Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 27 Jul 2025, 03:27

Autoru Poruka
SHE
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 13 Feb 2014, 23:46
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 07 Dec 2012, 00:12

Molena je napisao:
''Strašnije od svega ostalog što se događalo posljednjih dana u ovoj sjebadi od zemlje, bilo mi je gledati količinu onih koji su bez srama i obraza, svih ovih dana revno i mazohistično prodavali sebe. Kao nekome tko je godinama bio u medijskom svijetu, pogotovo stravično bilo mi je za gledati svu huškačku mašineriju, laži, podmetanja, debilne izjave, kretenizam megalomanskih razmjera, nikad luđi diletantizam, ukazanje nacionalizma i u saksiji od cvijeća, ubacivanja kosti mržnje, ovu kurvanjsku prodaju brojnih medija, sebe i svog čojstva, u prve stranačke ruke koje naiđu. Znaš, proći će jednom sve. I ratovi prolaze. Doći će i proći zemlje, ustavi, poretci, političari, uguzbe za poslove. Samo jedno nikad neće proći. Saznanje da si bio p**ka, onda kad si mogao biti čovjek. Da si dao svoje najbolje godine za najgore ljude koje je ova zemlja ispljunula iz sebe. Da si se rodio da budeš promjena u svijetu, a sve što si činio bilo je da im držiš gaće dok sustavno pišaju po tebi.

Jer vidi, ne može se desiti ništa puno loše ako budeš svoj. Okej, nije popularno u Svetom Trojstvu Mahnitih Naroda. Može izgledati mazlumski. Sizifovski skroz. O da, i jebat će ti mater stranački potrčci. Puno i često. Ali sve je to neuporedivo s ponosnim pogledom tvoje majke, koja će znati na kraju svog teškog puta, da si bio i ostao ljudina, a ne stoka, usprkos svemu.''
Martina Mlinarević-Sopta

apropo cega ovo?

Vrh
Trile
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 13 Feb 2014, 23:54
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 21 Maj 2012, 10:05

ma gologuzija cista

Vrh
casual
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 17 Feb 2014, 21:54
Korisnikov avatar
*
*

Pridružio se: 24 Sep 2012, 00:31

Citiraj:
Ni "starke" nisu kao što su bile
Nekada se znalo ko ih nosi i zbog čega. Bilo je mnogo važno da li "šetaš" duboke ili plitke. Kako je danas?

"Osamedesetih godina prošlog veka, 'starke' su bile simbol rokenrola i panka. Devedesetih - simbol otpora. Džiberi su nosili 'najke', a ovi drugi 'starke'. Znalo si da nisi folker ako nosiš te patike. One su bile simbol socijalne pravde, bunta i mladalačkog duha. Za mene, to važi i danas", rekao nam je novinar i radijski voditelj Dragan Ilić, na promociji prolećne kolekcije "Konvers" patika.
I dok smo slušali svirku benda Ko Ne, u Božidarcu u Beogradu, gledali smo modele "starki" za novu sezonu i zapitali se: da li one i danas, sa svim tim dezenima, fluoroscentnim bojama, štiklom (?!), znače ono isto što i nekada? Ko ih danas nosi i sa kojom porukom?

"Mislim da se to sve pobrkalo", kaže Dragan Ilić, a i ostali naši sagovornici su se uglavnom složili s njim.

"Od malena nosim ove patike, a prepoznavanje po tome šta imaš na nogama počeo sam da praktikujem takođe vrlo rano. Mi u 'starkama' smo se osećali kao deo sveta koji misli drugačije. Međutim, danas ih nose zato što im se dopadaju, a ne zato što na taj način žele i mogu drugima da poruče koju muziku slušaju, koje knjige čitaju i slično. Mada, meni je i dalje drago kada vidim nekoga u 'starkama' - odmah pomislim da je to osoba koja misli", kaže glumac Branislav Trifunović.

Šminkeri su nekada nosili plitke "starke", rokeri duboke. Danas to pravilo važi ili ne?

"Podela na plitke i duboke se u moje vreme više odnosila na pol, nego na neku filozofiju: plitke su bile za žene, duboke za muškarce. Danas to više ne važi. Takođe, stvar je drugačija i zato što sada pravi rokeri, bilo da sviraju takvu muziku, bilo da rok samo slušaju, nemaju pare za 'starke'", kaže muzičar Igor Lazić - Nigor.

"Ja sam bio klinac u vreme kada su alternativci, najšire rečeno, bili u 'starkama', a svi oni drugi u trenerkama i 'ermaks' patikama. Ja lično nemam ništa protiv ovog drugog brenda, već se samo kod nas dogodilo da postoji podela uniformi. Moj razlog zašto nosim 'starke' i dalje je isti - za mene to nije samo patika već simbol šireg pravca kojem pripadam. Međutim, mislim da sada postoje kulturološki kentauri, ali ne želim da kažem da je neko polu čovek polu konj, već samo da postoje ljudi koji su spoj nespojivog. Tako sada imamo te čudne mešavine ljudi koji su u isto vreme i rokeri i narodnjaci, hiphoperi i narodnjaci. Tako oni nose ne samo 'starke' već svu drugu obuću ili odeću jer im se dopada, a ne učitavaju bilo kakav širi kontekst u to", kaže pisac Marko Šelić - Marčelo.
Dakle, ne možemo više da se oslonimo na modu kao putokaz, kao nešto što šire određuju osobu?

"Sada se brzo živi i ljudi više nemaju vremena da se udubljuju u mnogo ozbiljnije stvari, u umetnost, a kamoli u modu. Nemaju vremena da razmišljaju o tome koja odeća simbolizuje koju subkulturu. Danas svi nose sve, ali mi koji se lagano ubrajamo u malo starije, još pamtimo te razloge zašto nešto radimo", kaže Marčelo, a Dragan Ilić dodaje:

"Mada, u reklamama za 'Konvers' je zadržan taj rokenrol duh. One kažu: 'Cipele su dosadne, patike su kul'. Meni su se, na primer, 'starke' smučile kada su oni tipovi iz Crvene jabuke počeli da ih nose. To mi je bilo malo trulo. Međutim, pre nekoliko godina pojavila se nova linija patika sa idejom da neki bendovi dobiju određeni model 'starki' i da ti, zapravo, izborom patika pokažeš i svoj muzički ukus. To je super! Mi smo nekada nosili ploče ispod miške. Ja sam šetao The Who i Clash, a onda su se oni pojavili na 'starkama' i više nije bilo nikakvih problema. Moj mlađi sin je, na primer, insistirao da dobije AC/DC 'starke'. Tako da ipak i dalje možeš preko tih patika da izraziš svoj stav prema životu i svemu ostalom."

Hajde da objasnimo mlađim čitaocima kako je sve počelo, zašto su baš 'starke' odabrane kao simbol rokenrola i "mislećih" ljudi?

"Prvo želim da im kažem da smo 'starke', osim u nekim komisionima u bivšoj Jugoslaviji, kupovali u Trstu. Kada neko tamo ode kupovao je za celu ekipu. 'Booordo, pliiitke, cetLdeset i tLi', govorili smo nekim našim italijanskim jezikom i bili smo mnogo srećni što nas razumeju i što ćemo se kući vratiti u novim 'starkama'. Međutim, kada odeš u muzej Ramonsa u Berlinu, shvatiš da su one patike koje je nosio Di Di i za koje smo mislili da su 'starke', zapravo neke odvratne 'šangajke'. Ali, on ih je na jednom koncertu trampio za 'starke' i tako je sve počelo", objasnio nam je Dragan.

Svi naši sagovornici su u Božidarcu bili u 'starkama' i rekli su nam kako leti nose platnene, zimi kožne, postavljene... Da li ih nose i uz odelo i kravatu?

"Nisam lik koji voli odela, zato ga lakše 'svarim' kada obujem patike koje mogu da se uklope uz sako i košulju", kaže Nigor.

"Ja, takođe, ne volim uštogljeno oblačenje, tako da kada moram da obučem sako, na primer, mnogo bolje se osećam ako obujem patike", kaže Bane.

povodom promocije novih modela converse patika...

Vrh
Molena
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 18 Feb 2014, 16:03
Korisnikov avatar
*VIP*

Pridružio se: 16 Maj 2012, 19:49

dobar tekst
i kao sto rekose...''Dakle, ne možemo više da se oslonimo na modu kao putokaz, kao nešto što šire određuju osobu?''.
gola istina..prije si mogao zakljuciti kojoj ko pripada kulturi ili kojem muzickom pravcu, gdje izlazi..ma svasta se moglo zakljuciti iz njegovog stila oblacenja...danas to pravilo vise ne vazi i tesko je provaliti gdje ko izlazi i kakvu muziku slusa samo na temelju onoga sto je obukao.

I meni su se starke zgadile kada sam ih vidjela na Zeri iz crvene jabuke(mrzim crvenu jabuku), ali on je ostao vjeran starkama i one su postale dio njega...prepoznatljivost..nametnuta, ali ipak prepoznatljivost.
Ja starke volim vidjeti u kombinaciji sa odjelom...ali muskarac mora to znati nositi, isto kao i zena koja ce obuci svilenu haljinu i starke.
Mozda ne znas kojem muzickom pravcu pripada, ali ces provaliti dosta toga po nacinu kako ona to nosi.

Vrh
Molena
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 19 Feb 2014, 15:43
Korisnikov avatar
*VIP*

Pridružio se: 16 Maj 2012, 19:49

Citiraj:
Više od 20 ljudi ubijeno je u sukobima između prosvjednika i policije u Kijevu, uključujući sedam policajaca ubijenih u pucnjavi, nakon što je policija u utorak u 19 sati po srednjoeuropskome vremenu počela "protuteroristčku operaciju" na kijevskom Trgu nezavisnosti. Prosvjednici su potom, prema tvrdnjama lokalnih medija, zauzeli vladine zgrade u nekoliko gradova u zapadnom dijelu te zemlje.

Pa nije ta Ukrajina bas taleko daleko...a nismo ni mi daleko od Ukrajine, u svakom smislu.

Vrh
MeGi
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 19 Feb 2014, 17:06
Korisnikov avatar
Born to die

Pridružio se: 22 Maj 2012, 18:51

http://www.teleprompter.rs/otvorili-smo ... -soku.html

Vrh
MeGi
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 19 Feb 2014, 17:13
Korisnikov avatar
Born to die

a tek komentari ispod
znaci sve sam procitama i pregledasla profdile tih ljudi [zenskismeh.gif]
OMG

Vrh
MeGi
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 19 Feb 2014, 17:20
Korisnikov avatar
Born to die

i sad zamisli u tvojoj okolini ima takvih [zid.gif]
a vala se slazem i sa komentarima, dole
ni klinke nisu naivne
a i ova stos u njenu sliku stavili izgleda kao da ima vise od 20

strasno majke mi

Vrh
MeGi
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 19 Feb 2014, 17:47
Korisnikov avatar
Born to die

jos na krajus kroz ima i ceo chat aaaaaaa [zid.gif]

koje psihopate

Vrh
Senka
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 19 Feb 2014, 17:50
Korisnikov avatar
Vječita sanjalica
Vječita sanjalica

Pridružio se: 18 Apr 2012, 12:07

Megi,pročitala sam to...ne znam šta bih rekla...iskreno...toga je pun net...ali time treba da se pozabavi neko ko je nadležan i ko se razumije...
Nemam riječi,zaista.

Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu