Autoru |
Poruka |
Estrella
|
|

Vitezova zvezda
Pridružio se: 17 Jun 2012, 20:13 Postovi: 5399
|
Bali beg - Burak Ozcivit ![[heart_mini.gif] [heart_mini.gif]](./images/smilies/heart_mini.gif)
|
|
|
|
|
Estrella
|
|

Vitezova zvezda
|
Bali beg - Burak Ozcivit ![[heart_mini.gif] [heart_mini.gif]](./images/smilies/heart_mini.gif)
|
|
|
|
|
Lila
|
|

rang

Pridružio se: 11 Jun 2012, 19:19 Postovi: 3470
|
Gledajuci ovu seriju i citajuci knjigu o Sulejmanu Velicanstvenom ova skontala sam da dva lika nemaju neke slicnosti. Bali Beg u seriji je nas omiljeni lik, strog, pravedan i nadasve lep ali onaj nekadasnji stvarni Bali beg po opisu pocivseg profesora Radovana Samardzica u njegovim knjigama Put u istoriju i Sulejman i Rokselana , Bali beg je bio ni malo lep, nadmen, kabadahija,gazija,sve zivo sto mu je doslo pod sablju a da mu nije po volji posekao je.Istakao se posebno u osvajanju Beograda i haranju po Sremu. Ali, da nije tako serija ne bi bila toliko gledana .
_________________ Nisu vazne godine u tvom zivotu, nego je vazan zivot u tvojim godinama Momo Kapor
|
|
|
|
|
Estrella
|
|

Vitezova zvezda
|
Hvala Lila za info! Kakav je bio Sulejman sam procitala, ali ovo za Bali bega nisam znala
|
|
|
|
|
Lila
|
|

rang

|
Ako ti nije tesko procitaj knjigu pa ce ti neke stvari biti mnogo jasnije. Ja krenula na odmor a ni jednu knjigu ne ponesoh tako da sam ove dve knjige kupila na aerodromu po veoma povoljnoj ceni 30% popust i bas sam se onako "zabavila". Svi smo mi u skoli znali ko je Sulejman Velicanstveni i da je dosao i do Beca ali serija je serija sto je i normalno mnogo (ulepsano i ukraseno). Cak je i sam glavni glumac mnogo lepsi nego sto je bio sultan u stvarnosti. Eto uspeo je da osvoji toliko ali u sustini je nesrecno zavrsio mada je njegov otac Selim sve uradio da kada Sulejman dodje na vlast nema niko da mu smeta jer je sve Sulejmanove , striceve, rodjake sve poubijao i podavio tako da nije bilo "konkurencije". I tako Sulji dohakase Rokselana Ruskinja hriscanka, i Ibrahim pasa Grk. I danas blizu Carigrada ima selo Belgrad gde zive nekadasnji Beogradjani , nove generacije koji su oterani kao roblje u Tursku kada je Sulejman osvojio 1521 godine Beograd. I da dalje ne davim procitala sam da se cak smatra da Sulejmana nije rodila ona tatarska princeza ( kcerka tatarskog hana) nego neka zena iz okoline Zvornika.Suljo nas zemljak ha ha.
_________________ Nisu vazne godine u tvom zivotu, nego je vazan zivot u tvojim godinama Momo Kapor
|
|
|
|
|
Estrella
|
|

Vitezova zvezda
|
Lila kakvo davljenje, bas si me sad zaintrigirala sa pricom! Moracu da potrazim obe knjige.
Hvala!
|
|
|
|
|
Lila
|
|

rang

|
Estrella je napisao: Lila kakvo davljenje, bas si me sad zaintrigirala sa pricom! Moracu da potrazim obe knjige.
Hvala! Ma znas Est.imam jednu manu i uvek sam tako radila ,kada bih odgledala neki film a da je film snimljen na osnovu neke price ili romana ja obavezno ako nisam taj roman citala potrazim knjigu i procitam i onda pravim paralelu.Eto jednostavno to volim. Inace ja sam ti generacija koja je jako mnogo citala, isli smo u biblioteke i pored one redovne lektire preko leta "gutali" smo knjige. Nazalost danas je to redje pa i moja deca nisu se satirale mnogo da citaju nego sam i jednoj i drugoj pisala lektire mada su to sada udate zene. I da ne skrenem sa teme Bali beg u seriji je bas lik i onak kostim pase uz njega sto jes` jes`.Bas lep mlad covek.
|
|
|
|
|
Estrella
|
|

Vitezova zvezda
|
Da nastavimo sa slikama  Bali beg - Burak Ozcivit ![[heart_mini.gif] [heart_mini.gif]](./images/smilies/heart_mini.gif)
|
|
|
|
|
Estrella
|
|

Vitezova zvezda
|
Bali beg - Burak Ozcivit ![[treptrep.gif] [treptrep.gif]](./images/smilies/treptrep.gif)
|
|
|
|
|
Estrella
|
|

Vitezova zvezda
|
Bali beg - Burak Ozcivit ![[treptrep.gif] [treptrep.gif]](./images/smilies/treptrep.gif)
|
|
|
|
|
|