|
Autoru |
Poruka |
Senka
|
|

Vječita sanjalica

Pridružio se: 18 Apr 2012, 12:07 Postovi: 46266
|
Moram da kažem da je Mad opet napisao odličan post,slažem se sa svim napisanim. ![[m04110.gif] [m04110.gif]](./images/smilies/m04110.gif)
|
|
casual
|
|

*

Pridružio se: 24 Sep 2012, 00:31 Postovi: 9053
|
MAD BOOKSELLER je napisao: Пре пар страна сам писао о једном догађају у Плани. Хтео сам да кажем да се људи стално и свуда селе и пресељавају. То нема везе ни са ратовима, ни са бедом у сиромашним крајевима, ни са глобалним загревањем ни са светском економском кризом... Хтео сам да кажем и то да то нема везе само са Београдом, ни са Ријеком, ни са Чачком, ни са Бањалуком, ни са Великом Планом. То је у људској природи, да се селе и да иду где им се чини да им је лепше, боље, сигурније...
Сад сам се пресабро и установио да сам живео у шест различитих места. Дакле живео, што подразумева макар две године у месту. 7+2+12+2+14, а 15. августа је било 20 година како сам у Београду. У чему је ствар? Увек сам се прилагођавао, уклапао у обичаје средине. Никад нисам злоупотребљавао гостопримство људи и места у којима сам живео. Не бих желео да ме разумете погрешно, али увек сам у свакоме од тих места нешто оставио или допринео. Увек сам узвратио оно што сам од тих људи и места добио. А да нису нешто могли да ми пруже, не бих тамо ни отишао, не бих тамо живео. До данас нисам покидао везе ни са једним од тих места. То што сам у Београду и што радим овај посао који радим, омогућава ми да тим људима и местима и данас узвраћам љубав. Али постоје проклети људи, којима никад и нигде није добро, колико је њима дупе зинуло и колико су им очи велике. Полажу право на све што виде, само узимају и отимају. И руше све пред собом и поред себе, рачунајући ту и оне људе који су им руку пружили. Ти људи увек имају више од оних који су им помогли. И ништа не узвраћају, ни људима, ни местима где су своје куће направили. Увек и непрестано траже све више. Стално надзиђују, дозиђују, проширују... Крше државне, а још више људске законе и добре обичаје. И стално су незадовољни.
Говоре како је Београд (Крагујевац, Јагодина, Бањалука, Ријека, Сомбор...) селендра, како су људи лоши, како су градови прљави, како су сви лењи и неваспитани, како је тамо одакле су дошли све било другачије, људи су часни, свако почисти пред својом авлијом, људи су вредни, куће су веће, намештај је модернији, уређаји су савременије, фабрике су боље... Извинте, а ко вас је то преварио па дођосте у овај град, у ову селендру звану Београд, Крагујевац, Јагодина, Бањалука, Ријека, Сомбор... међу ове неваспитане ленчуге и на ове прљаве улице. Што не остасте у вашим земаљским рајевима?
Дакле, нема лоших градова и места. Свако место је добро за човека који поштује људске законе и обичаје. Човек ће увек радити за добробит својих суграђана и вароши у којима живи. Јер ако тим људима и тим варошима буде боље, биће боље и њему. Увек треба најпре пружати. А онда нешто и очекивати.
Нечовек никада ништа не пружа, нити очекује. Само отима, граби... и пљује! slazem se MAD. lepo receno ko razume shvatice.
|
|
|
|
|
Žex
|
|

rang

Pridružio se: 21 Maj 2012, 21:33 Postovi: 13386 Lokacija: Čačak, Woodland County
|
casual je napisao: naterali ste me Zex i Komsinice da logujem  Zex nije poenta u prazilukovicima i skorojevicima. Poenta je u tome da se afirmise kulovski mentalitet. bili protagonisti iz Beograda ili Zimbabvea svejedno je. U cilju sprecavanja sirenja tog nedovoljno evoluiranog mentaliteta i nacina ponasanja, trebalo bi iseliti Farmu tamo gde joj je i mesto. Negde u seljanu i zabraniti javnu promociju. Ta vrsta muzike ce uvek imati svoje slusaoce. I ja kad popijem prija mi. Onda i ne znam koju vrstu muzike slusam  ali promovisati takav nacin ponasanja, neuroticne svadje, tuce, labilne karaktere, prevare, slozices se da je nenormalno. Slazem se da ne treba biti iskljuciv, ali promovisati i edukovati ljude u tom pravcu je ravno nacionalnoj tragediji. Komsinice Beogradjane su komunisti najurili iz Beograda 45 godine. Mnoge su povesali na terazijama, neke su osudili. Zatim su se u tako oslobodjenom Beogradu od njegovih stanovnika, uselili u njihove vile na senjaku i dedinju. Zato taj covek gleda svoju otetu dedovinu na kojoj je sada market i neka tinejdzerka tek pridosla iz ruralnih krajeva drage nam otadzbine u urbanom stilu ga napusi... Svejedno, nisam iskljuciva osoba i tu farmu neko voli da gleda iz ko zna kojih razloga. Ti pevaci, manekeni, modeli i starlete trebaju da zive od necega. Na taj se nacin promovisu. Ali treba zabraniti javno emitovanje. kada su one zurke, da nema tona pomislio bih da se radi o nekom realityju iz Afganistana... Nije dovoljno iseliti Farmu u Zimbabve da bi narod doživeo kulturološku katarzu. Problem je mnogo veći jer je celkopuno naše društvo moralno i kulturno posrnulo. To posrtanje traje već punih 20 godina, a format zvani ''Farma'' nikada ne bi ni uspeo da je ceo narod na nekom višem moralnom i kultrunom nivou. Problem je nastao devedesetih godina kada su izbili ratovi koji su stvorili nekakvu iskrivljenu sliku morala i kulture. Namerno stavljam moral i kulturu zajedno, jer mislim da jedno sa drugim mora da ide. Nažalost po naše društvo trebaće nam nekoliko decenija da se ''pročistimo''. Da bi sprečili moralno i kulturno posrtanje svaki pojedinac mora da da svoj doprinos, a najvažnije je da neko pokrene narod i da zamajac krene u pravom smeru. Ubeđen sam da kada bi sada otišli u neku od srednjih škola u Srbiji i pitali đake da li znaju ko su Milutin Milanković i Kristijan Golubović, 99% đaka bi kao iz topa reklo da je Kristijan Golubović (citiram) ''žestok momak''. Problem je veliki, mlade generacije se oduševljavaju propalicama, a podsmevaju se učenim ljudima. Opet primećujem kako ''devedesete'' ulaze u naše živote kroz razne proročice,žestoke momke, kontroverzne biznismene,čudotvorce i ostalu bagru koja svojom pojavom vređa ljudsku inteligenciju. Krajnje je vreme da se odvoji žito od kukolja i da se konačno krene u pravcu budućnosti, jer ovako više ne može. Jedva čekam dan kada će naše društvo konačno krenuti u tom pravcu, a ako i ova sadašnja vlast krene u tom smeru imaće moju podršku i siguran glas. Dosta mi je demagogije hoću da neko konačno napuni kamione sa gore pomenutim ološem. Toliko .
|
|
|
|
|
casual
|
|

*

|
sada se vec slazem sa tobom Zex. A to preciscavanje nece moci da pocne dok klinci gledaju farmu vb i slicne idiotarije. A ova vlast sigurno nece krenuti u "kulturizaciju" Srbije jer su ekvivalent tom delu drustva kojim treba da se "napune kamioni". Gori su od svih do sada. a bas ti farmeri, kunu se u Kristijana Golubovica i njemu slicne.
|
|
|
|
|
Molena
|
|

*VIP*
Pridružio se: 16 Maj 2012, 19:49 Postovi: 31310
|
Da, Zex..dobro si rekao. Ali treba krenuti na neki nacin. Projekat farma i rijaliti je idealna prilika...i koliko god mi trubili da je nebitno, itekako je bitno..Televizija je postala u nasim domovima, statusni simbol, imati vise komada i da svi ukucani gledaju razlicita sranja je postalo cool. Jedni ce gledati Farmu, drugi neki drugi show, a treci sulejmana ili neki serijal. ....treba to iseliti s televizije, ti projekti uticu na mlade a i na zatupljenost svih osoba generalno. Dosta je izvlacenja sa proucavanjem psiholoskog profila ljudi koji tamo dodju,....zar nekom treba tri mjeseca da shvati koliki je kreten neki Ekrem Jevric ili ne znam koji farmer. Kaze Senka...svi smo se mi upoznali kad smo pratili...heeeejjj, covjece to je bilo prije ne znam koliko godina....znaci stojimo na jednom mjestu i ne micemo...meni je to porazavajuce. Ne govorim samo za nju, da se ne osjeti prozvanom..govorim za drustvo u cjelini. Drustvo jeste moralno a posebno kulturoloski posrnulo upravo radi takvih projekata....budi sto veca budala, drugaciji do ostalih, ebo skolu...poso kuca poso kuca, vidis da se moze....kakvo ulaganje u sebe itd itd.
Msm sta znaci da neko pokrene narod....tesko da bi neko mogao pokrenuti svu tu masu, masa ga ne bi prepoznala... pokreni sam sebe, a poslije i kad se pojavi jos neko, lakse ces ga i prepoznati i mjenjati svijest.
_________________ 'Music gives a soul to the universe, wings to the mind, flight to the imagination, and life to everything.'
|
|
|
|
|
Žex
|
|

rang

Pridružio se: 21 Maj 2012, 21:33 Postovi: 13386 Lokacija: Čačak, Woodland County
|
Sećam se Kežuale kada sam bio malo dete... Tada je jedini rijaliti bila naučna serija ''Opstanak''. Ja sam to sa oduševljenjem gledao, a sada je Farma glavna preokupacija društva u kome živimo. Mislim da neko namerno pusta takve formate ne bi li se narodu skrenula pažnja sa teškog života. Ovako svakodnevnom lobotomijom narod uživa u tuđim svađama, a sopstveni život stavi po strani. Ta Farma postaje i sigurna kuća za razne idiote. Čujem da će ući i ona mankenka Mina što je izmislila silovanje. Da ne bi morala na sud ućiće na farmu. Najgore je što će se mlade devojčice ugledati na nju i niko ne radi na tome da se takva osoba marginalizuje. Jednostavno joj ne treba davati publicitet i niko neće ni znati šta je uradila. Kod nas se sve gluposti stavljaju u prvi plan, a neke normalne i lepe stvari se ne pominju. Dokle će to trajati ne znam, a da nam je potrebna hitna deratizacija, potrebna je itekako. Pacova na sve strane, razmnožili se i potrovaše nas
|
|
|
|
|
casual
|
|

*

|
Bravo Molena  Ne znam kako se zove ona devojka koja je bila na prosloj farmi sto joj je jedan muz u zatvoru a drugi joj je ziveo sa cerkom dok je ona na farmi? e sada je taj drugi u zatvoru a prvi je izasao. a cerka je valjda trudna i takvi ljudi nadju mesto na tv-u sa nacionalnom frekvencijom? Zorica Markovic? Ekrem? Seki Turkovic? Gagi djogani, djus, ivan, i ostali zabavljaci? Zorica Brunclik  i to se besomucno promovise i postaje deo subkulture. Citiraj: Sećam se Kežuale kada sam bio malo dete... Tada je jedini rijaliti bila naučna serija ''Opstanak''. Ja sam to sa oduševljenjem gledao, a sada je Farma glavna preokupacija društva u kome živimo. Mislim da neko namerno pusta takve formate ne bi li se narodu skrenula pažnja sa teškog života. Ovako svakodnevnom lobotomijom narod uživa u tuđim svađama, a sopstveni život stavi po strani. Ta Farma postaje i sigurna kuća za razne idiote. Čujem da će ući i ona mankenka Mina što je izmislila silovanje. Da ne bi morala na sud ućiće na farmu. Najgore je što će se mlade devojčice ugledati na nju i niko ne radi na tome da se takva osoba marginalizuje. Jednostavno joj ne treba davati publicitet i niko neće ni znati šta je uradila. Kod nas se sve gluposti stavljaju u prvi plan, a neke normalne i lepe stvari se ne pominju. Dokle će to trajati ne znam, a da nam je potrebna hitna deratizacija, potrebna je itekako. Pacova na sve strane, razmnožili se i potrovaše nas Bravo Zex.
|
|
|
|
|
Žex
|
|

rang

|
Molena je napisao: Da, Zex..dobro si rekao. Ali treba krenuti na neki nacin. Projekat farma i rijaliti je idealna prilika...i koliko god mi trubili da je nebitno, itekako je bitno..Televizija je postala u nasim domovima, statusni simbol, imati vise komada i da svi ukucani gledaju razlicita sranja je postalo cool. Jedni ce gledati Farmu, drugi neki drugi show, a treci sulejmana ili neki serijal. ....treba to iseliti s televizije, ti projekti uticu na mlade a i na zatupljenost svih osoba generalno. Dosta je izvlacenja sa proucavanjem psiholoskog profila ljudi koji tamo dodju,....zar nekom treba tri mjeseca da shvati koliki je kreten neki Ekrem Jevric ili ne znam koji farmer. Kaze Senka...svi smo se mi upoznali kad smo pratili...heeeejjj, covjece to je bilo prije ne znam koliko godina....znaci stojimo na jednom mjestu i ne micemo...meni je to porazavajuce. Ne govorim samo za nju, da se ne osjeti prozvanom..govorim za drustvo u cjelini. Drustvo jeste moralno a posebno kulturoloski posrnulo upravo radi takvih projekata....budi sto veca budala, drugaciji do ostalih, ebo skolu...poso kuca poso kuca, vidis da se moze....kakvo ulaganje u sebe itd itd.
Msm sta znaci da neko pokrene narod....tesko da bi neko mogao pokrenuti svu tu masu, masa ga ne bi prepoznala... pokreni sam sebe, a poslije i kad se pojavi jos neko, lakse ces ga i prepoznati i mjenjati svijest. Nije društvo posrnulo zbog Farme, već je društvo posrnulo još pre dvadesetak godina drago Molenče. Da smo mi neka nacija sa normalnim moralnim vrednostima NIKO, ama baš NIKO ne bi ni gledao taj format. Sve u svemu ušli smo u začarani krug i nema nam izlaza. Pre neki dan sam bio kod tetke i ona živi na 11-om spratu jedne zgrade. Igrom slučaja tog dana nije radio lift, pa sam morao pešaka (Inače obično pešačim radi kondicije, da se zna...heh). Od prizemlja do 11-og sprata na svakom mogućem spratu čuo sam emitovanje Farme iz obližnjih stanova. Kada sam stigao do 11-og sprata čuo se neki čudni ''Dolby Surround'' koji je emitovala masa televizora ispod mene. Stao sam na trenutak i nisam verovao... Milioni gledalaca danima se lobotomiziraju, a niko da gukne povodom toga. Ti već znaš da i ja ponekad bacim oko na taj format, ali na mene to ne utiče ni najmanje. Gledam pregled iz nekih svojih razloga, ali oni sigurno nisu oduševljavanje ukućanima i slično. Moja prizma je drugačija, a moja radoznalost prema svemu i svačemu je oduvek bila velika. Ne mogu protiv toga. Sve me interesuje... Od astronomije do ostavljanja zimnice ![[jupijaja.gif] [jupijaja.gif]](./images/smilies/jupijaja.gif)
|
|
|
|
|
Molena
|
|

*VIP*
Pridružio se: 16 Maj 2012, 19:49 Postovi: 31310
|
Ama Zex...dokle cemo se izvlaciti na sranja nastala prije 20 godina. Slazem se, da je to dovelo do znacajnog pomaka u drustvu i kod moralnih i kulturoloskih promjena....ali zar ne mislis da je vrijeme da se malo pomjerimo s mjesta i trazimo isprike u sebi a ne u nekom dogadjaju koji nas je pomjerio prije 20 godina. Zamisli da je Njemacka cekala do 65' ... 
_________________ 'Music gives a soul to the universe, wings to the mind, flight to the imagination, and life to everything.'
|
|
|
|
|
Žex
|
|

rang

|
Ja sam spreman odmah da dam svoj doprinos, ali da li su ostali spremni ? Čisto sumnjam. Ne mogu ja kao pojedinac da menjam stvari nabolje... U stvari mogu, ali potrebno je mnogo ljudi spremnih da krenu napred. Nemce je imao ko da pokreće, a porediti naš i njihov mentalitet.... Ja ne tražim izgovore za bilo šta, već mi je žao što se konačno ne krene u pravom smeru. Ja sam spreman ako treba i godinu dana džabe da brišem knjige od prašine samo ako bi to dovelo da se čovek u Srbiji okrene pravim vrednostima, a ne trešu koji nas upropasti. Ovo brisanje knjiga je naravno figurativno... 
|
|
|
|
|
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 48 gostiju |
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
|
|
|