Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 27 Jul 2025, 13:46

Autoru Poruka
Komsinica
Post  Tema posta: Re: Moram nesto da kazem  |  Poslato: 12 Sep 2013, 11:26
Korisnikov avatar
Forumski novinar
Forumski novinar

Pridružio se: 15 Maj 2012, 10:01

MAD BOOKSELLER je napisao:
Дакле, нема лоших градова и места. Свако место је добро за човека који поштује људске законе и обичаје. Човек ће увек радити за добробит својих суграђана и вароши у којима живи. Јер ако тим људима и тим варошима буде боље, биће боље и њему. Увек треба најпре пружати. А онда нешто и очекивати.
Нечовек никада ништа не пружа, нити очекује. Само отима, граби... и пљује!

[aplauz.gif]

Da ja vama nesto kazem, pa se vi ljutite na mene koliko god hocete.
Dodje ljankase (ne vredjam ljude sa sela, to su posteni i casni ljudi)... dakle ljankase i baci otpadak pored kante. Takvima... momentalno jbm sve po spisku i jasno i glasno im kazem da se vrate odakle su dosli! Ne kazem ja da smo mi "gradjani/starosedeoci/kakogod" cvecke, ali brate mili i sestro slatka, kada odem negde... znam za red, rad i disciplinu. Nisam bahata i necu da seruckam po necijem radu.
Problem je taj sto mnogi koji dodju ne donesu svoje kucno, roditeljsko vaspitanje. Ukoliko ga je uopste imao. Licno sam cula, hvala Bogu perem usi a i dovoljno su velike, na poslednjem mitingu (pred izbore) jedne stranke kako oni koji su dosli iz unutrasnjosti, blokirajuci glavne ulice grada, kada se ljudi vracaju kuci s posla (a nama treba tri dana jahanja, a ne dva koraka kao u malim gradovima), govore: ma sve cemo da vam blokiramo, ko vas *ebe Beogradjani. A jel tako? Pa idi pičkice u svoje selo, pa blokiraj svoju raskrsnicu, ukoliko je uopste imas. E tako.
Boli me cose ko ce da dodje, ali neka bude kulturan, a takvih je malo.

Senka. Izbeglice, ratovi. Nisi samo ti povredjena i nije to samo tebi rak rana.
Svi smo mi imali nekoga ko je stradao.
Moj rodjak je ozenio zenu iz HR, usvojio je njenu cerku iz prvog braka.
Ona je dovoljno odrasla bila da zapali za ZG kada su pocela sranja, da vidi oca.
Od tada joj se gubi svaki trag, pronadjena su samo licna dokumenta i neki ostaci koji nisu mogli da se identifikuju.
Bez obzira sto nije moja krv, vec usvojeno cerka moga rodjaka, mene dusa boli. Cela familija ju je prihvatili kao najrodjeniju. I ne moze niko da mi kaze: e ti ne znas! Ma nemoj?!
I treba pricati o tome, da se ne zaboravi.
I sto kaze Cas... a sta je sa momcima koji su odavde slati u ratove, a koji su izginuli ili ostali zauvek invalidi?
Pa medju tim ljudima su nase komsije, rodjaci, kumovi, deca prijatelja... itd.
Imali smo i mi bombardovanje, ko misli da je bilo naivno neka se tera u p.m. E, toliko.
I za kraj, boli me cose sta ce ko da kaze. Ne treba mi replika.

Uzdravlje [pozz.gif]

Vrh
Komsinica
Post  Tema posta: Re: Moram nesto da kazem  |  Poslato: 12 Sep 2013, 11:31
Korisnikov avatar
Forumski novinar
Forumski novinar

Televizija. Nije samo farma ta koja blati sve i svasta.
Pa zar ne vidite serije i filmove kojih je sve vise i to u terminima kada i klinci nemaju pametnija posla, a u kojima se naginje ka gej populaciji?
Da nabrajam naslove? Necu. Znate vi odlicno. Vidim po forumima da se gleda.

