Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 08 Jul 2025, 15:30

Autoru Poruka
MeGi
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 08 Avg 2013, 23:37
Korisnikov avatar
Born to die

Pridružio se: 22 Maj 2012, 18:51

JAOOOOOOOOO MAJKO MILAAAAAA
jeste upravu si
pomjesala sam

ona ide

Kad se ciga pozeli medeni kolaca
on posalje ciganku varosanku u selo da vraca

Grmi , seva
nevreme se sprema
a ciganke varosanke
jos iz sela nema

Vrh
Komsinica
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 08 Avg 2013, 23:43
Korisnikov avatar
Forumski novinar
Forumski novinar

Pridružio se: 15 Maj 2012, 10:01

xaxaxa

a ona druga je Čolina

cini mi se grmi, cini mi se seva
izgore planeta, bice propast sveta

Vrh
vuja kojic
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 08 Avg 2013, 23:47
Korisnikov avatar
SIROTINJA RAJA

Pridružio se: 06 Dec 2012, 23:15

Nikita je napisao:
Naš region u petak i subotu veče očekuje jako nevreme, koje će u noći s petka na subotu biti praćeno obilnom kišom, gradom, jakim vetrovima pa i tornadima i pijavicama u obalskom području, upozoravaju meteorolozi.

Na stranicama Meteoalarma, Srbija, kao i Slovenija, Hrvatska i Mađarska su označene crvenom bojom koja znači izuzetno opasno vreme, veoma intenzivan meteorološki događaj:

Velika šteta i nezgode su moguće na velikom području, u većini slučajeva s opasnošću po život. Upozorenja se najviše odnose na područja Vojvodine, Mačve, Beograda i centralne Srbije.

Meteorolozi najavljuju vrlo verovatne pojave grada i oluje kao i obilne padavine.

Petak na subotu biće najopasniji.

Veliki ciklonalni poremećaj već je poharao Nemačku.

Oluja praćena jakim gradom nanela je mnogo štete u južnim i istočnim delovima te zemlje, a stradao je i centar Berlina gde su brojna oborena stabla oštetila automobile.

Nek nam je Bog u pomoci. Videla sam slike gde je poharao... [ups.gif] ALi me samo zanima kako da se zastitim? Taman sad kad mi je trenutno najvece bogatsvo vocnjak, koji je rodio ove godine nenormalno ....ako mi pomlati eto vec stete dovoljne. [krstise.gif]
crvenim smo označeni zbog temperature,imaš tamo termometar na meteoalarmu....novinarska patka niki dušo [migg.gif]

Vrh
Komsinica
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 08 Avg 2013, 23:51
Korisnikov avatar
Forumski novinar
Forumski novinar

Slika

Vrh
vuja kojic
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 08 Avg 2013, 23:52
Korisnikov avatar
SIROTINJA RAJA

ovo je zbog visoke temperature,nigde reč o olujama

Vrh
Komsinica
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 08 Avg 2013, 23:56
Korisnikov avatar
Forumski novinar
Forumski novinar

Tacno [m04110.gif]

Vrh
vuja kojic
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 08 Avg 2013, 23:58
Korisnikov avatar
SIROTINJA RAJA

ma meni još crveno belo pred očima i onaj penal

Vrh
Komsinica
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 09 Avg 2013, 00:02
Korisnikov avatar
Forumski novinar
Forumski novinar

xaxa cuti, ne podsecaj xaxaxa

Vrh
Molena
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 10 Avg 2013, 12:37
Korisnikov avatar
*VIP*

Pridružio se: 16 Maj 2012, 19:49

E jutros citam zanimljiv clanak na Buka portalu...
Uglavnom u BiH je takva situacija da ako se razbolis ili ti treba organ prepusten si sam sebi jer te institucije ne zarezuju ni 5%, i zato svaki dan osvane po jedan novi apel, donirajte za pomoc..hitno potrebna transplatacija..lijecenje u inostranstvu itd.
Kazu da je BiH medju zadnjim zemljama kada je rijec o transplataciji.
Kako se radi o istinitoj prici u clanku gdje je djevojcici iz Banja Luke hitno potrebno srce..prica je bas dirljiva, alii u jednom dijelu clanka ide recenica u kojoj otac djevojcice kaze : Poražavajuća je spoznaja da novac odlučuje o životu i smrti vašeg djeteta.
..i onda mi neko kaze da se sve ne vrti oko novca, a zivot ti na kraju ovisi o istom tom novcu.
I na kraju su novinari proveli istrazivanje, jednim dijelom su krivi kazu i lijecnici u BiH jer nemaju edukacije u tom smislu...

Hrvatska, koja ima jedan od najuspješnijih transplantacionih programa u svijetu, ali i većini razvijenijih evropskih zemalja, na snazi je zakon o takozvanoj pretpostavljenoj saglasnosti koji predviđa da je svaka odrasla osoba mogući donor, osim ako se za života pismeno ne izjasni da je protiv.

U Srbiji je tokom poslednje tri decenije izvedeno je nešto više od 1300 transplantacija što je mali broj, jer samo u Češkoj ili Poljskoj godišnje se izvede više od 500 ovakvih zahvata. U Srbiji danas samo na zdrav bubreg čeka oko 1000 uglavnom mladih i radno sposobnih ljudi.

Makedonija je usvojila novi zakon, usklađen s EU, kojim se reguliše proces transplantacije.

Transplantacija je jedina oblast medicine koja zahtjeva aktivno učešće građana. Koliko ste vi aktivni po tom pitanju?
Da bi ste postali donor organa nisu potrebni neke posebne vještine već odluka koja može da spase nekoliko života.

Znam da ima negdje tema o doniranju, ali eto..da ne trazim, bilo mi zanimljivo pa da ovdje okacim.

Vrh
Molena
Post  Tema posta: Re: Komentiranje aktualnosti  |  Poslato: 10 Avg 2013, 12:59
Korisnikov avatar
*VIP*

Pridružio se: 16 Maj 2012, 19:49

I jos jedna druga vijest me nasmijala...
Kazu Oprah bila zrtva rasizma u Svicarskoj negdje valjda. ( masonka prava )
Msm...
Inace ta Oprah je po mom misljenju jedan veliki rasista koja ne propusta priliku za velicanjem crnaca i pravljenjem zrvti od istih.
Hajde da probam i da razumijem..ali njoj niko nece nist reci sto u emisiju dovodi samo crnce, ali ce se spocitati jednom bijelcu ako su mu gosti samo bijelci.
Danas je rasizam usmjeren prema nama..bjelcima, i sta god da im se kaze se tumaci prvo s rasisticke strane.
Tako je najlakse doci i do para jer su velike ljencuge.
Ja trenutno zivim tu gdje zivim i s pravom mogu reci da su crnci veci rasisti od bijelaca.
U Europi to mozda i nije izrazeno pa je dosla jedna Oprah da nas malo podsjeti i da prodrma ono malo crnaca sto ima, da mogu kao i u Americi da se bune za sve.

Ja sam nedavno imala jedan razgovor sa cuvarom u svojoj zgradi...kupala sam se i dosao je na bezn...i ja kulturno ga pitam kako si, on odgovara pa onako...heheh (odmah sam znala), reko a zasto onako...I podje prica, brat zaglavio u zatvoru, potukao se sa policijom treba mu para da ga iscupa iz zatvora..I ja ga pitam pa jel ti mene pitas za pare, kaze pa DA...A s kojim pravom, samo zato sam bijela?
I on u soku...u soku zato sto sam mu to otvoreno rekla. Oni nece o tome da pricaju, ali ce uvijek da te napadaju..i kada im spomenes kao tu stvaku vezanu za boju koze, zgroze se..jer kao neeee, ne misle oni tako.Aha, kako da ne.
Naravno da nije dobio pare, ali je dobio lijep paket informacija od mene o svemu...na kraju je rekao Hvala, naucio sma nesto, ali vjerujem da bi me sutra isto pitao i novcanik mi ukrao...jednostavno su takvi.
Rasizma ima, cinjenica je...uzrok mu je kao u ovom mom primjeru, nedostatak obrazovanja,informiranosti, , zatvorenost, konzervativnost..sve u svemu kultura. A ako cemo po tome mjeriti ipak je vise crnih koji su ovoj kategoriji.
Ja ne spadam u tu kategoriju..i od onih sam koja bi kao nesto promjenila i mjenjala i bla bla bla, pa stalno pricam otvoreno o tome i sa kolegama na poslu i privatno sa ljudima...ali tesko je, dosta tesko...to su definitivno dva razlicita mentalna sklopa u glavi.

Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu