Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 28 Mar 2024, 11:45


Autoru Poruka
MeGi
Post  Tema posta: Re: EXIT  |  Poslato: 22 Mar 2013, 18:10
Korisnikov avatar
Born to die

Pridružio se: 22 Maj 2012, 18:51
Postovi: 40996

OffLine
Fetboj Slim na "Egzitu"! (VIDEO)

Poznati britanski di-džej po drugi put dolazi na Petrovaradin, i ovoga puta će nastupiti na "Dens areni"

Slika

Foto: Promo
Sjajni britanski di-džej Fetboj Slim nastupiće na “Egzitu”, koji se od 10. do 14. jula održava u Novom Sadu, i za razliku od 2005. kada je oduševio publiku na “Mejn stejdžu”, ovoga puta će “vrteti ploče” na “Dens areni”!

Norman Kuk, kako glasi pravo Slimovo ime, proslavio se velikim hitovima “The Rockafeller Skank”, “Praise You” i “Right Here Right Now”, kao i remiksima koje je radio za Madonu, “Beastie Boys”, “A Tribe Called Quest”, “U2″ i mnoge druge.

Međutim, od diskografije je mnogo važnija atmosfera koju Fetboj Slim pravi na koncertima, u čemu je on pravi majstor. Uostalom, ko je 2005. bio na čuvenom nastupu u blatu do kolena na “Egzitu” ili u “Areni” pre dve godine, zna da je britanski di-džej vrhunski zabavljač koji će vas naterati da skačete bez prestanka. On na koncertima miksuje sve što mu padne na pamet, od Dženis Džoplin, do benda “The Prodigy”, i to zvuči odlično.

Da podsetimo, do sada je potvrđeno da će na “Egzitu” nastupiti i “Bloc Party”, Snup Dog i “Atoms Fore Peace”.

_________________
Od svih super moci mene zapadne da sam dete debil!


Vrh
MeGi
Post  Tema posta: Re: EXIT  |  Poslato: 28 Mar 2013, 14:24
Korisnikov avatar
Born to die

Pridružio se: 22 Maj 2012, 18:51
Postovi: 40996

OffLine
EXIT: Prva imena za Fusion binu


Fusion bina, sinonim za sjajne žive nastupe do jutra i ove godine ugostiće vrhunske predstavnike različitih muzičkih pravaca, a prvi potvrđeni izvođači su Ana Popović, Delilah i Prong.

prevnext

Slika
Ana Popović, poznata kao "ženski Hendriks", jedan je od najpriznatijih svetskih bluz muzičara. Talenat i želja su je odveli iz Beograda, preko Holandije, čak do Memfisa, prestonice bluza. Nakon izdavanju prvog albuma "Hush" postala je evropska bluz zvezda i jedina je Evropljanka ikada nominovana za Debitanta godine u okviru "Handy awards", bluz verzije Oskara.

Pored brojnih nominacija i osvojenih nagrada u Evropi i Americi, najveće priznanje je stiglo u vidu poziva za zajedničku turneju koji je došao od kralja soul muzike, Solomona Burka. Anin kvalitet prepoznao je i najveći svetski proizvođač gitara Fender, čije je zaštitno lice već nekoliko godina.

Iako već godinama važi za jedno od deset najeminentnijih imena na svetskoj bluz sceni, Ana Popović ne svira po standardima, već bazira napredak na strasti prema muzici. "Uvek želim da publika oseti moju strast koju ja osećam prema muzici. Uvek pokušavam da pronađem tu energiju kojom je odisao Hendriks. To osećanje je i razlog zbog koga sviram."

Bluz diva posebno uživa u nastupima u Srbiji i velika je čast što je Fusion bina izabrana za njen retki susret sa domaćom publikom.


Na Fusion bini ove godine nastupiće i Delilah, devojka anđeoskog glasa koja svojom muzikom osvaja srca širom sveta. Sa njenim sjajnim glasovnim sposobnostima svet se upoznao 2010. godine kada se pojavio hit sastava Chase and Status "Time". Ubrzo nakon toga, Delilah osvaja svet i svojim prvim albumom "From The Roots Up", kao i hitom "Go".


Sa njujorške metal scene na Petrovaradinsku tvrđavu stižu pioniri urbane metal scene, legendarni Prong. Sastav koji je inspirisao Korn i mnoge druge bendove, pojavio se na sceni još osamdesetih godina, ali i dalje oduševljava fanove tvrđeg gitarskog zvuka.

Tomi Viktor, frontmen Pronga, započeo je karijeru kao tonac čuvenog kluba "CBGB" i upravo to mesto ističe kao najveći uticaj na muziku benda. Nakon "afera" sa legendarnim sastavima Ministry i Danzig, Tomi je doneo novu energiju u Prong, a publika EXIT festivala će imati priliku da uživo čuje i njihov novi album "Carved into Stone".




Više o EXIT-u pogledajte na zvaničnoj strani festivala.

(MONDO)

_________________
Od svih super moci mene zapadne da sam dete debil!


Vrh
MeGi
Post  Tema posta: Re: EXIT  |  Poslato: 29 Mar 2013, 19:55
Korisnikov avatar
Born to die

Pridružio se: 22 Maj 2012, 18:51
Postovi: 40996

OffLine
EXIT: Popunjava se Dance arena

Nova imena na Dance Areni su Eric Prydz, Amé b2b Dixon, Scuba i Kate Boy.
Program Dance arene, jedne od tri najbolje diskoteke na svetu prema izboru prestižnih svetskih medija, polako dobija konačne "obrise", a posle Fatboy Slima nastup je potvrdila još jedna superzvezda elektronske muzike - Eric Prydz.


Slika

On je vodeće ime švedske DJ scene, a svetsku slavu je stekao hitom "Call On Me" i jedini je DJ koji je dobio priliku da sarađuje sa grupom Pink Floyd i to na remiksu njihove najpoznatije pesme "Another Brick In The Wall".

Eric Prydz je jedan od retkih DJ-eva i producenata koji je uspeo da ostvari veliki uspeh i na "underground" i na komercijanoj muzičkoj sceni. Raznovrsnost imena pod kojima nastupa kao Cirez D, Pryda i Moo ukazuje na njegovo istraživanje različitih pravaca elektronske muzike.

Poznat po tome da uvek "ispunjava želeje" publike na predstojećem EXIT festivalu najavljuje spektakl.




"Back to back" nastupi na Petrovaradinskoj tvrđavi su se pokazali kao zaštitni znak Dance arene, pa će EXIT nastaviti sa ovom tradicijom uz nastup koji će izvesti Amé i Dixon. Posle Majamija, Ibice, Singapura i Londona, premijerno će izvesti svoj šou pred publikom Dance arene.

Kao učenici Čikago haus i Detroit tehno muzikičke škole, predstaviće publici EXIT-a svoj veliki hit "Where We At".

Deo EXIT R:Evolucije postao je i Scuba, koji na Dance arenu dolazi kao jedan od predvodnika fuzije nemačke i britanske elektro scene. DJ i producent za koga nema granica u muzici, sa svojim trećim albumom "Personality" napravio je veliki iskorak kombinujući tehno, haus i trens sa neizbežnim elementima dabstepa, kojim se ranije bavio.

Scuba, koji će na EXIT-u 2013 nastupiti u živoj varijanti, zauvek je obeležio noćni život Berlina brisanjem linija između žanrova, spajajući do tada nespojivi dubstep i tehno, što mu je donelo armiju fanova na globalnom nivou. Publika EXIT festivala će ove godine saznati i zašto ga porede sa sastavom Magnetic Man, jer sa sobom donosi sveži pogled na elektronsku muziku, koju kombinuje sa bubnjevima i gitarama u želji da je na taj način približi mainstream publici.

