|
Autoru |
Poruka |
Jana
|
|

rang

Pridružio se: 05 Jun 2012, 01:34 Postovi: 3988
|
JA NEMAM MIRA
Ja nemam mira a u rat ne hrlim; Leden a gorim, plašim se i nadam; Po nebu letim, a na zemlju padam; Ne hvatam ništa, a svijet citav grlim.
Amor me kazni da sred uza stojim, Nit omcu driješi, nit okove steže, Nit da me smakne, niti da odveže, Nece me živa, ne smatra me svojim.
Bez vida vidim, nijem, glas gubim: Umrijeti žudim, a pomoci tražim, Sebi sam mrzak, a drugoga ljubim.
Nit mi se mrije nit mi se živi, Smijem se placuci, žalošcu se snažim. Ovakvom stanju vi ste, gospo krivi.
Stanislav Vinaver
|
|
|
|
|
Senka
|
|

Vječita sanjalica

Pridružio se: 18 Apr 2012, 12:07 Postovi: 46004
|
TI DOĐI
Ti dođi k meni u proljeće, Sa cvijetom budi, Ljepotom cvati kao cvijeće, Misao mi probudi. . .
Ti zatim dođi k meni ljeti, sa klasjem putuj, Žetvenom pjesmom,što poljem leti, Misao mi obraduj. . .
Ti dođi jesenas zlatnom šumom, Zvijezdu slijedi, U dalek kraj sa borovim šumom Misao mi povedi. . .
Ti dođi k meni zimus zrakom, Sa suncem budi, I punom sjaja divnom bajkom Misao mi probudi. . .
Prođi na koncu mojom humkom, Sa cvijetom hodi, Tu vitki javor milom rukom Darežljivo posadi . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Ti dođi!
Janka Kupala
|
|
Minnie
|
|

FORUMAŠ I PO
Pridružio se: 14 Maj 2012, 03:37 Postovi: 7901
|
Jana je napisao: Uradih, a vi vidite šta ćete i kako ćete! ![[kiss.gif] [kiss.gif]](./images/smilies/kiss.gif) ..hahaha..bravo Fili... .. 'tela da, gde ti stade ja produžim..al' se zeznuh i odradih isto..    --i k'o što već rekoh...gde ti stade ja produžih..  i..i to bi bilo sve na tu temu od mene... ![[smusen.jpg] [smusen.jpg]](./images/smilies/smusen.jpg)
|
|
|
|
|
Minnie
|
|

FORUMAŠ I PO
|
Strepnja - Desanka Maksimovic
Ne, nemoj mi prici! Hocu izdaleka da volim i zelim oka tvoja dva. Jer sreca je lepa samo dok se ceka, dok od sebe samo nagovestaj da.
Ne, nemoj mi prici! Ima vise drazi ova slatka strepnja, cekanje i stra'. Sve je mnogo lepse donde dok se trazi, o cemu se samo tek po slutnji zna.
Ne, nemoj mi prici! Nasto to, i cemu? Izdaleka samo sve k'o zvezda sja; izdaleka samo divimo se svemu. Ne, nek' mi ne pridju oka tvoja dva.
|
|
|
|
|
Jana
|
|

rang

|
Minnie - maestralno, bravo, a sada idemo dalje ... čekamo Senku ... šalim se Senka ... idemo dalje ... ![[danscers.gif] [danscers.gif]](./images/smilies/danscers.gif) O ZAŠTO?
O zašto smo se, zašto smo se sreli Na mrtvoj stazi opora venenja, Pod mutnim nebom maćijskog jesenja! O, zašto smo se pogledali, je li?
O, zašt' se nismo mimoišli, draga, K'o do dve lađe na sred okeana, Što crnih jedri, a s dva mrtva kana, Plove i minu u maglu bez traga?
Veljko Petrović
|
|
|
|
|
Vitez
|
|

rang

Pridružio se: 24 Maj 2012, 11:20 Postovi: 1288 Lokacija: Srbija
|
Evo i ja da se malo pridružim iako odavno nisam oslikavao ali vratiću se u formu . Dobro mi došla tugo
Dobro mi došla tugo pronašla si svoj dom bićeš mi podstanar dugo smesti se u srcu mom
Patnjo ti zauzmi mesto u duši mojoj slobodno se pridruži prijateljici svojoj
I tebe prihvatam boli udji u moje telo samo ti izvoli ono je tvoje celo
Dodji i ti zla sudbino i za tebe imam mesto ako ne želiš ostati za stalno barem mi navraćaj često
Keri
|
|
|
|
|
Minnie
|
|

FORUMAŠ I PO
|
Noć mi ne diraj
Ovo je moja noć noćas mi ne gasi zvezde jer to što vidiš na nebu duše su mojih reči umrlih od tuge i bola uzalud tebe dozivajući
Treba ti dovoljno srca da celo nebo pročitaš zato mi noć ne diraj noć je samo moja
Jer stih se srcem čita oči su samo vrata kojima kratiš put rečima punim topline do tvoga srca da dopru
Zato ti poklanjam svitanje i dan što će doći samo nek mi noć ostane ova noć je samo moja
Keri
|
|
|
|
|
Jana
|
|

rang

|
PESMICA
Reci, kad bi moj osmeh bled, rastopio se kao cvet pola san a pola led.
Kad bih još jednom mogao da volim...
Da li bi mi tad bilo dobro svud, i život bio manje lud?
Ili bih i tad kao sad morao da se smešim i razbolim, i da umrem?
Kad bih još jednom osetio da volim, volim?
Miloš Crnjanski
|
|
|
|
|
Minnie
|
|

FORUMAŠ I PO
|
Sve je kao - Enes Kisevic
Dan je kao sunčan Ti si, kao veseo Prolaziš, kao, ne vide te
Svima je jako lijepo Svima je, kao, dobro Svima je, kao, ludo...
I ti si, kao, sretan!
Živi se, kao u moru Ptice su, kao slobodne Budućnost, kao na dlanu
Savjest je, kao, čista I sunce je, kao jasno O srce, kao, pjevaj
Svi, kao brinu o svima Svatko je prijatelj, kao Svima je, kao stalo do tebe I do svijeta...
I dan, kao ode I ti se, kao smiješiš I ništa te, kao ne boli...
|
|
|
|
|
Jana
|
|

rang

|
Lepota
Jest, nema na tebi ni jednog dela da se mome oku mogao da skrije, ni jednog prevoja blistavog ti tela da se moj poljubac na nj spustio nije.
Znam te tako dobro: u rastanka čaše ti preda me stupaš sva sjajna i živa, znam kada će suze oko da ti kvase, znam kad ti se duša miloštom preliva,
A kad u njoj nosiš svu toplinu Juga… Pa ipak si svakog dana nova meni, uvek nova, uvek tako čudna druga, i nikad slična jučerašnjoj ženi.
Ta moć tvoja čudna zaslepljava mene raznovrsnim sjajem, mirisom i bojom. - Oh, budi jedanput ko i druge žene. Da odahnem najzad pred lepotom tvojom…
Milan Rakic
|
|
|
|
|
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 32 gostiju |
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
|
|
|