Vrh
Вучица
Post  Tema posta: Re: Moram nesto da kazem  |  Poslato: 12 Sep 2013, 11:32
Korisnikov avatar
Moderator chata

Pridružio se: 13 Okt 2012, 13:01

Sram vas bilo uvek kad ja radim vi zadenete priču [ufuf.gif]
e pa nećem se igram [smusen.jpg]

Vrh
Molena
Post  Tema posta: Re: Moram nesto da kazem  |  Poslato: 12 Sep 2013, 11:40
Korisnikov avatar
*VIP*

Pridružio se: 16 Maj 2012, 19:49

heheh...Vuki , ovo je ona ista prica od sinoc ;)

Kone, slazem se....svaka kultura dolazi iz kuce u kojoj su te odgojili, pa makar se ona nalazila na vrhu nekog brda u najvecoj zabiti, tri dana jahanja od svjetala velegrada.
Vidjela sam i ja slucajeve...bacanja smeca sa nekog sprata, pokusavajuci pogoditi kontejner ispred zgrade...Lift za koji ti se ucini da je pokvaren,vrelina uzarenog asfalta, przi vani, pa krenes pjeske i onda vidis na petom otvorena vrata lifta i komsinice kako sjede i piju kavu unutra jer im je pobogu prevruce a njima lijepo odozdo pirki :D ... to valjda nosis sa sobom, to je sebicnost, kompleks, nekultura i sve sto nosis sa sobom....ono u sebi...kucu cu ti ja i svoju dati ako ces se znati u njoj ponasati.

Ratovi, izbjeglice...ja sam bila izbjeglica, ja znam sta je sa dvije torbe okretati glavu iza sebe i gledati kako nestaje tvoj zivot hahah..tada sam tako mislila..kakav zivot , o cemu pricamo...
Daleko od toga da te to ne osvjesti, da odrastes i dodjeh do nekih spoznaja preko noci..a nisi zelio do takvih da dodjes...ali ja sam na ovoj strani bila sa dvije torbe...na drugoj strani je bio neko drugi s dvije torbe...mene su natjerale ove okolnosti, nekog neke druge....i najmanje su bile vazne stvari u tim torbama, najvaznije je bilo ono sto nosim u sebi u tom trenutku.

Vrh
Komsinica
Post  Tema posta: Re: Moram nesto da kazem  |  Poslato: 12 Sep 2013, 11:43
Korisnikov avatar
Forumski novinar
Forumski novinar

Molena je napisao:
najvaznije je bilo ono sto nosim u sebi u tom trenutku.

eto zasto ja tebe volim.

Vrh
Julia
Post  Tema posta: Re: Moram nesto da kazem  |  Poslato: 12 Sep 2013, 11:57
Korisnikov avatar
Kad porastem biću kengur
Kad porastem biću kengur

Pridružio se: 22 Jun 2012, 20:17

Molena je napisao:
Ama Zex...dokle cemo se izvlaciti na sranja nastala prije 20 godina.
Slazem se, da je to dovelo do znacajnog pomaka u drustvu i kod moralnih i kulturoloskih promjena....ali zar ne mislis da je vrijeme da se malo pomjerimo s mjesta i trazimo isprike u sebi a ne u nekom dogadjaju koji nas je pomjerio prije 20 godina.
Zamisli da je Njemacka cekala do 65' ... ;)

Tako je Moli...upravo tako..Uvek je neko vreme i neko sranje krivo za nesto..A mi tapakmo u mestu i konstatujemo da je vreme krivo a mi tu ne mozemo nista..

Slazem se i sa Zexom..
Komsinica je dva odlicna posta ostavila..
Ja se jedino ne bih slozila sa onim delom ko je odakle..
Seljak kao karakterna osobina nema veze sa mestom rodjenja..
One druge ljude koji zive u selu za razliku od ovoh prvih cenim i postujem jer su casni posteni i vredni ljudi..
a ovi seljaci sa ''seljicizmom'' kao karakternom osobinom mogu biti rodjeni bilo gde i odrasti bilo gde..nemaju osnovno vaspitanje ono sto se nosi iz kuce osnovne kodekse ponasanja i sl..Taj neko ko baca djubre pored kontejnera recimo ili bilo sta drugo, je neko ko nema elementarnu kulturu , neko ko se bahato ponasa i ne postuje nista sto nije licno njegovo, neko ko ne ceni nikoga i nista osim sebe..i taj neko mozda je odnekud dosao a mozda je i rodjen bas tu..u Beogradu recimo...

Ps..prica o izbeglicama..to je tema o kojoj bih mogla da pisem danima..Nije ni vreme ni mesto..Povredjenih ljudi je bilo i ovde..mozda ne direktno ali ne mora covek da ucestvuje u necemu licno da bi prezivljavao ljudsku bol i ptanju..Da li je moralo tako biti ili ne..to je drugo pitanje kome ovde nije mesto..Da li bi nas iz Srbije neko primio da ne daj Boze ovde se nesto dogodi..i to je pitanje..Srbija je otvorila svoja vrata svima..i ne moze nam niko prigovoriti to..Ali,svaka pojava, da se tako izrazim, ima i svoju belu i crnu stranu..pa i to o izbeglicama u smislu da je tesko biti neprihvacen a nemas gde..Slazem se..ali je isto tako jako tesko kada nekome pruzis ruku...a on ti kasnije vraca tako sto ti ''sece'' prst po prst..Bilo je mnogo i losih iskustava Senka, zato ljudi ponekad tako i reaguju..Srbija je i sama bila u krizi , pod sankcijama u raspadu..ali je otvorila svoja vrata i pruzila svoje ruke svima kojima je trebalo..Onoliko koliko je mogla..Ali jer treba da sada navodim primer recimo da je brasno secer i ulje koje je naravno besplatno deljeno izbeglicama ( i treba naravno) a u vreme nestasice istih , zavrsavalo opet u rukama ljudi iz Srbije..kupljeno..placeno po papreno visokim cenama..jer ga nije bilo u prodaju..Dajem primer samo..Da nekad treba pogledati i drugu stranu da bi mogli shvatiti zasto ljudi ponekad i na pomen izbeglica tako reaguju..Takvo je bilo vreme,valjda...(ili je to samo opravdanje za lose postupke ljudi) tako da su mnogi bili povredjeni..i osecali se povredjeno..na mnoge nacine...
Ali ..zelim da verujem da je sve to samo.. kukolj...koji se nasao u zitu..
i iako mi se na zalost nekad se cini da je kukolja u nasem zitu mnogo vise..A jedini ''otrov'' protiv kukolja je ono po principu..kulturom na nekulturu, pismenoscu na nepismenost, inteligencijom na glupost..visokom savescu protiv nesavesnih...itd

Vrh
Julia
Post  Tema posta: Re: Moram nesto da kazem  |  Poslato: 12 Sep 2013, 12:02
Korisnikov avatar
Kad porastem biću kengur
Kad porastem biću kengur

Molena je napisao:
heheh...Vuki , ovo je ona ista prica od sinoc ;)

Kone, slazem se....svaka kultura dolazi iz kuce u kojoj su te odgojili, pa makar se ona nalazila na vrhu nekog brda u najvecoj zabiti, tri dana jahanja od svjetala velegrada.
Vidjela sam i ja slucajeve...bacanja smeca sa nekog sprata, pokusavajuci pogoditi kontejner ispred zgrade...Lift za koji ti se ucini da je pokvaren,vrelina uzarenog asfalta, przi vani, pa krenes pjeske i onda vidis na petom otvorena vrata lifta i komsinice kako sjede i piju kavu unutra jer im je pobogu prevruce a njima lijepo odozdo pirki :D ... to valjda nosis sa sobom, to je sebicnost, kompleks, nekultura i sve sto nosis sa sobom....ono u sebi...kucu cu ti ja i svoju dati ako ces se znati u njoj ponasati.

Ratovi, izbjeglice...ja sam bila izbjeglica, ja znam sta je sa dvije torbe okretati glavu iza sebe i gledati kako nestaje tvoj zivot hahah..tada sam tako mislila..kakav zivot , o cemu pricamo...
Daleko od toga da te to ne osvjesti, da odrastes i dodjeh do nekih spoznaja preko noci..a nisi zelio do takvih da dodjes...ali ja sam na ovoj strani bila sa dvije torbe...na drugoj strani je bio neko drugi s dvije torbe...mene su natjerale ove okolnosti, nekog neke druge....i najmanje su bile vazne stvari u tim torbama, najvaznije je bilo ono sto nosim u sebi u tom trenutku
.

Molena, prvo se najezih citajuci ovo bolodvano..
Ne zelim da zvucim licemerno ali zaista sam se tako osetila..I uvek se tako osetim, kada pomislim kako je spakovati zivot u dva kofera i secanje..
Ali..u svemu tome vazno je..nastaviti korakom napred i iz svega toga izaci kao jos jaci sposobniji i hrabriji covek,spreman i da promeni zivot i da krene iz pocetka a da pri tom ostane zdravog razmisljanja i bez ogorcenja u srcu..i vracanja unazad i trazenja krivaca..
Krivi su nekkako svi pomalo..direktno i indirektno..
Kazu..krivi su politicari..da direktno jesu oni..Indirektno krivi smo i svi mi..jer smo ih birali..tako da...tema je duboka i diskutabilna..
Pobednici su samo oni koji su skupili hraborst i nisu dozvolili da im razocarenje i ogrocenje zamene optimizam i nadu...

Vrh
Senka
Post  Tema posta: Re: Moram nesto da kazem  |  Poslato: 12 Sep 2013, 12:09
Korisnikov avatar
Vječita sanjalica
Vječita sanjalica

Pridružio se: 18 Apr 2012, 12:07

Vidim da ste se raspisali :D
Neka vas.
Neću se uključivati u priču.
Od malena sam vaspitavana tako da me ne edukuje televizija,pa čak ni edukativni program na njoj.
A tako sam vaspitala i svog sina.
Ušla sam samo da vas pozdravim i da kažem da sam sve pročitala :)
Pozdrav!

Vrh
Julia
Post  Tema posta: Re: Moram nesto da kazem  |  Poslato: 12 Sep 2013, 12:19
Korisnikov avatar
Kad porastem biću kengur
Kad porastem biću kengur

Senka je napisao:
Vidim da ste se raspisali :D
Neka vas.
Neću se uključivati u priču.
Od malena sam vaspitavana tako da me ne edukuje televizija,pa čak ni edukativni program na njoj.
A tako sam vaspitala i svog sina.
Ušla sam samo da vas pozdravim i da kažem da sam sve pročitala :)
Pozdrav!

pa pazi Senka..lako je vaspitati dete da ga ne edukuje televizija..u neka vremena kada na Televiziji nije bilo sunda kakvog ga ima sada, kada nenormalno nije bilo normalno, i kada su moralne vrednosti ustupile mesto nemoralu..
Hteli ne hteli..nije to vise ni samo stvar izbora..koliko god poneli vaspitanja od kuce..danasnjoj deci se prosto namecu ti neki ''trendovi'' jer u suprotnom su oni ti koji iskacu iz drustva..Pocni recimo od oblacenja..od onog celokupnog kiceraja na pinku..od golotinje..od 'poruka'' u njihovim takozvanim pesmama..
Ok..nece tvoje dete to slusati u kuci..
Ali u gradu..u klubu..na splavu..neka devojcica od 16-17 godina..Provede vece slusajuci (a to se mnogim gradskim klubovima i na fensi mestima pusta) takve pesme koje porucuju kako je In biti sponzorusa, ljubavnica nekom ''biznismenu'' i sl..pa sledece vece opet..a pri tom lepo i pristojno obucena nije ni primecena..pa sve to hteo ne hteo a u nekim ludim godinama..navodi na poremecaj moralnih vvrednosti, a da toga nismo ni svesni..dovodi do toga gde sada jesmo..kao drustvo

Vrh
Molena
Post  Tema posta: Re: Moram nesto da kazem  |  Poslato: 12 Sep 2013, 12:24
Korisnikov avatar
*VIP*

Pridružio se: 16 Maj 2012, 19:49

Pa ako mama i tata, baka i deda, gledaju Sulejmana, Farmu ,Pink i ostalo...ne mozes drugacije ocekivati ni od djeteta..to je cinjenica i realnost.

Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu