|
Autoru |
Poruka |
Zika
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 02 Sep 2013, 15:00 |
|

rang

Pridružio se: 01 Apr 2013, 10:39 Postovi: 1060
|
_________________  . . . . . . . . . . . . . . . . . .  . . . . . . . . . . . . . . 
|
|
|
|
|
Maša
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 03 Sep 2013, 12:25 |
|

Administrator

Pridružio se: 24 Feb 2013, 22:43 Postovi: 6617
|
Janko ispustio četvrtfinale US Opena Tipsarević je bio raspoložen za igru, podsetio je na svoja najbolja izdanja u karijeri kada je bio osmi na svetu, ali su ga neiskorišćene prilike koštale poraza od Davida Ferera 3:2  Srpski teniser Janko Tipsarević nije uspeo da se plasira u četvrtfinale US Opena, pošto je rano jutros po srednjeevropskom vremenu izgubio od Španca Davida Ferera sa 7:6 (7:2), 3:6, 7:5, 7:6 (7:3).
Tipsarević je bio raspoložen za igru, podsetio je na svoja najbolja izdanja u karijeri kada je bio osmi na svetu, ali su ga neiskorišćene prilike koštale poraza.
Nesrećno je izgubio prvi set, iako je imao šansu da na svoj servis dođe do vođstva. Ferer je slavio u taj-brejku, ali je Janko nastavio da se bori i stigne do izjednačenja.
Kako je meč odmicao Tipsarević je igrao sve bolje. U trećem setu je servirao za vođstvo, imao 5:4 i 40:0, ali se španski teniser, slično kao u prvom setu, izvukao iz neugodne situacije i osvojio tri vezana gema za 2:1.
Neiskorišćene prilke uticali su na 29-godišnjeg Beograđanina, koji je u četvrtom setu spasio dve meč lopte.
Ferer je strplijivo sačekao novu priliku i sigurnom igrom u taj-brejku četvrtog seta došao do pete pobede iz šest međusobnih duela.
Meč je trajao tri sata i 57 minuta, a prethodno je kasnio više od tri sata zbog kiše u Njujorku.
novosti
_________________ Mnogo je ljudi. redak je čovek..
|
|
|
|
|
Zika
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 04 Sep 2013, 00:26 |
|

rang

|
_________________  . . . . . . . . . . . . . . . . . .  . . . . . . . . . . . . . . 
|
|
|
|
|
Maša
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 04 Sep 2013, 11:53 |
|

Administrator

|
US Open: Đoković za samo 79 minuta izborio četvrtfinale Najbolji teniser sveta pobedio je Španca Marsela Granoljersa sa 6:3, 6:0, 6:0 i u borbi za plasman u polufinale sastaće se sa Mihaelom Južnjim
 IGRAO se Novak Đoković sa Marselom Granoljerom kao dete sa zvečkom na Ju-Es openu i posle samo 79 minuta obezbedio plasman u svoje 18. uzastopno četvrtfinale grend slema (treći u istoriji po ovom skoru). Nole je Špancu prepustio samo tri servis gema, u najboljem izdanju koje je prikazao poslednjih meseci - 6:3, 6:0, 6:0. U borbi za polufinale Njujorka sastaće se sa Mihaelom Južnjim, koji je bio bolji od Lejtona Hjuita 3:2.
Koliko je Đoković bio neverovatan na terenu delimično govore i brojke. U prvom setu nepogrešivo je servirao - imao je procenat 14/14 poena posle ubačene 1. serve, odnosno 6/6 posle druge, od osam izlazaka na mrežu sedam je pretvorio u bodove. Iz sekunda u sekund je stvarao šampionsku grmljavinu na "Artur Ešu", koja se čula verovatno skroz do hotelskog apartmana Rafe Nadala, sa kojim bi mogao da se sastane u finalu ovog takmičenja.
U 2. setu je Đoković, takođe, bio stoprocentan, i to na mreži (10/10), ispustio je tek četiri poena posle prvog servisa i „plesao“ je pravu malu simultanku. Ritam nije spuštao sve do kraja duela, pokazavši da je u furioznom naletu.
- Odigrao sam jedan od boljih mečeva u sezoni i uopšte. Nezgodno je bilo sve do 3:3 u prvom setu, posle toga sam odigrao dobar susret. Trudio sam se da se fokusiram na svaki poen, igrao sam svoju igru, i zadovoljno čekam sledeći izazov - rekao je Đoković posle pobede, osvrnuvši se na sjajno servis veče: - Pa, da sam Džon Izner bilo bi sve ovo uobičajeno. Ovako, srećan sam jer mi je sve išlo od ruke.
Na sledećem stepeniku čeka ga nepredvidivi Rus Mihail Južnji.
- Poslednji put smo igrali pet setova, bio je to jako dugačak meč. Jedva čekam naš novi okršaj.
Čim je izašao sa stadiona, Đokovića su u improvizovanom studio dočekali Mats Vilander i Barbara Šet, voditelji „Eurosporta“, sa kojima je naš as kratko proćaskao.
- Kako turnir odmiče, svestan sam da će nailaziti sve teži protivnici i da mi neće biti lako. Ali, ne mogu, a da ne budem zadovoljan ovim što sam uradio do sada. Počeo sam da osećam sve više samopouzdanja, koje se povećava iz kola u kolo, postepeno. Tako je bilo i sada, protiv Marsela – pričao je Novak. - Svi očekuju da uvek igram na najvišem mogućem nivou, prvi to od sebe očekujem. Međutim, i moji rivali su odlični, pre svih Nadal i Marej i nije uvek lako ostvariti ciljeve.
Đokoviću sledi dan odmora, uoči sudara u četvrtfinalu Ju-Es opena. novosti
|
|
|
|
|
Maša
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 04 Sep 2013, 11:55 |
|

Administrator

|
Ana: Imala sam osećaj da mogu da pobedim... Bilo je zaista frustrirajuće što nisam mogla da sačuvam svoj servis u bitnim trenucima - istakla je Ivanovićeva posle poraza od Azarenke u osmini finala US Opena Srpska teniserka Ana Ivanović je bila tako blizu trijumfa u meču osmine finala US Opena protiv Viktorije Arzarenke, ali je Beloruskinja prošla dalje i ostala u trci za osvajanje trofeja na US Openu - 4:6, 6:3, 6:4.
Ivanovićeva posle bolnog poraza nije bila baš raspoložena za priču, a koliko joj je neuspeh teško pao govori i slika po završetku meča kada je ekspresno napustila teren "Artur Eša".
- Imala sam osećaj da mogu da slomim otpor Azarenke i pobedim - istakla je srpska teniserka. - Međutim, bilo je zaista frustrirajuće što nisam mogla da sačuvam svoj servis u bitnim trenucima. novosti
|
|
|
|
|
Zika
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 06 Sep 2013, 01:57 |
|

rang

|
|
|
|
|
|
Zika
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 06 Sep 2013, 05:09 |
|

rang

|
|
|
|
|
|
Zika
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 06 Sep 2013, 12:54 |
|

rang

|
|
|
|
|
|
Maša
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 06 Sep 2013, 13:46 |
|

Administrator

|
Novak u polufinalu US Opena Prvi reket sveta plasirao se među najbolja četiri igrača na Otvorenom prvenstvu SAD pobedom nad Rusom Mihajlom Južnim sa 6:3,6:2,3:6,6:0. U botbi za finale Đoković igra protiv Vavrinke Najbolji svetski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale US Opena pobedom nad Rusom Mihajlom Južnim sa 3-1 (6:3,6:2,3:6,6:0).
Đoković će u polufinalu igrati sa Švajcarcem Stanislasom Vavrinkom, koji je u drugom četvrtfinalom meču u četvrtak savladao Endija Marija, prošlogodišnjeg pobednika Otvorenog prvestva SAD i to sa 3-0 u setovima novosti
|
|
|
|
|
Maša
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 07 Sep 2013, 16:34 |
|

Administrator

|
Đoković protiv Vavrinke u subotu od 18 sati Polufinalni meč US Opena između srpskog tenisera i Švajcarca počeće u subotu od 18 sati u Njujorku. U drugom duelu igraju Nadal i Gaske Polufinalni meč Otvorenog prvenstva SAD u tenisu između Novaka Đokovića i Švajcarca Stanislasa Vavrinke počeće sutra od 18 sati u Njujorku.
Đoković je do polufinala došao pošto je u četvrtfinalu pobedio Rusa Mihaila Južnog sa 6:3, 6:2, 3:6, 6:0, dok je Vavrinka bio bolji od branioca titule Britanca Endija Mareja sa 6:4, 6:3, 6:2.
Biće to njihov 15. susret, a srpski teniser vodi sa 12-2 u međusobnim udelima.
Poslednji put sastali su se ove godine u osmini finala Australijan opena i slavio je Đoković sa 3:2 u setovima.
U drugom polufinalu igraće Španac Rafel Nadal i Francuz Rišar Gaske.
novosti
|
|
|
|
|
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 10 gostiju |
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
|
|
|