Sad cu opet da vam nesto ispricam.
Znaci ovdje postoji taksisti, normalno hehh. Msm i nije to tako normalno ali eto postoje….ne treba ti nikakva dozvola, dovoljno je da imas auto, da znas grad i da ga napunis sa sto vise ljudi i robe. Ta auta su nikakva i rijetko koji ima oznaku da je taxi, kao sto sam vec pisala, dovoljno je ruku izbaciti kroz prozor, pokazati u kojem pravcu ides, pojaviti se na nekim mjestima gdje ima puno ljudi i gdje se cekaju autobusi ( koji su takodjer neka posebna prica). Uglavnom , pored tih auto taksija postoje i moto taxi. Ooooooo DA!

Znaci to su uglavnom frajeri na motorima, i to sve sa napucanim motorima koji rade na isti nacin kao i ovi sa autima….minimalno prevoze dvoje ljudi a nekada ih je i troje plus naravno vozac….poredaju se ko sardine. Pokusat cu nekako da uslikam da vam docaram.
I oni uglavnom isto stoje tamo gdje ima puno ljudi i gdje su autobusi….najvise u blizini skola i fakulteta gdje ima puno mladih klinki .
Onako frajeri kao iz filmova, usijani motori, oni crni sa obaveznim kacketom na glavi, i sa travkom nekom u ustima.I puno ih je….poredaju se i cekaju. I kada neka’ riba’ izadje iz nekog busa i treba ici dalje onda oni podju da dobacuju da uzme bas njega..i ona doslovno kao na pijaci dodje i izabere s kojim ce da se voza

, tj koji ce da je odveze tamo gdej hoce. Jucer sam vidjela jednu takvu situaciju….izasla ona i izabrala jednog koji je stajao u sredini te parkirane grupe, i sad svi oni treba da se malo pomjere da bi on izasao…Meni se svidio jedan drugi, ali ona je izabrala ovoga. I naravno svi ga poceli nesto prozivati i smijati se,nju mjerkati, a ona kulerski ni da se nasmije ili bilo sta prokomentira…samo sjede na motor, rece mu gdje treba da ide i odose….nije iskljuceno da ce usput da pokupi jos nekoga ako bude isao u istom smjeru.
Moze se tu vidjeti svakakvih ljudi…jucer sam tako vidjela par na motoru plus naravno moto-taksista. Vozili smo se paralelno jedno vrijeme pa sam ih promatrala iz auta…Ona napucana, sredjena, u po dana sa umjetnim trepavicama i nekoj haljini, a vjetar je zaebava i kvari frizuru ( umjetna kosa ili perika pa postoji opasnost od totalnog poremecaja i nemogucnosti lakog popravka) i smeta njenim ocima sa tim trepavicama hehehe…Ona je u sredini i nije zagrlila vozaca ali je nju prigrlio momak koji je sjedio iza nje.
Ali moto taxi je skuplji jer je brzi i ne guzvas se u smrdljivom autu. Ako bi mi sutra zatrebao taxi vjerujem da bih se odlucila za ovu opciju, iako se uzasno bojim motora.