmski producent. Glumom je počeo da se bavi najpre u pozorištu, za šta je i nagrađivan. Nominaciju za najboljeg novog glumca imao je igrajući u prvom komadu. Prvu televizijsku ulogu dobio je 1989, a najveći „proboj“ imao je igrajući u američkom filmu „Gataka“, uz Umu Turman i Itana Houka. Do 2000. postao je zvezda, najpre u Velikoj Britaniji, a potom i u Sjedninjienim Američkim Državama. Kritičari su cenili njegov rad, a ženska publika seksepilnost i šarm. Britanskom glumicom Sejdi Frost, koju je upoznao na snimanju drame „Šoping“, oženio se 1997. Sedam godina starija glumica već je imala sina, te je Džud postao očuh Finliju. Sa Sejdi je dobio troje dece, u braku koji je trajao do 2003, dok je godinu dana za koleginicom Sijenom Miler započeo burnu romansu koja je punila tabloide njihovim raskidima i pomirenjima, sve do konačnog kraja veze 2004. Pet godina kasnije njegovo „ljubavno zatišje“ prekinula je vest koja je iznenadila sve: dobio je kćerku Sofiju u kratkoj vanbračnoj vezi sa manekenkom Samantom Burk, koja je posle rođenja njihove devojčice davala intervjue o slavnom glumcu i njihovoj romansi. On je džentlmenski u javnosti ćutao o devojci željnoj medijske pažnje, koja je sa njim u vezi provela svega nekoliko dana, što su tabloidi kasnije otkrili. Umoran od provlačenja po tabloidima zbog Samante, utehu je potražio u staroj ljubavi, pa je sa Sijenom Miler obnovio vezu 2009. Ljubav je trajala dve godine, a potom su prekinuli zabavljanje. U javnosti ima imidž jednostavnog i otvorenog mladića koji je ponosan što je ostao skroman, uprkos novcu i slavi.
- I dalje sa svojom decom uživam u običnim, normalnim stvarima. Često koristimo autobus i metro jer se pokazalo da je to i najbolji način da negde stignete. Smatram da ako oko sebe stvorite neke barijere time samo dozivate probleme – rekao je on pre nekoliko godina, i istakao da mu je prija kada ga neko naziva slavnom osobom.
U ekskluzivnom intervjuu za srpsko izdanje magazina „Hello!“, koji je šarmantni glumac dao u Londonu, na svetskoj premijeri filma „Ana Karenjina“, govori o ulozi Alekseja Karenjina, svojim stavovima o životu i braku.
Kakav je izazov bio raditi na ulozi Alekseja?
- Najveći izazov mi je bio da otkrijem i zadržim mir i spokoj koji Aleksej Karenjin ima u svom karakteru. Reditelj Džo Rajt insistirao je na apsolutnoj smirenosti mog lika, koji sve svoje emocije duboko u sebe potiskuje. Postojale su neke nove “boje i teksture” u liku koji je trebalo da obradim, poput okrutnosti, ali je bilo potrebno i mnogo energije. Do sada sam uglavnom igrao zavodnike i želeo sam da se oprobam u nečem novom.
U filmu gotovo da vas ne prepoznajemo, jer imate dugu bradu i izgledate mnogo starije.
- Brada je moja. Inače, kao dete, obožavao sam da se prerušavam i da budem neko drugi. To sam stalno radio, do svoje pete godine. Ovaj film je bio vrlo inspirativan za sve nas. Želja je bila prodreti u samu srž likova tog doba. Pronašli smo divnu sliku političara iz Rusije, iz tog vremena, i to nam je mnogo pomoglo da sklopimo ceo moj lik, od izgleda do emocija.
Kako se osećate kada glumite manje atraktivne likove?
- Ne volim da stalno igram iste uloge, uzbudljivo je je raditi nove stvari. Dok radim, volim da razmišljam i pomalo strahujem da li će ljudi na pravi način shvatiti ulogu koju tumačim. U mojim dvadesetim i tridesetim bio sam kao u minskom polju, kada sam dobio etiketu seks simbola, a ja sam samo želeo da budem glumac. Sada to prepuštam mlađim glumcima. U šali ljudima kažem da su za to sada Aron Tejlor i Robert Patinson, a da ja mogu da glumim nešto drugo. Ovo je prelomni trenutak za mene. Ne kažem da ne volim takve uloge, ali to je sada za mlađe glumce.
Kakve uloge biste voleli da igrate?
- Sledeće godine ću igrati Henrija Petog. Prošle godine sam igrao u delu Judžina O’Nila, „Kristina“, koje sam jako voleo. Igrao sam irskog mornara sa bradom, prosto sam ga obožavao. Voleo bih da imam takve uloge na filmu. Na jesen igram u niskobudžetnom filmu “Don Hemingvej”, i on je blizu toga. Za glumce je najbolji period za uloge oko četrdesete, dok za glumice nije.
Uskoro ćete napuniti četrdeset. Mnogi smatraju da su u tim godinama na pola puta. Razmišljate li o tome na taj način?
- Mozda zvuči kao kliše, ali razmišljam o krizi srednjih godina. Kad sam tužan kažem sebi: ”Kupi sad fererari”, a onda pomislim „Sve je to život“.
O čemu brinete?
- Mislim da postoji mnogo stvari koje bi još trebalo uraditi. Želim da se još dokažem kao glumac na razlilitim poljima.

Hello

Vrh
Dade
Post  Tema posta: Re: O filmu i glumcima iza kulisa  |  Poslato: 24 Sep 2012, 13:07
Korisnikov avatar
rang
rang

"Prodao se" Džejms Bond

Više od pola veka zaštini znak tajnog agenta 007 bio je martini, ali sad su se stvari i zvanično promenile – u korist piva.

Slika

Kultna rečenica, koju svi pamtimo, "promućkan, ne promešan" – s godinama je postala zaštitni znak Džejmsa Bonda, ali on će, u najnovijem nastavku popularne franšize "Sky fall", umesto matinija "mućkati" pivo.

Glumac Danijel Krejg je tim povodom, nedavno snimio i reklamu u kojoj promoviše "Hajneken" pivo, koje pije i u filmu.

Pre nekoliko dana pojavila se kontroverzna reklama za pivo, koja je ujedno i promotivni spot za najnoviji nastavak filma o agentu 007 "Skyfall".

Fanovi Džejmsa Bonda razočarani su ovakvim potezom produkcije, i smatraju da su se producenti "prodali" za 30 miliona evra, koliko je iznosio sponzorstvo "Hajnekena" za ovaj film.

Glavni glumac Daniel Krej tvrdi da filma ne bi ni bilo da nije bilo ovog I sličnih sponzorskih ugovora: "Jednostavno, bez toga ne bismo uspeli. Nažalost, tako je. Snimanje i promovisanje ovog filma mnogo košta, tako da radimo ono što možemo i moramo".

Pogledajte reklamu.

Mondo

Vrh
Dade
Post  Tema posta: Re: O filmu i glumcima iza kulisa  |  Poslato: 24 Sep 2012, 13:12
Korisnikov avatar
rang
rang

Tragedija na snimanju "Usamljenog rendžera"

Član ekipe filma udavio se na snimanju novog filma sa Džonijem Depom u Los Anđelesu, prenosi "Didžital spaj".

Slika

Trenutno je u Kaliforniji u toku snimanje filma "Usamljeni rendžer", rimejka televizijske serije iz pedesetih godina prošlog veka, u kojem glavne uloge tumače Džoni Dep i Armi Hamer.

Policija Los Anđelesa saopštila je da je muškarac iz ekipe pronađen mrtav u bazenu za snimanje podvodnih scena. Prema prvim informacijama, reč je o roniocu-kaskaderu koji se udavio pod nerazjašnjenim okolnostima.

"Potvrđujemo tragediju na snimanju našeg novog filma, i u potpunosti podržavamo istragu ovih nesrećnih okolnosti", saopštio je studio "Dizni".

Premijera "Usamljenog rendžera" zakazana je za jul sledeće godine.

(MONDO)

Vrh
Dade
Post  Tema posta: Re: O filmu i glumcima iza kulisa  |  Poslato: 24 Sep 2012, 13:17
Korisnikov avatar
rang
rang

Gvinet Paltrou: Osećam se užasno

Ni silni novci, uspeh na privatnom i poslovnom planu nisu dovoljni za sreću. Glumačka zvezda Gvinet Paltrou protiv depresije bori se radom i suzama, a neretko pomoć traži i od prihijatra.

Slika

Uprkos tome što je priznata i poznata glumica, uz to ovenčana nagradom Oskar, zatim supruga jednog od najvećeg rokera današnjice i majka dvoje dece, Gvinet Paltrou je priznala da veoma često plače i da se oseća užasno.

Proslavljena glumica ne krije da zbog depresije mnogo radi i da redovno posećuje psihijatra.

„Možete o tome pitati mog psihijatra. Ono što me gura u posao je radoznalost. Upravo se zahvaljujući njoj zatrpam poslom. No, presudna je tu i moja potreba za dokazivanjem i za osećajem posebnosti. Kao dete koje želi da se razlikuje od drugih", rekla je u intervjuu magazinu Instajl plavokosa lepotica i priznala da se bori protiv depresije.

„Plačem mnogo. Osećam se užasno. Prava sam plačljivica. Ne znam plačem li zbog tuge ili nesigurnosti. Da li se sad osećate grozno zbog mene?", upitala je na kraju razgovora zvezda filmova "Zaljubljeni Šekspir", "Sedam", "Ema" i mnogih drugih.

B92

Vrh
Truth and Pain
Post  Tema posta: Re: O filmu i glumcima iza kulisa  |  Poslato: 26 Sep 2012, 12:50
Korisnikov avatar
rang
rang

Srpska glumica Biljana Mišić dobila ulogu u filmu o grofu Drakuli

Slika

Srpska glumica Biljana Mišić ovih dana u Rumuniji snima scene za najnoviji holivudski film “Mračni princ”, o čuvenom vampiru grofu Drakuli. Naslovnu ulogu igra Džon Vojt, dvostruki oskarovac i otac Anđeline Džoli, dok Biljana glumi Drakulinu nevestu.
Iza ovog filma stoje producenti uspešnog ostvarenja “Gost rajder”, a reditelj Piri Redžinald Tio najavio je da će “Mračni princ” biti samo početak franšize o rumunskom grofu Vladu Drakuli. Ako je verovati novinskim napisima, srpskoj glumici bi na snimanju mogao da se pridruži i francuski kolega Vensan Perez.
Biljana Mišić je bez mnogo buke počela da gradi svoju američku karijeru prošle godine manjim ulogama u filmovima, reklamama i muzičkim spotovima u Los Anđelesu. Na kastinzima u konkurenciji hiljada mladih glumica, kako je već u Holivudu red i običaj, trud joj se, za sada, isplatio kroz angažman u izgledno komercijalnom projektu „The Dark Prince“ od producenata filma „Ghost Rider“.

Čim završi ovo snimanje, Biljana će imati još jedan “zadatak” – da se 10. oktobra pokloni na premijeri filma “Led” Jelene Bajić Jočić, u kome igra zapaženu ulogu.

Hello

Vrh
Truth and Pain
Post  Tema posta: Re: O filmu i glumcima iza kulisa  |  Poslato: 28 Sep 2012, 14:28
Korisnikov avatar
rang
rang

Džoni Dep i Džud Lou: Zajednički projekat

Slika

Džoni Dep i Džud Lou igraće u filmu “Veliki hotel Budimpešta” Vesa Andersona, čiji se zaplet drži u tajnosti.
U filmu će, pored njih dvojice, igrati i Oven Vilson, Anđela Lensberi, Edvard Norton i drugi, a Anderson je najavio samo da će ispričati “veliku evropsku priču”.
Premijera filma očekuje se početkom 2014, prema pisanju filmske štampe.
Kada je 2008. Hit Ledžer iznenada preminuo usred snimanja filma “Imaginarijum doktora Parnasusa”, Džoni Dep, Džud Lou i Kolin Farel “uskočili” su kao tri lika koji su podelili njegovu ulogu, a sav honorar od filma prosledili su Hitovoj kćerkici Matildi.

Mondo

Vrh
Truth and Pain
Post  Tema posta: Re: O filmu i glumcima iza kulisa  |  Poslato: 01 Okt 2012, 09:26
Korisnikov avatar
rang
rang

Natali Portman kao Džeki Kenedi!

Slika

Natali Portman će glumiti Žaklinu Kenedi Onazis!

Naime, kako prenose holivudski mediji, filmski studio „Fox Searchlight“, čiji je ovo projekat, trenutno je u pregovorima sa sjajnom glumicom, pošto žele da upravo ona glumi preminulu prvu damu u drami „Džeki“ Noa Openhaima. Radnja filma prati život Džeki Kenedi nakon atentata na njenog supruga, nekadašnjeg predsednika SAD Džona Ficdžeralda Kenedija, u Dalasu 1963. godine.
Nezvanično, Portmanovoj se scenario veoma dopao, ali ipak planira da sačeka dok se ne nađe odgovorajući reditelj, pa da onda prihvati ulogu.

Alo

Vrh
Nina
Post  Tema posta: Re: O filmu i glumcima iza kulisa  |  Poslato: 01 Okt 2012, 18:14
Korisnikov avatar
Moderator
Moderator

Pridružio se: 13 Apr 2012, 14:33

Anja Alač: Zbog dečka pobegla sa snimanja Ruže vjetrova

Lepa Anja Alač zbog dečka glumca Radovana Vujovića napustila je snimanje serije Ruža vjetrova.

Slika

Glumica Anja Alač već dve godine živi na relaciji Beograd – Split, pošto u Hrvatskoj snima gledanu serijiu Ruža vjetrova. Zbog poslovnih obaveza najviše ispašta njena veza sa kolegom glumcem Radovanom Vujovićem.

Slika

Anja je 28. septembra proslavila 24. rođendan, a iako su joj kolege na setu Ruže vjetrova priredile iznenađenje, ona je poželela svog dečka, junaka serije Vojna akademija, pa je napustila snimanje i došla u Beograd.

- Teško mi pada razdvojenost, ali ponosna sam što uprkos svemu opstajemo - rekla je Anja za portal 24sata.hr.

Story

Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu