Autoru |
Poruka |
Vitez
|
|

rang

Pridružio se: 24 Maj 2012, 11:20 Postovi: 1288 Lokacija: Srbija
|
Najlepše oči
Oči tvoje dva kestena u krošnji kose svilene skrivena u mene gledaju mira mi nedaju ko da dozivaju dušu mi kidaju na tren zasvetle dražesnim sjajem o ljubavi snivaju sreću darivaju za tren potamne pa se zamute ko da se ljute što čemer suzom tužno lice umivaju u san mi često svrate čežnjom pune ko da se bune što zamnom tuguju te najlepše oči boje kestena volim ih snene više no svoje i za njima umirem ja
Keri
|
|
|
|
|
Jana
|
|

rang

Pridružio se: 05 Jun 2012, 01:34 Postovi: 3988
|
Čemu ta jedina suza?
Čemu ta jedina suza? Samo mi pogledu smeta. U mom je ostala oku Od starijeh, prošlijeh ljeta. Mnoge joj sestrice sjajne Tako zginuše redom. Zginuše u noć i vjetar S radosti mojom i bijedom. Zginuše kao i magla I plave zvijezdice tako, Uz koje sam radosno pjev’o, Uz koje sam jadovno plak’o.
Hajnrih Hajne
|
|
|
|
|
Vitez
|
|

rang

Pridružio se: 24 Maj 2012, 11:20 Postovi: 1288 Lokacija: Srbija
|
MIsli svoje po vetru šaljem
Zažmurim često i misli svoje u tvoje mesto po vetru pošaljem
I vidim te kako stojiš kraj prozora zamišljenu tako dočeka te zora
Gledaju ka jugu tvoje oči snene uz suze i tugu zalud traže mene
Nisam medju prolaznicima to se tebi samo čini zato nemoj gubit vreme s prozora se skini
Bojim se da ćeš pasti tako lepa i mlada nekom na pamet kao što si meni sada
Keri
|
|
|
|
|
Estrella
|
|

Vitezova zvezda
Pridružio se: 17 Jun 2012, 20:13 Postovi: 5399
|
Zavičajna dolina
Vraćam se tvojim toplim ognjištima, Kolevko dobra moga zavičaja. Sit sam gradova i praznoga sjaja! Ja sam izniko među čobanima.
Poljima ovim ko pastirče mlado Za ovcama sam švrljo do mraka I kupao se, dok planduje stado, U bistroj vodi kraj snenog vrbaka.
Uz stari brest do neba sam se peo Ko ptica lako, u poletu čilom, I gledao kako pod toplim krilom Grlica krije jaja đerdan beo...
Slušam u noći gde ko harfa čisto Odzvanja škripa tarnica sa puta I kolevka tužna što po gori luta- I kao nekad, sve je opet isto.
Alfons de Lamartin
|
|
|
|
|
Jana
|
|

rang

|
Prvo Estrelin predlog! A sad i stihovi Kerija, Estrela je bila brža! ![[haha.gif] [haha.gif]](./images/smilies/haha.gif) * * * Servus regianae
Ne zovi me. I bez poziva doći ću do hrama. Glava će moja da se savija k tvojim nogama.
Slušaću tvoje naredbe klete, poslušno čekati. Loviti trenutke i susrete i želju imati.
Tvojih strasti silom pokoren, pod igom slab. Nekad – sluga; nekad – voljen; Ali vječno rab.
Aleksandar Blok
|
|
|
|
|
Minnie
|
|

FORUMAŠ I PO
Pridružio se: 14 Maj 2012, 03:37 Postovi: 7901
|
Milan Kundera
Zašto si tako lepa? Ne budi tako lepa. Hoću da budeš od mesa, ne od sunčevog sjaja. Zašto si tako lepa? Kad bi bar imala pege da ih večno po tvom licu skupljam. Kad bi bar bila razroka! Celog bih života na kolenima ubedjivao razroko oko. Ali, ti si lepa. Da, od sunčevog si sjaja. Ali ja ne mogu stalno živeti u tom sjaju. Ne mogu na pozornici živeti. Sve mi se vidi! Svaka moja ružnoća. Svaki posrtaj. Ne mogu živeti pod reflektorima. Shvati to. Nemoj plakati. Ne mogu živeti s tobom. Suviše si lepa.
|
|
|
|
|
Jana
|
|

rang

|
LJUBAV
O, da mi je nešto pa da budem reka, Pa da tečem ispred tvoje kuće male; Pevajući tebi da razbijem vale O pragove gde ti staje noga meka.
Pa kad niz pragove siđeš sa ibrikom Da zahvatiš vode, da ti zgrabim ruke, Prigrlim te sebi u svoje klobuke, I da tebe, draga, više ne dam nikom.
Na dušeku trava i mojih smaragda, Kao nimfa moja, da počivaš svagda, I da niko ne zna tvoje mesto gde je.
Samo moje oči da gledaju u te, Samo moje sve dubine i sve kute Da lepota tvoja osiplje i greje.
Aleksa Šantić
|
|
|
|
|
Senka
|
|

Vječita sanjalica

Pridružio se: 18 Apr 2012, 12:07 Postovi: 46004
|
|
|
|
|
Jana
|
|

rang

|
SUSRET
Kad ugledam gdje mi U susret koračaš vidim plahu košutu Kraj šumskog izvora. Moju dušu obuzme Silna radost života Izvadivši ludo srce, Na dlanu bih ga pružio Tebi...
Dragutin Tadijanović
|
|
|
|
|
Estrella
|
|

Vitezova zvezda
Pridružio se: 17 Jun 2012, 20:13 Postovi: 5399
|
Jana, ostadoh bez reci kako si dobro oslikala ANDJEOSKI ANDJEO
Bi more i ime mu dade, vjetar prezime oblaci tijelo oganj dusu. Zemlja, nista. To pokretno kraljevstvo, sto orlovi objesise, zemlja ne poznaje. Sjena njegova nikad ne ocrta figuru covjeka.
Rafael Alberti
|
|
|
|
|
|