Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 22 Jul 2025, 23:54

Autoru Poruka
Komsinica
Post  Tema posta: Re: Virtuelna prijateljstva  |  Poslato: 22 Avg 2013, 13:23
Korisnikov avatar
Forumski novinar
Forumski novinar

Pridružio se: 15 Maj 2012, 10:01

Pa ja nemam pojma... ja mislila da se radi o prebacivanju poznanstva sa neta u real. Kako moze neko za nekoga sa neta da kaze da mu je prijatelj (i da ga dozviljava kao prijatelja) samo zato sto imaju dobre razgovore, ista misljenja, zezaju se i sta ti ja znam sta jos?! Mislim, mozda moze, ali onda ja ne kapiram dobro sta znaci prijateljstvo, tj. moja definicija nije tacna. Mada cisto sumnjam xaxaxa

Vrh
Molena
Post  Tema posta: Re: Virtuelna prijateljstva  |  Poslato: 22 Avg 2013, 16:00
Korisnikov avatar
*VIP*

Pridružio se: 16 Maj 2012, 19:49

E malo sad odoste predaleko.
Svaki od nas ima prijatelje na prste jedne ruke da ih nabrojis..ostalo su dobra poznanstva, dobra druzenja...dragi ljudi.
Medju tim dragim ljudima ima i ljudi sa neta...
Za odrzavanje nekog dobrog prijateljstva, ili bilo koje vrste odnosa i jeste vazna komunikacija, dobro zezanje, smisao za humor..kapiranje.
To ako trazis u reali trazis i na netu...nema velike razlike. Neki ce da se upoznaju, neki nece...nisu to prijatelji, ali u odredjenim situacijama i okolnostima neko s kim se razumijes.
Moguce je imati u net svijetu te nazovimo ih ''virtualne prijatelje'', ali mislim da nije realno raditi poredjenje sa stvarnim prijateljima sa kojima provodis pola ili cak svoj cijeli zivot....drugacije okolnosti i prilike.
U skladu sa situacijom i mjestom...moguce je.

Vrh
Julia
Post  Tema posta: Re: Virtuelna prijateljstva  |  Poslato: 22 Avg 2013, 16:09
Korisnikov avatar
Kad porastem biću kengur
Kad porastem biću kengur

Pridružio se: 22 Jun 2012, 20:17

Molena je napisao:
E malo sad odoste predaleko.
Svaki od nas ima prijatelje na prste jedne ruke da ih nabrojis..ostalo su dobra poznanstva, dobra druzenja...dragi ljudi.
Medju tim dragim ljudima ima i ljudi sa neta...
Za odrzavanje nekog dobrog prijateljstva, ili bilo koje vrste odnosa i jeste vazna komunikacija, dobro zezanje, smisao za humor..kapiranje.
To ako trazis u reali trazis i na netu...nema velike razlike. Neki ce da se upoznaju, neki nece...nisu to prijatelji, ali u odredjenim situacijama i okolnostima neko s kim se razumijes.
Moguce je imati u net svijetu te nazovimo ih ''virtualne prijatelje'', ali mislim da nije realno raditi poredjenje sa stvarnim prijateljima sa kojima provodis pola ili cak svoj cijeli zivot....drugacije okolnosti i prilike.

Molena sve je to tacno sto si napisala..ali prijateljstvo je prijateljstvo..jedno i jedino..znas i sama sta znaci rec PRIJATELJ..kada kazes Prijatelj to ima svoje znacenje..nema odstupanja u skladu sa okolnostima situacijom i sl
Nije isto poznanstvo i prijateljstvo
ja licno komentarisen na osnovu postavljene teme....nije isto Drug i Prijatelj..
samo o tome se radi
Meni je Prijatelj jaka rec..bas jaka..i nekad mi prosto bude zao sto ljudi (ne mislim na forum vec generalno) previse olako upotrebljavaju tu rec..olako nekoga svrstaju medju prijatelje..olako se odreknu tog prijatelljstva na prvoj prepreci na koju naidju..ne znam..sve to deluje tako povrsno
Onda svoje iskrene i prave prijatelje koji su deo nasih zivota na neki nacin potcenjujemo..ako prijateljem smatramo i nekoga koga nikada nismo ni upoznali u reali.
poznanici da..drugari da..ali prijatelji..sigurno ne..

Vrh
Žex
Post  Tema posta: Re: Virtuelna prijateljstva  |  Poslato: 22 Avg 2013, 16:18
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 21 Maj 2012, 21:33

Molena je napisao:

E to sam i ja hteo da kažem, ali nisam se tako dobro izrazio

Vrh
Molena
Post  Tema posta: Re: Virtuelna prijateljstva  |  Poslato: 22 Avg 2013, 16:23
Korisnikov avatar
*VIP*

Pridružio se: 16 Maj 2012, 19:49

Slazem se Julia...generalno govorimo o istom.
Ali i ti si sada prejako i preozbiljno uzela ovu rijec i naslov ove teme...predoslovno.
Da me to neko pita u reali, sta je za tebe prijatelj i kako definises prijateljstvo opisala bih ga na slican nacin kao i ti.
U virtualnom smo svijetu i ovdje sve to ima drugaciju tezinu i znacenje.
To je jedino ono sto hocu da kazem...
Ja ne mogu da uporedjujem ljude odavde sa ljudima iz realnog zivota, jer je to nemoguce..kao ni vrstu i tezinu odnosa i svih ostalih zivotnih faktotra..tako da niti podcjenjujem niti precjenjujem.

Ako samo gledam virtualu bez usporedbi sa realnim svijetom i realnim prijateljima...slika je drugacija ;)

Vrh
Julia
Post  Tema posta: Re: Virtuelna prijateljstva  |  Poslato: 22 Avg 2013, 20:17
Korisnikov avatar
Kad porastem biću kengur
Kad porastem biću kengur

ma sto cu gledati samo virtuelno..nisam dvostruka licnost..ili neki naucni fenomen da se teleportujem iz jednog sveta u drugi..pa da i u jednom i u drugom imam paralelno prijatelje ljubavi neprijatelje ili sta god :D :D :D

Nego...slazem se ja sa tobom u sustini..a ti sa mnom generalno..i lepo se mi slozismo..a to mi je drago..em milo :) :) :)

Vrh
GiGi
Post  Tema posta: Re: Virtuelna prijateljstva  |  Poslato: 23 Avg 2013, 16:19
Korisnikov avatar
Karolina Riječka

Pridružio se: 25 Mar 2013, 12:13

Molena je napisao:
Ja ne mogu da uporedjujem ljude odavde sa ljudima iz realnog zivota, jer je to nemoguce..kao ni vrstu i tezinu odnosa i svih ostalih zivotnih faktotra..tako da niti podcjenjujem niti precjenjujem.

E ovo potpisujem...definitivno nije isto u reali i virtuali... [nene.gif]

tamo gdje nitko ne bi plesao
na vrhu Hendrixovog mosta
i to mi ne bi bilo dosta...

Vrh
mmm
Post  Tema posta: Re: Virtuelna prijateljstva  |  Poslato: 23 Avg 2013, 23:19
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 21 Sep 2012, 23:56

nemate vi pojma..samo mastate tu..
nidje veze

Vrh
Julia
Post  Tema posta: Re: Virtuelna prijateljstva  |  Poslato: 26 Avg 2013, 20:15
Korisnikov avatar
Kad porastem biću kengur
Kad porastem biću kengur

GiGi je napisao:
Molena je napisao:

E ovo potpisujem...definitivno nije isto u reali i virtuali... [nene.gif]

pa normalno da nije..ali ne zivimo paralelne zivote ebo vas patak..
upravo o tome se i ubih pisati..
net poznanici, net drugari to ok..
rec prijatelj je rezervisana za realu..

I molena se slaze sa mnom..a itebi bi Gigi bolje bilo [zenskismeh.gif]

Vrh
Boss
Post  Tema posta: Re: Virtuelna prijateljstva  |  Poslato: 26 Avg 2013, 20:16
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 06 Dec 2012, 21:37

GiGi se najbolje slaže sa mnom... Julia odbij [dodjiakosmes.gif]