Najavljeni od čuvenog "Billboarda" kao najbolja nova letnja muzička atrakcija Kate Boy trenutno predstavljaju jedan od najaktuelnijih elektro pop sastava na sceni. Publika Dance arene imaće ekskluzivnu priliku da prisustvuje njihovom živom nastupu, koji čini australijska pevačica Kejt Akharst i trojica švedskih producenata, Hampus Nordgren Hemlin, Markus Dekstehin i Oskar Sikov Enhstrem.

(MONDO)

_________________
Od svih super moci mene zapadne da sam dete debil!


Vrh
Astra
Post  Tema posta: Re: EXIT  |  Poslato: 29 Apr 2013, 20:17
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 13 Apr 2012, 02:58
Postovi: 10711

OffLine
"The Prodigy" na Egzitu

"Warriors Dance" festival benda "The Prodigy" biće održan 12. jula u Novom Sadu, u okviru Egzita

Slika

BEOGRAD- "Warriors Dance" festival benda "The Prodigy", koji je u prethodnih nekoliko godina okupio više stotina hiljada ljudi na tri različita kontinenta i čije je prošlogodišnje izdanje u Beogradu nominovano za najbolji novi evropski muzički festival, biće održan 12. jula u Novom Sadu, u okviru "Exit"-a.



"Warriors Dance" predvodiće "The Prodigy", osnivači festivala, a pored njih nastupiće i već najavljeni Đ Fresh sa svojim bendom, Feed Me (Dj set), "The Protoypes", "Brookes Brothers", kao i sastavi "South Central" i "Eyesburn".

"Beogradski 'Warriors Dance' festival je bio neverovatno iskustvo. Dobili smo na hiljade pisama fanova koji su insistirali da se 'Warriors Dance' i ove godine desi u Srbiji, i nije bilo boljeg izbora nego da ovogodišnje izdanje održimo u okviru 'Exit'-a, jednog od najpriznatijih svetskih muzičkih festivala", saopštio je "The Prodigy".

"Neki od naših najboljih nastupa su se desili upravo na 'Exit'-u i nikako nismo želeli da propustimo ovogodišnje 'revolucionarno' izdanje festivala", dodaje se u saopštenju.

Posle dva nastupa koji su okarakterisani kao jedni od najboljih u istoriji "Exit"-a, "The Prodigy" dolaze u sasvim novom izdanju, u okviru putujućeg festivala "Warriors Dance", praćeni velikim brojem vrhunskih izvođača i scenografijom koja ima za cilj da dočara slobodu duha i napravi pozornicu za poseban audio-vizuelni doživljaj.

Lajam Hovlet, Kit Flint i Maksim Rijaliti neguju jake veze sa srpskom publikom koja i dalje pamti beogradski koncert iz 1995. godine, koji je ujedno bio i njihov prvi internacionalni nastup, ali i šou koji su dva puta priredili na Petrovaradinskoj tvrđavi.


Novosti

_________________
Slika


Vrh
Astra
Post  Tema posta: Re: EXIT  |  Poslato: 24 Maj 2013, 19:36
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 13 Apr 2012, 02:58
Postovi: 10711

OffLine
Exit 2013: Regionalne zvezde na Fusion bini

Program Fusion bine, nazvane od strane publike i srcem EXITa, polako počinje da se kompletira! Krem najaktuelnijih regionalnih izvođača - Bad Copy (Srbija), Dubioza Kolektiv (Bosna i Hercegovina), Kiril Džajkovski (Makedonija), Urban & 4 (Hrvatska), Hex (Slovenija) i Valahavle (Bosna i Hercegovina), pružiće publici koktel vrhunske zabave u vidu inspirativnih i angažovanih rock svirki, jednistvenih hip hop nastupa, elektronike, ali i tradicionalnog balkanskog zvuka. Budi I ti zvezda festivala, ostvarite snove i postani nosilac programa EXITa prijavljivanjem na konkurs Play@EXIT koji je otvoren do 2. juna!

