Srpski kandidati za Oskara: Kad svane dan, Parada i Ustanička ulica
Samo tri srpska filma konkurišu za nacionalnog kandidata za nagradu Oskar u kategoriji najbolji dugometražni igrani film na stranom jeziku u 2012. godini, objavila je danas Akademija filmske umetnosti i nauke (AFUN).
To su "Kad svane dan" Gorana Paskaljevića (producent "Novafilm"), "Parada" Srdjana Dragojevića ("Delirium doo") i "Ustanička ulica" Miroslava Terzića ("Filmkombajn").
U obaveštenju AFUN-a, na sajtu Filmskog centra Srbije, precizira se da su se na konkurs prijavila tri filma koja ispunjavaju sve tražene zahteve.
Članovi Stručnog odbora AFUN-a pregledaće te filmove predstojećeg vikenda, a proglašenje pobednika biće 27. avgusta u novobeogradskom bioskopu "Fontana".
Inače, AFUN je pozvao na konkurs sve domaće producente. Prijava se plaćala 30.000 dinara.
Što se tiče ispunjavanja uslova, Američka akademija traži određene tehničke standarde kopija, kao i da odabrani film ima bioskopsku distribuciju u svojoj zemlji od najmanje sedam uzastopnih dana.
To za sada nije slučaj sa Paskaljevićevim filmom, ali ima vremena da ispuni uslov do 25. septembra.
Ovo značajno priznanje prvobitno je nosilo ime "Slavica", a od 1994. godine nosi ime velikana srpskog glumišta.
Ovogodišnji dobitnik glumačke nagrade za životno delo "Pavle Vuisić" je Marko Nikolić, objavilo je Udruženje filmskih glumaca Srbije.
Nagrada za izuzetan doprinos umetnosti glume u domaćem filmu sastoji se od plakete sa likom Vuisića, monografije i dokumentarne filmske storije o dobitniku.
Ovo značajno priznanje je prvobitno nosilo ime "Slavica", a od 1994. godine nosi ime velikana srpskog glumišta Vuisića.
Po tradiciji, nagrada se uručuje na Festivalu glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma Filmski susreti u Nišu, pred publikom i u prisustvu svih glumaca i gostiju festivala koji izlaze na scenu u čast dobitnika.
Legendarni glumac Aleksandar Berček izjavio je da nema u planu bilo kakve pozorišne i filmske projekte, kao i da naredne godine definitivno ide u penziju!
Berček, koji navodi da više ne radi u pozorištu zato što je, kako kaže, mator za to, tvrdi da nema glumačkih planova za budućnost.
"Ništa nemam u planu, ne planiram više ništa, nemam nikakve nove projekte. Prestajem da glumim, idem u penziju dogodine!" – rekao je Aleksandar Berček, koji je na pitanje da li to misli ozbiljno i da li glumac uopšte može da ode u penziju, odgovorio:
Novosadski sastav proslaviće 20. rođendan mini-albumom “Kokainka”, koji će biti objavljen početkom jeseni
NOVOSADSKI sastav “Zbogom Brus Li” proslaviće 20. rođendan mini-albumom “Kokainka”, koji će biti objavljen početkom jeseni.
Novi album “vojvođanskih pankburaša”, sa pet pesama, je rezultat prijateljstva i saradnje sa Nikolom Pejakovićem Koljom, Bobom Kneževićem, Peđom Vraneševićem, Tijanom Bogićević...
Naslovna numera “Kokainka” je obrada čuvene ruske “Kaljinke”. Mada je na prvo slušanje ironična i šaljiva, nosi jasnu poruku o štetnosti droge, a autor pesme je Nikola Pejaković, poznati glumac i muzičar. Proslavu 20. rođendana, “Zbogom Brus Li” upotpuniće foto-monografijom, filmom o bendu i velikim brojem koncerata.
Dragana Mirković poklonila koncert Požarevcu: To je najmanje što mogu da uradim za svoj rodni grad!
U petak 31 avgusta na Trgu u Požarevcu Dragana Mirković će održati solistički koncert u okviru 49. Ljubičevskih konjičkih igara! Dragana će nakon svečanog defilea za svoje sugrađane pevati potpuno besplatno! Kada su je pozvali da se pojavi kao gost i kada su je pitali koliko novca traži da nastupi na Trgu, Dragana je organizatorima rekla da joj honorar nije potreban i da koncert poklanja svom rodnom gradu: “To je najmanje što mogu da učinim za svoj grad”, rekla je Dragana za Scandal.rs! Dragani sa karijerom od 29 godina ovo će biti porvi put da peva na Trgu a očekuje se da će koncertu prisustvovati desetine hiljada građana. Inače osimPožarevljana mnogi ljudi iz Beograda, Mladenovca, Svilanca, Smedereva, Smederevske palanke, Kragujevca i ostalih gradova dolaze na Draganin koncert pošto se već po ineternet forumima prepričavaju njeni nastupi po Srbiji koji su bili nabijeni emocijama. Kako smo saznali Dragana će pevati preko dva sata zajedno sa bendom koji dolazi da je prati.
Slovenački muzičar objavio je novu pesmu “Kosa boje srebra”, inspirisan „crnom princezom Jugoslovenskog novog talasa“
SLOVENAČKI muzičar Zoran Predin, nekadašnji frontmen grupe “Lačni Franc”, objavio je novu pesmu “Kosa boje srebra”, inspirisanu Margitom Stefanović.
Autor kaže da je jedne prolećne noći na televiziji slučajno “zakačio” kraj filma o bendu “Ekatarina Velika”, s čijim se članovima poznavao, sretao i družio na koncertnim binama širom bivše države Jugoslavije:
- Margitu Stefanović, crnu princezu Jugoslovenskog novog talasa, bolje sam upoznao na Koncertu za ljudska prava, u beogradskom SKC 1988, na kojem smo imali, čekajući na tonske probe, mnogo vremena za razgovor. Naši bendovi bili su na neki dublji način veoma slični, mada u muzičkom izrazu ponekad čak dijametralno suprotni. Dopala mi se snaga Margitinih stavova, mirnoća govora i nežnost njenih pokreta. Očigledno me je tragična sudbina mojih kolega do te mere potresla, da sam te noći pod utiskom filma, sanjao, da sam sreo Margitu, ali da me ona nije prepoznala zbog moje kose boje srebra. Sledećeg jutra napisao sam pesmu.
Nataša Bekvalac pojavila se u kreaciji iz prve kolekcije svoje sestre Kristine na snimanju spektakularnog nastupa u novoj emisiji TV Pink, VIP Room.
Lepoj pevačici pripala je čast da otvori jedan od najskupljih muzičkih projekata ruzičaste televizije. Sem Kristinine haljine, Nataša je nosila i cipele iz najnovije kolekcije poznatog dizajnera Giuseppea Zanottija. Ceo stajling ujedno najavljuje i novu pevačicinu eru, kojom će biti oduševljeni svi njeni fanovi, a o kojoj će se uskoro znati više.
Iz pevačicinog tima poručuju da je nastup tek delić onoga što će novi Natašin album doneti, a zanimljivo je da će pevačica u reklamnoj kampanji za svoj novi album nositi modele iz prve kolekcije svoje sestre Kristine, na kojima ona radi već neko vreme.
Poznata pevačica Lejla Hot je odlučila da svoje fanove obraduje novim spotom za pesmu „Čekajući princa“.
Pripreme za snimanje su već počele, a iako se za tu priliku garderoba obično iznajmljuje, Lejla je, kako nam je i sama rekla, rešila da kupi nekoliko atraktivnih krpica. - Mada to nije običaj, ovog puta sam pripreme za spot počela od izbora garderobe. Na taj potez sam se odlučila jer je sada sezona popusta, pa nisam želela da propustim priliku da stvari uzmem i po ceni upola nižoj. Tako sam poharala Studio „Prostor“ u „Belgrejd dizajn distriktu“, gde će verovatno biti snimani i neki od kadrova za moj novi video-klip - rekla je Lejla.
Album je nastao pod producentskom palicom Nikše Bratoša
Dok Plavi Orkestar priprema snimanje spota za pesmu "SEDAM" u režiji Vena Jemeršića (koji će se snimati delom i na ostrvu Hvaru), publika na Jutjubu sluša snimak pesme.
Pesma Sedam je naslednica singla Ti misliš da je meni lako, koju su članovi grupe snimili sa folk pevačicom Draganom Mirković. Za samo dva meseca po broju pregleda o ddva miliona pesma Sedam dostigla je popularnost pesama Suada i Bolje biti pijan nego star.
Inače, ovaj album nastao je pod producentskom palicom Nikše Bratoša.
Kak prenose sarajevski mediji, sa svojom koncepcijom ovaj album najviše podseća na 'Soldatski bal', prvi album Plavog orkestra iz 1985.
Željko Mitrović i Tanja Jovićević snimili spot za baladu “Dur i mol”
Vlasnik “Pink media grupe” Željko Mitrović nastavlja sa promovisanjem singlova sa svog prvog albuma koji uskoro završava sa grupom “Berklee Groove”. Naša ekipa prisustvovala je snimanju spota za prelepu baladu “Dur i mol” koju je otpevala Tanja Jovićević, nekadašnja pevačica benda “Oktobar 1864″. Posle više decenija ovo dvoje vrsnih muzičara ponovo sarađuju i pozitivna atmosfera se osetila na svakom koraku. Režijom je dirigovao Darko Pauničić. Premijera je najavljena za nedelju u 18 časova u okviru emisije “Dobro veče Srbijo” na TV Pink.
Tekst pesme: Oktobar, ti i ja posle dugo godina. O da, da li je ista muzika među nama ostala. Oktobar, kiša zna, od nje rastu sećanja. Na njen dodir sve se razliva… A sada nema stajanja… Refren: Ljubav je u vazduhu, Duboko udišem nju… Samo od nje živeću i sutra kad ne budem tu. Kad prođe sve, sakriću bol u dur i mol…
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 21 gostiju
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu