Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 21 Jul 2025, 17:37

Autoru Poruka
MAD BOOKSELLER
Post  Tema posta: Re: ► Zasto volim - ne volim zimu?  |  Poslato: 13 Okt 2013, 23:01
rang
rang

Pridružio se: 09 Dec 2012, 20:33

Не смета ми снег.
Не смета ми лед.
Не смета ми бљузгавица.
Не смета ми мраз и хладноћа.
Не смета ми што морам да сушим обућу.
Не смета ми што морам да обучем шест слојева одеће.

Не волим што је дан сувише кратак.
Пробудим се, мрак. Одем до посла, још увек мрак. Кад пођем кући, мрак...
Не волим што је у току зиме углавном облачно, тмурно време.
Утиче на расположење људи. Сви су некако мргодни, гунђави...
Удари нека зимска депресија.

Има прича.
Зима. Напољу већ неколико дана непрекидно пада снег.
Седим у канцеларији и нешто радим, пишем...
Улази колегиница, која је замислила да јој је у опису радног места да шета од канцеларије до канцеларије и да се безразложно одушевљава. Каже:
- Јааааао, што је дивно, како лепо пада снег, а пахуље су чаробне, као балеринееее!
- Јесте, - кажем. - Снег просто обожавају поштари, који цео дан ходају по снегу, табани им се смрзли, снег им пада за врат, јер не могу да носе кишобран и да деле писма, писма им се квасе, наочари се замагљују, хемијска, којој примаоци треба да потпишу, се смрзла па неће да пише... Исто тако, снег обожавају чистачи улица, који таман очисте педесет метара наноса снега, окрену се и виде како је иза њих снег већ покрио оно што су очистили. Снег обожавају возачи, када им точкови проклизавају и поред бачене соли и оних нових хемикалија. А морају да возе таксије, аутобусе, лебац, месо, млеко... Снег обожавају електричари и телефонџије, који су по цео дан на терену и пењу се по бандерама да настављају жице, које су се од тежине снега и леда покидале...
- Уууу, бре, Мад, што си неки. Како си ми убио вољу...
- Лепото, снег је леп на Копаонику, Златибору, Старој Планини, Јахорини, где народ седи у топлим кафићима и гледа кроз прозор, или се скија, санка, ваља се по снегу, прави "слике", шета топло обучан и обувен, око њих се пружа дивна белина, а на ћошковима неки продају кувано вино или чај... Снег је леп када се са децом играш, грудваш, санкаш, смејеш... Снег је леп кад си на одмору, устанеш кад оћеш, шеташ се кад оћеш, радиш или не радиш шта ти је воља...
Снег у Београду, Нишу, Новом Саду, Лапову, Доњем Бријању није леп, јер улице морају стално да се чисте, мораш рано да устајеш и идеш на посао по мраку и по неочишћеним улицама, па сурдукнеш и убијеш дупе (што је најповољнија варијанта) или колено, недајбоже поломиш ногу, руку... Снег на Пештери није леп јер се дешава да по три месеца људи не могу да дођу до вароши да посете лекара, а жене рађају као у 19. веку, поред шпорета, и новорођенчад купају у води коју добијају топљењем снега, је су бунари замрзнути. Где деца газе снег до колена или до појаса да би отишла до школе, пешачећи по 3-4-5 километара, а онда скину своје хаљинице, увију се ћебадима, док им се одећа суши поред пећи. Таман се одећа осуши, а школа готова, ајд поново на снег до куће, где стигну у сумрак, а уче поред петролејске лампе, јер су електрични стубови негде пали.
Окрени се, лепото, мало око себе, погледај свет и другачијим очима... Мућни главом...

Vrh
Molena
Post  Tema posta: Re: ► Zasto volim - ne volim zimu?  |  Poslato: 14 Okt 2013, 10:26
Korisnikov avatar
*VIP*

Pridružio se: 16 Maj 2012, 19:49

MAD BOOKSELLER je napisao:
Не смета ми снег.
Не смета ми лед.
Не смета ми бљузгавица.
Не смета ми мраз и хладноћа.
Не смета ми што морам да сушим обућу.
Не смета ми што морам да обучем шест слојева одеће.

Не волим што је дан сувише кратак.
Пробудим се, мрак. Одем до посла, још увек мрак. Кад пођем кући, мрак...
Не волим што је у току зиме углавном облачно, тмурно време.
Утиче на расположење људи. Сви су некако мргодни, гунђави...
Удари нека зимска депресија.

Има прича.
Зима. Напољу већ неколико дана непрекидно пада снег.
Седим у канцеларији и нешто радим, пишем...
Улази колегиница, која је замислила да јој је у опису радног места да шета од канцеларије до канцеларије и да се безразложно одушевљава. Каже:
- Јааааао, што је дивно, како лепо пада снег, а пахуље су чаробне, као балеринееее!
- Јесте, - кажем. - Снег просто обожавају поштари, који цео дан ходају по снегу, табани им се смрзли, снег им пада за врат, јер не могу да носе кишобран и да деле писма, писма им се квасе, наочари се замагљују, хемијска, којој примаоци треба да потпишу, се смрзла па неће да пише... Исто тако, снег обожавају чистачи улица, који таман очисте педесет метара наноса снега, окрену се и виде како је иза њих снег већ покрио оно што су очистили. Снег обожавају возачи, када им точкови проклизавају и поред бачене соли и оних нових хемикалија. А морају да возе таксије, аутобусе, лебац, месо, млеко... Снег обожавају електричари и телефонџије, који су по цео дан на терену и пењу се по бандерама да настављају жице, које су се од тежине снега и леда покидале...
- Уууу, бре, Мад, што си неки. Како си ми убио вољу...
- Лепото, снег је леп на Копаонику, Златибору, Старој Планини, Јахорини, где народ седи у топлим кафићима и гледа кроз прозор, или се скија, санка, ваља се по снегу, прави "слике", шета топло обучан и обувен, око њих се пружа дивна белина, а на ћошковима неки продају кувано вино или чај... Снег је леп када се са децом играш, грудваш, санкаш, смејеш... Снег је леп кад си на одмору, устанеш кад оћеш, шеташ се кад оћеш, радиш или не радиш шта ти је воља...
Снег у Београду, Нишу, Новом Саду, Лапову, Доњем Бријању није леп, јер улице морају стално да се чисте, мораш рано да устајеш и идеш на посао по мраку и по неочишћеним улицама, па сурдукнеш и убијеш дупе (што је најповољнија варијанта) или колено, недајбоже поломиш ногу, руку... Снег на Пештери није леп јер се дешава да по три месеца људи не могу да дођу до вароши да посете лекара, а жене рађају као у 19. веку, поред шпорета, и новорођенчад купају у води коју добијају топљењем снега, је су бунари замрзнути. Где деца газе снег до колена или до појаса да би отишла до школе, пешачећи по 3-4-5 километара, а онда скину своје хаљинице, увију се ћебадима, док им се одећа суши поред пећи. Таман се одећа осуши, а школа готова, ајд поново на снег до куће, где стигну у сумрак, а уче поред петролејске лампе, јер су електрични стубови негде пали.
Окрени се, лепото, мало око себе, погледај свет и другачијим очима... Мућни главом...

[clap1.gif] hehehhe..bravo Mad, slicnu pricu i meni isprica jedna meni bliska osoba koja radi u istoj formi kao i ti :)

I ovo nekako kao da sam ja pisala.....sta vam je u posljednje vrijeme, citate mi misli ... posebno na ovoj temi [001_smile.gif]

Vrh
Žex
Post  Tema posta: Re: ► Zasto volim - ne volim zimu?  |  Poslato: 14 Okt 2013, 10:29
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 21 Maj 2012, 21:33

Mad je apsoultno u pravu. Čim dođe zima sve je nekako sivo, narod je depresivan, ja tada moram da palim deo mozga koji je zadužen za maštu, jer ove Čačanke se natrontaju u 122-e bunde i onda ja zamišljam kako je ispod... [smehsmeh.gif] Leti je sve lakše i svi su veseliji

Vrh
Molena
Post  Tema posta: Re: ► Zasto volim - ne volim zimu?  |  Poslato: 14 Okt 2013, 10:32
Korisnikov avatar
*VIP*

A znaci to je u pitanju Zex hahahaha :lol: :lol: ...ko ce da zamislja sta ona ispod ima hahaha.