Slika

Beogradski hip hop sastav Bad Copy vratio se na scenu posle nekoliko godina odsustva, u aprilu ove godine sa novim albumom Krigle. Wikluh Sky, Ajs Nigrutin i Timbe su zadržali prepoznatljivi satirični stil zbog koga su i postali jedna od najpopularnijih hip hop grupa u Srbiji, ali i regionu. Njihov nastup na Fusion bini EXIT Festivala biće prilika da publika čuje materijal sa novog albuma, ali i sve stare hitove koji su proslavili Bad Copy.

Slika

Boje Bosne i Hercegovine braniće Dubioza Kolektiv. Njihova muzika najbolje može da opiše upravo rečju fuzija. Kombinovanje hip hopa, reggae, dub i rock zvuka uz neizbežne elemente iz bosanskog folklora obezbedilo im je epitet jednog od globalno najprepoznatljivih izvođača sa ovih prostora. Njihov aktivni društveni angažman, nastupi po najvećim svetskim muzičkim festivalima, priznanja koja su im dodelili BBC i Time magazin, ali i prethodna tri sjajna koncerta koja su priredili na EXIT-u, obećavaju još jedan fusion spektakl koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Slika

Sa više od dvadeset godina na sceni, Kiril Džajkovski, je jedan od najprepoznatljivijih balkanskih umetnika. Mešajući elektroniku sa tradicionalnim makedonskim i balkanskim zvukom, Kiril je začetnik Balkan Beata, muzičkog pokreta i indentiteta koji su globalno prepoznati kao autentični muzički izraz ovih prostora. Uz sjajne live nastupe njegovog desetočlanog benda, Kiril je poznat i po komponovanju muzike za pozorišne predstave i filmove, među kojima je i Treća Polovina, ovogodišnji makedonski kandidat za Oskara.

Slika

- Na Fusion binu dolazim sa mojom omiljenom live formacijom s kojom nastupam poslednjih godina, a koju predvode fenomenalni vokalisti TK Wonder (USA), MC Wasp (Australia) i Ghetto Priest (UK), koji su i specijalni gosti i saradnici na mom zadnjem mini-albumu. EXIT je oba puta do sada bio za mene izuzetno iskustvo i radujem se što ću opet imati priliku da osetim nezaboravnu Petrovaradinsku magiju! - izjavio je Kiril.

Damir Urban, jedan od najvoljenijih hrvatskih muzičara, važi za oslonac tamošnje rock scene. Započevši karijeru u Rijeci početkom devedesetih, promenio je nekoliko sastava, pa će se publici Fusion bine predstaviti sa svojim bendom 4. Urban & 4 redovno nastupaju širom regiona i veoma su dobro prihvaćeni od strane publike, koja ne propušta priliku da sa njima horski zapeva najveće hitove sa albuma Retro, Hello i Žena dijete.

Slika

- Svirka na EXITu će sigurno biti jedna od onih koje se urezuju u pamćenje...Teško je odlučiti tačno zašto smo mi na EXITu. Da li smo publika ili izvođač? Koliko god da me veseli naš nastup, toliko me veseli i retka prilika da vidim sve te izvođače čiji rad volim na jednom mestu. Kada sam video spisak izvođača, odmah sam znao da ćemo biti malo na bini, malo u publici - u iščekivanju nastupa na festivalu poručuje Damir Urban.

Nastup slovenačkog sastava Hex biće njihovo premijerno predstavljenje novosadskoj publici. Moćna kombinacija elektro punka, drum & bassa i dubstepa je formula koja im je za kratko vreme donela veliku popularnost i nastup na istoj bini sa The Prodigy na beogradskom Warriors Dance festivalu. Energičan nastup i muzički izraz koji će demonstrirati na Fusion bini obećavaju svetlu budućnost ovom mladom bendu.

Trip hop i breaks u kombinaciji sa elektro popom ’80-ih godina su sarajevski sastav Velahavle svrstali u kategoriju izvođača sa nekarakterističnim stilom za ove prostore. Publika ih voli i kaše da su njihovi nastupi nešto posebno. Tokom svog prvog nastupa na EXITu će predstaviti materijal sa svog poslednjeg albuma What About Now ali i ostale hitove.

Slika

Bad Copy, Dubioza Kolektiv, Kiril Džajkovski, Urban & 4, Hex i Valahavle predstavljaju samo prvi deo izvođača sa ovih prostora koji će nastupiti na Fusion bini, u okviru EXIT R:Evolucije. Uz prethodno potvrđene nastupe najbolje svetske bluz gitaristkinje Ane Popović, britanske pevačice Delilah i grupe Prong, ikona njujorške metal scene, Fusion će opet biti mesto preplitanja kultura, stavova, muzičkih pravaca i publike sa svih meridijana koju će ujediniti zabava i pozitivne emocije u srcu EXITa.



Budi zvezda, Play@EXIT do 2. juna

Exit ponovo otvara vrata svim zainteresovanim solo izvođačima, bendovima i didžejevima kojima će konkurs biti prilika i šansa da prikažu svoj rad na nekoj od festivalskih bina, gde će moći da ih primate menadžeri, booking agenti i novinari iz celog sveta, ali i publika, čija su podrška i oduševljenje uvek bili najveća nagrada za njihov trud.

Prijavljivanje je veoma lako i obavlja se registracijom na sajtu exitmusic.rs, a popunjavanjem aplikacije svi izvođači se prijavljuju na konkurs za nastup naExitu 2013 i u okviru portal dobijaju svoju ličnu promotivnu stranicu. Svi koji su već bili prijavljeni za nastup na prethodnim izdanjima festivala treba samo da se prijave na svojoj već postojećoj stranici za nove avanture na novom EXITu! Sva detaljna uputstva i propozicije konkursa mogu se pronaći na exitmusic.rs.

Svake godine najbolje izvođače bira programska produkcija Exit festivala, uz pomoć medijskih saradnika, partnera i publike, čiji će glas ove godine biti važniji nego ikad. Zbog toga vas pozivamo da lajkujete izvođača koji vam se najviše dopada, jer će oni sa najviše lajkova imati i posebnu pažnju našeg žirija i samim tim i veće šanse da budu odabrani za nastup na Exitu!

Play@Exit će i ove godine biti realizovan uz veliku podršku najveće online muzičke platforme Soundcloud.com. Ovaj muzički portal i naša stranica će tokom konkursa biti povezani, što je posebna čast, pa će svi prijavljeni biti u mogućnosti da šeruju materijale i svoju muziku. Naši partneri iz servisa Soundcloud.com promovisaće konkurs Play@Exit kroz svoju globalnu mrežu korisnika, tako da svim učesnicima konkursa preporučujemo da ovu mogućnost iskoriste i steknu fanove iz čitavog sveta! Ukoliko ga nemate, Soundcloud profil možete napraviti na ovom linku.

Pobednicima konkursa biće omogućen nastup na jednoj od festivalskih bina koje će biti u skladu sa programskom selekcijom i muzičkim žanrom za koji su se opredelili.


Prošle godine na konkurs Play@Exit prijavilo se više od 1000 izvođača iz celog sveta, a njihove nastupe pratila je publika bina Fusion, Explosive, HNS, Suba i Elektrana. Čekamo vaše prijave!


story

_________________
Slika


Vrh
Astra
Post  Tema posta: Re: EXIT  |  Poslato: 10 Jul 2013, 23:00
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 13 Apr 2012, 02:58
Postovi: 10711

OffLine
Počeo je Egzit!

Nastupom Marčela i "Iskaza" otvoren je ovogodišnji Egzit. Zvanična ceremonija će uslediti i biće u znaku Nikole Tesle. Posle njih nastupiće hor "Viva Vox", a Nil Rodžers i "Chic" su zvezde večeri

Slika

- Dobro veče, Egzit! Kako ste? Imamo čast da otvorimo festival. Dobro došli - pozdravio je Marčelo publiku, a zatim je sa "Iskazom" počeo koncert pesmom "Bol i revolt".
 
 Slika

Podrška iz publike
 
Oko 1000 ljudi stiglo je na početak prvog nastupa na ovogodišnjem Egzitu. Fanovi u prvim redovima su se razmrdali uz energične pesme. Ređale su se pesme "Bomba", "Otkucaji", "Mamica".
 
Slika
Rigorozna kontrola

Na ulazima u festivalski prostor nema gužve, a policija standardnom procedurom pretresa sve posetioce.


blic

_________________
Slika


Vrh
Astra
Post  Tema posta: Re: EXIT  |  Poslato: 16 Jul 2013, 13:46
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 13 Apr 2012, 02:58
Postovi: 10711

OffLine
EXIT:Na tvrđavi bilo 160.000 ljudi

Petrovaradinsku tvrđavu je tokom pet dana trajanja festivala, posetilo oko 160.000 ljudi, saopštila je Policijska uprava Novi Sad.

Slika

U saopštenju se navodi da je tokom Festivala, u ukupno 153 zaplene, oduzeta izvesna količina različitih narkotika i da je policija uhapsila 32 strana državljana, od koji su dva zadržana zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.

"Policija je zadržala i deset državljana Republike Srbije, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga", kaže se u saopštenju u kom se dodaje da su zbog istog krivičnog dela, podnete u redovnom postupku, krivične prijave protiv još dva domaća državljana.

Od težih krivičnih dela, kako se navodi u saopštenju, evidentirana su tri razbojništva počinjena nad trojicom stranaca, iz Australije i Holandije i jednim posetiocem festivala iz Smederevske Palanke.


Mondo

_________________
Slika


Vrh
Senka
Post  Tema posta: Re: EXIT  |  Poslato: 08 Nov 2013, 01:27
Korisnikov avatar
Vječita sanjalica
Vječita sanjalica

Pridružio se: 18 Apr 2012, 12:07
Postovi: 45918

OffLine
Exit među 10 najboljih evropskih festivala

Svetska festivalska publika i ove godine je izglasala "Exit" za jedan od najboljih evropskih festivala u okviru "UK Festival Awards", najznajčajnijeg britanskog festivalskog priznanja

Slika

BEOGRAD - Svetska festivalska publika i ove godine je izglasala "Exit" za jedan od najboljih evropskih festivala u okviru "UK Festival Awards", najznajčajnijeg britanskog festivalskog priznanja.


Novosadska manifestacija se tako i ove godine našla u društvu 10 najboljih festivala van Velike Britanije, u kategoriji "Best Overseas Festival", među kojima su "Tomorrowland" (Belgija), "Snowbombing" (Austrija), "Benicassim" (Španija) i drugi.

Ove godine je u okviru "UK Festival Awards" glasalo rekordnih 575.000 fanova festivala iz cele Evrope, što je za 20 odsto više u odnosu na prethodnu godinu.

"Exit" je nominovan i za najbolji veliki festival u okviru prestižne evropske nagrade - "European Festival Awards".

Spisak finalista za ovu nagradu biće objavljen u decembru, a proglašenje pobednika u januaru 2014. godine.

Organizatori festivala podsećaju da je "Exit 2013" doživeo najveći rast posete u svojoj istoriji i to u godini koja je bila posebno teška za mnoge evropske festivale.


Novosti

_________________
Slika Slika


Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu

Ko je OnLine
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 149 gostiju
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
Idi na:   


Obriši sve kolačiće boarda | Tim | Sva vremena su u UTC + 2 sata

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
DAJ Glass 2 template created by Dustin Baccetti
Prevod - www.CyberCom.rs
eXTReMe Tracker