Autoru |
Poruka |
GiGi
|
|

Karolina Riječka
Pridružio se: 25 Mar 2013, 12:13 Postovi: 18509
|
Ma ja tamo neki dobar puding uzimam...i jogurte...i fina im je jedna čokolada...
_________________ Plesala bih s tobom kroz najprometnije ceste jedan tango kroz crveno tamo gdje nitko ne bi plesao na vrhu Hendrixovog mosta i to mi ne bi bilo dosta...
|
|
|
|
|
Picard
|
|

P

Pridružio se: 15 Maj 2012, 19:58 Postovi: 11945
|
ne znam, kod nas ima slabo vaših marki ima Stark, Pionir za druge ne znam
|
|
|
|
|
Žex
|
|

rang

Pridružio se: 21 Maj 2012, 21:33 Postovi: 13386 Lokacija: Čačak, Woodland County
|
Od voćnih jogurta najviše volim ''Imlekove'' voćn jogurte. Nije da su naši, ali su stvarno preukusni
Ima puno domaćih, a dobrih robnih marki Pikarde. Što se tiče prehrambenih proizvoda mogu da pariraju i najpoznatijim svetskim markama. Osim prehrane ostalo je još daleko od svetskog vrha
|
|
|
|
|
Picard
|
|

P

|
Žex je napisao: Od voćnih jogurta najviše volim ''Imlekove'' voćn jogurte. Nije da su naši, ali su stvarno preukusni
Ima puno domaćih, a dobrih robnih marki Pikarde. Što se tiče prehrambenih proizvoda mogu da pariraju i najpoznatijim svetskim markama. Osim prehrane ostalo je još daleko od svetskog vrha ima, al' je konkurencija jeftinija kažu kod nas proizvodnja skupa, zašto? pojma nemam
|
|
|
|
|
Žex
|
|

rang

Pridružio se: 21 Maj 2012, 21:33 Postovi: 13386 Lokacija: Čačak, Woodland County
|
E to je problem... Ovi naši (i tvoji i moji ) naprave jako kvalitetan prehrambeni proizvod koji nema ni G od genetske modifikacije, ali je problem što taj proizvod ne može da parira inostranom proizvodu koji je uvek jeftiniji i zbog toga domaća industrija hrane posrće i nikako da uhvati korak sa zapadno-evropskom hiperprodukcijom... Skupa je zato što su repromaterijali skupi i zato što kod nas nema hiperprodukcije
|
|
|
|
|
Picard
|
|

P

|
Žex je napisao: E to je problem... Ovi naši (i tvoji i moji ) naprave jako kvalitetan prehrambeni proizvod koji nema ni G od genetske modifikacije, ali je problem što taj proizvod ne može da parira inostranom proizvodu koji je uvek jeftiniji i zbog toga domaća industrija hrane posrće i nikako da uhvati korak sa zapadno-evropskom hiperprodukcijom... Skupa je zato što su repromaterijali skupi i zato što kod nas nema hiperprodukcije ma da, prodaju se relativno male količine, pa moraju držati cijenu kako bi imali koliko toliku zaradu npr. jedna Podravka proda smiješno malo, gotovo zanemarivo u usporedbi s gigantom Nestle
|
|
|
|
|
Žex
|
|

rang

|
Taj isti Nestle pre nepunih godinu dana kupio je srpski ''Centroproizvod'' i sada su krenuli masovno da izvoze one proizvode koje je ta firma godinama proizvodila. Nestle je gigant koji prosto pojede sitne firme kao što je Podravka i Centroproizvod...
Tako je i Henkel kupio ''Merimu'' iz Kruševca i sada tamo proizvode sve one proizvode koje ti kupiš u Hrvatskoj, a da na njima piše ''Henkel'' Malo im povećali plate, ali zato rade kao mravi
|
|
|
|
|
Picard
|
|

P

|
malo nam tržište, prije smo se koliko toliko držali dok smo imali tržište od Juginih 20 milijuna stanovnika ratom se sve to uništilo, sami sve usrali
|
|
|
|
|
Žex
|
|

rang

|
U pravu si... Budaletine sve usrale i nisu mogle da shvate da će usitnjavanjem tržišta dovesti aždaje od firmi koje su nas bukvalno pojele. Umesto da smo se ekonomski udružili kada već nismo mogli da živimo zajedno, mi se brže bolje poubijasmo. Mentalitet nam je na nivou krapinskog čoveka, ali valjda smo izvukli neke pouke... Idem da jedem... Pozdravlja te brat... Kuckamo se bro...
|
|
|
|
|
Picard
|
|

P

|
|