|
Autoru |
Poruka |
GiGi
|
|

Karolina Riječka
Pridružio se: 25 Mar 2013, 12:13 Postovi: 18509
|
Ali na plaži sam opuštenija... 
_________________ Plesala bih s tobom kroz najprometnije ceste jedan tango kroz crveno tamo gdje nitko ne bi plesao na vrhu Hendrixovog mosta i to mi ne bi bilo dosta...
|
|
|
|
|
Boss
|
|

rang

Pridružio se: 06 Dec 2012, 21:37 Postovi: 11135
|
написао бих нешто али не смем ![[nene.gif] [nene.gif]](./images/smilies/nene.gif)
_________________ Drugi jebu a ti se Muzafere kupaj.
|
|
|
|
|
GiGi
|
|

Karolina Riječka
|
Onda nemoj...  Pitam se postoji li tema koju ti i ja ne spamujemo? Senka će nas zadavit... ![[kez.gif] [kez.gif]](./images/smilies/kez.gif)
_________________ Plesala bih s tobom kroz najprometnije ceste jedan tango kroz crveno tamo gdje nitko ne bi plesao na vrhu Hendrixovog mosta i to mi ne bi bilo dosta...
|
|
|
|
|
Boss
|
|

rang

|
тачније, ја сам кривац јер те пратим ![[d_coffee.gif] [d_coffee.gif]](./images/smilies/d_coffee.gif) Морам мало да одморим... ![[m04110.gif] [m04110.gif]](./images/smilies/m04110.gif)
|
|
|
|
|
GiGi
|
|

Karolina Riječka
|
|
|
|
|
|
Boss
|
|

rang

|
Jok, није та, ова је... ![[kez.gif] [kez.gif]](./images/smilies/kez.gif) Од сада те више не прогањам
|
|
|
|
|
GiGi
|
|

Karolina Riječka
|
Nisam baš sigurna...al ajde da ti vjerujem... 
|
|
|
|
|
Žex
|
|

rang

Pridružio se: 21 Maj 2012, 21:33 Postovi: 13386 Lokacija: Čačak, Woodland County
|
Kako koja godina prolazi voće i povrće na pijaci sve je ''plastičnijeg'' ukusa. Sećam se da je povrće nekada bilo baš ukusno, a kako sada vidim izgleda da je slobodna trgovina učinila svoje. Paradajz je obično bezkusan, krastavci su gorki, breskve nisu sočne kao nekada, grožđe je slatko ali bez arome. Moram da budem pravi pijačni Herkul Poaro ne bih li pronašao sočno voće i povrće. Primetio sam sledeće : Što je povrće pravilnijeg geometrijskog oblika to je lošijeg ukusa. Možda tripujem, al' tako je.
|
|
|
|
|
MAD BOOKSELLER
|
|
rang

Pridružio se: 09 Dec 2012, 20:33 Postovi: 6420
|
Дал беше нека песма Руси долазе'? Не долазе. Пише нам се друга: Европа долази! Знам, знам... неће скоро, или нећемо ми скоро у њу! Али нам најпре долази оно најјефтиније или најгоре, иако се то зове "стандард". У европским самопослугама постоје само јабуке (шљиве, крушке, парадајз, краставац, купус...) исте боје, исте величине, истог сјаја, и морају да буду ВЕЛИКЕ. Укус се не види очима, па није ни битан код одлучивања о куповини. Рекох у самопослугама, јер тамо купује обичан свет, са просечном или нижом платом. Први пут сам нешто неприродно велико видео (не, није то, немој да си безобразан) кад сам био у Трсту. Видео сам огромне бабуре, које су све биле као да су офарбане у аутолакирерници. Жута боја је била дречаво жута, црвена је била као кармин, а зелена као Селтикова застава. Помислио сам: јеботе, за пуњење ове паприке треба кило меса! Тек после сам схватио, кад сам почео да гледам сателитске програме, да и људи тамо све више личе један на другога, да су девојачке груди као стандардизоване, истог облика, и морају да буду што ВЕЋЕ... Наравно, зуби су им сви под конац, а блиставо су бели, баш неприродно БЕЛИ!
Ето, Жекс, Европа долази! Срећом по нас маторе (мислим на себе, ти си још младунац), помрећемо пре него што Европа потпуно дође, и што знамо у ком засеоку још увек можеш џабе да обереш јабуку петровку или колачару, крушку караманку или шљиву маџарку. Има их још увек, и можеш их обрати бадава, јер нико неће да их купи на пијаци! Леже по земљи, праци (тако се правилно каже) их тамане, само врускају. А онда је и то прасе слатко, јер се храни јабукама или шљивама, а не концентратом. Зашто још увек постоје? Зато што су власници остарили, или их нема, помрли су, а њихови потомци су у Чачку, Смедереву, Београду, Новом Саду, Ријеци или Најробију...
Е, сад. Чини се да није баш све изгубљено. Јел знаш где је Смедеревска Паланка? Тамо постоји Институт за повртарство. Негде у западној Србији (дал у Чачку?) постоји Институт за воћарство. Е, па у Институту за повртарство постоје људи (инжењери, магистри, доктори пољопривреде) који су направили хибридне сорте домаћег поврћа. Увек почињу од старих домаћих сорти, оних полудивљих. Кажу (имам пријатеље међу њима): важно нам је да поврће буде веће, да продуктивност производње буде већа, да сељак заради више када сеје наше сорте. Али, увек нам је на памети, да нова сорта мора да задржи УКУС! Па пробај да купиш семе поврћа Института за повртарство из Смедеревске Паланке! Јес, к...ц! Нема га у нашим пољопривредним апотекама. Има словеначког семена, холандског, мађарског... Паланачког - Ц, ЈОК! Чуо сам - извозе. За мале паре и на веће количине. А после то тамо негде пакују странци у своје кесице и продају у специјализованим радњама за скупље паре, са натписом: парадајз са укусом...
|
|
|
|
|
Žex
|
|

rang

Pridružio se: 21 Maj 2012, 21:33 Postovi: 13386 Lokacija: Čačak, Woodland County
|
Odlično si ovo napisao Bukselere... Sve si u pravu bro. Voće i povrće postaje formacijski isto. Kao vojnici u nekoj vojsci... Sve sija, sve je ogromno, a kada navališ na klopanje doživiš šok kada shvatiš da ukusi praktično i da ne postoje. Da, Bukselere. Institut za voćarstvo nalazi se u Čačku i u njemu se proizvode najbolje sadnice za razne sorte šljiva, jabuka i ostalog voća... Verovatno si čuo za ''čačansku rodnu'' i ''čačansku lepoticu''... To su šljive kojima nema ravne. Ukus je perfektan, a bogme i izgled...
|
|
|
|
|
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 31 gostiju |
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
|
|
|