Pa i broj samoubistava je veci u zimsko vrijeme upravo radi sivila i depresive koja uhvati ljude u tom vremenu...a kazu zivot je ljeti jeftiniji i ljepsi....i jeste, barem ljepsi sto se mene tice.

Vrh
Komsinica
Post  Tema posta: Re: ► Zasto volim - ne volim zimu?  |  Poslato: 17 Okt 2013, 19:33
Korisnikov avatar
Forumski novinar
Forumski novinar

Pridružio se: 15 Maj 2012, 10:01

Uopste nije depresivno kada dodje zima [treptrep.gif]

Vrh
GiGi
Post  Tema posta: Re: ► Zasto volim - ne volim zimu?  |  Poslato: 17 Okt 2013, 19:51
Korisnikov avatar
Karolina Riječka

Pridružio se: 25 Mar 2013, 12:13

Tko ne bi volio zimu...pa hej...Djed Božićnjak dolazi!!! [jumping_1.gif]

tamo gdje nitko ne bi plesao
na vrhu Hendrixovog mosta
i to mi ne bi bilo dosta...

Vrh
Andjeo sa greskom
Post  Tema posta: Re: ► Zasto volim - ne volim zimu?  |  Poslato: 17 Okt 2013, 21:44
Korisnikov avatar
ASG

Pridružio se: 06 Dec 2012, 20:55

Volim kada pada sneg da gledam kroz prozor,dok drzim u ruci solju caja i prepustim se sanjarenju.....

Volim je zbog Nove i Bozica...mog rodjendana...

Ne volim kada krene da se topi,kad upadnem u bljuzgavicu...izmokrim kosu,noge..smrznem se,tresem,ruke mi se zalede da ne migu da ubodem bravu kljucem,da udjem u kucu...

Vrh
Molena
Post  Tema posta: Re: ► Zasto volim - ne volim zimu?  |  Poslato: 16 Jan 2014, 17:50
Korisnikov avatar
*VIP*

kako da je volim...mrak u 4 popodne, uhhhh [rolleye.gif]
ne mogu bosa da hodam...i carape i papuce moras da nosis

a ljeti...ma ljeti je sve drugacije i ljepse
jedino sto zimi ima slanine i prsuta i domace peke i tako tooooo :D

Vrh
Вучица
Post  Tema posta: Re: ► Zasto volim - ne volim zimu?  |  Poslato: 23 Jan 2014, 11:18
Korisnikov avatar
Moderator chata

Pridružio se: 13 Okt 2012, 13:01

Вучица je napisao:
Volim škripu snega pod nogama, onaj pucketavi ritam vatre što pored tela greje i dušu, obožavam da se onako baš, baš ugnjezdim u zagrljaj, pa da promrzle obraze ugrejem na tim nedrima, rezak vazduh u venama, kad jutro sviće al ga nevidiš, kada te omami noć svetlucava magijom što zvezde supisti na tren i onda s rukama oteklim od leda opet, priviješ se uz ta nedra... uh...

да, то је то, ал ова зима га баш омаши [rolleye.gif]
све мрљво... пих [boredsmiley.gif]

Vrh
Iskra
Post  Tema posta: Re: ► Zasto volim - ne volim zimu?  |  Poslato: 23 Jan 2014, 11:32
Korisnikov avatar
kure nane moj milane

Pridružio se: 18 Maj 2012, 12:17

ma šta ima da je volim , kratak dan.. sivilo neko i tako .. )bljuc.)
ma leto je zakonnnnnn [smiley2544.gif]

Slika

Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu